snažím sa nehodnotiť ľudí. poznám veľa "zlých" ľudí podľa bežných meradiel, a aj tak si myslím, že najhorší človek je ten, ktorý sa takým byť nezdá. ľudia konajúci zlé činy nemusia byť vždy zlí ľudia.
inak, teraz som si spomenula na jednu rozprávku...nepamätám si presne, čo to už bolo, ale viem, že mali prejsť cez nejaký močiar a jeden z nich mal zomrieť, a nejaký strážca močiaru povedal, že to musí byť ten najhorší z nich. a potom chodili po jednom k nemu, a šepkali mu, že kto je z nich najhorší, a že ten, ktorý dostane najviac hlasov, tak ten "neprejde". a všetci, čo tam boli, tak pošepkali svoje meno...celkom cool to bolo, len neviem ako sa volá
Bratranec- ojebal rodinu, nechal jednu tehotnú ženskú čo mu ručila napospas bankám a sám zdrhol zarábať do zahraničia. K tomu ešte tie jeho kecy o tom ako rád chodí do kostola aký je spokojný a povznesený nad všetko z minulosti, ako miluje sfvoje deti a potom ojebe chlapcov co si tam zavolá aby mu pomohli o 70tisíc sk a nevyplatí im ich...
Moja babka, a môj ex... babka preto lebo to nie je mama, lebo o svojich deťoch škaredo rozpráva a jedno psychicky totálne zničila, okrem toho ma jedno babatko ktoré sa jej narodilo mŕtve pochované niekde a ani nevie kde a rada o tom rozpráva čím sa mi totálne protiví.
A ex.. nie preto že to je ex... ale preto čoho všetkého a koľkej falošnosti je schopný, jednej je schopný do očí kričať ako ju miluje a ako ju chce za ženu a druhu a tretiu a štvrtu a piatu zmotavať zas na dalšie kokotiny......
"Jedna z najdôležitejších veci, keď chceme pochopiť existenciu zla, jeho rozmach, je nutné uvedomiť si, že vlastne vidíme až jeho záver. Vidíme konečný produkt, nevidíme ale samotný proces zla."
Myslím si, že nikto vo svojej podstate nie je zlý a ja sa snažím nesúdiť ľudí z tohto pohľadu. Poznám kopu nesympatických, sprostých, mne vadiac ľudí, ľudí ktorí ublížia..ale nemyslím si, že poznám niekoho zlého. Aspoň sa necítim oprávnená niekoho takto posúdiť.
@georg21 samozrejme, že treba začať od seba.. na to aby si mohol dávať lásku iným, ju najprv musíš nájsť v sebe..mal by si sa mať viac rád.. všetky bytosti na zemi sú predsa vo svojej podstate dokonalé, niet "zlej" ani "škaredej" bytosti ak sa dívame srdcom.
teta A ktorá snad pol slova pravdivého nepovie, snad ani kolko je hodín nepovie správne. nerobí to naschvál, len si jednoduch realitu prisposobí zaujmavejšiemu obrazu svojmu. nie že by chcela niekomu zle, ale čo narozpráva sposobuje problémy všetkým ktorý su do jej prekrútených rozprávaní zahrnutý alebo len počúvajú, v podstate ohovára čo kde sa dá, pekného slova o nikom nepovie .. je lepšie ju zaradiť k šumu v okolí a ani nepočúvať.
kde bolo tam bolo, bola jedna šefka B ktorá stále musela mať niekoho na kom sedela a sundávala ho aby sa snad cítila ako šefka, možno ju to podvedome tešilo a dokazovala si tak svoju moc a autoritu. ak takého niekoho mala bola spokojná a ostatnému kolektívu dala pokoj. obetí bolo niekolko, niektorý pod tlakom dokázali svoje kvality, prežili tažké obdobie a vydobily si jej rešpekt, iný to vzdali - skôr či neskôr (kamuflovaná pnka.. karné, výpoved) jedno chúďa sa odobralo do blázinca. inak je to dobrá šefka, vie čo robí, pomôcť ked treba, zabrať, zariadiť, aj dobrú naladu máva, len túto jednu úchilku má.
kde bolo tam bolo, bol jeden šéf C, nadával, klial a brblal kde sa dalo, nahnevaný snad celý den. ked za ním niekto s niečim prišiel prichodzí milučký musel byť a aj tak nanho pán C zazeral že čo do neho znovu kto chce? jedine že on od niekoho niečo chcel, to ťuťuli muťuli. zvoziť vedel za opravnené chyby, rozvnako v práci zabrať no s patričným komentárom. neuvedomujúci si, takto svojmu okolie berie motiváciu k práci, vôĺu do života a vôbec hociaké pozitívum ktoré by sa niekde našlo.
žena D, mala dieťa a muža .. našla si chlapca / milenca / druhého drahého. prvý drahý sa jej nevenoval. po čase muž prišiel na to čo sa deje. po čase začalo prituhovať, nábeh na rozvod, odsťahovať sa? čo dalej? takto sa začala ročná telenovela ked sa všetci traja trápili, tú v strede napriek všetkému radi mali a a z lásky rozhodnúť kade dalej ju nechávali. či v odpustenie veriť bude alebo pre nový život sa rozhodne. no ona rozhodnúť sa neschopná bola. zvažujúc a trápiac všetkých rok ako nekonečný príbeh sa to javiť začalo a trápenie len pokračuje.
A, B, C alebo D ? :voľný výber
zlý človek si o sebe nemusí myslieť že je zlý, nemusí ani nič konať so zlým úmyslom, ale spôsobuje zlo a trápenie okoliu .. kruté účelné zlo jednému konkretnemu človeku, negatívny vplyv na zmýšlanie a prácu skupiny ludí, neumyslené týraníe blízkych, alebo len trúsenie neprajných neprávd kade tade
podla mna je zlý človek niekto kto sposobuje svojmu okoliu zlo. môže byť zároven charizmatický, vtipný, šikovný, inteligentný, autoritatívny i silný, to sa nevylučuje, ale zaleží na konečnom výsledku situacií.
p.s. ..em: takže vo svojom okolí mám 4 ludí ktorých by som snad aj miestami považovala za zlých .. asi by som mala zmeniť prostredie ..
no tak povedala by som, ze ja ale to len preto, lebo kazdy clovek ma nejake svoje tajomstvo o ktorom nevıem a preto nedokazem posudıt kto je zly a kto nıe
ale tak povıem ze ja, moj brat alebo moj dedo, nevıem kto z nas je horsı
@1 tak isto ... no mozno poznam par ludi co nevahaju zabit macku alebo psa na ulici alebo niekoho zmlatit len tak pre zabavu ale proste ja som strasny kkt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A ex.. nie preto že to je ex... ale preto čoho všetkého a koľkej falošnosti je schopný, jednej je schopný do očí kričať ako ju miluje a ako ju chce za ženu a druhu a tretiu a štvrtu a piatu zmotavať zas na dalšie kokotiny......
chcem sa stať Sithom
preto ma nikto konkrétny nenapadá ani po dlhom uvažovaní
Myslím si, že nikto vo svojej podstate nie je zlý a ja sa snažím nesúdiť ľudí z tohto pohľadu. Poznám kopu nesympatických, sprostých, mne vadiac ľudí, ľudí ktorí ublížia..ale nemyslím si, že poznám niekoho zlého. Aspoň sa necítim oprávnená niekoho takto posúdiť.
na jednej strane je mi ľúto, že to takto vravím, ale je to tak.
a tie ďalšie svine to čoskoro hádam čaká tiež
(som zlá )
kde bolo tam bolo, bola jedna šefka B ktorá stále musela mať niekoho na kom sedela a sundávala ho aby sa snad cítila ako šefka, možno ju to podvedome tešilo a dokazovala si tak svoju moc a autoritu. ak takého niekoho mala bola spokojná a ostatnému kolektívu dala pokoj. obetí bolo niekolko, niektorý pod tlakom dokázali svoje kvality, prežili tažké obdobie a vydobily si jej rešpekt, iný to vzdali - skôr či neskôr (kamuflovaná pnka.. karné, výpoved) jedno chúďa sa odobralo do blázinca. inak je to dobrá šefka, vie čo robí, pomôcť ked treba, zabrať, zariadiť, aj dobrú naladu máva, len túto jednu úchilku má.
kde bolo tam bolo, bol jeden šéf C, nadával, klial a brblal kde sa dalo, nahnevaný snad celý den. ked za ním niekto s niečim prišiel prichodzí milučký musel byť a aj tak nanho pán C zazeral že čo do neho znovu kto chce? jedine že on od niekoho niečo chcel, to ťuťuli muťuli. zvoziť vedel za opravnené chyby, rozvnako v práci zabrať no s patričným komentárom. neuvedomujúci si, takto svojmu okolie berie motiváciu k práci, vôĺu do života a vôbec hociaké pozitívum ktoré by sa niekde našlo.
žena D, mala dieťa a muža .. našla si chlapca / milenca / druhého drahého. prvý drahý sa jej nevenoval. po čase muž prišiel na to čo sa deje. po čase začalo prituhovať, nábeh na rozvod, odsťahovať sa? čo dalej? takto sa začala ročná telenovela ked sa všetci traja trápili, tú v strede napriek všetkému radi mali a a z lásky rozhodnúť kade dalej ju nechávali. či v odpustenie veriť bude alebo pre nový život sa rozhodne. no ona rozhodnúť sa neschopná bola. zvažujúc a trápiac všetkých rok ako nekonečný príbeh sa to javiť začalo a trápenie len pokračuje.
A, B, C alebo D ? :voľný výber
zlý človek si o sebe nemusí myslieť že je zlý, nemusí ani nič konať so zlým úmyslom, ale spôsobuje zlo a trápenie okoliu .. kruté účelné zlo jednému konkretnemu človeku, negatívny vplyv na zmýšlanie a prácu skupiny ludí, neumyslené týraníe blízkych, alebo len trúsenie neprajných neprávd kade tade
podla mna je zlý človek niekto kto sposobuje svojmu okoliu zlo. môže byť zároven charizmatický, vtipný, šikovný, inteligentný, autoritatívny i silný, to sa nevylučuje, ale zaleží na konečnom výsledku situacií.
p.s. ..em: takže vo svojom okolí mám 4 ludí ktorých by som snad aj miestami považovala za zlých .. asi by som mala zmeniť prostredie ..
ale tak povıem ze ja, moj brat alebo moj dedo, nevıem kto z nas je horsı