Čo presne znamená "byť hlavou rodiny, živiteľom a ochrancom"? Ak to znamená, že chlap príde domov z roboty, vyvalí sa pred telku a čaká, že žena si doláme ruky aj nohy, len aby ho čo najskôr nakŕmila, pričom cestou zakopáva minimálne o 7 detí a jeho smrdľavé ponožky, a v konečnom dôsledku sa nedočká ani vďaky.... Tak s uvedeným modelom nesúhlasím.
Moj otec má menší plat než jeho manželka...a nevyzerá, že by sa sťažoval On je zas pánom domácnosti (chuda žieňa pod papučou).
a k otázke, NIE, jasné a dôrazné, neviem variť, prať a s deťmi nevychádzam. A naozaj by to tak nemalo byť, tak napríklad teraz sa ocovi narodila dalšia dcéra a po pol roku s abude on o ňu starať, lebo manželke robotu dlhšie nepodržia a oco by tak či onak dal výpoved (lebo býva v Prahe - robí v Blave). Som zvedavá ako to zvládne, on nie je práve rodinnný typ..
súhlasím že žena by mala ostať ženou a muž mužom. nehovorím že ona má byť nejaká éterická víla a on spotený robotník ale nejaké tie charakteristické črty by tam mali byť.
ale to so schopnosťou prať, variť alebo zatĺkať klince nemá nič spoločné
Nie, myslim si ze dvojca sa ma navzajom doplnat tak aby vsetko vytvaralo dokonaly celok. Je jedno ako si vsetko rozdelia, ci ako im to rozdeli zivot a mnozstvo veci sa da robit aj spolocne :p
tak zena by mala vediet varit a tak celkovo sa postarat o domacnost, ale muz by mal samozrejme tiez pomahat, zivitelom rodiny by muz nemusel byt, ale mal by rodinu zabezpecit
No .... Ja sa citim ako zivitel, mam povahu zivitela a chcem byt zivitel A pokial by som zarabal dost, tak sikovna ruka domacnosti by mi padla jedine vhod.
Ale pokial by moja laska mala ine plany, povedzte mi jediny dovod , preco jej branit v rozlete.
Nie som za a nie som ani proti. Myslim si, ze je to individualne. Nemozeme diktovat ludom, ako by mali zit, pretoze pokial su stastni , tak vtedy ziju spravne.
a mam v krvi uz od narodenia, ze chcem byt zivitel rodiny a taktiez "ochranca" rodiny....ale ak manzelka bude chiet pracovat(ja by som bol rad), tak jej branit nebudem. A problemy s tym, ak by zarabala viacej ako ja tiez nemam. Avsak, rodina musi byt na prvom mieste, najprv rodina a potom osobne zaluby, praca atd. a tak isto sa aj ja budem snazit spravat. A urcite nechcem nemotornu slecinku do domacnosti, hoci varit, zehlit, prat, upratovat viem aj ja. Celkovo ma ani telesne nepritahuju namachelen slecinky. Este k detom, vychovavat maju obidvaja rodicia. Jeden ma vychovavat pevnou rukou a druhy laskavym pohladenim. A zena by mala mat tu laskavu ruku pre dieta, ved sa ja hovori, ze neznejsie pohlavie.
podla mna by zena mala vediet tak isto varit, prat, zehlit, starat sa o domacnost ako aj muz, a mala by tak isto ako aj muz pracovat, a "zivit rodinu".
ja viem varit prat aj zehlit ale myslim ze ak uz je spravodlivost, ak zeny chodia do prace a zarabaju, tak aj muzi by sa mali starat o domacnost. pol na pol. nahodou sa rozvedu a ten muz co? zomre od hladu a spiny? ked si nebude vediet ani navarit ani oprat.
variť viem o decko sa postarať viem a nie je to trapné ako si myslia tie vypláchnuté huby čo sa vedia len žrať, srať a spať lepšie žienku domácu ako vypatlanú sajhu
staromodne.... u nas je to tak že mamin manžel nam robi len dlhy, nezaraba, mama mu dala matersku on sa stara o decko a ona zaraba penaze vari upratuje..... a on si len sumky vala....
podla mna by si to mala rodina rozdeliť....tak je to najrozumnejšie....nežijeme predsa v stredoveku kde boli ženy len ako mašiny na zachovanie rodu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
a ono je to jedno, nech to majú aj vymenené, hlavne nech si žijú tak, aby im bolo fajn
ale teraz vážne, NIE
musim!
preco?
IT maju snad maly plat?
aj moja mama ma vacsi nez oco
ale tvoj otec sa musí určite vo svojom vnútri trápiť že má menší plat.
ale v inej banke ako mama
hovor mi ze vies o com hovoris, ked su to moji rodicia ako keby som to ja nevedela
Prosím ťa, on má pravdu!!
Veď Fico to povedal, tak to tak musí byť!!!!!!!!!!
@laiasolo ty si žena tomu nemôžeš rozumieť.
@kurope ha ne ?
Nepochopil...
nepochopil.............
@malapohroma neopakuj po iných.
a k otázke, NIE, jasné a dôrazné, neviem variť, prať a s deťmi nevychádzam. A naozaj by to tak nemalo byť, tak napríklad teraz sa ocovi narodila dalšia dcéra a po pol roku s abude on o ňu starať, lebo manželke robotu dlhšie nepodržia a oco by tak či onak dal výpoved (lebo býva v Prahe - robí v Blave). Som zvedavá ako to zvládne, on nie je práve rodinnný typ..
takto to bolo na večne veky dobre a vždy to tak bude najlepšie...
to by bola dokonala predstava krasneho zivota
kazdopadne mam na mysli ludi, ktori vedia co je to praca, co znamena NAOZAJ si varit, a prat a upratovat a naozaj ZIT sam .
súhlasím že žena by mala ostať ženou a muž mužom. nehovorím že ona má byť nejaká éterická víla a on spotený robotník ale nejaké tie charakteristické črty by tam mali byť.
ale to so schopnosťou prať, variť alebo zatĺkať klince nemá nič spoločné
preco by mal byt mu zivitel.. ci nie tak si to myslel?
vlastne takto: :´-(
Ale pokial by moja laska mala ine plany, povedzte mi jediny dovod , preco jej branit v rozlete.
Nie som za a nie som ani proti. Myslim si, ze je to individualne. Nemozeme diktovat ludom, ako by mali zit, pretoze pokial su stastni , tak vtedy ziju spravne.
a mam v krvi uz od narodenia, ze chcem byt zivitel rodiny a taktiez "ochranca" rodiny....ale ak manzelka bude chiet pracovat(ja by som bol rad), tak jej branit nebudem. A problemy s tym, ak by zarabala viacej ako ja tiez nemam. Avsak, rodina musi byt na prvom mieste, najprv rodina a potom osobne zaluby, praca atd. a tak isto sa aj ja budem snazit spravat. A urcite nechcem nemotornu slecinku do domacnosti, hoci varit, zehlit, prat, upratovat viem aj ja. Celkovo ma ani telesne nepritahuju namachelen slecinky. Este k detom, vychovavat maju obidvaja rodicia. Jeden ma vychovavat pevnou rukou a druhy laskavym pohladenim. A zena by mala mat tu laskavu ruku pre dieta, ved sa ja hovori, ze neznejsie pohlavie.
podla mna by si to mala rodina rozdeliť....tak je to najrozumnejšie....nežijeme predsa v stredoveku kde boli ženy len ako mašiny na zachovanie rodu...