Slotov zakon nepoznam ale tiez by som bol za to aby clovek nebol stihany za to ze si chranil majetok a zivot so zbranou v ruke. A mohlo by to byt ako v inych krajinach.
@3 ved mozes mat zbran v ruke, ked si chranis majetok Ked je tvoja, ked ju mas legalne, a ked ju nepouzijes, ked vyslovene nemusis - ked si nemusis chranit zivot, alebo zivot tvojej rodiny. Podla netreba menit zakon... len ho treba dodrziavat, a kontrolovat.
Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky, narušit nebo zničit základní politickou, hospodářskou nebo sociální strukturu České republiky nebo mezinárodní organizace, závažným způsobem zastrašit obyvatelstvo nebo protiprávně přinutit vládu nebo jiný orgán veřejné moci nebo mezinárodní organizaci, aby něco konala, opominula nebo trpěla,
c) zničí nebo poškodí ve větší míře veřejné zařízení, dopravní nebo telekomunikační systém, včetně informačního systému, pevnou plošinu na pevninské mělčině, energetické, vodárenské, zdravotnické nebo jiné důležité zařízení, veřejné prostranství nebo majetek s cílem ohrozit tím lidské životy, bezpečnost uvedeného zařízení, systému nebo prostranství anebo vydat majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu,
česi si to vyriešili.. myslím si, že pod toto by sa hodili všetci v parlamente a vláde takže už je ich ľahšie sa zbaviť..
je pravda, že dokazovanie úmyslu, hlavne keď budú tvrdiť, že to mysleli dobre bude ťažké.. ale pod nedbalosť by sme to možno nasúkali
@7 ja to vidim nasledovne: "Majitel je na svojom majetku zakon."
Nieje podstatne odkial mam zbran (volna drzba zbrane, komponentov, rezijneho a vobec veskereho prislusenstva).
Podstatne je ze niekto bez mojho suhlasu vykonava cinnost, ktorou mi sposobuje skodu, ci financnu ujmu na majetku. Alebo usiluje o moj zivot, ci sa ma snazi napadnut a ja tu zbran, alebo hocijaky predmet pouzijem na zneskodnenie (vcetne zabitia zaskodnika). A ak niekoho v takomto pripade zastrelim, je to cisto moja vec a nikoho do toho nic.
@19@matheusko - tak toto by (hlavne na Slovensku) určite fungovalo a dúfam, že si nikdy neukradol alebo neukradneš napr. v práci ani len kancelársky papier či kanc. sponku...
@20@salora No myslim si, ze uz len sprava v mediach . . . "Od zaciatku roka vstupuje do platnosti . . . , ktory . . . ." by narobila rozruch v EU, medzi zlodejmi, medzi zbrojovkami a p. a aj medzi obcanmi.
Zlodeji by zacali rozmyslat nad zanechanim zabavy, pripadne by sa stahovali za hranice, alebo aspon blizsie k nim EU by na nas zazerala. Zbrojovky a aj prislusny sektor by zazili vesely osial. A ludia by zacali nie len kupovat, ale aj oprasovat povaly a pivnice . . . napriek tomu, ze tu uz bola amnestia a nie jedna . . . tato by bola asi najvacsia A kto by nemal financie, prazdnu povalu, ci / aj pivnicu . . . mal by rovnako nie zanedbatelny a dost pestry vyber
@matheusko tak potom ked pojdem cez tvoj pozemok lebo sa budem ponahlat na vlak a ty ma odbachnes budeme vsetci stastni
popripade ti utecie koza a ja ti ju donesiem domov a uvidis ma ako ti ju privezujem o plot a budes sa mylne domnievat, ze ti ju rkadnem a zas sme vsetci stastni.
Nenormálne sa mi rátajú tie Slotove kreatívne návrhy napríklad zaviesť smrť elektrickým kreslom. Aj by som bola za,ak by podstúpil práve ON testovaciu jazdu
No tak trest smrti by som nechcel, ale ako navrhuje @mato29 že brániť majetok a svôj život so zbraňou v ruke a nebyť trestne stíhaný, tak s tým by som súhlasil. Bol som už v podobnej situácii a keď som vytiahol zbraň na obranu, poliši ma zobrali a dostal som 2 roky podmienky a pritom som to použil len na obranu a vôbec ani nevystrelil... iba zastrašil.. Takže ja by som s tým návrhom súhlasil. A viete čo by som spravil ako prvé? Už tretíkrát mi niekto ukradol z auta kovové čepičky čo mám na ventilkoch. Teraz tam mám obyčajné plastové a spravil by som to že by som kúpil nejaké lebky, alebo tie hracie kocky a dal ich tam potom iba za oknom s brokovnicou čakal, kto sa ich chytí
"Zbrojný preukaz možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov. Fyzickej osobe, ktorá spĺňa vyššie stanovené podmienky a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka."-- . . . aby sa nezabudlo.
dost aktuanlna tema aj u nas na NOSke. Ja to vidim blede. Tazko povedat - nakolko Slovensko je narod krestansky (povacsine). Je sice pravda ze nejake financne prostriedy by sa usetrili, tym, ze by neboli zlocinci chovani z dani, a sli by hned off, ale - neviem no, mam taky pocit ze ja nie som na to kompetentny rozhodovat o tom kto ma zomriet a kto nie, riesil by som to inak. zi a nechaj zit, ale na druhej strane poriadok musi byt. Uchylakov by som kastroval, kradnosom stinal ruky, a vrahov hmm, len dakde na samotku dat
trest smrti je mi proti srsti, ak by mi zabili niekoho blizkeho, zrejme by som sa na to divala inak, no kedze som tvrdohlava a principalne proti vsetkym slotovym navrhom, vravim nie.
nemyslim, ze sme povolani rozhodovat o tom, ci mozme zabit cloveka, nemam pocit, ze by to bolo okej, a celkom sa mi paci @motorbreath ova reakcia, vrahov jedine niekde na samotku... no kedze je nase sudnictvo niekde v pytli, pochybujem, ze by sa na samotku dostavali vrahovia, ktori su realne vrahmi, a urcite nie vsetci. sudne spory s mafianmi najhrubsieho zrna sa tiahnu a nakoniec ich vsetkych podmienecne poprepustaju, cize si nemyslim, ze ak by zaviedli trest smrti, na sibenici by koncili ti spravni ludia.
o tom, ze mam strach z poprav a trestu smrti a katov a tak podobne, radsej ani nevravim.
inak @42 prispevok ma jedinu chybu - ak by pedofilov a tak podobne kastrovali, nevyriesilo by to vsetko - zneuzit vie aj kastrovany clovek. (a co napriklad zena?)
najlepsie by bolo odvolat pana slotu zo vsetkych funkcii, z ktorych sa odvolavat da, lebo ak je pravda, ze je za elektricke kreslo, ako ktosi povedal... mam dost.
@drejka to sa mi nezdá, podchvíľou beží v rádiách ako si dedko chránil majetok, zlodej mu zo záhrady kradol nejaké haraburdy, dedo po ňom vystrelil a bol obvinený! za pokus o vraždu prosím pekne...
cawte! (niesom ziaden rasista) ale ku tomu braneni majetku ked ti chce beloch ukradnut vec alebo ti ublizit ty sa branis tak je to OK ale ked ti ide ublizit rom a ty sa branis si v ich ociach aj v ociach zakona si velky RASISTA a ja viem o com hovorim zazil som to na vlastnej kozi!!! hovorim niesom rasista!!! poznam aj dobre vychovanych a slusnyh romov!!! vsetko z mojej strany!!!
@salora - zbrojný preukaz D ?? To je aký? Ja poznám iba nelegálny
@matheusko - aj ja si myslím že nejaký zasrani pod 18 rokov.. Potom ak majú bicykle s autoventilkami, tak to používajú.. Som to videl na bicykloch už veľakrát, ale ako môžeš vedieť že je to ten tvoj.. No s tým nenarobím nič.. ale ako vždy keď som zistil že ich tam nemám som mal normálne chuť zabíjať
@50@pa3cius - neviem, o čom točíš: "Zbrojný preukaz je verejná listina, ktorá fyzickú osobu oprávňuje držať alebo nosiť zbraň a strelivo v rozsahu ustanovenom pre jednotlivé skupiny zbrojného preukazu."
@salora@matheusko ty si mi najprv napísal toto: "ak máš 18 rokov, ako uvádzaš v profile, zaujímalo by ma, ako môžeš mať zbrojný preukaz inej skupiny, než D" Ja som točil o tom, že zbrojný preukaz nemám a ani som nemal keď som mal zbraň... preto ma potom zobrali..... Mám len 18 rokov presne ako uvádzam v profile a keď som mal zbraň mal som 16. @salora a ty nie si nejaký policajt alebo právnik?
@pa3cius - to, že máš 16, si spomenul až teraz... v1. príspevku si nespomenul ani vek, kedy sa to stalo, ani či si ju mal alebo nemal legálne... no a v predchádzajúcom príspevku si to napísal tak, akoby si ani nevdel, že také niečo existuje. No a celé v globále - podmienku si dostal teda celkom oprávnene A nie, nie som ani policajt, ani právnik, stačí pozrieť do profilu
@salora nemám 16.. mám 18 podmienku som dostal v 16 ale už nechajme tak radšej maj sa síce som to asi zle napísal keď si nepochopil, ale aspoň sme si popísali čauko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
@7 @jaro1991 - súhlas...
@14 @n0win0u - 2x súhlas...
a osobne som proti trestu smrti...
» business.center.cz/business/pravo/...
§311/1c
Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky, narušit nebo zničit základní politickou, hospodářskou nebo sociální strukturu České republiky nebo mezinárodní organizace, závažným způsobem zastrašit obyvatelstvo nebo protiprávně přinutit vládu nebo jiný orgán veřejné moci nebo mezinárodní organizaci, aby něco konala, opominula nebo trpěla,
c) zničí nebo poškodí ve větší míře veřejné zařízení, dopravní nebo telekomunikační systém, včetně informačního systému, pevnou plošinu na pevninské mělčině, energetické, vodárenské, zdravotnické nebo jiné důležité zařízení, veřejné prostranství nebo majetek s cílem ohrozit tím lidské životy, bezpečnost uvedeného zařízení, systému nebo prostranství anebo vydat majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu,
česi si to vyriešili.. myslím si, že pod toto by sa hodili všetci v parlamente a vláde takže už je ich ľahšie sa zbaviť..
je pravda, že dokazovanie úmyslu, hlavne keď budú tvrdiť, že to mysleli dobre bude ťažké.. ale pod nedbalosť by sme to možno nasúkali
len neviem ako to je u nás...
@drejka čo ty na to?
Nieje podstatne odkial mam zbran (volna drzba zbrane, komponentov, rezijneho a vobec veskereho prislusenstva).
Podstatne je ze niekto bez mojho suhlasu vykonava cinnost, ktorou mi sposobuje skodu, ci financnu ujmu na majetku. Alebo usiluje o moj zivot, ci sa ma snazi napadnut a ja tu zbran, alebo hocijaky predmet pouzijem na zneskodnenie (vcetne zabitia zaskodnika). A ak niekoho v takomto pripade zastrelim, je to cisto moja vec a nikoho do toho nic.
@20 @salora No myslim si, ze uz len sprava v mediach . . . "Od zaciatku roka vstupuje do platnosti . . . , ktory . . . ." by narobila rozruch v EU, medzi zlodejmi, medzi zbrojovkami a p. a aj medzi obcanmi.
Zlodeji by zacali rozmyslat nad zanechanim zabavy, pripadne by sa stahovali za hranice, alebo aspon blizsie k nim EU by na nas zazerala. Zbrojovky a aj prislusny sektor by zazili vesely osial. A ludia by zacali nie len kupovat, ale aj oprasovat povaly a pivnice . . . napriek tomu, ze tu uz bola amnestia a nie jedna . . . tato by bola asi najvacsia A kto by nemal financie, prazdnu povalu, ci / aj pivnicu . . . mal by rovnako nie zanedbatelny a dost pestry vyber
Tu druhu stranu prenecham oponentom
popripade ti utecie koza a ja ti ju donesiem domov a uvidis ma ako ti ju privezujem o plot a budes sa mylne domnievat, ze ti ju rkadnem a zas sme vsetci stastni.
"Zbrojný preukaz možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov. Fyzickej osobe, ktorá spĺňa vyššie stanovené podmienky a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka."-- . . . aby sa nezabudlo.
Stejne to pravdepodobne robia zasrani s vekom pod 18rokov.
nemyslim, ze sme povolani rozhodovat o tom, ci mozme zabit cloveka, nemam pocit, ze by to bolo okej, a celkom sa mi paci @motorbreath ova reakcia, vrahov jedine niekde na samotku... no kedze je nase sudnictvo niekde v pytli, pochybujem, ze by sa na samotku dostavali vrahovia, ktori su realne vrahmi, a urcite nie vsetci. sudne spory s mafianmi najhrubsieho zrna sa tiahnu a nakoniec ich vsetkych podmienecne poprepustaju, cize si nemyslim, ze ak by zaviedli trest smrti, na sibenici by koncili ti spravni ludia.
o tom, ze mam strach z poprav a trestu smrti a katov a tak podobne, radsej ani nevravim.
inak @42 prispevok ma jedinu chybu - ak by pedofilov a tak podobne kastrovali, nevyriesilo by to vsetko - zneuzit vie aj kastrovany clovek. (a co napriklad zena?)
najlepsie by bolo odvolat pana slotu zo vsetkych funkcii, z ktorych sa odvolavat da, lebo ak je pravda, ze je za elektricke kreslo, ako ktosi povedal... mam dost.
@matheusko - aj ja si myslím že nejaký zasrani pod 18 rokov.. Potom ak majú bicykle s autoventilkami, tak to používajú.. Som to videl na bicykloch už veľakrát, ale ako môžeš vedieť že je to ten tvoj.. No s tým nenarobím nič.. ale ako vždy keď som zistil že ich tam nemám som mal normálne chuť zabíjať
Tak to mozme uzavriet