ked som sa priotravila s exspirovanym kodeinom, velkym mnozstvom mandli, ked mi zubarka tahala nervy zo zubov a migrena ked som si chcela odrubat pol hlavy
diky za toto masochisticke forum
@milgamman ty začni čítať investičné portáli, aby sme boli bohatý a nie štatistiky...ja mám kura ty nemáš nič, takže štatisticky obaja máme pol kuraťa.
No dlho dlho to bol pasovy opar ale v 2016 to prekonal jeden vikend s migrenou kedy som realne skoro zvracala od bolesti. Odvtedy sa mi to este raz zopaklo ale nie tak strasne. Migrena je fakt des. No a potom kazdomesacne radovanky su tiez fasa, to je tak specificky typ bolesti a toho ako mi je zle, ze by som tomu dala zlateho bludistaka asi. Kedze sa to opakuje kazdy mesiac. (Este chvalabohu)
U mňa to bolo tiež trhanie zubu. Síce som mal anestézu ale ajtak som to cítil. Totiž, zubár chytil zub (stoličku 6ku) do klieští, začal s ním mykať a zrazu prááásk! zub sa rozletel na drobné, len som videl ako mi z huby vyleteli kúsky zubu. Tam to len začalo. Problém bol že korene zostali v ďasne a nebolo ich za čo chytiť a vytiahnuť. Takže zobral skalpel, narezal ďasno a potom to skúšal na striedačku chytiť kliešťami a páčiť niečím pričom sa oprel aj o iný zub (ten našťastie prežil bez ujmy). No a toto trvalo 5min, 10min, 20min. Nadával pri tom a ja som sa potil aj keď tam bola klíma a mal som anestézu. Postupne sa mu podarilo vytiahnuť jeden koreň potom druhý a nakoniec aj tretí nakoniec. Medzitým samozrejme páčil tie zvyšky von ako sa to dalo a občas aj viac narezal ďasno aby k tomu mal lepší prístup. Nakoniec mi to zašil stehmi. Tiež "príjemné" keď cítite že vám tú niť preťahuje skrz ďasno, takou peknou zahnutou ihlou, ako háčik na ryby.
To je tak keď je zubár súčasne aj polovník jak keby kuchal mrcinu.
odstránenie stoličky (zubu) spôsobom "je to tvrdohlavá mrcha a nechce von, čiže najprv ti ho, ešte stále sediaci v ďasne, rozdrvím kliešťami na črepy, a tie potom po jednom povyťahujem/povyškrabávam von".
1. žlčníkový záchvat 2. drenáž po operácií (doteraz nechápem, ako to dokážu vybrať bez uspatia človeka) 3. seknuté kríže. najmenší pohyb bolesť jak sviňa. 4. prerážanie nosa na ORL.
ale duševná bolesť - sklamanie, rozchod, zrada - tak všetky predošlé sa môžu skryť a radšej bcyh si ich zopakovala v jeden deň.
a este ked som neodhadla davkovanie kvapiek proti kaslu, tak ta bolest brucha, ze som nedokazala stat a do toho sa mi tocila hlava a chcelo sa mi vracat uff
alebo afty po celom hrdle to je tiez riadne hnusne
keď sa mi pri jedení dostala do pokazeného zúbku kocka cukety nevedela som, čo od bolesti robiť či skočiť z okna alebo škrabať steny...potom som od vyčerpania z plaču a bolesti nejako zaspala..a keď som sa zobudila, bolo všetko ok a pokračovala som v žití a sem tam mávam migrény, to tiež dá zabrať fuj
Ked som sa vysypal na motorke a 2 tyzdne som si s alpou dezinfikoval otvorene rany.
Dost neprijemne bolo aj ked som sa otravil so sashimi a v brutalnych krcoch som presral a pregrcal celu noc v 5 minutovych intervaloch.
Celkom bolelo aj ked som mal 4 tyzdne 2-3mm diery v mandliach z nejakej infekcie.
Dám to postupne:
Migréna (dá sa vydržať)
Zápal zubu (dá sa vydržať, aj keď nemotorne vyťahuje korene)
Zápal kostí (dá sa vydržať, ale blbé je, že to človeka chytí hocikedy a je to dlhodobý problém)
Gastritida (už s ňou je vám dosť napiču, na odpadnutie, zvracanie, bolesti, kŕče, krv... ale lieky na jej liečenie sú najnechutnejšie, po nich máte pocit že zomriete) ((pri akútnej sú väčšie bolesti, ale rýchlo aj prejde. Pri chronickej je to beh na dlhé trate) (((chvalabohu dlho nebolo, klop, klop)
A vôbec najhoršie čo som zažila bol katéter po operácii, kde som prvý krát mala chuť vyletieť z kože, a ani doktori si so mnou nevedeli rady, lebo mi dali silne analgetiká a vôbec ani o stotinu nebol cítiť rozdiel. A bolo to také, že keď mi ho dali asi hodku a pol/ dve hodky po operácii von, tak som necítila nič. Žiadne bolavé koleno. Žiadne stehy ani ked som potom hneď cestovala skoro hodinu domov. Lebo ten kateter to tak zabil, že všetko ostatné je oproti nemu ako len šteklenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
diky za toto masochisticke forum
To je tak keď je zubár súčasne aj polovník jak keby kuchal mrcinu.
ked sa mi na dlan rozlial horuci olej
ked sa mi zapichla trieska do kolena
viac si nespomeniem teraz narychlo
a este ked som mala zapal slepeho creva-to tiez dost bolelo
Tak to.
trhanie spodnej osmicky :s
Ale najnepríjemnejšiu bolesť zažívam každo-mesačne počas krámov.
asi. to bola jedna z nich.
mal som zapaleny nerv a to bolo priserne
ale duševná bolesť - sklamanie, rozchod, zrada - tak všetky predošlé sa môžu skryť a radšej bcyh si ich zopakovala v jeden deň.
a este ked som neodhadla davkovanie kvapiek proti kaslu, tak ta bolest brucha, ze som nedokazala stat a do toho sa mi tocila hlava a chcelo sa mi vracat uff
alebo afty po celom hrdle to je tiez riadne hnusne
Tetovanie na rebrách
Dost neprijemne bolo aj ked som sa otravil so sashimi a v brutalnych krcoch som presral a pregrcal celu noc v 5 minutovych intervaloch.
Celkom bolelo aj ked som mal 4 tyzdne 2-3mm diery v mandliach z nejakej infekcie.
Migréna (dá sa vydržať)
Zápal zubu (dá sa vydržať, aj keď nemotorne vyťahuje korene)
Zápal kostí (dá sa vydržať, ale blbé je, že to človeka chytí hocikedy a je to dlhodobý problém)
Gastritida (už s ňou je vám dosť napiču, na odpadnutie, zvracanie, bolesti, kŕče, krv... ale lieky na jej liečenie sú najnechutnejšie, po nich máte pocit že zomriete) ((pri akútnej sú väčšie bolesti, ale rýchlo aj prejde. Pri chronickej je to beh na dlhé trate) (((chvalabohu dlho nebolo, klop, klop)
A vôbec najhoršie čo som zažila bol katéter po operácii, kde som prvý krát mala chuť vyletieť z kože, a ani doktori si so mnou nevedeli rady, lebo mi dali silne analgetiká a vôbec ani o stotinu nebol cítiť rozdiel. A bolo to také, že keď mi ho dali asi hodku a pol/ dve hodky po operácii von, tak som necítila nič. Žiadne bolavé koleno. Žiadne stehy ani ked som potom hneď cestovala skoro hodinu domov. Lebo ten kateter to tak zabil, že všetko ostatné je oproti nemu ako len šteklenie