Zdravím..rozhodol som sa..že by som chcel spraviť niečo také..ako menší prieskum..čo si o tom myslia ľudia...ako to všetko vnímajú...aa ako vidia kresťanov..alebo všeobcne náboženstvá
budem veľmi rád ak sa k tomu vyjadríš.. vopred ďakujem=o)
Nevim co furt tu niekto ma s nabozenstvom. Ja som krestan. Som pokrsteny, mam prve svete prijmanie aj birmovku. Tym to hasne.
Vzivote som nemal ziadne vyhody alebo nevyhody kvoli tomu ci som alebo nie sonm krestan. Birmovku som si spravil len a len kvoli tomu aby som mohol byt krsny otec sestrineho syna, a aby som mohol mat svadbu v kostole. To je vsetko.
Ja si myslim ze nech si kazdy uznava ake nabozenstvo uzna za vhodne, respektive nech neuznava ziadne nabozenstvo. Ale nesmie s tym obtazovat druhych. Mam kamaratov ateistov, a nevadi mi to, pokial sa ma nesnazia presvedcit o svojej pravde, takisto im nevadi ze som krestan, lebo sa ich nesnazim presvedcit o mojej pravde.
Proste nech je kazdy aky chce, len nech sa nesnazi presvedcit niekoho druheho o svojej pravde.
Nech si ma kazdy svoju vieru aku len chce. Ale v prvom momente, ako ju zacne prehlasovat za jediny spravny svetonazor a (ne)nasilne presviedcat o nom aj ostatnych, sa mi vo vrecku otvara nozik...
Bez ohladu na to, ci je to katolik, zid, moslim, mormon, kabalista, ....
Jediny problem, ktory mam s nabozenstvom je ten, ze nabozny ludia su rasisti... Do vsetkeho sa jebu a nedaju ludom pokoj s nicim.(mam na to uz 2 blogy) zrusil by som vsetky nabozenstva.
Normalne lutujem veriacich, je to smutne cele...
Ked sa modlia, nech si to nechaju doma alebo v kostole.
ja sa hlasim ku krestanstvu, som pokrsteny mam za sebou prve svate primanie, pripravujem sa na birmovku, birmovku si robim len kvoli babke, aby ju neahodou netrafil slak...
do kostola nechodím...skoro vobec...ked teda neratam vianoce a velku noc...na spovedi som nebol 3 roky...asi tak..
a jedinu vyhradu co mam k inemu nabozenstvu je islam - dzihad - svata vojna...dufam ez som to povedal spravne...beriem ucitevanie boha, ale nei vrazdenie v jeho mene!
no je pravda že veriaci a kresťan je dosť veľký rozdiel veriaci akurat môže veriž že existuje nejaky .oh
ja akurat frflem keď niekto začne spomínať niečo v tejto oblasti to ako museli zrušit trhovisko pre nový este nedostavany kostol alebo ze na jednej ulici su 2 pri sebe alebo ze je tu po rit vier alebo....
ale ešte som v zivote do nikoho silene neskakal myslim na verejnosti a tak na nete si svojpravne zdielam svoj nazor z ostatnymi, ale isiel by som sam proti sebe keby som niekoho zacal urazal pre jeho vieru jedine v tom pripade keby ma z tym zacal otravovat a posielat ma do pekla ze nebo?!
v mojom okolí nie je nabozensky rasizmus, ale je to niektorym na posmech...ze: Ty sa modlis?!?!?, prosimta!!! boze!!! to naco akoze?!?!?!?! podla mna by malo byt iba jendo nabozenstvo, aby sa medzi ludmi neroblili rozdiely, ved aj tak je len jeden Boh, a vsetci sa vlastne modlia k tomu istemu, len ho inak volaju....naco je to dobre???? podla mna by sa to malo zjednotit....
takze po prve, zmysel zivota nemusi mat s nabozenstvom vobec nic spolocne. poznam predsa viacej ludi co nie su veriaci, nikdy sa nad tim nezamyslali a predsa maju svoj zmysel zivota...kazdy ini lasku..rodinu..zabavu a tak.
a co sa mna tika, neverim krestanstvu a ani inim znamim nabozenstavam v tomto ohlade mam akusi vlastnu vieru. nemam absolutne nic proti veriacim, ak neodsudzuju alebo neobmedzuju ostatnych.
a co sa tika krestanstva celkom chapem ze vela ludi ma nieco proti, akosi to uz davno nie je o tom, o com by podla na nabozenstvo malo byt
Pôvodne som chcel hneď reagovať na jednotlivé názory, ale táto téma stojí za dlhšiu analýzu, nakoľko sa tu nachádzajú starí známi ako azel, slecinka, mayo, schizofrenik, mimmma, etc.
jakooo...asi takto. Veriaci,..dobre.aj moja mama je veriaca.nech si kazdy veri comu chce. Ale aby v kostole vypravali,koho mam volit, koho nie....kolko prispievat na ich vilky honosneee.(bola som v kostole asi 2 razy v zivote zo zvedavosti a poviem vam,stacilo mii!).
TO uz neni o viere,je to o boji...medzi tymi co veria, tymi co neveria a tymi co veria v nieco ineee ...Je to bojjj a nieze my ateistii mame presudky,ale oni. ja sa nikomu do zivota neseremm
a ešte s tým ,že v kostole sa rozpráva o to ,o čom by sa nemalo...
myslíte ,že tým že je nejaký muž kňaz je dokonalý??...aj v cirkvi sú len ľudia...a ľudia sú nedokonalí...su omylní...teda často počujeme o skorumpovanosti cirkvi...
avšak ide o tvoj vzťah k Bohu..nie k cirkvi...
Boh narozdiel od ľudí je dokonalý...
som kresťan ,ktorý uznáva Boha...avšak z cirkvi som na pochybách...z Boha na pochybách nie som
nemožem pochopiť ako si niekto može myslieť ,že po tomto živote ,ktorý je v porovnaní s večnosťou len veľmi krátky..už nič nie je..
samozrejme proti ateistom nič nemám je to ich osobná vec...
a ten boj čo tu niekto spomína...ooou...prehnané..človek je tak pominuteľný....
aa zmysel života???...niekoho zmysel života može byt niečo dosiahnúť avšak jeho život na tomto svete sa ukončí a on to tu všetko bude musieť zanechať...nikto nevie kedy sa jeho pozemský život skončí..
zdá sa mi ,že veriaci majú vyšší cieľ...nie len dosiahnuť úspechy,štastie...atď na tomto pozemskom svete...
nemyslím si že je správne posudzovať,Či je zmysel života veriacich vyšší.zmysel života je to, čo je pre každého najdôležitejšie, čo si stavá najvyššie, aspoň ja to tak beriem.
takže posudzovať niečo také nemáme právo.
nevraviac o tom, že to objektívne ani nie je možné...
to alex: ja vo svojom okoli som okrem jedneho cloveka, ktory sa uz aj tak zmenil, neregistrovala ziadnych rasistov a to mam za sebou hodne ludi, chodila som k evanjelikom, presla som jednym sedenim v skupinke, bola som u baptistoch (u nich mi vadilo trochu to, ze ten prednasajuci sa az privelmi vzil do svojich slov a ked hrala pre mna tvrda hudba tak uz vrieskal , no a samozrejme, mam kopec krestanskych bratov a sestry akosi sa mi fanatici vyhybaju velkym oblukom
mayo: takze vlastne aj seba oznacujes za nacistu, vies preco? lebo urcite by si mi neodporoval v tom, ze aj ty veris v lasku, je to viera? je...takto by si veriacich urcite nemal oznacovat, mozno ani nevies potom, kto su nacisti...este aj nacista v nieco veri, von Stauffenberg bol svetlým bodom medzi ciernou nacistickou havedou, môj posledny objekt skumania
Ty co nadavaju na Cirkev...nadavaju na nu preto lebo sa im nechce dodrziavat to co kaze a uci. Napr. chodenie do kostola...modlenie sa...prispevat milodarmi atd. Ty co tvradia ze Cirkev je len o biznise atd...to tvrdia len preto aby mali zamienku ju neuznavat a kritizovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Vzivote som nemal ziadne vyhody alebo nevyhody kvoli tomu ci som alebo nie sonm krestan. Birmovku som si spravil len a len kvoli tomu aby som mohol byt krsny otec sestrineho syna, a aby som mohol mat svadbu v kostole. To je vsetko.
Ja si myslim ze nech si kazdy uznava ake nabozenstvo uzna za vhodne, respektive nech neuznava ziadne nabozenstvo. Ale nesmie s tym obtazovat druhych. Mam kamaratov ateistov, a nevadi mi to, pokial sa ma nesnazia presvedcit o svojej pravde, takisto im nevadi ze som krestan, lebo sa ich nesnazim presvedcit o mojej pravde.
Proste nech je kazdy aky chce, len nech sa nesnazi presvedcit niekoho druheho o svojej pravde.
Bez ohladu na to, ci je to katolik, zid, moslim, mormon, kabalista, ....
Normalne lutujem veriacich, je to smutne cele...
Ked sa modlia, nech si to nechaju doma alebo v kostole.
Pre mna su veriaci nieco ako nacisti, bohuzial.
do kostola nechodím...skoro vobec...ked teda neratam vianoce a velku noc...na spovedi som nebol 3 roky...asi tak..
a jedinu vyhradu co mam k inemu nabozenstvu je islam - dzihad - svata vojna...dufam ez som to povedal spravne...beriem ucitevanie boha, ale nei vrazdenie v jeho mene!
ja akurat frflem keď niekto začne spomínať niečo v tejto oblasti to ako museli zrušit trhovisko pre nový este nedostavany kostol alebo ze na jednej ulici su 2 pri sebe alebo ze je tu po rit vier alebo....
ale ešte som v zivote do nikoho silene neskakal myslim na verejnosti a tak na nete si svojpravne zdielam svoj nazor z ostatnymi, ale isiel by som sam proti sebe keby som niekoho zacal urazal pre jeho vieru jedine v tom pripade keby ma z tym zacal otravovat a posielat ma do pekla ze nebo?!
a co sa mna tika, neverim krestanstvu a ani inim znamim nabozenstavam v tomto ohlade mam akusi vlastnu vieru. nemam absolutne nic proti veriacim, ak neodsudzuju alebo neobmedzuju ostatnych.
a co sa tika krestanstva celkom chapem ze vela ludi ma nieco proti, akosi to uz davno nie je o tom, o com by podla na nabozenstvo malo byt
Svoj blog v najbližšej dobe uverejním.
TO uz neni o viere,je to o boji...medzi tymi co veria, tymi co neveria a tymi co veria v nieco ineee ...Je to bojjj a nieze my ateistii mame presudky,ale oni. ja sa nikomu do zivota neseremm
o bošše niekto asi stále nepochopil hlavnú myšlienku viery...
nech si každý vyznáva čo chce... nehľad na druhých a neopravuj ich...oprav seba...
a pri vyznávaní viery...veď Boh je len jeden...len tá cesta k nemu..je podľa roznych náboženstiev iná...
a keď sú neustále rozbroje medzi ľuďmi vyznávajúcimi inú vieru...ja si myslím ,že to je len zámienka...zámienka sa vždy nájde...
je to každého osobná vec...čo uctieva...
a vyznávanie opačných bytostí ako je Boh...hm...zdravým rozumom to nedokážem vysvetliť...
myslíte ,že tým že je nejaký muž kňaz je dokonalý??...aj v cirkvi sú len ľudia...a ľudia sú nedokonalí...su omylní...teda často počujeme o skorumpovanosti cirkvi...
avšak ide o tvoj vzťah k Bohu..nie k cirkvi...
Boh narozdiel od ľudí je dokonalý...
som kresťan ,ktorý uznáva Boha...avšak z cirkvi som na pochybách...z Boha na pochybách nie som
nemožem pochopiť ako si niekto može myslieť ,že po tomto živote ,ktorý je v porovnaní s večnosťou len veľmi krátky..už nič nie je..
samozrejme proti ateistom nič nemám je to ich osobná vec...
a ten boj čo tu niekto spomína...ooou...prehnané..človek je tak pominuteľný....
aa zmysel života???...niekoho zmysel života može byt niečo dosiahnúť avšak jeho život na tomto svete sa ukončí a on to tu všetko bude musieť zanechať...nikto nevie kedy sa jeho pozemský život skončí..
zdá sa mi ,že veriaci majú vyšší cieľ...nie len dosiahnuť úspechy,štastie...atď na tomto pozemskom svete...
takže posudzovať niečo také nemáme právo.
nevraviac o tom, že to objektívne ani nie je možné...
mayo: takze vlastne aj seba oznacujes za nacistu, vies preco? lebo urcite by si mi neodporoval v tom, ze aj ty veris v lasku, je to viera? je...takto by si veriacich urcite nemal oznacovat, mozno ani nevies potom, kto su nacisti...este aj nacista v nieco veri, von Stauffenberg bol svetlým bodom medzi ciernou nacistickou havedou, môj posledny objekt skumania
Celá tvoja reakcia sa zakladá demagógii. Manipuluješ tu s významom slova viera. Veľmi dobre vieš, akú vieru( v ktorú ideológiu ) mal Mayo na mysli.
Ani ja s ním v niektorých veciach nesúhlasím, ale táto tvoja reakcia je bezobsažná.