Chcela by som veideť, aké to je u vás s náboženstvom, hlásate sa k jednej viere alebo kombinujete? sú tu nejaký ateisty? prosím nehádajte sa na tomto fore, len chcem spoznať ľudí na základe ich vieri tak mi prosím napíšte v akého boha veríte + prvky iných
vesmir je ten smer panteista naturalista
bum bum dohromady je to nieco ako...Budhizmus.. (ale ten neberiem ako nabozenstvo) ...preberá z tradície vieru v odplatu dobrých a zlých činov (karma) a učenie o kolobehu životov. Učenie budhizmu je založené na odmietaní strastiplného bytia a na hľadaní cesty, ktorá vedie k oslobodeniu z kolobehu života, ktorého podstatu tvorí utrpenie.
katolíčka, ktorá sa riadi vlastným svedomím a uznáva osobnú vieru v Boha...a aj východné filozofie sú mi celkom sympatické, ale nie ako náboženstvá, len niektorými názormi
nehlasam sa k nikomu, dokonca ani k ateistom, na kazdej viere sa najde nieco, co by som vytkla, ale neda sa ani povedat, ze v nic vyssie neverim - ale nemyslim si, ze to riadi nase osudy, ze nas rozdeluje na dobrych/zlych, ze je nejake peklo.. proste sme boli vytvoreni zaroven s vesmirom a tam sa vplyv tej veci konci.
@emmus113 o druidoch viem toľko,že sú to prírodní kňazi,pohania a liečitelia,tzv psychologovia a filozofi života a čiastočne majú moc nad prírodou a mysľou ľudí ,poznajú tajomstvá sú to prírodní kňazi a umelci atd.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
lol
bum bum dohromady je to nieco ako...Budhizmus.. (ale ten neberiem ako nabozenstvo) ...preberá z tradície vieru v odplatu dobrých a zlých činov (karma) a učenie o kolobehu životov. Učenie budhizmu je založené na odmietaní strastiplného bytia a na hľadaní cesty, ktorá vedie k oslobodeniu z kolobehu života, ktorého podstatu tvorí utrpenie.
hovorím si apateista.
Veriť v boha ked možno neexistuje je také naivné, na druhej strane neveriť v boha ked možno existuje je zas hazardné.
A preto som apateista, neriešim to. Som tomu ľahostajná.
@23 Tak isto.