no nic si z toho nerob ..ja tiez neviem ,co robit ani kam ist ....mna bavi praveze vela veci ,a preto mam dilemu ....neviem ani len ake predmety si mam vybrat na seminarky porazi ma asi z toho
ja sa trosku s stotoznujem s nazormi kolegov ltory ti neradia aby si siel na vysku lebo ked si to tak teraz vezmes po slovensku beha tolko ludi cop skoncilo vysku a nemohlo si najst robotu. Ale ak cches ist fakt na vysku tak by si sa mal zamerat na take zam,eranie ktore je dnesnej dobre pozadovane..skus taku stavbarinu alebo elektroniku a uvidis ze ekd dokoncis skolu tak nejako sa uzivis
Urcite ti neradim, aby si na VS nesiel. Vzdelanie je dolezite, su ludia, ktori sa sice hned po VS nezamestnaju v dnesnej dobe, ale vzdy je to vyhoda tu VS mat .
Ked ta nebavi chemia, prip. filozofia, isla by som na to vylucovacou metodou... Co dalej? Matika, cudzie jazyky, dejepis, geografia? Bavila ta na NOS-ke ekonomia?
ivanka89 už som siel.. ked napr. ten rok som matiku nemal .. maturujem dejak noska.. ale z dejaku viem ze tam je riaadny kopec ucenia a tie roky... ekonomika mi celkom sla ale strasne vela ludi mi pisalo ze ked zacali vysoku sa im zhnusila.
vždy som chcel isť na pravo.. ale tam rocne ich vyštuduje kopec a nemaju z toho nic.. a okrem toho na prave je kopec filozofie...
@Charles91 , kazda VS je ina... je jasne, ze uz to nie je SS, je tam iny system a tiez sa clovek musi ucit kvanta toho, co by v skutocnosti nemusel, ale vyzaduju to. Ja mam pocit, ze by si mohol skusit ten ekonomicky smer, z toho je rozne uplatnenie. Samozrejme, musis si zistit z coho sa robia prijimacky, urcite tam bude figurovat matematika, noska a cudzi jazyk. Konkretne VS si vyhladas cez google, pozeram ze si z Bardejova, v Kosiciach a Presove by sa nieco naslo
inac musis ist bud podla toho co ta bavi, alebo co si myslis,ze by si robil cely zivot...
alebo chod na ekonomiu, ako tu niekto pisal, ze tam chodia ti co nevie co so sebou(preto ta ekonomika slovenska potom takto vyzera ) alebo psycho. tu tiez nemas ako ublizit
ak nechces rok len tak sediet doma, tak skus nejaku vysku v CR- na mnohych z nich( napr. Masarykova) stat hradi namiesto 3 rokov(ako je to na slovensku) 4 roky bakalara, cize ak v prvom rocniku zistis, ze ta to nebavi , mozes si vybrat nieco ine a ak to stihnes dostudovat do tych 4 rokov, nehrozia ti ziadne poplatky...a z vlastnej skusenosti viem, ze co sa tyka vydajov na skolu, su priblizne rovnake ako na slovensku...
a co sa tyka toho prava(ked uz si si nan vybral predmety), ja som ho studovala, takze ti mozem povedat, ze studium je tazke, ale zalezi dost aj od toho, kam sa na tu pravnicku dostanes...ja keby som sla znovu na pravo,uz urcite nie na slovensku...inak co sa tyka ucenia, to studium sa da zvladnut...co sa tyka skusok, tie zas velmi ovplyvnuju prave skusajuci(a nie vzdy je to priaznive)...ak by si mal nejake otazky, kludne mi napis TS..
jasne, treba uvazovat na ceskymi skolami, je to nepatriotske, ale co uz ke dslovenske skolstvo je take ake je. Aj ja si davam prihlasku do Brna. A minimalne tretina gymnazia nasho ide do brna, zrujnije to slovenske vysoke skoly
isli mi jazyky, prirodne vedy, proste vsetko ma bavilo a mala som pocit ze z nicoho neviem nic.
tak som rozmyslala nad prekladatelstvom, managementom a biologiou. moje maturitne predmety boli nemcina anglictina biologia a slovencina, a nakoniec som skoncila studovat veterinarstvo a som spokojna az na nedostupnost studijnych materialov, narocnost studia a absolutnu neorganizovanost a na to ze je to iba v KE
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ide mi vsetko.. vždy som mal 1 resp 2 na gymplu.. a kocka nesom heej !
jediny predmet ktorý nemam rad je chemia a filozofia...
a ja teraz neviem kam...
tak nechod na vysoku,
Ked ta nebavi chemia, prip. filozofia, isla by som na to vylucovacou metodou... Co dalej? Matika, cudzie jazyky, dejepis, geografia? Bavila ta na NOS-ke ekonomia?
vždy som chcel isť na pravo.. ale tam rocne ich vyštuduje kopec a nemaju z toho nic.. a okrem toho na prave je kopec filozofie...
tak ja neviem fakt..
skuste mi pisať konkretne vysoke ich klady zapory
myslim ze ma 23 poschodi
inac musis ist bud podla toho co ta bavi, alebo co si myslis,ze by si robil cely zivot...
alebo chod na ekonomiu, ako tu niekto pisal, ze tam chodia ti co nevie co so sebou(preto ta ekonomika slovenska potom takto vyzera ) alebo psycho. tu tiez nemas ako ublizit
rozmyslaj cim a ako sa budes zivit...
nevie niekto ci na manazmente sa uci aj teoria matematiky ci sa len cisto pocita
chod o rok ked budes vediet
a co sa tyka toho prava(ked uz si si nan vybral predmety), ja som ho studovala, takze ti mozem povedat, ze studium je tazke, ale zalezi dost aj od toho, kam sa na tu pravnicku dostanes...ja keby som sla znovu na pravo,uz urcite nie na slovensku...inak co sa tyka ucenia, to studium sa da zvladnut...co sa tyka skusok, tie zas velmi ovplyvnuju prave skusajuci(a nie vzdy je to priaznive)...ak by si mal nejake otazky, kludne mi napis TS..
tot asi vse
isli mi jazyky, prirodne vedy, proste vsetko ma bavilo a mala som pocit ze z nicoho neviem nic.
tak som rozmyslala nad prekladatelstvom, managementom a biologiou. moje maturitne predmety boli nemcina anglictina biologia a slovencina, a nakoniec som skoncila studovat veterinarstvo a som spokojna az na nedostupnost studijnych materialov, narocnost studia a absolutnu neorganizovanost a na to ze je to iba v KE