Ahojte, chcem sa len spýtať, kto z vás je resp. sa chystá na VŠ do zahraničia? Je jedno kde, i keď najlepšie asi UK. Nemyslím teraz Erasmus, ale celé vysokoškolské štúdium.
v UK sa za školu nedoplatíš, ale ako chceš. pokiaľ na to máš (hlavne finančne), určite choď! ale nie, pokiaľ sa máš vracať na Slovensko: ako piatačka, teraz po Erasme ti radím, školu študuj tam, kde chceš ostať. tiež som si zmyslela, že sa do Nórska (tam som bola) chcem vrátiť a ak školu dokončím, tak tam (to sa ešte uvidí, ale slovenský titul mi tam veľmi nepomôže)...
@4 V Dánsku sa ako v jednom z mála štátov neplatí školné, takže aspoň na tom sa dá ušetriť. Niektoré odbory majú aj v angličtine, no niektoré odbory sa bez dánčiny študovať bohužiaľ nedajú.
@phantasia ja viem, v Dansku je z mojho okolia relativne dost ludi, ale co ja viem.. nad Danskom som ani velmi neuvazovala, velmi ma laka USA, ale tak mozno by som nazbierala peniaze tak na jeden rok skolneho akurat
UK skotsko mas zadara (ale je tam tolko slovakov ze osobne ma to odradilo absolutne)
moja povodna prioritna destinacia bolo dansko ale nenasla som si ziadny program co by mi vyhovoval tak som v holandsku
Tiez som pod UK myslel najma Skotsko, urcite sa budem hlasit ako aj do Edinburghu tak aj do Glasgowa, navyse som tam uz priamo bol,takze viem do coho by som siel, to mi celkom vyhovuje. To ze je tam vela Slovakov neberiem ako za minus.
Dansko ma taktiez laka, tiez som bol v Kodani, ale to len ako moznost cislo 2. Studium je zadarmo, ale zivot je tam dost drahy.
Holandsko ma tiez prijatelne podmienky,takze aj nad tym uvazujem.
V podstate zacinam si tomu teraz vsetko prisposobovat, cely moj skolsky harmonogram tu a uz si chcem urcite vybrat nejaky ten odbor zhruba. Urcite to bude nieco s manazmentom, nahodou niekto nieco na tento sposob nestuduje?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
moja povodna prioritna destinacia bolo dansko ale nenasla som si ziadny program co by mi vyhovoval tak som v holandsku
co chces vediet?
@mrblackmirror
Dansko ma taktiez laka, tiez som bol v Kodani, ale to len ako moznost cislo 2. Studium je zadarmo, ale zivot je tam dost drahy.
Holandsko ma tiez prijatelne podmienky,takze aj nad tym uvazujem.
V podstate zacinam si tomu teraz vsetko prisposobovat, cely moj skolsky harmonogram tu a uz si chcem urcite vybrat nejaky ten odbor zhruba. Urcite to bude nieco s manazmentom, nahodou niekto nieco na tento sposob nestuduje?