Potrebovala by som nejaké návrhy ohľadom výšky, ktorá by mala zameranie skôr na jazyky, histôriu, nosku alebo tak (nie matika, fyzika, chémia)Hlavne niečo záživné a čo má uplatnenie, nie nejaký socialný pracovník alebo niečo toho typu.. napadá vam niečo?
keď ťa bavia jazyky vybrala by som si nejakú fajnú kombináciu jazykov (prípadne aj jeden), v drvivej väčšine prípadov tam budeš mať zahrnutú nejakú históriu danej krajiny a oblasti..
alebo prípadne jeden jazyk a nejaký iný odbor týkajúci sa toho čo ťa zaujíma.. tie medzinároné vzťahy alebo tak
ak chceš mať pomerne isté uplatnenie, choď tie predmety učiť. vyštuduj pedagogiku na nejakej kvalitnejšej škole a zapoj sa do nejakého cool programu, napr. teach for slovakia, a prispej k tomu, aby učiteľmi neboli len tí, ktorí si učiteľstvo vybrali len ako poslednú poistku po tom čo im zlyhajú všetky iné možnosti.
no alebo jazyky a potom si hľadaj uplatnenie niekde, kde bude treba prekladať medzi nejakou kombináciou jazykov, ktorú nemá zvládnutú každý druhý (štúdium angličtiny asi moc neodporúčam, ak chceš mať isté nejaké uplatnenie, to už teraz zvyčajne dávajú ľudia popri štúdiu niečoho iného).
alebo proste choď študovať humanitné vedy niekde kde sa to oplatí, napr. do Brna, buď aktívna popri škole, získaj kontakty v odbore, a budeš sa môcť uplatniť aj tam, kde sa absolventi sociológie z Hornej -dolnej nikdy neuplatnia. lebo aj sociálne vedy majú svoj priestor na uplatnenie , a nie je to v McDonalde.
Keď naozaj nevieš na akú VŠ ísť, radšej rok počkaj. Úplne vážne. V takejto situácii je to najrozumnejšie riešenie ako byť rok na škole, zistiť že to nemá budúcnosť/nebaví ťa to/nechceš tam byť/či celkom iný dôvod a budeš začínať ďalší rok od začiatku, ale "stratíš rok života" a ešte aj budeš platiť za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia.
@sigaa no ja ich študujem na ekonomickej takže mam aj jeden rok matiky (ako matematický antitalent ale tvrdim, že sa to dá prežiť a to z toho mám zajtra skúšku a nejakú tú ekonomiu ale viem, že sú aj v BB a tie sú zamerane skôr tak politicky ale pokial ted nemáš politické/diplomatické ambície tak určite aj nejaká medzinárodná/zahraničná firma, poprípade tam máš štátnice z jazykov čo je velke +, dorobíš pedagogické minimum a môžeš učiť máme tu celkom široký výber jazykov (ja mám anglinu, franinu, ruštinu) a môžeš aj študovať rôzne predmety v tých jazykoch a máme aj čínštinu a arabčinu a myslím, že BB je na tom podobne jediný rozdiel je teda v tom, že na EUBE mame ekonomiu, matiku a ekonomicke predmety a v BB je to skôr také menej matematické no
@desire21 ďakujem, veľmi si mi pomohla.. takže vravíš, že v tej BB by to išlo aj bez matiky? lebo ja som rada keď z matiky prejdem a veľmi pochybujem, že by som to zvládla.. inak keď tak, tak na príjmačky by som sa mala hlavne asi zamerať na nosku a jazyk?
Ked pises ze Noska a historia, tak skor to sedi na pravo, ale to ti neradim, este mozno nejaka politologia, europske, vychodoeuropske studia, ale ja som skor nazoru, ze skola, kde nie je matika (okrem mediciny, farmacie a veteriny) nie je tak dobre uplatnitelna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
alebo prípadne jeden jazyk a nejaký iný odbor týkajúci sa toho čo ťa zaujíma.. tie medzinároné vzťahy alebo tak
no alebo jazyky a potom si hľadaj uplatnenie niekde, kde bude treba prekladať medzi nejakou kombináciou jazykov, ktorú nemá zvládnutú každý druhý (štúdium angličtiny asi moc neodporúčam, ak chceš mať isté nejaké uplatnenie, to už teraz zvyčajne dávajú ľudia popri štúdiu niečoho iného).
alebo proste choď študovať humanitné vedy niekde kde sa to oplatí, napr. do Brna, buď aktívna popri škole, získaj kontakty v odbore, a budeš sa môcť uplatniť aj tam, kde sa absolventi sociológie z Hornej -dolnej nikdy neuplatnia. lebo aj sociálne vedy majú svoj priestor na uplatnenie , a nie je to v McDonalde.