Dokážete podľa prvého dojmu zhodnotiť o akého človek ide alebo čo od neho čakať prípadne iné "hlbšie" informácie? Ja osobne si na také niečo netrúfam a riadim sa tým starým dobrým "neposudzuj knihu podľa obalu." A čo vy?
stačí jeden krátky rozhovor aby som si človeka niekam povahovo zaradila
človeka ktoreho len stretnem na ulici a nepovieme si ani slovo samozrejme podla výzoru viem nejako zhodnotiť tiež lebo výzor velakrát o človeku vela povie ale nič hlbšie
podla rozhovoru je to lahsie...vsimam si strasne mimiku a gestikulacie a aj sposob tvorenia slov,slovnu zasobu a dialekt...dost si vsimam pohyby oci (tie su dost dolezite pri komunikacii) ... no a viac menej dokazem zhruba cloveka celkom dobre posudit...aj ked no nie vzdy mi to ide dobre...
snazim sa preto si nechavat ot oreny nazor na cloveka az do chvile kedy sa niekolko nasobne prejavi sam spravanim..a zdovodnovanim svojho spravania...to mi potom ukazuje ci som sa mylil alebo nie...a viac cloveka spoznam
@agord to bežne ludia nerobia, teda nechápem prečo by to niekto vobec robil....zas neviem čo si predstavuješ ako že som myslela na to že len tak ku mne príde dáky cudzý človek a začneme sa baviť? ...ja som myslela na ludí okolo seba, susedov, ludí z práce, známych ...proste nie dákych čudákov z ulice....lebo neviem kto iný by začal niečo len tak odveci rozprávať...ber to tak že ked sa s niekým začneš baviť hned na nom vydíš či je ten ukecaný typ, srandovný typ alebo hanblivý proste takéto veci na človeku vidíš hned ...a také niečo som mala na mysli ...plus ja ludí naozaj vacsinou zaradujem do tej správnej kategorie čo je fajn lebo potom viem lepšie ako s nimi komunikovať
@artusios Skús sa nad tým trochu zamyslieť. Nie každý chce aby hneď o ňom každý vedel všetko. Rozumieš ako to myslím. @Strangelove Samozrejme som nemyslel nejakých "náhodných známych" z ulice ale napríklad keď si niekde nová napr. v práci škole atď. A začína tá prvotná interakcie chápeš. Ja napríklad konám ako vyššie napísal @Melancholick : "viac menej dokazem zhruba cloveka celkom dobre posudit...aj ked no nie vzdy mi to ide dobre...
snazim sa preto si nechavat ot oreny nazor na cloveka az do chvile kedy sa niekolko nasobne prejavi sam spravanim"
depends.. ale vacsinou to ide z extremu do extremu - niekoho viem absolutne precitat, zatial co niekto ma dokaze svojim spravanim aj po rokoch neustale prekvapovat. a niesu to ziadne zahadne typy; prave naopak. tychto ludi maju vacsinou ini nasi spolocni znami uplne precitanych
@notme Hej tiež poznám takých ľudí ale čo ti ja viem ja mám rád takých ľudí čo vedia vždy prekvapiť (samozrejme kladne, ak je to možné v danom časopriestore
@agord to čo som vymenovala hore len velmi ťažko zatajíš kedže sú to veci ktoré robí človek podvedome (ukecanosť) alebo to nedokáže ovládať (hanblivosť) .....proste v ludoch sa DÁ čítať. Ale nie každý má to nadanie...ja tomu svojmu verím. Samozrejme tie vlastnosti ktoré si na človeku všimnem neznamenaju že ich súdim alebo čo...sú to veci ktoré len pomožu v dalšej komunikácii.
@strangelove To máš pravdu takéto charakteristické črty sa ťažko zahaľujú rúškom tajomstva. Napr. ja nemám rád keď sa niekto vo mne vyzná alebo vo mne číta a zisťuje o mne veci bez toho aby som mu tie veci schválne nedovolil zistiť rozumieš. Niekedy nie je od veci predstierať nejaký "hendikep" (neviem ako by som ti bližšie vysvetlil túto myšlienku a ták. zase nemyslím robiť zo seba retarda
Niektoré veci sa dajú prečítať a niektoré nie.
Ešte aj to že väčšina ľudí (ak nie všetci) majú niekoľko osobností, a menia medzi nimi podľa vzťahu s osobou s ktorou sa práve bavia.
Ťažko povedať. Osobne nad týmto moc nerozmýšľam, proste žijem a starám sa o prítomnosť.
Keď som mal prvú hodinu chémie na UKFke, hodila ma profesorka do dvojice s jedným chlapíkom. Na prvý pohľad som čakal takého vtipkára a trolla, no po čase viem že je to tichší typ človeka, veľký pôžitkar čo toho ozaj zažil a má kopu serióznych príbehov na rozprávanie.
Alebo zasa jedna baba, na vonok obyčajná študentka, bifľoška. No po imatrikuláciách a zopár výletov do cukrárne, toľko sebavedomoa som ešte nevidel, je to totálny extrovert a dosť počudesná osôbka.
Vzdy ma bavilo skumat ludi, vsimat si take kraviny ako mimiku, ton hlasu, drzanie tela, velkost zreniciek, vyjadrovanie, cely ten sposob vystupovania dotycnej osoby, vacsinou si cloveka tak narychlo "zoskenujem" a nasledne podla toho vediem diskusiu... (resp.hladam sposob, ako diskusiu ukoncit)
@myschka Hej hej nie je to na škodu mať takýto kumšt. Tá posledná tvoja veta sa mi páči najviac ... @scimitar101 Čo sa týka tvojho prvého odseku tak ti nemôžem oponovať ani súhlasiť keďže čo sa týka osobností ľudí sa veľmi nevyznám ale so zvyškom plne súhlasím tiež poznám také prípady.
@strangelove Zrovna takto som to nemyslel. Nemyslel som predstieranie, niesom Barney Stinson . No ono by si sa čudovala čo všetko sa dá schovať a zatajiť a ututlať a táák.
ano
staci normalny nefalsovany rozhovor po case
problem je, ze ludia nosia masky a hlavne pri zoznamovani su ludia strasne falosni, ale to casom prejde a prava tvar sa odhali
Ludia sa neskutocne prisposobuju. A vzdy sa snazia dostat aj ked podvedome na vlnu druheho cloveka, co znamena ze sa prisposobia, podla toho s kým sú. A pri zoznamovani ako bolo uz spomenute su falosni, pretoze kazdy chce zaposobit co najlepsie. Tym padom poda to najlepsie zo seba - potom to uz klesa, prestava sa snazit 'zaujat'
A nemam rada ludi co sa daju precitat jak slabikar. A viem precitat dost dobre cloveka uz len na zaklade toho ako sa vyjadruje,
@newcomer to s tou maskou si dobre povedal, asi by som mal isté veci prehodnotiť... díky @xy12345 veď áno je to také dvojsečné ale, podľa mňa to nie je na zahodenie
Ľudia hovoria, že súdiť sa ľudí nemá alebo aj to, že sa nedá posúdiť človeka, kým ho nespoznáte. To je pičovina.
Dokážem si každého zaradiť a zatiaľ mi to nevyšlo len pri 2 ľuďoch v živote... Stačí sa pozrieť ako kráča a čo má na sebe, pretože nesebavedomé dievča si nedá minisukňu a nesebavedomý chalan sa zas na dievča ani riadne nepozrie. To hneď vidíte pri chôdzi/postoji/sede. Ďalej sa mu stačí prihovoriť alebo vidieť, čo píše, to vám dá väčší obraz ako nejaké dlhé "úprimné" rozhovory a hneď vidíte, že či vie rozprávať normálne alebo nepozná ani svoj jazyk a to je podstatná vec. Ďalej hneď vidíte, či hovorí len o sebe alebo ho zaujímajú iné, atď...
Takže si dovolím povedať, že to ako súdim ľudí je podmienené skutočnosťou, takže to dokážem fakt dobre a zároveň nemám, čo ľutovať.
dokázal by som to na 60%, keby som s tým človekom robil nejaku fyzicku prácu zo dva dni, stoloval, išiel volakde na koncert, do baru...
na 100% to nebude nikdy
Vždy dávam šancu aj tým ľuďom ktorí sú mi nie práve sympatický pretože netreba súdiť knihu podľa obalu predsa a navyše ... Koľkokrát sa stane že človek ktorém si na 100% veril ťa sklame a "nepriateľ" (človek od ktorého by si to nečakal ) ti pomôže keď je najhoršie .. Zvláštny paradox
@qttwiggy ale to je trochu aj vina teba alebo "nás - ľudí". Ja napríklad neverím na 100% ani kamarátom, len priateľom a tých je naozaj málo, lebo si nechávam od ostatných odstup a zas pre priateľov som schopný urobiť skoro čokoľvek a každého z priateľov poznám a bavíme sa aspoň 11 rokov, takže tí už zrejme nesklamú...
@agord s tou pomocou, to pozor... Ja som hrdý človek, ja by som sa za svoju pravdu nechal aj zabiť, takže od nepriateľa nechcem pomocnú ruku... Ale to som ja, no...
Mne sa už veľa krát stalo, že som ľudí nesprávne zaradila. Mysela som, že pff to je nejaká fiflenka ale nakoniec sa ukázalo, že je to super baba. Je pravda, že nesúď knihu podľa obalu, ale niekedy sa to nedá... Že tých ľudí si tak podvedome zaradím niekde... Ale určite sa snažím to nerobiť, a každému dať šancu nech sa ukáže, aký vlastne je. Ono vychádzať sa dá skoro s každým, len treba nájsť ten správny spôsob.
Myslieť si, že môžme, zaradiť, vyznať sa či spoznať nejakého človeka podľa jedného rozhovoru, pohľadu, situácie je podľa mňa ten najväčší, najvtipnejší omyl aký v tomto svete vznikol.
Podľa mňa úplná blbosť takto "na prvý dojem". Kedže prvý dojem vždy klame a NAOZAJ človeka spoznáte až po dlhšej dobe, a veľakrát sa z dobrého kamaráta/kamarátky vykľuje sviňa, ktorou bol vždy.
@lexie22 Ale vieš či chceš alebo nie ten prvý dojem si nejaký utvoríš či už vedome ako podvedome ako niekto tam vyššie spomenul to už sme my ľudia chvála bohu a bohužiaľ ale súhlasím s tvojim názorom si mi pripomenula tú scénku z Tokyo driftu čo tam Han povedal že "správnych ľudí je tažké nájsť a rozbité auto je daň krutú som za to ochotný zaplatiť" cca takto nejako to bolo
ide mi to velmi dobre a zatial sa mi nestalo, aby som zle odhadol cloveka. a to aj bez toho, aby so mnou nieco prehovoril. v tych ludoch to jednoducho citit, intuitivne, sledujuc ich mimiku, pohlad, postoj, vsetko.
@60 veľa vecí cítim z ľudí aj z úplne cudzích a niektorí, ktorých som poznala ešte len chvíľku mi povedali, že sa ma boja lebo sa v nich vyznám až moc hm, ale nedá sa povedať, že sa vyznám, aj po rokoch môžu ľudia prekvapiť, skôr z nich len cítim veľa vecí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
človeka ktoreho len stretnem na ulici a nepovieme si ani slovo samozrejme podla výzoru viem nejako zhodnotiť tiež lebo výzor velakrát o človeku vela povie ale nič hlbšie
snazim sa preto si nechavat ot oreny nazor na cloveka az do chvile kedy sa niekolko nasobne prejavi sam spravanim..a zdovodnovanim svojho spravania...to mi potom ukazuje ci som sa mylil alebo nie...a viac cloveka spoznam
@Strangelove Samozrejme som nemyslel nejakých "náhodných známych" z ulice ale napríklad keď si niekde nová napr. v práci škole atď. A začína tá prvotná interakcie chápeš. Ja napríklad konám ako vyššie napísal @Melancholick : "viac menej dokazem zhruba cloveka celkom dobre posudit...aj ked no nie vzdy mi to ide dobre...
snazim sa preto si nechavat ot oreny nazor na cloveka az do chvile kedy sa niekolko nasobne prejavi sam spravanim"
Ešte aj to že väčšina ľudí (ak nie všetci) majú niekoľko osobností, a menia medzi nimi podľa vzťahu s osobou s ktorou sa práve bavia.
Ťažko povedať. Osobne nad týmto moc nerozmýšľam, proste žijem a starám sa o prítomnosť.
Keď som mal prvú hodinu chémie na UKFke, hodila ma profesorka do dvojice s jedným chlapíkom. Na prvý pohľad som čakal takého vtipkára a trolla, no po čase viem že je to tichší typ človeka, veľký pôžitkar čo toho ozaj zažil a má kopu serióznych príbehov na rozprávanie.
Alebo zasa jedna baba, na vonok obyčajná študentka, bifľoška. No po imatrikuláciách a zopár výletov do cukrárne, toľko sebavedomoa som ešte nevidel, je to totálny extrovert a dosť počudesná osôbka.
@scimitar101 Čo sa týka tvojho prvého odseku tak ti nemôžem oponovať ani súhlasiť keďže čo sa týka osobností ľudí sa veľmi nevyznám ale so zvyškom plne súhlasím tiež poznám také prípady.
neposudzuj knihu podľa obalu -> tak či tak to robíš a nemôžeš to ovplyvniť
staci normalny nefalsovany rozhovor po case
problem je, ze ludia nosia masky a hlavne pri zoznamovani su ludia strasne falosni, ale to casom prejde a prava tvar sa odhali
A nemam rada ludi co sa daju precitat jak slabikar. A viem precitat dost dobre cloveka uz len na zaklade toho ako sa vyjadruje,
@xy12345 veď áno je to také dvojsečné ale, podľa mňa to nie je na zahodenie
Dokážem si každého zaradiť a zatiaľ mi to nevyšlo len pri 2 ľuďoch v živote... Stačí sa pozrieť ako kráča a čo má na sebe, pretože nesebavedomé dievča si nedá minisukňu a nesebavedomý chalan sa zas na dievča ani riadne nepozrie. To hneď vidíte pri chôdzi/postoji/sede. Ďalej sa mu stačí prihovoriť alebo vidieť, čo píše, to vám dá väčší obraz ako nejaké dlhé "úprimné" rozhovory a hneď vidíte, že či vie rozprávať normálne alebo nepozná ani svoj jazyk a to je podstatná vec. Ďalej hneď vidíte, či hovorí len o sebe alebo ho zaujímajú iné, atď...
Takže si dovolím povedať, že to ako súdim ľudí je podmienené skutočnosťou, takže to dokážem fakt dobre a zároveň nemám, čo ľutovať.
na 100% to nebude nikdy