ahojte. mam novy mobil. prvy raz som ho nabijala 12 hod. vypnuty.. mam takto pokracovat aj druhy krat alebo ho mozem nabijat aj zapnuty?? je toto este vobec potrebne v dnesnej dobe?
- Batériu prvýkrát nabíjajte 6-8 hodín, po nabití ju používaním v mobilnom telefóne nechajte úplne vybiť. Druhýkrát zopakujte to isté.
- Batériu nabíjajte originálnou nabíjačkou na to určenou. Neoriginálna nabíjačka môže znehodnotiť batériu!!
- Vždy nabíjajte batériu až do úplného nabitia (podľa signalizácie na display mobilného telefónu).
- Úplné vybitie batérie neškodí starším typom batérii (Ni-Mh), ale novšie typy batérii(Li-ion, Li-Pol) sú na vybíjanie veľmi citlivé a nedoporučuje sa nechať klesnúť ich kapacitu pod 30%. Potom totiž u nich dochádza k nenávratným chemickým zmenám, ktoré znižujú ich životnosť.
- Najvyššiu životnosť batérií Ni-MH a Li-ION dosiahnete pri splnení podmienky vybíjania iba o 50% kapacity a z následným nabitím!!!
- Batérii škodí trvalé nabíjanie (napr. v autonabíjačke)
- Batériu nikdy nepokladajte na kovové predmety, môže dôjsť k skratu. Batériu nikdy nevystavujte vlhkosti, dažďu. Nehádžte ju do ohňa, môže explodovať.
- Ak sa rozhodnete nepoužívať batériu dlhší čas, odložte ju plne nabitú na suché miesto (0-25˚C), a nabíjajte ju na maximum minimálne jedenkrát za 1-3 mesiace. (Uskladnenie vybitej batérie na dlhší čas môže spôsobiť jej poškodenie).
- Opotrebovanú batériu nevyhadzujte do odpadu, ale odovzdajte na miestach na to určených.
Tento výrobok je certifikovaný podľa ISO 9001 a je na ňom posúdená zhoda v EVPÚ, SKTC 101, Nová Dubnica. Výrobok je v súlade s technickými požiadavkami príslušných zákonov a nariadení Slovenskej republiky.
ja som mobil uplne vybil, nabil do plna, kym mi nezapipal ze stop...druhykrat som ho tiez vybil uplne a znova uplne nabil a teraz ho mam nabity tak na 80%
to je čo za mobil???? 12 hodín si ho nabíjala? a to už načo preboha??? veď dnešné mobily sa nabíjajú cca 2 hodiny, kde si nabrala 12? to sa ti len zbytočne prebíjal, a dnešné lithium Ion batérie si nepamätajú ako tie predošlé staré, stačí iba raz vybiť a nabiť a je po probléme nestarať sa o to už viac, úplné vybíjanie zas poškodzuje batériu, ak tam klesne náboj na kritickú hodnotu batériu to môže poškodiť, tak pohov z totálnym vybíjaním batérie niesme v dobe keď v mobiloch boli väčšie batérie ako samotné mobily
pri mojom mobile mám napísané že v pohotovosti by mal vydržať 10dní mne vydrží tak 4-5 síce nebol na nabíjačke prví krát 12hod a už vôbec nie úplne vybití, ale kamoš má presne ten istý vybil ho asi 3x úplne nechával ho tých 12hod na nabíjačke a baterka mu vydrží v pohotovostnom ani nie 3dni tak nvm no btw jedná sa o SE w980
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A 2.
1x vybit nabit a potom nabijak ked má baterka tak 30%
» www.porada.sk/t96079-formatov...
- Batériu prvýkrát nabíjajte 6-8 hodín, po nabití ju používaním v mobilnom telefóne nechajte úplne vybiť. Druhýkrát zopakujte to isté.
- Batériu nabíjajte originálnou nabíjačkou na to určenou. Neoriginálna nabíjačka môže znehodnotiť batériu!!
- Vždy nabíjajte batériu až do úplného nabitia (podľa signalizácie na display mobilného telefónu).
- Úplné vybitie batérie neškodí starším typom batérii (Ni-Mh), ale novšie typy batérii(Li-ion, Li-Pol) sú na vybíjanie veľmi citlivé a nedoporučuje sa nechať klesnúť ich kapacitu pod 30%. Potom totiž u nich dochádza k nenávratným chemickým zmenám, ktoré znižujú ich životnosť.
- Najvyššiu životnosť batérií Ni-MH a Li-ION dosiahnete pri splnení podmienky vybíjania iba o 50% kapacity a z následným nabitím!!!
- Batérii škodí trvalé nabíjanie (napr. v autonabíjačke)
- Batériu nikdy nepokladajte na kovové predmety, môže dôjsť k skratu. Batériu nikdy nevystavujte vlhkosti, dažďu. Nehádžte ju do ohňa, môže explodovať.
- Ak sa rozhodnete nepoužívať batériu dlhší čas, odložte ju plne nabitú na suché miesto (0-25˚C), a nabíjajte ju na maximum minimálne jedenkrát za 1-3 mesiace. (Uskladnenie vybitej batérie na dlhší čas môže spôsobiť jej poškodenie).
- Opotrebovanú batériu nevyhadzujte do odpadu, ale odovzdajte na miestach na to určených.
Tento výrobok je certifikovaný podľa ISO 9001 a je na ňom posúdená zhoda v EVPÚ, SKTC 101, Nová Dubnica. Výrobok je v súlade s technickými požiadavkami príslušných zákonov a nariadení Slovenskej republiky.
napr. ale pri notebookoch vydrzi baterka viac ked si doma a mas book zapnuty bez vlozenej baterie ale kto to robi ? nikto