byvanie nie ale obcas ked treba nejake "doplnky" tak ano
ostatne su take nutne veci...nechala by som len jedlo to proste nie je vzdy vsetko nutne ale kupim si co chcem
no a este by som doplnila vlastnu kategoriu "zuby" lebo tam ide tak porovnatelne s jedlom...aj ked zas nie vzdy to platim ja obcas aj rodicia
My si s otcom delíme náklady na domácnosť a veci pre seba kupujem za svoje peniaze. Aj za kozmetiku, len to som zabudla označiť. Ale nekupujem moc dekoratívnej skôr telovú, pleťovú, vlasovú a tak...
Naši mi platia nájom a cestu (domovškola) a prispievajú mi dosť veľa na jedlo.. keď ideme spolu na nákupy kúpia mi aj oblečenie, ale to je tak 50/50, kupujem si aj sama niekedy a kozmetiku akože bežná starostlivosť mám od maminy zadarmo, dekorativku si kupujem ja.. ale proste míňam na všetko z toho nejakú čiastku zo svojich peňazí
Nerozlisujem to takto. Proste mesacne dam nejaky objem penazi za nejaky objem tovarov a sluzieb - ked boli vsetky moje peniaze mojich rodicov, tak z toho, ked cast mojich penazi nie je mojich rodicov, tak z toho kombinovaneho mnozstva, ktore mam, platim, co uznam za vhodne a potrebne.
Peniaze od rodičov presúvam k svojim peniazom (na český účet, kam mi chodia výplaty a štipendiá) po zaplatení ubytovania, čiže všetko, okrem bývania ide zo zmiešaného zdroja
A vlastne športu, permanentku na jogu som dostala na narodeniny...
...ale zas si platím jazdecké tréningy. Nevadí, to je "Iné hobby".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ostatne su take nutne veci...nechala by som len jedlo to proste nie je vzdy vsetko nutne ale kupim si co chcem
no a este by som doplnila vlastnu kategoriu "zuby" lebo tam ide tak porovnatelne s jedlom...aj ked zas nie vzdy to platim ja obcas aj rodicia
@morningcoffe skoda
A vlastne športu, permanentku na jogu som dostala na narodeniny...
...ale zas si platím jazdecké tréningy. Nevadí, to je "Iné hobby".
a potom su to knihy