kniha ktora sa mi doslova prilepila k rukam bola Strateny symbol od D. Browna...mal som ju precitanu za 3 dni v praci...ale nemozem ju povazovat za top knihu aku som kedy cital...
hm, to je fakt ťažko... velmi openminded kniha je Na ceste od Kerouaca, z tej sa dá fakt načerpať trocha energie... Taká smutnejšia nielen pre teenagerov je Kto chytá v žite... Obe sú vlastne o tom, ako sú ľudia zväzovaní pravidlami spoločnosti...ktoré nie sú vždy úplne logické a dobré
čokoľvek od Steinbecka, ale TOP asi Na plechárni (prečítal som ju už 4x a stále ma nadchýna) a Na východ od raja ... mimo neho Richard Yates - Dobrá škola
Isabel Allende - Paula ... Zobrala som tú knihu v knižnici, lebo sa volám Paulína, tak reku prečítam si niečo o mojej menovkyni a je to nádherná spoveď autorky Isabel o jej dcére Paule, ktorú píše pri jej smrteľnej posteli. Vracia sa stále retrospektívou do svojho detstva, do jej detsta, je tam dačo aj o situácie v jej krajine a tak... veľa pekných časti tá kniha obsahuje. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Ale dosť ma chytila aj kniha Tovar od Tatiany Melasovej, najmä preto, že je to skutočný príbeh. A mám strašne rada Matkinovky a z tých jednoznačne vyhráva Mexická vlna, ktorá v krátkej knihe zachytáva dosť veľké obdobie...
no tak v poslednej dobe to bola Pýcha a predsudok, to som zhltla strašne rýchlo (aj keď si myslím, že Elizabeth a Pán Darcy sa mohli naťahovať ešte dlhšie)
no a potom všetky dri diely Millenium, to bolo skvelé úplne, bola som vonku, a ak človek išiel na záchod, tak som to čítala ďalej
a nemám tak najobľúbenejšiu knihu, v určitom časovom období to bola jedna, potom neskôr druhá, a tá čo sa mi páčila predtým, teraz si myslím, že je blud
Všetko od Červenáka-zaujali ma hlavne kvôli pútavému deju,prekvapivým zvratom,imponuje mi autorov prehlad o starých Slovanoch i Škandinávcoch,všetky postavy sú brilantne vykreslené a zaraz som si ich oblubila...no a nevynímajúc briskný zmysel pre humor prítomny v každom jeho románe
F.Schiller: Wiliam Tell- hlavne ta myslienka- boj za oslobodenie sa z moci panstva, ktore vykoristovalo lud, samotna hlavna postava, ktora sa stala narodnym hrdinom a potom take klucove momenty tam boli
Tak ja mám rád G.K.Chestertona- Ohromné maličkosti alebo Ortodoxia. Na niekoho to môže pôsobiť motivačne,ale nie je to taká typická motivačka v štýle Secret.
za mňa, ktoré ma najviac oslovili a zmenili
Anna zo Zeleného domu
Hodváb od Alessandra Baricca
Trinásty príbeh od Dianne Setterfieldovej
Harry Potter
Búrlivé výšiny
a mnoho iných
Proste 1984 sa furt opakujem dokola s touto knihou vo fórach, ale nie je dpč o čom tak vyklepaný mozog som nemal nikdy v živote z toho konca a žiadna kniha ma o človeku nenaučila viac. Dva týždne som ju mal v hlave a mesiac ďalší som pri každej cige na balkóne rozmýšľal ako sa vykrútiť z takého sveta, ako ho poraziť vo vlastnej hre, ako dokurviť hlavu O´brienovy miesto toho aby ju dokurvil on mne...
Doslova som pri tej knihe vo vnútri zomrel.
@karlotiskot no ok, je, ale nerátam to úplne...je to dosť iné od klasických sci-fi. A inak s tebou úplne súhlasím, mala som úplne identické pocity. Po dočítaní som úplne cítila akoby mi niekto dal šajbu stoličkou po hlave a ešte dlho po tom ten náraz v nej rezonoval.
Fantasy- Šepotání, Divotání. Zo začiatku som sa v tom deji nedokázala udržať, lebo sa dlho rozbiehal a tiež som aj stretla s mnoho negatívnymi recenziami na knihu, no neľutovala som. Jednotka bola super a dvojka ešte lepšia!!
@doyouhearme
úplne súhlasím Millenium u mňa TOP..potom som aj filmy videla k tomu ale už to nebolo ono á teraz vyšla ďalšia časť ták sa neskutočne tešíím..
á keď som bola mladšia veľmi ma nadchla kniha Nech vojde ten pravý od Johna Ajvide Lindqvista.. tá ma úplne fascinovala
Keď vynechám HP, tak Mark Haddon-The Curious Incident of the Dog in the Night-time a Brandon Sanderson-Ritmatik. Ale ešte to nechávam otvorené (aj keď si robím rebríčky obľúbených vecí asi na všetko, tak toto nemôžem), lebo ma toho veľmi veľa čaká a mám nejaký vysnívaný príbeh, ale ten ešte nenapísali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
no a potom všetky dri diely Millenium, to bolo skvelé úplne, bola som vonku, a ak človek išiel na záchod, tak som to čítala ďalej
za mňa, ktoré ma najviac oslovili a zmenili
Anna zo Zeleného domu
Hodváb od Alessandra Baricca
Trinásty príbeh od Dianne Setterfieldovej
Harry Potter
Búrlivé výšiny
a mnoho iných
No a ešte "Little Redemeer", autor Jo Nesbo.
nefantasy/nescifi - 1984, Hlava 22
fantasy/sci-fi - neviem... Možno Solaris, Mistborn, Pieseň ľadu a ohňa, LoTR...
a k téme, nemám TOP, nejde to.
Doslova som pri tej knihe vo vnútri zomrel.
@delica Ale 1984 predsa je scifi
Lebo!
No a milion dalsich, ale Duna je dokonala. Najuzasnejsie dielo v historii ludstva!
úplne súhlasím Millenium u mňa TOP..potom som aj filmy videla k tomu ale už to nebolo ono á teraz vyšla ďalšia časť ták sa neskutočne tešíím..
á keď som bola mladšia veľmi ma nadchla kniha Nech vojde ten pravý od Johna Ajvide Lindqvista.. tá ma úplne fascinovala