urcite hej, kazdy clovek je schopny robit cokolvek, nikto sa nenarodi s mega talentom a sikovny, je to vec treningu, len niekomu to ide lahsie a niekomu tazsie
Nemyslím že to sú výhovorky.. ja som napr myslel že mi ide basketbal lebo v 1v1 proti spolužiakom mi to proste šlo.. A jak som začal chodiť na tréningy všimol som si že mi to proste nejde. Ako furt ma ten šport strašne baví a hrám ho aj keď mi to nejde, ale proste na také zápasy medzi školami čo budeme mať určite nepôjdem. Proste ja som športové drevo nech sa snažím jak sa snažím neviem sa naučiť žiaden šport hrať dobre...
ako na čo ....keď niekto proste nevie spievať tak nevie a nenaučí sa to nikdy.
Sú veci, čo sa ale naučiť dajú, aj keď na ne nemáš vlohy, pokiaľ fakt drieš na sebe...napr. tanec, gymnastika, varenie, prezentovanie na verejnosti, písanie, šoférovanie, rôzne športy etc. - človek sa naučí ALE tá úroveň aj tak nebude nikdy taká ako u tých, čo majú predispozície (hoci možno paradoxne vynaložia omnoho menej námahy)
Pri zložitejších veciach, nie nie su to len výhovorky.
Navyše ak zoberieme do uvahy že tá dotyčná osoba môže trpieť depresiami a podobnými chorobami a ani si to nemusí pripúšťať.
Tak ešte raz nie nemusí to byť výhovorka
podľa mňa to nie sú výhovorky. isteže sú veci ktoré sa dajú naučiť a kto ich nevie tak je to len o tom že ani nechce (respektíve ho to nebaví, napr. veľa ľudí nevie robiť na počítači nič okrem surfovania po nete a to nie preto že nemaju na to talent ale preto že ich ani nič viac nezaujíma), ale na druhu stranu sú aj veci ktoré sa nedajú úplne naučiť. treba mať na ne talent a ten samozrejme treba rozvíjať. napriklad čo sa hudby týka a spevu hlavne. alebo možno celkove umenia. lebo základy kreslenia sa môže naučiť každý ale len človek s ozajstným talentom dokáže zázraky aj s obyčajnou ceruzkou. späť k spevu, taktiež záleží aj od hlasu a jeho zvučnosti. veľa spevákov vie spievať ale nie každý má naozaj skvelý hlas. tréningom sa človek môže naučiť spievať ale kto na to nemá isté vlohy a hlas tak to aj tak nebude znieť dosť dobre. ....
záleží od typu činnosti... taký spev sa proste naučiť nedá, ale takú činnosť ako napr. varenie sa určite naučí každý, ak ho to bude baviť, potrénuje a hotovo
ako v com... ked to clovek povie normalne, ze toto mi nejde a netrapi ma to, tak je to ok... ale kedysi som doucovala matematiku a velmi velakrat som pocula, ze "ja nemam na matiku bunky", co je kravina, nic take ako bunky na matemtiku neexistuje... mozno niekto ma nejake lepsie vlohy, ale aspon dvojky moze mat kazdy, len sa treba prestat vyhovarat. a na tomto priklade som samozrejme chcela povedat, ze casto plati, ze je to len vyhovorka...
podla mna je strasne klamstvo ked niektko zadrie ze vsetko sa da len treba chciet. nemoze sa kazdy pokusat o hocico ked chce byt uspesny. kazdy ma nejake veci ktore mu idu a ktore mu nejdu a netreba fusovat do tych horsich ved naco sa potom narodili ti ktorym to ide lepsie? netreba nikomu liezt do kapusty ale najst si to svoje...
každý má na niečo talent a daná vec sa mu učí/robí jednoduchšie, to však neznamená, že to, na čo talent nemá, sa nenaučí. len mu to bude trvať dlhšie, bude to pre neho náročnejšie a vynaloží viac námahy.
nemusí človek vo všetkom excelovať, nemusí sa snažíť vedieť všetko, to však neznamená, že pri veciach, ktoré sa potrebuje naučiť a nemá na ne talent, sa má vyhovárať.
Niečo sú vlohy, niečo sa naučiť dá. Silou-mocou to škatuľkovať do "je to len výhovorka, zvládneš to", alebo "proste na to nemám a hotovo" je zbytočné. Geniálny príklad je taká matika a môj kamoš. Matiku sa vie s trochou snahy naučiť každý mysliaci človek, hoci na začiatku má chuť vpáliť si guľku do hlavy. To však o ňom neplatí, v 5ke (tuším) na ZDŠ sa dostal k nejakej vysokoškolskej matematickej súťaži, vyrátal ju, dokonca aj správne. Sranda bola, že páni docenti našli dva riešenia istého príkladu, on našiel tretie. Podobné veci sa mu stávajú často, okrem toho nachádza chyby v skriptách a na prednáškach šikanuje profesora. To sa proste nenaučíš, s tým sa treba narodiť.
z každého rožku trošku ,všetko sa dá,keď sa chce a je to potrebné a ak človek má nejakú motiváciu ..a keď sa nechce a nie je to treba,tak si povie,že na to nemá vlohy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Sú veci, čo sa ale naučiť dajú, aj keď na ne nemáš vlohy, pokiaľ fakt drieš na sebe...napr. tanec, gymnastika, varenie, prezentovanie na verejnosti, písanie, šoférovanie, rôzne športy etc. - človek sa naučí ALE tá úroveň aj tak nebude nikdy taká ako u tých, čo majú predispozície (hoci možno paradoxne vynaložia omnoho menej námahy)
ale ja mám dojem, že som si nikdy nič také nepovedala.
Navyše ak zoberieme do uvahy že tá dotyčná osoba môže trpieť depresiami a podobnými chorobami a ani si to nemusí pripúšťať.
Tak ešte raz nie nemusí to byť výhovorka
každý má na niečo talent a daná vec sa mu učí/robí jednoduchšie, to však neznamená, že to, na čo talent nemá, sa nenaučí. len mu to bude trvať dlhšie, bude to pre neho náročnejšie a vynaloží viac námahy.
nemusí človek vo všetkom excelovať, nemusí sa snažíť vedieť všetko, to však neznamená, že pri veciach, ktoré sa potrebuje naučiť a nemá na ne talent, sa má vyhovárať.
ľudia sú len leniví bojovať sami so sebou.
ad spev: spievať sa naučí každý.