Ale v princípe platí že v Schengene máme zrušené hraničné kontroly čiže na vstup do tej krajiny nepotrebuješ žiadny preukaz, avšak sa musíš vedieť hodnoverne preukázať svoju totožnosť. Napríklad vodičským preukazom. Ak nebudeš mať ani ten, policajti si ťa pri náhodnej kontrole dokážu prelustrovať. Ale záleží na tom či ideš napríklad lietadlom to už je zasa iná vec. Ak ideš napríklad autom, nevidím problém.
@lucina223 tam problém nie je. Len musíš vedieť hodnoverne preukázať svoju totožnosť. Ak by náhodou bol nejaký problém, maďarský policajti si ťa ako občanku schengenského priestoru dokážu prelustrovať.
No ide o to ako spomínal @2 že pokiaľ ideš len do krajín kde je vstup povolený problém nebude pokiaľ ťa nestopnú policajti na náhodnej kontrole pri pátraní niekoho to býva často, aby si sa preukazala.. Neviem či ti uznajú takýto doklad možno áno, ale možeš mať aj dlhý deň na maďarskej policajnej stanici pretože máju právo si ťa tam vziať a skontrolovať si tvoje údaje..
Ja som o doklady prišla v zahraničí a z ambasády som dostala takú "kartičku" a na tú som sa dostala domov... Ale malo by ti to ísť aj s potvrdením o vystavovaní nového OP. Poprípade sa zajtra spýtaj na polícií...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
@semhamforas no vodičák mi tiež ukradli, šoférovať nemám v pláne a idem len do Maďarska,tak z toho snáď problém nikde nebude...
Len som nevedela,či už niekto takto v zahraničí bol