Nadviažem na tú anketu o viere v Boha, rád by som sa spýtal tí,čo neveria v Boha,prečo neveríte?
Len tak čisto teoreticky,nechcem žiadne hádky vyvolávať ani nič, len proste prečo neveríte?...sorry ak tu už bola takáto diskusia ale akosi mi ju nenašlo...
lol, mám rada, keď sa na toto niekto pýta a niektorí ľudia hneď začnú splietať o kresťanstve alebo dokonca o kresťanskej cirkvi, akoby sa na to tá otázka pýtala.... mám pocit, že nie len niektorí kresťania sú zaslepení
a neverím, lebo... proste neverím. alebo lepšie povedané, ja sa tými úvahami nezaoberám, nepotrebujem pocit Boha vo svojom živote. viera nepotrebuje dôvod a rovnako ani neviera, to sa proste nedá opísať.
@13 tým som chcela povedať, že neverím proste sama od seba, neprišla som k tomu nejakým zásadným rozhodnutím so špeciálnym dôvodom otázka prečo mi príde trochu zbytočná.
lebo som bola odmalička nútená chodiť do kostola. možno. lebo sa mi to zdá absolútne hlúpe a nelogické. ok, nie tak celkom, ľudia musia v niečo veriť, pomáha to. ale men stačí keď verím v také sračky ako osud alebo šťastie alebo dačo... netreba mi k tomu nejaku dokonalu nehmotnu osobu a ešte bay som ju velebila... ako spičujte ma, nech sa páči le názor nezmením.
Lebo som v to nebol vedený, nevyrastal som v takej spoločnosti, lebo sa mi hnusí kresťanstvo a kresťanská predstava boha, pretože v to jednoducho neverím, neverím v boha, nezaujíma ma to, nevidím v tom zmysel a ani nevidím dôvod prečo by som mal veriť...
a ešte jedna vec mi napadla: neverím, lebo som od prírody skeptik, som kritickej povahy, o všetkom pochybujem. keby mi niekto chcel povedať, že sa Boh o mňa postará, hneď mi napadne otázka: "ale čo ak nie?" proste, mne by ani placebo lieky nemohli podávať, lebo by nezabrali
myslím že ľudia viac verili vtedy keď im to bolo zakazované ..v čase socializmu smerom XY rokov dozadu ..teraz je svet zaplavený všelijakými ponukami a keď si človek môže slobodne vybrať tak si určite nevyberie "náboženstvo" ..kde boli spravené chyby a hlavne kde sa niečo od neho očakáva ...ale ja osobne si myslím že niečo ako Boh musí existovať..inak by bolo takýchto náhod (že vôbec existujeme..a dokážeme samostatne rozmýšľať) bolo viac
@v3nty ani len v duševnú silu? a čo si myslíš, že si len kus mäsa bez duše? Teda prepač,,,dušu máš, ale je bez sily..tomu fakt nerozumiem ako si to myslel...
a ešte otázočka..len tak pomimo ma to zaujíma,,ze čoho berieš každý den silu žiť?
Neverím.Je to len ohlupovanie ľudí aby žili v akomsi strachu pred niečím čo nad nimi bdie,stráži ich,prípadne ich to môže potrestať.Je to proste hlúposť.
rovnako ako @anzu pokladám za smiešne, keď niekto položí otázku "veríte v Boha?" a ľudia naokolo začnú splietať niečo o cirkvi a fanatizme kresťanstva (ako napríklad toť @xhtml )
nikto sa nepýta, čo si myslíte o cirkvi alebo či ste kresťan.
v každom prípade ja som veriaca, len som si prišla porfrlať.
tak neverím lebo som žiadneho boha nikdy nevidel, božstvá boli vždy len vysvetľovanie toho čo sa okolo nás deje nič iné za tým nieje, btw. dnes som bol z recesie na omši a dlho som sa tak nenasmial ako na tomto "obrade"
ja napr.verim preco nie.ale moja kamaratka neveri zomrela jej mama ,otec,brat tak si povedala keby nejaky boh bol preco by to dopustil aby ostala sama.obcas pochybujem aj ja ked vidim ze umieraju malicke deti nevinne,a ty najvacsi grazli si ziju kludne a uzivaju zivot.........tak neviem.
"hlavne nespajajte Boha s krestanstvom, Boh je v prvom rade zidovska zalezitost (ked uz ho niekto chce viazat na nabozenstvo)."
@tommyhot , tentokrát si trafil vedľa. Boh je tak univerzálny pojem, že je nesprávne ho spájať s konkrétnym náboženstvom. Už len kvôli tomu, že monistické koncepty hinduizmu sú možno aj staršie ako židovstvo.
Neverím tomu, čo neuvidím. A všetko hento mi vlastne ani nedáva zmysel. Verím napríklad v UFO, v duchov...ale to mi dáva zmysel viac ako nejaký boh, že nepoškvrnené počatie a neviem ešte čo. tie názory ma zarážajú, s takými sa stotožnovať nebudem nikdy...
@hellshinji Vobec si nepochopila.Nezomrie pretoze by mal byt z decka grazel ale pretoze v minulom zivote mohlo byt grazel a niekoho napr. zabit...Tak sa mu to vratilo napr. ze dostane v dalsom zivote rakovinu a zomrie.
respetive ket mate daky problem staci sa vam pomodlit ? no nie. preco je na svete bieda a chudoba?
v stredoveku bola cirev len prostriedkom na ziskanie penazi... ten vas "boh" mi nikdy nepomohol. a tie vase prikazania tak tie najdeme aj v normalnej moralke spolocnosti. tak na co boh????
» www.birdz.sk/webka/iamhero/... lenže Cirkev nevznikla v stredoveku vznikla skôr a nemala hneď také vysoké postavenie tí prví veriaci obetovali život za svoju vieru a muselo to byť teda niečo veľké keď im bol ich vlastný život ľahostajní !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Nie proste neverim ze niekto tam hore na nas dava pozor.
Je to asi otrepane ale ked nejaky boh je preco dopusti vojny , hlad atd.
nemam potrebu byt zaslepeny a verit v nieco co prosto neexistuje.
a priam sa mi hnusi, ked rodicia nutia deti k viere..
a nenavidim najvacsiu mafiu.. ehm, teda cirkev
co z toho mam ??
a neverím, lebo... proste neverím. alebo lepšie povedané, ja sa tými úvahami nezaoberám, nepotrebujem pocit Boha vo svojom živote. viera nepotrebuje dôvod a rovnako ani neviera, to sa proste nedá opísať.
lebo som bola odmalička nútená chodiť do kostola. možno. lebo sa mi to zdá absolútne hlúpe a nelogické. ok, nie tak celkom, ľudia musia v niečo veriť, pomáha to. ale men stačí keď verím v také sračky ako osud alebo šťastie alebo dačo... netreba mi k tomu nejaku dokonalu nehmotnu osobu a ešte bay som ju velebila... ako spičujte ma, nech sa páči le názor nezmením.
Tak ako v kresťanstve sa boh nazýva Boh, inde Alah, inde zas inak, podstata je tá istá...
a ešte jedna vec mi napadla: neverím, lebo som od prírody skeptik, som kritickej povahy, o všetkom pochybujem. keby mi niekto chcel povedať, že sa Boh o mňa postará, hneď mi napadne otázka: "ale čo ak nie?" proste, mne by ani placebo lieky nemohli podávať, lebo by nezabrali
ty sa pytaš na dôvod... prečo sa niečo nestalo alebo nedeje... dava ti to logicky vyznam?
a ešte otázočka..len tak pomimo ma to zaujíma,,ze čoho berieš každý den silu žiť?
Dopredu ospravedlnenie sa príma
aby si nemusel preklikavat citujem
"Neverím v cirkem , neverím v boha VERIM v dusevnú silu cloveka
2273738"
príde čas, keď všetko pochopíte.........filip
ale v jedno príslovie o bohu je pravda "Boh pomôže tomu čo si pomôže sám" a neni to tak?
Dalej su to aj nabozenstva,ktore prekrutenim pravdy odpudzuju neznalych.
Kto chce vediet Pravdu,precita si knihu:
» www.svatygral.sk/sk/vsp/index.ht...
nikto sa nepýta, čo si myslíte o cirkvi alebo či ste kresťan.
v každom prípade ja som veriaca, len som si prišla porfrlať.
@tommyhot , tentokrát si trafil vedľa. Boh je tak univerzálny pojem, že je nesprávne ho spájať s konkrétnym náboženstvom. Už len kvôli tomu, že monistické koncepty hinduizmu sú možno aj staršie ako židovstvo.
A verim len v realitu a v negativne vlastnosti spolocnosti v ktorej zijeme . . . to su veci ktore neklamu a nesklamu.
respetive ket mate daky problem staci sa vam pomodlit ? no nie. preco je na svete bieda a chudoba?
v stredoveku bola cirev len prostriedkom na ziskanie penazi... ten vas "boh" mi nikdy nepomohol. a tie vase prikazania tak tie najdeme aj v normalnej moralke spolocnosti. tak na co boh????
lenže Cirkev nevznikla v stredoveku vznikla skôr a nemala hneď také vysoké postavenie tí prví veriaci obetovali život za svoju vieru a muselo to byť teda niečo veľké keď im bol ich vlastný život ľahostajní !