hmm. najhorsia bolo asi hosteskovanie na milku
to mi riadne liezlo na nervy
najlepsia- v prekladatelskej agenture. to bolo zaujimave, lebo som sa mohla priucit ako to tam funguje, asistovala som pri vyberani prekladatelov, pri korekture a pri roznych inych cinnostiach, co bolo fine
+ este ma bavilo casnickovanie v kaviarni, lebo som sa co to naucila aj o kave a super ludia tam chodili a dobry kolektiv tam bol, dobra sefka, etc. len horsie platene
Najhoršia bola v Bonbone, ked som sa rozhodla vyskúšať, ake je to byť casnickou... zle rozhodnutie, velmi, veľmi zlé...
Najlepšia... neviem sa rozhodnúť... asi Peza (pekaren) , ani nie tá robota, ale ľudia boli super a tam som stretla aj svojho terajšieho priateľa... a tie skusenosti tiez nie su na zahodenie
Neviem, nemala som asi vyslovene hroznu brigadu ale teda robit v jednom z tych väcsich obchodov s oblecenim v Auparku byval celkom zazitok. Hlavne ked ludia po sebe nechali v kabinke 20 POKRCENYCH VECI NA ZEMI + pripadne nejaku zuvacku, kofolu, starbucks, alebo este niektore divy rady bozkavali zavesy v kabinkach a nechavali tam smuhy od ruzov
Ale zase aj napriek tomu tam bola obcas aj sranda a najkratsie som vydrzala robit pomocne prace v kuchyni nakolko tam bolo stale asi 40 stupnov, vlhko, ziadna moznost niekde si sadnut alebo schovat sa aspon na 5 minut okrem zachodu
zla bola pod schizofrenickou sefkou
dobra brigada bol rozhlasovy kruzok, kde som mala volnu ruku a este som nevedela, ze mam trochu problem s autoritami
najhoršia práca akú som mal bola v kauflande ako pokladník - a predpokladám, že všetká taká monotónna práca ktorú by mohol vykonávať stroj je hrozná a nehorázne nudná a deprimujúca: nijak ťa to neposúva, tá práca nie je perspektívna, tzn. že si to ani nedáš do životopisu, nenaučíš sa tam nič, čo by si využila v inej práci, nemá to nič spoločné s tebou, osobnostným rastom, je to strašne platené... Fakt asi by som bol radšej bezdomovcom, šľapal pri dialnici alebo robil čokoľvek iné než toto na tpp. Ešte aj anketár je lepší, lebo sa tam aspoň rozprávaš s novými ľuďmi, osobne som sa tam spoznal s mnohými brigádnikmi a mám odtiaľ množstvo zážitkov, no v kauflande som bol celý čas sám v jednej pokladni, nemohol som sa ani pohnúť... nikdy viac.
myslím si, že dobrá práca môže byť v kaviarni, čajovni, útulnom podniku kde chodia zaujímaví ľudia - robil som však všelikde a môže to byť príjemné ako aj stresujúce, do niektorého podniku totiž chodia uvoľnení ľudia, hipsteri, inde paničky, mamičky, šestnástky. Niekde je kolektív skvelý, inde nie, niekde je to stresujúce, inde nie. Každopádne to nikdy nie je monotónne a človek získa skúsenosti i zo zlého podniku, minimálne sa naučí multitaskingu, a ak je v lepšom podniku aj gastronómií, mixológii.
A to hovorím z hľadiska záľub a toho, čo ťa môže baviť, ak ti ide o peniaze, je to relatívne jedno, máločo je dobre platené, väčšinou sú to také krátkodobé brigády ku ktorým sa dostaneš cez kontakty - práca na stavbe a pod.
najhorsia brigada bola na stavbe, lebo som sa namakal a dostal som o polovicu menej penazi, ako som mal slubene..... ale ziadna zmluva ani nic, takze smola
najlepsie bolo v martinuse, lebo tam boli super ludia, ale bol som tam kratko
pre mňa sú zlé práce tie, ktoré ma nikde neposunú, nič nenaučia a nedajú mi priestor karierne či osobnostne sa rozvinúť - hoci by som drel na stavbe, aspoň by som sa priučil ako sa stavia strecha, ale ako operátor výroby?
najhorsia bola asi brigada na post "recepcnej" v jednom hotely, to nebola recepcna ale dievca pre vsetko, musela som upratat cely hotel, zamiest dvor, pavuciny, potom vypomahat v kuchyni a vsetko uplne mega rychlo. to bol fakt masaker plus strasne hnusny uchylny nadriadeny. na to ze som bola zvyknuta brigadovat ako chyzna a upratovacka od 15 v kupeloch som myslela ze nic horsie uz nezazijem ale stalo sa. po prvom dni som zdrhala do starej brigady.
dobra bola na vlaciku v Piestanoch, a vzdy ma bavilo casnikovanie kvoli tringeltom takze aj to v asi kazdom kupelackom hotely a pivovare. na to najradsej spominam, lebo som odrobila vela svadieb,festivalov, akcii, spoznala kopec ludi, casto si vypila a tak to bolo fajn. aj mi to celkom chyba.
aha no a pracovala som aj v obchode s oblecenim asi rok a to bolo take neutralne. velmi mi chybali tringelty plus som vela dobrovolnicila pri postihnutych ludoch/chorych detoch. z toho som mala najlepsi pocit pochopitelne.
Haha tak na stavbe bola sranda hlavne keď tam boli alkoholici skoro všetci ale po čase ma aj to preslo a nedalo sa počúvať tie debilné reči bez zmyslu...ale najhoršia brigáda bola asi roznášať letáky...totálne trapas ... najspokojnejší som za aktualnu robotu
najhoršia - kosenie kriakov v lese. Robil som cigana na stavbe, pomocnu silu... a nie, nič nie je taký des ako toto - v teple do strmych kopcov, plno hmyzu, sem-tam útok sršňov a proti 2-3metrovym kriakom idete s ručným kosákom... A túto prácu musia hadam do teraz robiť, aspoň na Detve, ženy na materskej, alebo v dochodku.
najhorsia, no zaroven najlepsie platena bola v tatrach na jednej turistickej chate , tam sme robili od 4-5 rana do tej 11 veceer, furt tam bolo strasne vela ludi, neoddychla si si cez den fakt ani na 5 minut lebo praca brigadnika bola robit chyznu, upratovacku majiyelovi v jeho sukromnom bytiku, upratovacku tej chaty, vypomoc v kuchyni a vypomoc aj casnikom pricom casnici a kuchari boli neskutocne arogantni kokoti , ked to tak musim povedat
ale mozno ked by som bola starsia tak by to bolo viac fajn, v 16 som to zvladala tazko
a najlepsia tu co mam teraz a pred rokom, vo velkom zavode, v podstate upratujeme sklady , kancelarie, obcas po nieco ideme na ine prevadzky a tak.. je tu super kolektiv a pracovny cas 6-14 mi velmi vyhovuje nakolko si clovek moze spravit este plany na poobedie
najhorsia - nosenie sklennych tabul v jednom business centre....celkovo nosenie a vypratávanie niečoho je dosť makačka
najlepšia - barman - to bola pohodicka, zaujimavy ludia, fajn kolegyne..
najhorsia bola predavanie ruzi
najlepsia bola v nocnom klube na pozicii barmana, horsie to bolo, ked som este bola na pozicii poharkara a ked este bola nejaka riadna akcia tak to bol des
Najhorsia - natieranie plotov a bran ,robil som to dva mesiace a odvtedy viem,že manualne pracovat nechcem.
Najlepsia - ako steward v RegioJete, dobre na nastartovanie kariéry, dobrý zarobok a flexibilita, plus som sa v mladom veku pozrel na miesta,kde sa ostatní nepozreli, a ešte za to bolo zaplatene
Najhorsie brigady som mala dve. V cajovni a v Habakukoch.
Cajovna - napicu sef (uchylak a maniak) + bola som tam sama a popravde som sa bala, lebo cajovna sa nachadzala akoby v pivnici a poviem vam, ze ludia tam chodili vazne vselijaky, najma fetaci (nic proti fetakom, ale vazne mi redlo v niektorych situaciach). A este ked si predstavite sefa, ktori vas hocikedy chytil hocikde - padala som hned.
Habakuky - taktiez totalne napicu vedenie, nesplnitelne poziadavky, kolektiv tiez nebol bohvieaky, hlupe financne ohodnotenie, hlupa pracovna pozicia (za inych okolnosti a za ineho vedenia by to pre mna bola vysnena praca).. ale dorazilo ma to, ako sef chytil vidle a zapichol ho pred navstevnikmi do hada, mrzko nadaval a smial sa ako z neho vytekaju tekutinu vseho druhu. Takze tak.
najhorsia: roznasanie letakov, ktore nesmies nazyvat letakmi, spolocnosti Region Press, s neurotickym... "nadriadenym"
najlepsia: asi kazdy vie.
ale ani behat po futbalovom ihrisku a ukazovat detom, ako sa kope do lopty (pricom som to sam nevedel) nebolo take zle... bola to jedna z tych lepsich skusenosti
Najlepšia v pomere koľko zarobím a koľko sa narobím + pracovná atmosféra bola v autocampingu, kde som bola ako čašníčka / recepčná / v kuchyni, ako bolo treba alebo ako sa nám s kolegyňami chcelo najviac som sa naučila v obchodíku so zdravou výživou asi... vyslovene najhoršiu som nemala, ale nepáčilo sa mi na minifarme, ako animátorka (znie to super ale bohužiaľ)
najhorsia: roydavat tesco letaky.. nachuj plat a este cely den behat na slnku s tesco kartonom na chrbte a rozdavat letaky, ktore vsetci maju
najlepsia: dishwasher v usa.. super ludia, dobry plat, neobmedzene nealko, jedno jedlo za zmenu a na konci zmeny aj jedno tvrde alebo pivo. sice som tam od 17 do 02 makala ako fretka, ale ten cas usiel strasne rychlo.
najhorsia: asi v gelaterii. obrzdena kolegyna a sef, ktory ta na konci dna po tom, co si sa usmievala a kecala so zakaznikmi, kmitala jak hodinky a robila xyz veci ohodnotil, ze nic moc, a ze keby chce, najde si lepsie - prosim. nenasiel dotera,z furt ma inzerat. do toho tisic nespratnych harantov denne a matky, ktore si pomylili kaviaren s ihriskom. a navyse som ako brigadnik musela vecer co vecer zametat a nasledne mokrou handrou drhnut podlahy.
alebo este na recepcii v hoteli - praca super, ludia super, ale kolegyna so sekfou ohovarali jenda druhu an striedacku a napokon aj mna.
nieoc na pomedzi regiojet kaviaren. praca super, spoznala som vela ludi, ale neskutocne primitivni kolegovia - buzici, zenske, co riesili gelove nechtiky a drby, falos na entu, kazdy ohovaral kazdeho a ked dotycny prisiel, cukrickovali sa tam jak na zakladke, des! polovica z toho na pracu kaslala a je krasne, ked pridete v spicke na smenu vystriedta kolegu na bar a dotycny kreten nebol schopny ani len nalozit salky do mycky.
najlepsia: recepcia v it firme, kde boli vsetci prijemni a hlavna kolegyna na recepcii neskutocne skvela baba. a potom Manufaktura - krasna praca, benefity, dobry plat a hlavne kolegyne. vobec prvy kolektiv, kde sa absolutne neohovaralo. mozno aj pre to, ze nebol cas.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Najlepsia: Anketar, oslovovanie ludi na ulici a robenie dotaznikov. Mili ludia a velmi dobre platene.
to mi riadne liezlo na nervy
najlepsia- v prekladatelskej agenture. to bolo zaujimave, lebo som sa mohla priucit ako to tam funguje, asistovala som pri vyberani prekladatelov, pri korekture a pri roznych inych cinnostiach, co bolo fine
Najlepšia... neviem sa rozhodnúť... asi Peza (pekaren) , ani nie tá robota, ale ľudia boli super a tam som stretla aj svojho terajšieho priateľa... a tie skusenosti tiez nie su na zahodenie
Ale zase aj napriek tomu tam bola obcas aj sranda a najkratsie som vydrzala robit pomocne prace v kuchyni nakolko tam bolo stale asi 40 stupnov, vlhko, ziadna moznost niekde si sadnut alebo schovat sa aspon na 5 minut okrem zachodu
dobra brigada bol rozhlasovy kruzok, kde som mala volnu ruku a este som nevedela, ze mam trochu problem s autoritami
myslím si, že dobrá práca môže byť v kaviarni, čajovni, útulnom podniku kde chodia zaujímaví ľudia - robil som však všelikde a môže to byť príjemné ako aj stresujúce, do niektorého podniku totiž chodia uvoľnení ľudia, hipsteri, inde paničky, mamičky, šestnástky. Niekde je kolektív skvelý, inde nie, niekde je to stresujúce, inde nie. Každopádne to nikdy nie je monotónne a človek získa skúsenosti i zo zlého podniku, minimálne sa naučí multitaskingu, a ak je v lepšom podniku aj gastronómií, mixológii.
A to hovorím z hľadiska záľub a toho, čo ťa môže baviť, ak ti ide o peniaze, je to relatívne jedno, máločo je dobre platené, väčšinou sú to také krátkodobé brigády ku ktorým sa dostaneš cez kontakty - práca na stavbe a pod.
najlepsie bolo v martinuse, lebo tam boli super ludia, ale bol som tam kratko
dobra bola na vlaciku v Piestanoch, a vzdy ma bavilo casnikovanie kvoli tringeltom takze aj to v asi kazdom kupelackom hotely a pivovare. na to najradsej spominam, lebo som odrobila vela svadieb,festivalov, akcii, spoznala kopec ludi, casto si vypila a tak to bolo fajn. aj mi to celkom chyba.
Ale úplne najlepšiu mám teraz :3
ale mozno ked by som bola starsia tak by to bolo viac fajn, v 16 som to zvladala tazko
a najlepsia tu co mam teraz a pred rokom, vo velkom zavode, v podstate upratujeme sklady , kancelarie, obcas po nieco ideme na ine prevadzky a tak.. je tu super kolektiv a pracovny cas 6-14 mi velmi vyhovuje nakolko si clovek moze spravit este plany na poobedie
Kazdopadne, odvtedy som v gastro biznise s par prestavkami ale dobre holuby sa vracaju, tak som sa vzdy vratil
najlepšia - barman - to bola pohodicka, zaujimavy ludia, fajn kolegyne..
najlepsia bola v nocnom klube na pozicii barmana, horsie to bolo, ked som este bola na pozicii poharkara a ked este bola nejaka riadna akcia tak to bol des
Najlepsia - ako steward v RegioJete, dobre na nastartovanie kariéry, dobrý zarobok a flexibilita, plus som sa v mladom veku pozrel na miesta,kde sa ostatní nepozreli, a ešte za to bolo zaplatene
Cajovna - napicu sef (uchylak a maniak) + bola som tam sama a popravde som sa bala, lebo cajovna sa nachadzala akoby v pivnici a poviem vam, ze ludia tam chodili vazne vselijaky, najma fetaci (nic proti fetakom, ale vazne mi redlo v niektorych situaciach). A este ked si predstavite sefa, ktori vas hocikedy chytil hocikde - padala som hned.
Habakuky - taktiez totalne napicu vedenie, nesplnitelne poziadavky, kolektiv tiez nebol bohvieaky, hlupe financne ohodnotenie, hlupa pracovna pozicia (za inych okolnosti a za ineho vedenia by to pre mna bola vysnena praca).. ale dorazilo ma to, ako sef chytil vidle a zapichol ho pred navstevnikmi do hada, mrzko nadaval a smial sa ako z neho vytekaju tekutinu vseho druhu. Takze tak.
najlepsia: asi kazdy vie.
ale ani behat po futbalovom ihrisku a ukazovat detom, ako sa kope do lopty (pricom som to sam nevedel) nebolo take zle... bola to jedna z tych lepsich skusenosti
najlepsia: dishwasher v usa.. super ludia, dobry plat, neobmedzene nealko, jedno jedlo za zmenu a na konci zmeny aj jedno tvrde alebo pivo. sice som tam od 17 do 02 makala ako fretka, ale ten cas usiel strasne rychlo.
alebo este na recepcii v hoteli - praca super, ludia super, ale kolegyna so sekfou ohovarali jenda druhu an striedacku a napokon aj mna.
nieoc na pomedzi regiojet kaviaren. praca super, spoznala som vela ludi, ale neskutocne primitivni kolegovia - buzici, zenske, co riesili gelove nechtiky a drby, falos na entu, kazdy ohovaral kazdeho a ked dotycny prisiel, cukrickovali sa tam jak na zakladke, des! polovica z toho na pracu kaslala a je krasne, ked pridete v spicke na smenu vystriedta kolegu na bar a dotycny kreten nebol schopny ani len nalozit salky do mycky.
najlepsia: recepcia v it firme, kde boli vsetci prijemni a hlavna kolegyna na recepcii neskutocne skvela baba. a potom Manufaktura - krasna praca, benefity, dobry plat a hlavne kolegyne. vobec prvy kolektiv, kde sa absolutne neohovaralo. mozno aj pre to, ze nebol cas.