chcela by som sa spýtať že na akú strednú školu by som mala ísť lebo som už v 8.ročníku a stále nemám žiadnu vybratú. rada kreslím, som výrečná, dokážem povedať svoj názor, rado robím také práce kde zapájam ruky ako napr. koralkovanie a mám celkom umeleck
ono mat umelecke nadanie je pekne, ale casto nie dostatocne na zabezpecenie.. doporucovala by som ti to nechat len na urovni konicka, este pokial sama hovoris, ze moc by si nechcela ist na umelecku.
ak ti idu logicke predmety ako matematika, tak na umelecku nechod, logicke rozmyslanie vyuzijes viac
tak ako hovorí @barb95 choď na pedagogickú... je to super škola.. a máme aj výtvarnú, aj hudobnú.. rozvíjaš aj talent..+ učíš sa perfektne vyjadrovať a vystupovať na verejnosti..a myslím si, že taká škola ti dá viac ako gymnázium..ako, nepodceňujem gymnázium sama som sa na neho hlásila ale nakoniec som šla na pedagogickú, lebo tam mám aj VV a HV a všetko..zatiaľ šo na gymnáziu je to skôr o teoretickom učení..a nie je tam ani prax ale v každom prípade.. máš ešte rok..na rozhodovanie Prajem veľa šťastia.. pri rozhodovaní sa kam ísť
@ludusinqa95 nj, gympel nie je bohviečo, keď nevieš, čo ďalej... nedávno som sa dal do reči s babou, čo skončila gympel a išla na kurz za kaderníčku...
inak zas mne absencia "HV" a "VV" úplne vyhovuje - som hrozný antitalent do všetkého
každopádne, keď máš, @veronabeckova (ty máš v nicku svoje meno? ) umelecké pocity, tak choď na tú umeleckú, nie? nechápem, prečo tam nechceš ísť...
Inak @3 nie je zlý nápad. Sama seba sa občas pýtam prečo som tam nešla keď som to chcela tak dlho.
Ale nakoniec som sa rozhodla lepšie. Proste keď vieš čo ťa baví, kašli na to, či ťa to uživí. Stále sú tu vysoké školy, odborné kurzy, proste milión možností ako to dotiahnuť tam kam chceš bez toho aby si sa celú strednú užierala pocitom, že tam nemáš čo robiť a si na tej škole len preto "lebo ťa to uživí".
Stredná škola nie je stredobod vesmíru, vyber si ju tak, aby si celý život neľutovala, že si zahodila to čo ťa naozaj baví.
@drazoal no..ja som tiež nevedela kam ísť..ále keďže som mala známky dobré..na gymká brali do priemeru 1,5 bez prijímačok..a mala som 1,2 a monitor som mala tuším 85 zo SJ alebo tak..no tak som si dala na gympel prihlášku..ale tak dala som aj na pedagogickú s tým, že "keby náhodou!" a keď ma vzali na obe tak som mala dilemu..ale šla som na pegečku..a neľutujem
btw, ty si sa pred pol rokom pýtala ako sa dá poslať inšpekcia do školy keď tvoje decko chodí domov so všami, a teraz si vyberáš strednú?! to kde bývaš, luník IX?!
@drazoal som na gympli a máme tam UKl (Umenie a kultúra), kde robíme také veci, aké sme nerobili ani na základke...proste s látkami, korálikmi a pod. síce je to dosť otravné, keď to mávame poslednú hodinu, ale čo už
A k téme: ja som s gymplom spokojná a dostatočne. Síce mám kamošku, ktorá chodí na pedagogickú a vraví, že je tam super, takže...Skús ešte trochu popremýšľať, ani na umeleckej nie je zle, len tam musíš mať nejakú istotu, že sa po škole nejako zamestnáš Možno s grafickým dizajnom al. s niečím podobným by to šlo, ale to ti neviem naisto povedať... Každopádne, existuje kvantum dobrých škôl, len si vybrať správne tú, ktorá by ťa bavila, a ktorej výber neoľutuješ
Ja si osobne myslím, že medzi strednými na Slovensku nie je až taký veľký rozdiel, takže keď človek skončí inde ako chcel, tak je to v pohode, lebo sa mu dostane zväčša približného vzdelania
ak máš nadanie, ale na umeleckú sa ti moc nechce, tak tam určite nechoď ....zdrhla by si po pár mesiacoch ak nie skôr....
Ja by som šla na tvojom mieste na gympel, alebo na niečo kde sa aj tvorí, ale nie v takej miere ako na umeleckej (napríklad tuto spomínanú pedagogickú)
@hoperpohroma to je hlupost co vravis..na umeleckej sa neuci len kreslenie mas tam milion odborov....moze ist na grafiku.ta sa uplati urcite teraz chce vela ludi kadeco na pocitaci ...stranky robit ..reklamu navrhy kadejake..alebo na vyrobu veci z dreva .ten odbor je zasa najsuper,,,a na dalsich 300 inych..od modneho navrharstva az po malbu...v ktorych sa uplatni urcite a navyse ak ju to aj bavi preco nie.plus umelecka skola je sice narocnejsia na cas a je v nej ziak niekedy dlhsie ako klasik studenti no na druhu stranu je tam uplne ina atmosfera ako an dakej obycajnej skole...plus kazdy rok sa chodi na daku akciu do zahranicia od grecka az po neviem co....ked sa kresli v lete je moznost ze ucitel vas zobere do parku..a ne furt len v triede sediet...je to o milion krat zaujimavejsie a..este ked pojde student na vysoku skolu tak nadhera tam sa uz plne venuje tomu co ho bavi a co chce robit....preco by sa mali uplatnit len odbory ako matika a podobne logicke veci ...preco si kazdy dneska dava otazku len v tom ze aky odbors si ma vybrat s tym ze neustale mysli iba nad tym s ktorym odborom bude mat najveci financny zisk.-...dneska otom aj daco rozpravali ze je to nie zrovna spravny pristup....ja som sla na umelecku tiez,bavilo ma to bavi ma to stale,mam aj pracu v tomto zamerani a dari sa mi vtom-a vela z nasich studentov zo strednej je uz davno pekne zviditelnenych lebo na skolach su aj vermisaže a su aj prehliadky sutaze..kadeco....je velka sanca predviest sa pri kusku kreativity...ak nato mas vyber si podla mna umelecku,dala by som na grafiku,ak ta to bavi hlavne,,..ale ak nie tak URCITE NECHOD..,umelecka skola nieje ako klasicka kde cumis pol dna na tabulu s tym kedy uz skonci hodina....skor naopak ak si vyberes spravny odbor tesi ta chodit do skoly priam..
@candy36 radšej budem robiť učiteľku v MŠ za 400€ čo ma baví ako celý živoť robiť niečo kvôli dobrým peniazom ale nebude ma to baviť ! poriadne peniaze nech muž zaraba...
mno aj my máme UKL (lebo aj ja som na gympli , ale zatiaľ sme jeden a pol roka len teoretizovali... raz som mal tuším spraviť nejaký náhrdelník, aby mi dala jednotku... a raz doniesť fotografiu... inak maximálne robíme prezentácie a učíme sa o kultúre - k výtvarnej a hudobnej ako takej by som to na našom gympli neprirovnával... vy máte asi nejaké špeciálne osnovy či čo
ja už som v 9. a mám podobný problém ako ty.. ak nechceš byť učiteľkou, na pedagogickú určite nechoď. mám rodičov učiteľov a nie je to bohviečo.. ale tak každého názor..
a ak ťa baví kreslenie tak ja som raz natrafila na také že umelecké gymnázium.. daj do google a uvidíš
@veronabeckova ja mam odbor potlac,ale nevenujem sa potlaci vobec,mozno si dakedy urobim daky priestor na potlac triciek .ale teraz s venuje inemu v umeleckej tvorbeten odbor tlace dokonca zanikol...na skole som bola v RK....JA SOM SI VYBRALA ZLY ODBOR VALSTEN ANI NIE JA AKO MOJA NEVEDOMOST DO AKEHO ODBORU IDEM TO BOLA CHYBA NEZAUJIMALA SOM SA VELMO OTO TERAZ BY SOM VRATILA ROKY SPAT A SLA NA HRACKARSTVO ALEBO GRAFIKU..HRACKARY V RK ROBIA PREVAZNE Z DREVA ..ROBIA SOCHY KADEJAKE VECI.NAOZAJ ZAUJIMAVY A SKVELY ODBOR...PRETOZE AJ MALUJES V NOM KRESLIS VLASTNE NAVRHY A POTOM ICH AJ TVORIS.JE TO SKVELE..NAPRIKLAD V BB CO JE ALEBO BOLO NA NAMESTI ROBIL JEDEN Z NASICH ZIAKOV S TOU PILOU CO REZALI SOCHY....ale odbory v umeleckych skolach,ako stukaterstvo,zlatnictvo,s kovom co robia ako v kremnici,,alebo na sukromnu do zv..v rk su odbory dizajnu,sochy dreva malby pisma kokos vsetko co si clovek zmysli...NEZNAMENA ZE TO CO ROBIS NA STREDNEJ MUSIS ROBIT AJ NA VYSKE.
@drazoal (čau, i ja ťa vítam! my v prváku sme nič nerobili, to stačilo, že sme učiteľke povedali, že sme to a hento už robili a mali sme ako voľnú to len teraz prišla nová a začala nám to všetko obnovovať, tak mávame prezentácie, potom robíme akési habaďúry so všetkým možným a tak ale nie je to zlé horšie je, že si musíme do 8.marca zvoliť semináre
@weronna a nevieš si vybrať? u mňa to bolo jednoduché - informatiku máme povinne a potom už len jazyky prichádzajú do úvahy u mňa... tak mám angličtinu a francúzštinu :3 a som najšťastnejší pod slnkom aj keď informatik zo mňa už asi nebude mno...
@drazoal informatiku povinnú? by som nezamturovala.. my máme len jeden cudzí jazyk a SJ povinné...a dva predmety vybrať... uvažujem nad chémiou a biológiou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ak ti idu logicke predmety ako matematika, tak na umelecku nechod, logicke rozmyslanie vyuzijes viac
inak zas mne absencia "HV" a "VV" úplne vyhovuje - som hrozný antitalent do všetkého
každopádne, keď máš, @veronabeckova (ty máš v nicku svoje meno? ) umelecké pocity, tak choď na tú umeleckú, nie? nechápem, prečo tam nechceš ísť...
Ale nakoniec som sa rozhodla lepšie. Proste keď vieš čo ťa baví, kašli na to, či ťa to uživí. Stále sú tu vysoké školy, odborné kurzy, proste milión možností ako to dotiahnuť tam kam chceš bez toho aby si sa celú strednú užierala pocitom, že tam nemáš čo robiť a si na tej škole len preto "lebo ťa to uživí".
Stredná škola nie je stredobod vesmíru, vyber si ju tak, aby si celý život neľutovala, že si zahodila to čo ťa naozaj baví.
inak ja idem na gymnázium a tie veci nechávam len ako koníček
brtw, choď na gympel
sakra nevidím na klávesnicu
Aj ja idem.
» www.birdz.sk/forum/inspekcia...
A k téme: ja som s gymplom spokojná a dostatočne. Síce mám kamošku, ktorá chodí na pedagogickú a vraví, že je tam super, takže...Skús ešte trochu popremýšľať, ani na umeleckej nie je zle, len tam musíš mať nejakú istotu, že sa po škole nejako zamestnáš Možno s grafickým dizajnom al. s niečím podobným by to šlo, ale to ti neviem naisto povedať... Každopádne, existuje kvantum dobrých škôl, len si vybrať správne tú, ktorá by ťa bavila, a ktorej výber neoľutuješ
Ja by som šla na tvojom mieste na gympel, alebo na niečo kde sa aj tvorí, ale nie v takej miere ako na umeleckej (napríklad tuto spomínanú pedagogickú)
mohla by som sa ťa opýtať že aký máš ty odbor ?
mno aj my máme UKL (lebo aj ja som na gympli , ale zatiaľ sme jeden a pol roka len teoretizovali... raz som mal tuším spraviť nejaký náhrdelník, aby mi dala jednotku... a raz doniesť fotografiu... inak maximálne robíme prezentácie a učíme sa o kultúre - k výtvarnej a hudobnej ako takej by som to na našom gympli neprirovnával... vy máte asi nejaké špeciálne osnovy či čo
a ak ťa baví kreslenie tak ja som raz natrafila na také že umelecké gymnázium.. daj do google a uvidíš
a kde by si chcela ísť? ale máš aspoň nejaké vybraté kde možno?
che.....chem...ČO? good luck...
vieš čo? toto je od teba hnusné... zatiaľ je to predmet, ktorý chápem