@tomas skor len spevnit cele telo. Nechcem vyzerat nejak vypracovane to urcite ne ..len tak normalne vysportovano aby nebolo treba stahovat brucho v lete
Potom ekd dokončíš Full body trening (asi tak 2mesiace trva) potom si mozete dat nejaký specialnejsí trening že na výdrž alebo silu , silovú výbusnosť atd
Ak chces chudnut po treningu si daj 15m bike +volné dni behavaj najlepsí beh na spalovanie tukou ej člnkový beh aspon umna Alebo vlnové bikovanie 30sekund priemerne 15sekund fest najvaic coto ide na biku ak to zopakujes 20-30x budes odpaleny uplne
potoms u take fitnes cviky coc vicim že robis drep ale zvyskokom spravis 10drepu 10 klikou a opakujem nejakých 5-6krát zasebou
to prve,sak treba oddych,aj ked ja som to robila tak,ze sest dni v tyzdni, jak trupka. ale tak,ked jeden den davas ruky, chrbat, potom nohy,tak da sa aj to druhe....
@tomas to je už vec názoru , ja som zástanca 10x ono kazdý si musi skusit co mu najviac vyhovuje
Ja som mal bear trening co som vlastne cvicil 3x dotyzdna kazdy den tlaky +mrtvy tah a 1 doplnkovi cvik naprikald na biceps dalsi den an striceps a nadalsi del plecia
Oba treningy su fajn ale ten 5x do tyzdna by som siel az ked mas nieco odcvicene. Vsetko je to o tom ako to mas rozdelene a na akej urovni mas regeneraciu, stravu a co tvjomu telu viac vyhovuje. Ja ked cvicim 3x do tyzdna, tak dokazem odcvicit aj 2-3x tazke drepy, tazky mrtvy tah a bench press sa da vpohode 3x tazky ale ked som uz davnejsie siel 5x do tyzdna, tak som mal lepsie objemove prirastky.
@heatrow skusim miernejsie takže cvičinec ktorý si po 2týždnoch cvicenia kupil protein a si myslel že ma zazračné účinky a nič si otom neprečital a ani si nezmenil sravu a jebal rovno doplnky
@v3nty sheiko mi prijde tahsi ako bear a neochorel a maxko na bench som este nadhodnotil a neochorel, sice som v posilovni travil niekedy takmer 2hod ale dalo sa. Teraz som mal akurat deload ale zjavne potrebuje este par dni dni oddychu
@bress tak to fajn lebo vela ludí po týchto treningoch ochorejú alebo ich neuregenerujú Ja som sa asi 5x zgrcal po treningu Vyil som ionták nastupil do auta otvoril dvere grc nazem nastartoval a siel domov
@v3nty no zo začiatku si uhádol ale potom po 2 mesiacoch totižto cvičil som 3 roky som zistil že to robím zle a tak som si stvoril cvičebný plán ... cviky naučil ... pozisťoval si aký proťák by som mal a aký najviac pomôže ... prečítal si všetko o ňom a stravoval sa podla určenia na ňom ale tak v pohode zo začiatku som bol ako si povedal
@v3nty ono mal som ho fest mal problem uregenerovat, hlavne spodok chrbta, pri tolkych seriach a vahach to da dost zabrat. Ale ten trening sa mi pacil, urcite si ho niekedy zopakujem. Ono ja som asi raz ochorel priamo od treningu a to ked som 3 mesiace slapal na 5 dni do tyzdna
@v3nty ... hej nevyzerám na to lebo mi to všetko spadlo už ... nie nie proťák som bral ráno a pred večer ...miešaný s vodou ... a desiata? 3 rožky ... a celý deň som striedal mliečnu stravu s mäsitou ... ako som mal zistené ... možno nebudeš veriť no mám dôkazy a aj svedkov
@heatrow neverím ani slovo kedže keby si bol taký cvicenec mal by si vedieť že striedat mesitu a mliecnu stravu je blbost jedina mliecna strava čoje dobrá je na vecer a to je tvaroh Doležitejší ako proták ráno su jednodché sacharidy nadesiatu namietso rozkou ryža a maso vsade kde sa dá pchat ryžu a maso ziadne mlieka
@bress pocuj ja nechapem cesvietky som zral jak ktk vsetko 95-96kg som si drzal v pohode od vianoc som cvicil a teraz mam 105kg minulí rok 100kg a som asi o 5 kg menej tučný nez minulý rok Nieže by to bol nejaký extra uspech ale som brutalne prekvapený kedze moja strava sojí za <->
@v3nty 10 kg za mesiac? neni vacsina maslo? ta ja mavam super stravu nad 250g bielkovin a niekedy to nejde vobec a potom to zrazu skoci a tak nejak to funguje
Ja som mal kedysi pondelok,streda,piatok posilka alebo na striedačku doma brušáky a nejaké kliky a potom utorok,štvrtok a sobota som behával tak 5 km... ale vydržalo mi to asi dva a pol týždňa niečo som aj pribral a trošku spevnil ale odvtedy skoro vôbec necvičím max. na TV a už to je vidieť na mojom malom mesačnom pivnom brušku....
medzi treningom musi byt zasadne pauza, ako sa pisalo vyssie, svaly potrebuju cas na regeneraciu, celkovo telo si musi odpocinut a davat si zabrat 5x do tyzdna je somarina... profesionalny kulturisty velmi dobre vedia, ze telo okrem cvicenia a vyvazenej stravy potrebuje oddych, trebars priprava na sutaz spociva aj v dostatocnom spanku aj pocas dna... staci si pozriet na nete infosky je toho dost...
Amater si povie: zrobim milion brusakov a klikov denne a budem vyzerat najlepsie. Avsak pravda je opacna, pri takomto cviceni je len maly efekt.
Svaly rastu, ked sa regeneruju. A na regeneraciu potrebuju MINIMALNE jeden den, to je absolutne minimum. Takze najlepsie je cvicit kazdy druhy den, respektive 3-4 krat do tyzdna. Nie je hriech vynechat dva dni bez cvicenia.
Ak som sutuzil, musel som aj posilovat. V posilovni som cvicil tvz. super serie. Po treningu som spadol na sem a vydychaval som sa este aj v sprche. Zaklad som si spravil dobry. Vidno aj citit, ze to mam vsetko cisto odcvicene.
Dnes sa uz iba udrziavam a nejako musim, lebo mi to chybalo. Ale nejakych 200 klikov denne, alebo obden (ako sa mi chce), sklapacky, behanie do schodov... plavanie, sauna, volleybal... Neprehanam a na udrzanie mi to bohate staci, ci uz postavy alebo kondicky.
Mam rad pohyb. Kazdy si uz najde to svoje. Uz som prestal profi sporotovat a nejako sa citim tak, volnejsie... Cvicim si, co ma bavi.
aj kludne iba sam strecing, to ma tiez zacalo bavit. Ale mam kamosa, ktory cvici 14 rokov a ma k tomu taky zdravy triezvy pristup. Asi budem s nim. Hlavne na strecing je super mat partnera.
Podľa času,,,keď ho nemáš dosť tak 3x,,, ale podľa mňa lepšie je 5x, lebo sa naučíš cvičiť pravidelne, keď len 3x, tak si povieš ,,dnes nie, som unavený" a pod. a nakoniec sa ti nebude chcieť cvičiť vôbec...
ja cvicim 5 krat do tyzdna po hodinke(7 dni) cez weekend mam regeneraciu...hlavne pri posilovani treba vela pit(ved svyly su voda) a jest ovocie a zeleninu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
prípadne @tenario možno by bolo lepšie aj povedať, čo chceš získať tým posilňovaním.
napr. či ti ide o svaly, výdrž, schudnutie, alebo ja neviem... možno niečo je vhodnejšie na jedno a druhe na druhe
Dolezitejsie ako cvicenie je regeneracia
Mne najviac zabera sposob 2 1 2 2 cize pondelok utorok stvrtok piatok cvicim
@tenario a @tomas pre zaciatocnika je vhodné FB 10 opakovaní 3serie aby sa aj šlachy spevnili atd .
Ciže precvicis cele tele kazdý den najlepsie 3x do týždna
Napriklad 1 den
Nohy : Klasické drepy 3x10
Prsia : Tlaky 3x10
Chrbat : hrazda alebo kaldka 3x10
Biceps : jednorucky 3x10
Triceps tlaky na uzko 3x10
Plecia : tlaky jednoruckami 3x10
Dalsi den iba vymenis cviky ze na nohy bude predkopavanie 3x10
Prsia tlaky jednoruckami dohe a hore halvou 2x10 2x10
Chrbat : veslovanie 3x10
Biceps : velka cinka 3x10
Triceps stahovanie 3x10
Pleca :predpazovanie ci akos a to vola 3x10
na 3den das zase ine cviky Ak to budes robit v dobrej intenzite tak sa budes tesit na 2dni volna
Ak chces chudnut po treningu si daj 15m bike +volné dni behavaj najlepsí beh na spalovanie tukou ej člnkový beh aspon umna Alebo vlnové bikovanie 30sekund priemerne 15sekund fest najvaic coto ide na biku ak to zopakujes 20-30x budes odpaleny uplne
potoms u take fitnes cviky coc vicim že robis drep ale zvyskokom spravis 10drepu 10 klikou a opakujem nejakých 5-6krát zasebou
Ja som mal bear trening co som vlastne cvicil 3x dotyzdna kazdy den tlaky +mrtvy tah a 1 doplnkovi cvik naprikald na biceps dalsi den an striceps a nadalsi del plecia
Teraz idme klasický moj oblubeny
pondelok chrbát prsia drepy
utorok triceps biceps plecia
streda volno
Stvrtok chrbat prsia drepy
Piatok triceps biceps plecia
So -NE- volno
vecsinou mam 2cviky a 8opakovaní
@heatrow to si musel hrozne prepalovať fu ....
@saddath aj tka treba oddych ked ma ne partie v iný den
@luc.ka vieš nemože byť každý dokonalí ....
S dobrou stravou sa da ucvicit aj trening ako tento » www.bodybuilding.szm.com/trening/sheiko.... (bez dopingu)
toto mam fest rad ty kks taketo rady ...
@rischo ale prd
@rischo vpohode
Svaly rastu, ked sa regeneruju. A na regeneraciu potrebuju MINIMALNE jeden den, to je absolutne minimum. Takze najlepsie je cvicit kazdy druhy den, respektive 3-4 krat do tyzdna. Nie je hriech vynechat dva dni bez cvicenia.
Dnes sa uz iba udrziavam a nejako musim, lebo mi to chybalo. Ale nejakych 200 klikov denne, alebo obden (ako sa mi chce), sklapacky, behanie do schodov... plavanie, sauna, volleybal... Neprehanam a na udrzanie mi to bohate staci, ci uz postavy alebo kondicky.
Mam rad pohyb. Kazdy si uz najde to svoje. Uz som prestal profi sporotovat a nejako sa citim tak, volnejsie... Cvicim si, co ma bavi.
aj kludne iba sam strecing, to ma tiez zacalo bavit. Ale mam kamosa, ktory cvici 14 rokov a ma k tomu taky zdravy triezvy pristup. Asi budem s nim. Hlavne na strecing je super mat partnera.