zazila som uz stratenu penazenku s vacsim obnosom, nie je to nic prijemne... neprajme ludom to co je svinstvo pre nas... skontaktovala by som... (ano ano hram formu
to by mal napisat kazdy spravny charakterny obcan...
@flascha - ale nepochopil som vratila si penazenku vtedy, alebo nie? @krutafunebracka - sak to je jasne, ja som raz nasiel 1000ku pred kostolom, ked som siel do skoly
ono je to dosť zložité, jeden si s tým nechce špiniť prsty, druhý sa správa ako zlodej a tretí je ten čo to vráti, problém je však v tom, že všetky tieto osôbky sú v nás a len to, ktorej dáme voľnú cestu, rozhodne
apropo, ak je však peňaženka bez dokladov, ako ju vrátiť? nijako, jeho/jej chyba že si nedávala pozor na peňaženku
Už som našla 3 peňaženky a z každej som aspoň vybrala prachy. Jednu babu, ktorej peňaženku som našla, som dokonca "poznala" - chodila o triedu alebo dve vyššie ako ja, v jednej som našla cca 1500 sk a tretiu peňaženku som si aj nechala - som proste zlý zlý človek.
Keby tam neboli ziadne doklady a boli by tam peniaze( aj ked malo) tak by som ju VZALA...ale peniaze by som pouzila aj na nejaku dobru vec ....ale ak by som vedela ze su tam doklady tak by som ju asi odniesla na policiu...
ja som už jednu našiel, nie však na ulici ale v škole. Bolo tam asi nejak 2000sk + vela všeliakých dokladov. Chlapík si ju nechal pri kopírke a odišiel domov. Peniaze som si nenechal, ale ani som sa s ním neskontaktoval. Pekne som to nechal v stratách a nálezoch v škole, nakoniec vysvitlo že to bola peňaženka jednoho profáka v škole Čiže nie vždy je výhodné zobrať peniaze, keď namiesto toho vám z poctivosti vyplynú iné výhody
@murcatko ja uz som tak raz penazenku nasiel..bolo tam sice len 100sk ,ale aj tie sa zidu zobral som ich..a co ty ?hladat by si po celom svete majitela?myslis?
Pokiaľ by som vedel že to bol človek bohatý, tak by som si ich zrejme nechal...
Pokiaľ by tam bol nejaký preukaz s menom určite by som ju vrátil...
Prečo si musíme robiť zle? Čo keby ste stratili vy tú peňaženku a mesiac by ste si museli požičiavať? Čo keby ju stratila slobodná matka s dvoma troma deťmi? Ako by ste sa cítili? Ja viem tí bez svedomia normálne...
nikdy sa mi to nestalo, ale kamoske nedavno ukradli penazenku /resp. stratila ju/ aj s dokladmi a potom sa nasla v krikoch, samozrejme bez penazi, ale je to svinstvo, nikomu to neprajem zazit a keby som nasiel, tak by som ju urcite vratil, aj keby tam bolo 1000 eur... takze asi tak...
@ooooo - existuju veci ako doklady, pasy, obcianske preukazy, mozno aj vizitky a telefonne cisla vlozene do penazenky, ludia si tam vkladaju rozne veci a pokial by tam nieco take bolo, tak by som sa snazil skontaktovat
no myslim ze je dost velke svinstvo nechat si peniaze a penazenku odhodit a hlavne ak su tam nejake doklady predsa keby sa to stalo vam boli by ste radi keby vam niekto vrati vasu penazenku a vas usetri od vybavovaciek a tahania sa po uradoch....
pohladala by som doklad a kadejake osobne veci, usudila, komu sa tie peniaze viac zidu, ak mne vybielim ju, skontaktujem majitela, poviem, ze peniaze tam uz zial neboli, ale budem cakat odmenu za zachranu dokladov ak jemu, vratim penazenku aj s obsahom, ale budem ocakavat malu odmenu za zachranu penazenky nemam dobre srdce...
urcite budem kontaktovat toho cloveka co ju stratil musi to byt prenho hrozne a keby sa stalo nieco taketo mne tiez by som bola rada ak by mi to niekto vratil a raz som stratila maminu kreditku niekde na ceste mi vypadla a v banke ju mali niekto ju tam dal mily
Nedá sa to jednoznačne povedať, ale peňaženku by som určite neodhodila, ale vrátila, napr. do schránky. A možno by mi to nedalo a vrátila by som aj peniaze.. Neviem, nie som zákerná a ešte sa mi to nestalo.
@murcatko prepac ale takto sa pravdu nedozvies mne sa to uz stalo ibaze to nbola penazenka ale pes, tak som nahanal majitelku po meste a skoro ma potom zrazila na aute, nesuvislost mojich slov sposobuje to ze uz som mal spat tak bru noc
Stratené alebo vlastne ukradnuté doklady vedia sakra dobre nasrať! Ani si neviem predstaviť čo by som robil keby mi ich ukradli - určite by to niekde zahodili keďže nejaké obrovské peniaze v peňaženke aj tak nemám
Myslite si co chcete ale v nedelu sme sli s otcom autom zaparkovat a na ceste lezala kabelka. Zobrali sme ju domov a pozreli ci je nejaky kontakt na majitelku. Boli tam doklady technicak od auta a mnoho kariet. Rozmyslali sme co s nou ale nakoniec sme za 15 minut (hoci bolo 23:03 ) ju dali policajtom aby nas ta majitelka nemohla nakoniec obvinit ze sme jej zobrali neviem co. Takto sme vratili veci a zaroven sme krytivoci nejakemo obvineniu.
Blbe je ked vratrite penazenku a povedia vam ze v nej bolo viac ako ste nasli . Inak mna nasere strata penazenky hlavne preto, ze v nej nemam prachy, ved ake aj by som uz len mal, ale poznamky na papierikoch, telefonne cisla a spomienky na prijemnych ludi.
ak su v nej doklady tak kontaktujem majitela, ak nie su doklady, len peniaze, tak si ich necham.. policii to odovzdavat urcite nebudem lebo im neverim a ked im clovek da penazenku bez dokladov, tak s najvecsou pravdepodobnostou si tie prachy nechaju...
@47 - tomu sa da vyhnut, skontaktujes majitela napr. cez telefon alebo tak a spytas sa, kolko tam asi mal, ked povie spravne, tak vratis, ked povie ovela viac, aby ta mohol obvinit, ze si nieco corkol, tak povies, ze bohuzial, ale je tu menej, to asi nebude vase ale zas to by musel byt fakt svina, keby chcel zarobit este aj na tom cloveku, ktory mu vratil stratenu penazenku, bohuzial sa aj taki najdu...
no ja som akurat vcera stratil penazenku so vsetkymi moznymi dokladmi , je to hnusne hnusne neprijemna vec...mal som tam asi 15e, ak si ich zobere kto nasiel penazenku a posle na adresu alebo da policii, stale lepsie ako vybavovat setky doklady ktore som tam mal...ale aj tak najlepsie tam nechat tie prachy, neviem ci by ma nekusalo svedomie keby som niekomu takto zobral prachy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
to by mal napisat kazdy spravny charakterny obcan...
skoda ze nas sviniarov je viac
@krutafunebracka - sak to je jasne, ja som raz nasiel 1000ku pred kostolom, ked som siel do skoly
@yahooo uspesne by skoncili v mojom vrecku
apropo, ak je však peňaženka bez dokladov, ako ju vrátiť? nijako, jeho/jej chyba že si nedávala pozor na peňaženku
A vôbec mi to nevadí >)
a 2.JE P-I-C-O-V-I-N-A!!!Nikto z vas to neurobi neklamte
Pokiaľ by tam bol nejaký preukaz s menom určite by som ju vrátil...
Prečo si musíme robiť zle? Čo keby ste stratili vy tú peňaženku a mesiac by ste si museli požičiavať? Čo keby ju stratila slobodná matka s dvoma troma deťmi? Ako by ste sa cítili? Ja viem tí bez svedomia normálne...
@39 podla seba sudim teba? je narocne predstavit si, ze nie kazdy je zlodej, vsak