kamarátka chodila na plavanie z takým pošukom ktorý ju stale otrvaval
my sme sa raz nudili a písali sme nejakym debilom na pokeci z plochy cez nas falošný účet...napisali sme nejakemu debilovi z debilnym nickom nemal fotku nic.potom sme s nim isli na skype a on chcel fotku boli sme na mojom skype a poslali sme mu kamoskinu fotku nakoniec co vam asi doplo to bol ten posuk s ktorym chodila kamaratka na plavanie /on tam uz dlho nechodil/
@marty0908 jo, a to čo si popísal je inými slovami náhoda... veď idem po ulici a pozriem na zem, pričom vždy pozerám len rovno pred seba, a všimnem si na zemi peniaz... náhoda
@vewe aký je rozdiel medzi zhodou okolností a náhodou podľa teba ? lebo podľa mňa žiadny a ako by si pomenovala to , že náhodou na zemi nájdem dajaké peniaze ?
@ikuto práve toto ti tu vysvetľujem, to nei je náhoda! všetko so všetkým súvisí, nejaký Eskymák si prdne, ľadový medveď sa vyľaká a zabije mroža, ten vykrváca do rieky, tučniaky z toho ochorejú, profesori a liečitelia ich tam prídu liečiť, jeden cestou stratí na zemi peniaze, zohne sa po ne starý dedko, ktorý má slabý dôchodok, ale zaseknú sa mu kríže, takže začne nadávať a vedľa do trávy sa pociká od bolesti, ty tamaď pôjdeš a od toho smradu skloníš hlavu a nájdeš peniaze a budeš taký šťastný, že si ani neuvedomíš že to čo som napísal je blbosť, pretože tučniaky nežijú na severnom póle (tam kde ľadové medvede), ale na južnom póle
@marty0908 tak teraz som už pochopil presne čo si myslel že všetko so všetkým súvisí.... a pekný príklad, aj ja sa dakedy bavím vymýšľaním podobných
ale aj tak, z pohľadu človeka ktorý nájde peniaze, alebo stane sa dačo neočakávané podľa neho, a sám sa na tom nejak extra nepričinil je to náhoda... keby nebola, tak by sme také slovo ani nemali
z wiki (aj keď to neni zrovna najdôveryhodnejší zdroj)
Indeterminizmus hovorí, že náhoda je bezpríčinná udalosť.
Mechanistický determinizmus považuje náhodu za nepoznanú príčinu.
z čoho to chápem asi takto: náhoda je vec, ktorá sa stala z individuálneho pohľadu človeka bez príčiny
to, že dnes ľudia žijú vo svete o ktorom si myslíme že má "presné zákony" a že každá vec má svoju príčinu je zase druhá vec
ozaj, otázka asi od témy, ale veríš na osud ? lebo ten skutočne neexistuje
@ikuto pokiaľ rozumiem správne, tvrdíš, že náhoda je len akýmsi názorom ľudí, niečo čo v skutočnosti neexistuje, niečo čo si ľudia povedia, keď sa stane niečo neočakávané v ich prospech, alebo neprospech áno, mám rovnaký názor
a dúfam že teraz nikoho neurazím, ale v osud môžu veriť len staré babky, ktoré nemajú nič iné na práci, než chodiť do kostola a ohovárať deti, ktoré tam nechodia
aj keď to, že nájdem peniaze na zemi má dôvod, a to je jasné že to má dôvod, lebo ich dakto stratil, kto mal napríklad deravý vačok, pričom o tom nevedel, lebo ho roztrhol náhodou disappointed:tomu sa tiež dá priradiť racionálne vysvetlenie, lebo vačok mal oslabené vlákna z ktorých bol, a on použil väčšiu silu keď si tam dával naposledy peňaženku) tak je to z pohľadu toho kto nájde peniaze náhoda
lenže, komu sa chce nad tým tak zamýšľať ?
OT:
inak, ty si určite veľmi racionálne založený človek... veríš aspoň v auru ?
ozaj a ešte jedna vec, že veriaci ľudia, ak správne poznajú svoju vieru, by v osud veriť nemali (bo je to proti viere (v kresťanstve) tuším... ale nechce sa mi hľadať dôkaz čítaním úplne celej biblie)
@ikuto krajšie by som to ani nenapísal! no tak ďakujem, je pravda, že som dosť racionálny, neviem či verím v auru, ale som napr. budhista a verím v reinkarnáciu, v to, že duša človeka je aspoň 500-krát dôležitejšia, ako tento "nepotrebný" hmotný svet a dokonca ti to bude pripadať divné, no verím aj v to, že mŕtveho človeka je možné oživiť od štyroch dní (ale sú tam podmienky - musel umrieť na šok, infarkt, alebo niečo podobné, nesmel umrieť na rakovinu, vykrvácanie a takéto veci, jeho telo muselo byť uskladnené v prostredí, kde sú 4 stupne Celzia, aspoň približne, je vedecky dokázané, že táto teplota je ideálna pre zachovanie živín a telových tekutín aj po smrti, a potom ešte ten človek musel mať naozaj silnú vôľu a jeho telo nesmelo byť zderofmované, inak by sa tam duša, zatiaľ k telu pripevnená tzv. striebornou niťou, nevrátila), ale napr. neverím v náhodu, v zákon schválnosti, v 100% (moje heslo - "5+5 sa nerovná 10") a podobne
a myslím, že kresťanstvo je práve o osude, akože Boh dopredu vie, čo sa stane a pozoruje a chráni nás (už samo si to odporuje, ako aj celé kresťanstvo), čiže v tom je zahrnutý aj osud, aj ideológia ne-osudu... divná to viera
@ikuto no nahoda nie je zhoda okolnosti...nechcela som to tu pisat aby sa zas nestrhla debata o Bohu a tak ale musim...keby boli nahody znamenalo by to ze Boh na to zabudol a nahodou sa to stalo...lenze On nezabuda vzdy sa nieco stane preto lebo On to takto da...to ze ty najdes na zemi peniaze nie je nahoda len zhoda okolnosti ze ty ides po chodniku a niekomu tie peniaze vypadli nie je to nahoda pretoze tak ako ty ich mohol najst niekto iny ...
@vewe ja som veriaci, čiže viem čo tým myslíš... ale aj tak, náhoda je len slovo, a to slovo sa vymyslelo aby sa ním dalo dačo pomenovať. A pre mňa je náhoda keď ja nájdem na zemi dajaké peniaze. Alebo je pre mňa náhoda, keď idem po meste a stretnem tam spolužiaka ktorého som dlho nevidel. Proste neočakávaná udalosť = náhoda.
Keby náhody neexistovali nevymyslelo by sa také slovo. Ale ako som písal dakde vyššie, záleží to od pohľadu. Pretože všetko má svoj dôvod, ale nechce sa mi ho hladať tak poviem že je to náhoda.
V podstate, radšej sa spýtam takto, čo je podľa teba "náhoda" ? Ako by si definovala toto slovo ? Proste, čo si predstavíš keď sa povie "náhoda"
@ikuto nahoda???...no ak by existovala ...ja sa nedam ...tak bolo by to nieco neocakavane...nemyslim teraz ze najdem ako vravis peniaze na zemi ale skor ze na mna spadne meteorit ale zasiahne len mna a ostatnych nie...viem blby priklad ale nic lespie mi v teraz rano nenapadlo ...proste nieco neocakavane a nieco neuveritelne co sa vlastne ani stat nemoze...a preto neexistuje...je to len jednoducho podstatne meno zenskeho rodu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
kamarátka chodila na plavanie z takým pošukom ktorý ju stale otrvaval
my sme sa raz nudili a písali sme nejakym debilom na pokeci z plochy cez nas falošný účet...napisali sme nejakemu debilovi z debilnym nickom nemal fotku nic.potom sme s nim isli na skype a on chcel fotku boli sme na mojom skype a poslali sme mu kamoskinu fotku nakoniec co vam asi doplo to bol ten posuk s ktorym chodila kamaratka na plavanie /on tam uz dlho nechodil/
@vewe aký je rozdiel medzi zhodou okolností a náhodou podľa teba ? lebo podľa mňa žiadny a ako by si pomenovala to , že náhodou na zemi nájdem dajaké peniaze ?
ale aj tak, z pohľadu človeka ktorý nájde peniaze, alebo stane sa dačo neočakávané podľa neho, a sám sa na tom nejak extra nepričinil je to náhoda... keby nebola, tak by sme také slovo ani nemali
z wiki (aj keď to neni zrovna najdôveryhodnejší zdroj)
Indeterminizmus hovorí, že náhoda je bezpríčinná udalosť.
Mechanistický determinizmus považuje náhodu za nepoznanú príčinu.
z čoho to chápem asi takto: náhoda je vec, ktorá sa stala z individuálneho pohľadu človeka bez príčiny
to, že dnes ľudia žijú vo svete o ktorom si myslíme že má "presné zákony" a že každá vec má svoju príčinu je zase druhá vec
ozaj, otázka asi od témy, ale veríš na osud ? lebo ten skutočne neexistuje
a dúfam že teraz nikoho neurazím, ale v osud môžu veriť len staré babky, ktoré nemajú nič iné na práci, než chodiť do kostola a ohovárať deti, ktoré tam nechodia
aj keď to, že nájdem peniaze na zemi má dôvod, a to je jasné že to má dôvod, lebo ich dakto stratil, kto mal napríklad deravý vačok, pričom o tom nevedel, lebo ho roztrhol náhodou disappointed:tomu sa tiež dá priradiť racionálne vysvetlenie, lebo vačok mal oslabené vlákna z ktorých bol, a on použil väčšiu silu keď si tam dával naposledy peňaženku) tak je to z pohľadu toho kto nájde peniaze náhoda
lenže, komu sa chce nad tým tak zamýšľať ?
OT:
inak, ty si určite veľmi racionálne založený človek... veríš aspoň v auru ?
ozaj a ešte jedna vec, že veriaci ľudia, ak správne poznajú svoju vieru, by v osud veriť nemali (bo je to proti viere (v kresťanstve) tuším... ale nechce sa mi hľadať dôkaz čítaním úplne celej biblie)
a myslím, že kresťanstvo je práve o osude, akože Boh dopredu vie, čo sa stane a pozoruje a chráni nás (už samo si to odporuje, ako aj celé kresťanstvo), čiže v tom je zahrnutý aj osud, aj ideológia ne-osudu... divná to viera
approppo, más krásnu anime-webku!
Keby náhody neexistovali nevymyslelo by sa také slovo. Ale ako som písal dakde vyššie, záleží to od pohľadu. Pretože všetko má svoj dôvod, ale nechce sa mi ho hladať tak poviem že je to náhoda.
V podstate, radšej sa spýtam takto, čo je podľa teba "náhoda" ? Ako by si definovala toto slovo ? Proste, čo si predstavíš keď sa povie "náhoda"