poradte, budem mat novy mobil a neviem sa rozhodnut medzi nokiou 6120 classic a nokiou 5310 xpress music. ktory je lepsi? ma niekto nejaky doma z tychto dvoch?
6120 má symbian, vyhoda symbiánu je že si mozeš doinstalovavať rozne aplikacie a iny software určení pre tento mobiliny os. Symbian je celkom užitočný, ale na druhej strane ak začne blbnuť, začne mrznuť a začne sa ti spomalovať štart telefonu, nie je to ziadna sláva, občas zamrzne, alebo seká (sem tam). Osobne mám symbian, tak ze viem o čom hovorím, aj ked takéto problémy mávam len malokedy. 6120 má dosť nemožné ovládanie z hladiska tlačidiel, velmi zle sa stlačajú je to celé nepraktické. Telefon sa pri neustálom chytaní zacápe a je cely pootlačkovani a špinavý - lacný plastový kryt. Telefon vyzerá na prvý pohlad pružne, ale je to len jeden z tých velkokusov nokie. Tento telefon mám tiez doma a vobec mi nesedí.
Na bežne využitie stačí.
Ak chceš počuvať hudbu, a navaliť do svojho phonu kopec videii a mp3, či javahier ber 5310, je to telefon čisto pre multimedialne učeli.
2gb karta je síce dosť malá, ale na pár stovák skladieb a videí stačí, aj ked na počuvanie hudby nieje moc správna volba, mobilny telefon a radšej by som zainvestoval to takého ipod touch. Mobil sa ti vybije a si v čudu.
tak ze také zhrnutie:
- ak chceš použivat telefon na bežné učely, a občasnu multimedialnu odozvu, zakup 6120
- ak si chceš svoj telefon nadupať, multimediami, a baví ta len zabava určite zakup 5310.
Osobne by som si nekupil ani jeden z tychto phonov...su dosť nemožné
Mam 6120 a v pohodke, ked k tomu hodis microSDkartu pamat je v pohodke (bez nej je to bieeeeda). A nesuhlasim s tenpaticom tie tlacidla su v pohodke, ja s nimi ziadny problem nemam, natukat SMSku rychlo a prebiehat cez menu je easy. Faktom je ze na dispely su takmer stale odtlacky prstov kedze ho takmer vzdy chytim za display ked ho vyberam z vrecka
mam 6120c a som nadmieru spokojny podla mna (bezneho uzivatela) je to nadcasovo vybaveny telefon...no viac by sa hodilo pomenovanie managerska masinka S os. symbian som nadmieru spokojny. precita mi dokumenty ulozene v pdf a worde a spusti mnoho aplikacii a multimedii fotak na to, ze to je len mobil, je podla mna dost kvalitny. casto na nom pohodlne browsujem, co je na tomto tel pohodlne. co sa tyka jeho velkosti, tak sa to da, len by mohol byt mozno trosicku lahsi. Ja osobne som rad, ze som si ho vybral a nemenil by som
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale ináč mne sa viac páči XpressMusic. Také tenšie to je. A tu máš ešte 2 GB pamäte.
Ťažké, ťažké... Veľa som ti asi neporadil.
Pekne tam pasuje aj 8GB microSD, len je velmi tazke ju zohnat
6120 má symbian, vyhoda symbiánu je že si mozeš doinstalovavať rozne aplikacie a iny software určení pre tento mobiliny os. Symbian je celkom užitočný, ale na druhej strane ak začne blbnuť, začne mrznuť a začne sa ti spomalovať štart telefonu, nie je to ziadna sláva, občas zamrzne, alebo seká (sem tam). Osobne mám symbian, tak ze viem o čom hovorím, aj ked takéto problémy mávam len malokedy. 6120 má dosť nemožné ovládanie z hladiska tlačidiel, velmi zle sa stlačajú je to celé nepraktické. Telefon sa pri neustálom chytaní zacápe a je cely pootlačkovani a špinavý - lacný plastový kryt. Telefon vyzerá na prvý pohlad pružne, ale je to len jeden z tých velkokusov nokie. Tento telefon mám tiez doma a vobec mi nesedí.
Na bežne využitie stačí.
Ak chceš počuvať hudbu, a navaliť do svojho phonu kopec videii a mp3, či javahier ber 5310, je to telefon čisto pre multimedialne učeli.
2gb karta je síce dosť malá, ale na pár stovák skladieb a videí stačí, aj ked na počuvanie hudby nieje moc správna volba, mobilny telefon a radšej by som zainvestoval to takého ipod touch. Mobil sa ti vybije a si v čudu.
tak ze také zhrnutie:
- ak chceš použivat telefon na bežné učely, a občasnu multimedialnu odozvu, zakup 6120
- ak si chceš svoj telefon nadupať, multimediami, a baví ta len zabava určite zakup 5310.
Osobne by som si nekupil ani jeden z tychto phonov...su dosť nemožné
ja mam obrovske prsty, hram aj na gitare takze mam mozole atd... ale ovlada sa mi dobre male tlacidielka mi vyhovuju..
a co sa tyka krytu tak musi suhlasit.. a symbian obcas blbne, to je fakt, ale fakt len OBCAS.
urcite by som tento telefon nevymenil za multimedialny (inac vsetky veci co vymenoval tenpatic o tej druhej nokii podporuje aj 6120...)
kupoval som ho hlavne preto ako vyzerá a ,že možem v ňom prezerať excel, word dokumenty. To som na inom nenašiel a za tu cenu.
Dajú sa na nom robiť aj panoramatické fotky (len stlačíš tlačidlo ->pohybuješ fotákom-> stlačíš tlačidlo a fotka okolia je hotová SUPER.
Hudba je v pohode počúvam ho skoro stále. (občas aj cez vstavaný reprák ,je to lepšie ako som od neho čakal )
malé tlačidlá mi nevadia
páči sa mi aj ,že možem upravovať menu a robiť vlastné priečinky alebo ako sa to volá.
Zo symbianom zatial žiadne problémy...