Keby ste si adoptovali dieťa alebo by ste sa dohodli s neplnoletou ťehuľkou že si necháte jej dieta. A ak má to dieťa zle gény je dieta feťaka alebo násilníka... Myslíte že vďaka dobrej výchove s neho vyrastie dobrý človek (a nie vrah a pod?) či viac zavažuje ta genetika???
Gény ovplyvňujú človeka len v jeho zdraví, čiže možno tvrdiť, že takéto dieťa bude mať problémy s astmatizmom alebo podobne ... ale určite to neovplyvní jeho povahu, tá záleží na výchove, v akej spoločnosti bude rásť, akých bude mať kamarátov a pod.
@igilik No ja som myslela len povahu nie choroby O chorobách viem ktoré su to. Ved som zdravotníčka. Aj na psychoske sme toto riešili no zda sa ze ani naj Psyhcolog to nevie zadefinovať na 100%
@darkqueen3 Každý rodič chce aby jeho dieťa bolo naj a nikto mu neublížil moja Mama zo mna chcela Doktorku No a neak ma tým tak opantala že je to aj mojím snom No zatial len snom :/
no, ja si myslím, že možno potlačiť jeho "pudy", no nie ich totálne zlikvidovať...genetika hrá rolu tak na 50% , ostatné sú rodičia, prostredie, kamaráti, partia,...
Nikto nemôže na 100% povedať, že je to čisto výchova, alebo genetika, lebo to nie je ničím podložené. Podľa mňa väčšiu rolu v tom hrá výchova, ale ja osobne si myslím, že aj gény s tým majú niečo spoločné. Alebo je to duša, ktorá mala vyrastať v inom prostredí a zrazu sa dostane inam? Kto vie čo to je, ale len výchova to nie je, myslím si! A poznám pár takých prípadov a to ma len viac utvrdzuje v mojom tvrdení.
To je ťažko povedať či za niekoho negatívne správanie môžu gény a/alebo výchova a určite to neplatí všeobecne. Myslím že z dieťaťa môže zlý človek vyrásť bez ohľadu na výchovu a gény. A áno myslím si že správnou výchovou aj z dieťaťa zlého človeka môže vyrásť dobrý človek. Myslím že výchova má väčší vplyv na to kým sme ako naše gény. Určite ale vplyv genov nieje úplne zanedbateľný.
Ja mám názor že dobrá výchova hlavne na zaciatku ovplivnuje myslenie dotyčného aj v puberte tým padom sa nenechá len tak ovplivňovať zlou partiou a tak. Ale tiez si myslím že tie gény preca nieke v nom su. Ale myslím že aj zlý clovek sa dá prevychovať ťažko ale dá sa. Možno prave preto chcem študovať forenznú psychologiu.
...Platí to aj pri zvieratách ale to je len taka mienka napr. milujem bojové psi tie to maju skratka v sebe mam doma dobermana a mala som pitbula a boli to taky maznacikovia ako maznavé mačky vkuse sa chceli mojkať a hrať a nikdy nikomu neublížili.
Toto nie je vec nazoru ale vec vedomosti a kto zahlasuje za prvu moznost je kokot.
Viac menej, dieta narkomanky, alebo alkoholicky, ktora robila tuto cinnost aj pocas tehotenstva sa narodi ako abstinent. Ale ak sa s tym pocita , nemusi to predstavovat vobec problem.
Problem spolocnosti je skor v tom, ze ludia nevedia byt dobrymi rodicmi......
také ako že keď tatko bol násilník tak aj decko bude je samozrejme blbosť, ale pokiaľ že rodičia trpeli nejakými závislosťami (teda že mali sklony k závislostiam) resp ak v tom boli aj iné poruchy (psychické dajme tomu), tak jasné, že je tu vyššia pravdepodobnosť, že aj dieťa bude.
@tysha Moja známa bola znasilnena dotyčného samozrejme nechytili vždy chcela mať dieta a aj bez chlapa lebo ju vela chlapov sklamalo. No nedarilo sa jej otehotnieť ked ju znásilnili otehotnela no dieta si nenechala vraj kvoli genom.
na morálku gény vplyv nemajú (teda neviem čo hovoria najnovšie štúdie amerických vedcov uverejnené na diva. sk ale podľa mňa proste nie), ale pokiaľ nevedela, čo je ten chlap zač tak je logické, že jeho dieťa nechcela (akože čo ak má hentakú poruchu alebo volačo iné zdravotné alebo tak proste).
jednoducho podľa mňa treba pozerať na tú etiológiu problému, čiže ak je volakto alkoholik, lebo prišiel o robotu a nemá ako uživiť rodinu je iné ako keď je alkoholik, trpí depresiou alebo inými poruchami, pričom alkoholizmus nie je nejakým únikom z reality ale proste bežnou súčasťou jeho života ..
na 100% sa nedá suhlasit s tym, ze vychova, povedala by som, ze to je 50 na 50 !! poznam z blizkeho okolia. akokolvek sa mozu rodičia snažit dieta vychovavat čo najlepšie,davaju mu všetku lasku a všetko ostatne, nič mu nechyba, ma skvely zivot, ale aj tak ho to bude lakat a tahat stale k tomu prostrediu, z ktoreho naozaj pochadza, gény sú gény. čiže tak
Jedna teta si adoptovala dieťa.Bolo ešte maličké.Mohlo mať pol roka.Vychovávala ho ako mohla malo všetko ako iné deti,vyrastalo v dobrom prostredí.No aj napriek tomu začalo utekať zo školy a z domu.Dostávalo zlé známky...ale tá teta sa smažila...nakoniec odišlo z domu a viac sa nevrátilo... určite sú aj prípady,kde výchova hrá dôležitú rolu,ale myslím že tu to nezabralo...
ja si myslím, že aj keby to dieťa bolo od Dextera nebude mať sklony vraždiť ak ho vychováš v láskyplnom prostredí..Proste si ho môžeš vychovať ako chceš....teoreticky môže génovo zdediť napr také predispozície na nejakú chorobu alebo tak....akurát ma neviem prečo napadol Emil Zola- celkom dobre naturalisticky opisuje ako na človeka pôsobia určité faktory ako prostredie, výchova a ako sa to môže zvrhnúť....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
videla som pokaziť sa dobrých ľudí, ktorí nemali rodičov feťákov.........
a navyše, táto spoločnosť to podporuje
...Platí to aj pri zvieratách ale to je len taka mienka napr. milujem bojové psi tie to maju skratka v sebe mam doma dobermana a mala som pitbula a boli to taky maznacikovia ako maznavé mačky vkuse sa chceli mojkať a hrať a nikdy nikomu neublížili.
Viac menej, dieta narkomanky, alebo alkoholicky, ktora robila tuto cinnost aj pocas tehotenstva sa narodi ako abstinent. Ale ak sa s tym pocita , nemusi to predstavovat vobec problem.
Problem spolocnosti je skor v tom, ze ludia nevedia byt dobrymi rodicmi......
na morálku gény vplyv nemajú (teda neviem čo hovoria najnovšie štúdie amerických vedcov uverejnené na diva. sk ale podľa mňa proste nie), ale pokiaľ nevedela, čo je ten chlap zač tak je logické, že jeho dieťa nechcela (akože čo ak má hentakú poruchu alebo volačo iné zdravotné alebo tak proste).
jednoducho podľa mňa treba pozerať na tú etiológiu problému, čiže ak je volakto alkoholik, lebo prišiel o robotu a nemá ako uživiť rodinu je iné ako keď je alkoholik, trpí depresiou alebo inými poruchami, pričom alkoholizmus nie je nejakým únikom z reality ale proste bežnou súčasťou jeho života ..
Gén je gén.
to som nenapísala a ani z tej reakcie nevyplýva, že by som to tak mohla myslieť