F-22 pride do sluzby US Army az v 2010...
dal som EU typhoon, lebo oproti ostatnim nema konkurenciu... mozno este tak F/A-18, ale to je 20 rokov stary koncept...
o grippenovi toho moc neviem, F-2 je obdoba F-16, a to je lepsie...
dassault rafale nemam rad, lebo je to francuzsky srot..
z mikojanov mam rad iba Mig-21, aj ked pri rychlosti cez mach 2 mal ovladatelnost ako jablko...
Uvidime ako sa osvedci F-22 v bojoch.. Ale niet pochyb o tom, ze je to namakany stroj. Ja osobne som este nevidel aby plne nalozena stihacka dokazala prelomit zvukovu barieru pri vertikalnom lete nahor.
Mám pocit, že americká a európska technika už dosiahla vrchol. Aj US aj EU majú lietadlá na takej úrovni, že sa nedajú pilotovať človekom, teda dajú ale dosahujú také preťaženie, že človek nemôže naplno využiť všetky prednosti stroja.
@3 pri vertikalnom lete nahor? to sa pri vertikalnom lete nahor ani netestuje, teda jasne ze to prejde aj takou skuskou ale plne nalozene by neznieslo take pretazenie...
@5 skusal som najst to video, ale neviem ani kde som ho pozeral. Pilot nabral urcitu rychlost a potom to zdvihol hore a prerazil zvukovu barieru. Sice to nebol plny 90 stupnovy uhol, ale aj tak to bolo dost.
@2 myslis f-35. lebo f-22 raptor je v sluzbe od roku 2005. a us army ma len helicoptery plus transportne lietadla.. us air force ma f-22. oproti typhoonu ma stealth technologiu. tak isto aj vektorovatelne trysky ktore typhoon nema. a dokaze vyvinut nadzvukovu rychlost bez pouzita forsaze. f/a 18 e/f je vecsia a uplne nove lietadlo, ktore vychadza sice z klasickej f/a18 ale je vecsie a ma vylepsnene veci(mig35 je ties podobni pripad, aj ked tam je to viacmenej len trocha vylepsena 29) rafale je kapitola sama o sebe, lebo okrem francuzou, to nikto ini vo vyzbroji nema(f-22 sice ties len usa ale tam je zatial z dovodu embarga na export raptora)
@3 no lebo ma vsetki zbrane vo vnutry. takze odpor vzduchu je minimalny.
@6 jednalo sa len o experimentalny stroj. su-47(s-47) berkut. rovnako ako bol mig project 1.44
@8 no hej, ale podla toho co sa chape pod pojmom plne nalozene. kedze f-22 ma vsetko vo vnutry. ale dokaze niest aj vonku vyzbroj a pridavne nadrze. tam skor ide oto ze nepotrebuje forsaz na dosiahnutie nadzvukovej rychlosti.
prazdny typhoon vazi priblizne 11,000 kg oproty 19,700 kg raptora
maximalnu vzletovu hmotnost maju 23,500 kg oproti 38,000 kg raptora
ale vykon motora ma typhoon 60 kN, z forsazou 90 kN .oproti 160 kn (156+ kN)zrejme bez forsaze.
chlapci vy ste dobre pozadu do lietadiel sa velmi nerozumiem ale zato sa rozumiem do vojenskej techniky velmoci. je pravda ze f-22 alebo EFA 2000 su stroje ktore prekonavaju rekordy ale ruske mikojany alebo suchoje su najlepsie.niekde som cital ze rusko je v zbrojeni 10 pred svetom a ze ma az 2 krat lepsiu vyzbroj ako cele nato.len tak pre priklad si zoberme zbrane hromadneho nicenia. atomovka ktora spadla na hirosimu mala silu 7 Mt,americania zostrojili vodikovu bombu o sile 15Mt ktora sa vola Castle bravo.A rusi zotrojili vodikovu Car bombu o sile 170Mt.Takze pochibujem ze amici,nemci alebo francuzi maju lepsie stroje ako rusi.
@11 ty pocuj sa prekonavas dalsi koment na to co som pisal. a opet blud neviem o akich rekordoch hovoris, kedze ja o ziadnich prevratnich rekordoch neviem(snad az na ten z rychlostou pri f22 bez forsaze) no neviem kedy si to cital , mozno v nejakom ruskom zbrojnom mesacniku lebo je to nezmysel. rusi zapasia z nedostatkom penazi a tak tam lietaju lietadla z technikou na urovni 80 rokou (mig29,su27,su24,tu22) aj ked v poslednich rokoch sa snazia modernizovat vyzbroj. z bombami si napisal totalnu kravinu. porovnavas veci o generacie od seba vzdialene. ver tomu ze USA ma v sucasnosti najlepsie zbrane na svete. rusi vzdi robili zbrane na kvantitu a nie na kvalitu. si porovnaj taki tank t-72 a m1 a uvydis ten rozdiel. alebo jak-38 z harierrom.
12. a inac si v poradku ze? nevies o ziadnych rekordoch? EFA 2000 najrychlejsia a jedna z najobratnejsich stihaciek. a f-22 je najlepsie vyzbrojena stihacka.hoci je preplnena hovadinami.ale naspat k teme.rusi zapasia s nedostatkom penazi a preto tam maju techniku na urovni 80 rokov? chlapce rusi a japonci maju najmodernejsiu techniku.a vies ake zbrane maju USA? oni robia len jadrove a co z toho? znici ti mesto a okolie a zamori...rusi maju bombu ktora odpali 3 krajiny a vojaci maju volny priechod.uznavam mozno so stihackami si vacsi macher ako ja,ale ako vidim do zbrani hromadneho nicenia sa velmi nerozumies takze radsej to nechaj na niekoho kto tomu viac rozumie
@13 lol tak v poriadku potomto co si napisal za kravini nesi ty uz som si tym dokonca isty eurofighter ma maximalku2,120 km/h take o najrychlejsiej stihacke nemoze bit ani reci. (f-22 2,410 km/h, stara f-15 dokonca 2,660 km/h) obratnost, to si napisal ze je jedna z viacerich!. co sa tyka vyzbroje tak prazdna f22 vazi 19,700 kg a vzletovu hmotnost ma 38,000 kg , oproti tomu prazdna f15 e vazi 14,300 kg a vzletovu ma 36,700 kg, tak neviem neviem ktore unesie viac .
a to dalej co pises tak kravina roka japonci?! co f-2 maju spravenu za pomoci usa?! (ala japonska f-16) jee a dalej co pises tak total kravini atomove maju rovnake aj usa aj rusi lepsie povedane jadrove, lebo tam patria aj vodikove,atomove a neutronove. ale tak ty prd otom vies. taka bomba co pises ani neexistuje ty ako vobec o takich veciach nic nevies . ked tak rozumies, tak zaujimave se si ani raz nespomunul neutrovovu bombu
ps. mier, neber to ako hadku. bo poniektori ludia beru diskusie vazne jak neviem co
k su-30
rusi maju 10 kusou (Only 10 in service due to budgetary problems peniaze co ine
venezuela 24
vietnam 8
malaysia 12
indonesia 5
alzirsko 14
cina 100
india 116 a viac
skor lepsia je su-35. ktora vychadza z su-30.
ked sa do toho tak rozumies...iste vies aj o tom ze ked v 1996 USA dokoncilo 3.stupen atomovej bomby(aby som ti urobil radost takze atomovej!) rusi sa smiali ze oni ho dokoncili v 91 " ale tak ty prd o tom vies" a ze do jadroveho oznacenia patri aj neutronova teraz si to zacneme vymenovavat? ok...azbestova,termonuklearna,antraxova atd. su ich stovky pod oznacenim ZBRANE HROMADNEHO NICENIA a nie jadrove. inac jadrove a atomove zbrane su to iste ale to nepochopis.a neexistuje taka zbran? pripomeniem Car bomba(Tsar Bomb)je to najsilnejsia bomba aku kedy clovek zostrojil.pozri si to niekde.dokazala by znicit polsko slovensko a madarsko a v cechach by este tlakova vlna valala domy. a tlakova vlna obide 3-krat zemegulu! ale ty o tom prd vies a preco by som mal spomenut neutronovu bombu? to ti tu mam teraz napisat referat o kazdej jednej bozej zbrani ktora existuje? ja ti hovorim o vodikovej a ty si tu dajak zamiesal neutronovu a este jedna vec...ok ja ti neberiem ze USA je hospodarsky a ekonomicky vacsia velmoc ako rusko...to je jasne ale jednoznacne rusko je vojenska velmoc.
p.s dobre ved ja sa nehadam.a aky ma vyznam tato diskusia? rusi aj usa zverejni iba par rokov stare zbrane takze ja aj ty o nich hovno vieme.
oo ano a aby som nezabudol...dnes som smatral po nete...MiG-35,MiG-29OVT,Su-35,Su-37 tak to su stroje a nie nejake F-22,F-16...tak tu o tom nekecaj ked som pozeral jedno video niekde na youtube ze rusko a USA sa furt predbiehaju v zostrojovani novych strojov a ked si USA mysli ze uz vymysleli nieco prevratne tak rusko pride s niecim na co amici nedosli a je to tak dookola.a to hovoril american.a myslis si ze ruska sa boji cely svet lebo ma techniku z 80. rokov? o tom silno pochybujem.tak unaj ze rusi su v zbrojeni o krok pred amerikou
@19 trepes kravyny. Car-bomba byla schopna naprosto zničit jakékoli město nebo obydlenou oblast o průměru 280 km. 280km je uteba cela slovensko a madarsko a polsko?! dobre dalej. malo zname , a asi ani nevies, ze planovala sa aj ovela vecsia a silnejsia atomova zbran. mala to bit vlastne lod, ktora by bola cela atomovou zbranou. odpalenie by..sposobilo zrejme znicenie vecsini sveta,(vraj celeho) odpalovanie by nebolo robene clovekom, ale automaticky, ked by radioaktivita v atmosfere dosiahla urcitu uroven(asi 3 svetova) tak by sa system automaticky odpalil. to bolo fakticki konecne a definitivne riesenie. lebo rusi by radsej znicili cely svet, ako by len oni maly bit porazeny. to je ale minulost. nastastie k stavbe nikdy nedoslo.a pokial ano tak nebola tato konecna zbran nikdy dokoncena.
k neutronovej bombe-preco?! lebo je to ovela"lepsia zbran ako atomova alebo vodikova.
znici vsetko zive, ale objekty necha relativne v poriadku. proste odpali sa a vojaci mozu po case obsadit budovy a tak.
rusi museli robit silnejsie a vecsie zbrane,lebo ich presnost bola oproti americkim slabsia(navadzacia elektronika a podobne)
rusko uz nieje vecsia velmoc vojensky ako usa!! uz si to uvedom chlapce. studena voja skoncila uz davno. teraz zapasia z nedostatkom penazy a su radi ked moze prevadzkovat to co maju uz roky( ale ciastocna a postupna, ale pomala modrnizacia stale prebiaha)
ps a dobre si napisal,usa ma zbrane o ktorich viem prd, a pritom uz ich maju davno ( napr.nastupca sr-71blackbird)
@20 OMG...to zase trepas...mig35 maju 10!!! kusou mig29ovt bol len nejaki prototyp ci co mig29m su-37 je len experimentalny derivat su-27 v 2 kusoch!! su-35 postavily len 12 kusou z toho len 5!! je v aktivnej sluzbe
ani jeden z tychto strojou zdaleka nieje stealth, tak ho zostreli aj bezna teplom trisiek pritahovana raketa. tak isto aj v p;pocte vyrobenich a aktivnych strojou(127!!!) sa ani vsetki tie tebou spomenut stroje nemozu rovnat. este raz ti napisem co som pisal uz raz-RUSI VZDI ROBILI NA KVANTITU(MNOZSTVA) A NIE NA KVALITU!!! . CHAPES?! preto mozu mat aj 1300+- stihacou(su-27-449,mig-31 256 +100zaloha,mig 29 -380 + 150 zaloha +50 vycvik, ostatne typy len 15!!! aktivnich strojou) nepocitaj strategicke bombardery.(najmodernejsi rusky tu 160 je z 80 rokou) alebo takticke(su24-450,su25-241,su34-10?)takze netrep hluposti "ze rusi su v zbrojeni o krok pred amerikou " je to blud. rusi nemaju peniaze. o atomovych ponorkach(rusi 52+- , usa 71+- a lietadlovych lodiach(rusi 1! , usa 11+-)nehovoriac. takze netrep sprostosti o rusoch.
21. ...no takze od jednej hluposti po dalsie ...280km? tolko znici silnejsia bomba...takze k car sa uz nevyjadrujem...nie mas pravdu o takej lodi som ani nepocul,a kto by ju vyrobil?pohovor mi o nej lebo mam o nej nedostatok info lebo ak jeden stat by vlastnil taku zbran ostatne by nanho zautocili lebo by sa bali o svoju existenciu...ale aj tak nechapem preco som mal spomenut neutronovu...tak spomeniem antraxovu ktoru americania nevlastnia...vo vyske 4000km ta bomba zacne vypustat antrax a ten sposobi ze ludia nepreziju a vybuch je sice slaby ale ucinny kto by prezil...potom mozme spomenut aj bombu ktore je najrychlejsia a takisto usa ju nevlastni nie? takze ta bomba je tak rychla ze radar ju sice zachyti ale ju nedokazu zostrelit lebo ostatne rakety taku rychlost nedosahuju...som cital ze ak by bola vo vyske 100m nad zemou by vytrhovala zeminu do hlbky 1.5m...a preto je taka silna lebo jej tlakova vlna po dopade nici velky okruh. mi mame techniku z 80. rokov,aj poliaci,aj cesy aj madari preto sa nas nikto neboji...ale odpovedz mi na toto...myslis si ze sa cely svet boji rusov lebo maju staru techniku? no som zvedavy co mi na toto povies lebo ja si myslim ze preto sa ich aj usa boji lebo su lepsie vyzbrojeni...
22. aha a ty si putinovi pomahal nakupovat nove stihacky ze vies presny pocet kusov? nechapes ze ty nemozes vediet kolko oni ich maju!!!to nevie nikto okrem prezidenta a ministra obrany a nie ty!!!k tomu ze robili na kvantitu sa ani nevyjadrujem lebo by to asi nemalo zmysel...rusi nemaju peniaze? maju plyn,ropu,zelezo,zlato,diamanty,uhlie,drevo a kadeco co usa nema takze maju velky prisun penazi...a o tych atomovych ponorkach ty vies presne pocty haha aj ja ti mozem povedat ze usa ma presne 52 atomovych zbrani to nikto nevie toboz nie ty
a tymto som sa presvedcil ze o tom nevies nic a este aj trepes. a nikto okrem hodnostarov nevie pocet zbrani takze mi tu nedavaj pocty lebo im neverim pretoze to ty! nemozes vediet...
ps udaje o stihackach alebo zbraniach kludne pis lebo to je mozno pravda ale nikdy nehovor o pocte lebo...to nevies
a a este jedna vec...ta vojna s gruzinskom...gruzinsko by sa nikdy nezacalo do ruska ak by nedostalo povolenie od zapadu...a co urobil zapad ked sa rusi do nich pustili?posral sa.EU ani USA nic nespravilo preco? lebo maju techniku z 80.tych rokov? nie nie proste su najlespi v tomto...a minule som cital co japonsky premier povedal ze po krize uz nieje jedinou velmocou usa ale uz su nimi EU a rusko...
a sakra este som zabudol napisat ze bude aj ODKB je to nieco ako nato ak nevies...bude tam rusko,cina,india,bielorusko,uzbekistan,armensko a tadzikistan.toto bude silnejsie ako nato.a este preco si myslis ze usa chce gruzinsko do nato? lebo je to vojenska velmoc? preto aby malo blizko k rusom...a ver tomu ze to nieje preto lebo maju staru techniku ale dobre zbrane
@24 tak aspon vies ze prd vies, ked si si uz taku vec ako je ta bomba nasiel na nete tak to tam aj mas napisane.
@25 jaaaj debilko, sa spametaj chlapce. rusi nemaju prachy!! sa uz uvedom, ty kde v pici zijes, v rusku v kremli?! takich kkt "zboznujem" kkt otom vedia a idu jebat kktini. pocty su jasne dane a ty z tym kkt spravis!!! ked vies velke hovno tak budes dalej tu jebat kktini a pritom otom kkt vies. mi nesiahas ani po podpetki na topankach v tomto. tak laskavo drz pi*** alebo chod si radsej vyhonit.
to iste aj tvoje dalsie prispevki v tejto teme.
no a kkt si tomu nasadil co tu pises o bombe ze ju nezostralia?! ty si fakt kkt co otom kkt vie. chod si vyhonit chlapce.
madari a my a poliaci maju modrene stihacki, gripeny a f-16. to vy mate posrane mig-29 kupene v 89 za csfr. tak isto poliaci maju moderne tanky leopard2a4 , ktorim vase t-72 mozu akurat tak rit skrabat. o transportnich lietadlach co ma slovensko z 70 rokou ani nehovorim. hlavne ze teraz idu kupovat to co v polsku uz lieta par rokou. mam pokracovat?! myslim ze netreba, vies otom kkt. tak s alaskavo chod spravit. a ne tu trepat kktini. 4000km?! ty si fakt debil ved to je uz obezna draha vo vesmire jaaj kkt otom vies, ale trep dalej kktini, dobre sa zabavim ja aj ostatny
28. jaj ty kkt ty si fakt debil ked uz nic nevies argumentovat ale len nadavat a ty nosis topanky na podpatkoch? co si trans? a prosim ukaz mi jednu...sakra jednu f-16 ktoru mame na slovensku...my mame 11 stihaciek aj to vsetko migy 29tky.aha a to si cech? a ja ze preco taky debil tym sa to vysvetluje
kua netrep kktiny ale mi odpovedz na tutu otazku na ktoru si este neodpovedal...preco sa cely svet boji rusov?lebo maju staru techniku?no hmm?...ma neser ked raz sa usa boji ze co rusi vymyslia...inac by ich mali na haku...fakt sa idem radsej vyhonit jak tu diskutovat s debilom
@29 na slovensku f-16?! kkt a kde to pisem?! " to vy mate posrane mig-29 kupene v 89 za csfr" tak netrep kktini ( aj ked aj 98 sa "kupovali" nejake) no debil si ty. aj ta vasa akoze armada z 8 letuschopnimi stihackami sobrance?! to kde taka diera?! na ukrajine?! jaaaj chlapce..si precitaj ocom bola tema a nie tu riesit kktini. lebo rusi predavaju zbrane kazdemu kto im zaplati. iran, a podobne...urcite sa ich usa neboji, dalsia blbost. nemaju technicki na usa v sucastnosti. stare zbrane. aj som ti napisal..posrate nemozne t72 mozu m1 skrabat zadok. no ked si uz zacal riesit cesko tak ja zacnem to stupidne slovensko. 4000km co si napisal je kravina roka vies co je vobec bomba?! no asi nie inak bi si nenapisal taku kravinu to iste aj z poctamy, ty si asi myslis ze to jak na slovensku ze ani nevedia co kolko maju, ne?! a aj to pochibujem lebo armada ma presne evidencie kazdej zbrane, a nieto este ponorky co tu si pisal alebo stihacky. rusi nemaju prachy, a kde si debil ze tomu nerozumies, uvas v rusnakoch( si asi rusnak)to nic neobvykle inac rusnaci nesu rusi ale skor ukrajinci a to je uz ine kafe no mas to aspon blisko na ukrajinu aaa raj na zemy taka ukrajina
ps: chod... chod, aj ja pojdem honit na tvojej jebavej fotke aaa uz mi z teba stojy , bleeeeeeeeeeeeeee
30. ja z teba nemozem ty si jaky debil vies kolko ma medari slovensko a polsko doopy? max 1100 km a ne 4000km lol...asi nemas odhad a len pre zaujimavost nesom rusnak...rusnaci si davaju takych buzerantov ako ty na ranajky...k tej ukrajine...cernobyl je lepsie mesto jak praha lol...a je smutne ze ti zo mna stoji...ale si asi buzik co som si myslel ty si si radsej ani foto nedal taka si obluda co?uz sa tesim na hokej jak vas najebeme
@31 "...tak spomeniem antraxovu ktoru americania nevlastnia...vo vyske 4000km ta bomba zacne vypustat antrax a ten sposobi ze ludia nepreziju a vybuch je sice slaby ale ucinny kto by prezil..." to je tych 4000km co si ty pisal! tvoje slova jaaj kktko vypadas jak socka tak zavydis, premna zamna sa aj pojeb a chod na ukrajinu si kupit teplacki a svetrik za chleba cernobil...no dalsia ukazka aki si kkt a hokej zabudni ved ukrajina nehra hokej aha ved uvas sa nehra asi ziaden hokej, ved sobrance to je riadne diera a mate latrinu ci uz ste tak vyspeli ze mate aj normalny zachod?! inac si pristrihni obocie , bo breznev uz nieje v mode paa socka.. a pojeb sa
@31 nemam chut sa hadat, preto navrhujem mier. vazne. podme s sa bavit o niecom, na com sa nebudeme hadat. napr. a tych zbraniach ale nie ktora je lepsia ale ktora je aka a tak. ok?
32. sorry som tu dlhsie nebol...no takze...a ty ako vies ze sa tam da kupit za chleba? uz si bol co? aj vo svojej vlasti cernobyli k tej latrine ano my uz mame zachod...lenze to vy ste este neprisli na system latriny...to treba iba vykopat...lenze pre debilov...1.krok zoberiem lopatu a zacnem kopat..aha vy este ani lopatu nemate tak to bude tazsie...proste len zacni hrabat a sa do toho vyser...a hokej chlapce ja by som vybral lepsich hokejistov zo sobraniech jaky su vo vasej reprezentacii ...ti vasi chilavy hokejisti sem tam vyhraju ale toho roku vas najebeme...
33.neviem o com hovoris ale odhliahnuc od tvojej debility..ano ano
34.ja sa nehadam...ja sa nikdy nehadam...tak o akych zbraniach by si sa chcel bavit?
@35 mal si reagovat na @34 ale vydim ze je zbitocne z tebou sa o niecom bavit. mozno tak o bombach co vybychuju v 4000km vyske nad zemou (za predpokladu ze zem bombardujes z mesiaca ) samozrejme kim neodletia definitivne do vesmiru ale je tu este sanca ze gravitacia zafunguje
a neboj, my uz sme tak vyspela spolocnost ze mame nieco co sa vola bager
o hokejistoch to bol dobry for
najprv si nastuduj nejake veci k teme co tu je a mozme sa bavit.
@36 ties si myslim ale vies...vecsina ludi pozna len tie slovenske, a tie patria k najstarsim(29.12) a ja som mal na mysli novsie od 29.13. lebo to su ties verzie z konca 80rokou.
37. krista ty si normalny? najprv sa nechces hadat a potom vyvolavas dalsie rozpory...a vo vyske 4000km zacne vypustat antrax a ne vybuche ale vidim ze tebe vysvetlovat je to zbytocne...mate bager?fiiha...to akoze mamutovy date na kly kamen a on hrabe alebo co? a o hokejistoch...to nie je for ale pravda hossa je 4 najproduktivnejsi hrac v nhl a neni tam ani jeden cech az 9 ci jak
@40 no ale nehlasob val si ani za jeden. a mig-35 su len 10 kusou( napriek tomu som ich dal do ankety, kedze su vo vyzbroji, aj ked len par kusou) su-37 je v spolocnej rodine su30 a vysie. aj tak....porovnavat su-27(a spol) a mig-29( a spol)je trocha nefer. hlavne preto ze mig 29 su len...v ruskej terminologii frontovy stihac. kdesto su27 hlavny a nosny stroj PVO. keby som to mal porovnat z podobnimi strojmi na zapadnej strane tak...k su-27-f15...a k mig29-f16 aj to nie tak celkom lebo mig ma obmedzene moznosti utoku na pozemne ciele a podpory pozemnich vojsk. ono to prameni aj zo samotnej konstrukcie mig29, kde trup tvori znacnu cast vztlaku. a akekolvek podvesenie vyzbroje pod trup ho znizuje. a tym padom idu letove vlastnosti a podobne dole. f16 ma aj tu vyhodu ze bola vyvinuta ako viacucelovy stroj, kdesto mig29 ako frontovy stihac(stihac na male vzdialenosti?)
Jednoznacne Su-37 Super Flanker s vektorovatelnym tahom a extremnou manevrovatelnostou aj pri maximalnej hmotnosti. Jediny jeho priamy konkurent je asi F-22 Raptor, ktory ale pri suboji na blizko, teda prevazne pri nizkych rychlostiach daleko zaostava v manevrovatelnosti za 37mickou.
@44 ale porovnania tych dvoch strojou nazivo sa este nerobili. a su-37 existuju len 2kusi!!!!(aj to sa jedna o modifikovane su-35) je to len experimentalni stroj. kdezto f-22 raptor ma 135 vyrobenich kusou(udaj platni vo februari) po motorickej stranke sucko zaostava- 2× Lyulka AL-37FU turbofans, 145 kN (32,000 lbf) oproti raptorovi -2× Pratt & Whitney F119-PW-100 ,35,000+ lb (156+ kN) ked bereme do uvahu plosne zatazenie kridel takisto vychadza raptor lepsie-322 kg/m² oproti 408 kg/m². a pomer tahu k hmotnosti ties hovori v prospech raptora-1.26 k 1.14 . (tu su udaje su35,su 37 je tachsia.) ale aj tak nechapem co sa to obmiela su37 ked to je len experimentalni prototyp!! nie serijovy stroj!!!
@42 a @43 obrazok 1- vyradeny pred 19 rokmi lieta uz len asi v nase a aj to neviem. (aj ked dodnes drzitel rychlostneho rekordu , najrychlejsie konvecne pohanane lietadlo)obrazok 2-neexistuje, len ..studia.
obrazok 3- stari,30 rocni stroj. prvy stealth. len takticki bombarder. nie celkom bez chyb(napr. sietku ktora krije vstupne otvori k motorom dokaze vraj poskodit aj hmyz)
Americká NASA stanovuje, že kdokoliv pohybující se ve větší výšce než přibližně 80 km (50 mil) je astronautem. vo vyske 700km leta raketoplan Hubbleův vesmírný dalekohled je dalekohled, který na oběžnou dráhu Země(600 kilometrů) no 4000km tak to uz musi bit ne magor, ale chory na hlavu co take daco napise a vybuch v 4000km vyske tak to bombarduju asi z mesiaca lebo ziaden bombarder sa tej vyske ani zdaleka nepriblizuje ako..chlapec dakde daco cital, a teraz tu ide trepat kravini. neviem kde vydel bombu co vybuchne v 4000km nad zemou to je cista scifi toto ved to by ani nemali z coho vypustit a keby aj hej(z mesiaca) tak by to odletelo dakde do pc do vesmiru zacne vypustat ..jaaaj chlapce uz nekukaj tolko ten babylon 5 je to len film ja viem ta seria co sla na markize pred casom bol a dobra a tam bol ini vyrus a urcite ne z 4000km vypustany aj tak to bolo len scifi
@45 Samozrejme ze som myslel len nepriame porovnanie na zaklade letovych testov, ktorych uz uskutocnili niekolko v pripade 37micky. Je pravda ze raptor ma motory z vacssim tahom aj vztlakovu plochu kridel ale nie vzdy v praxi znamena ,ze na zaklade toho ma automaticky dobru manevrovatelnost prave pri nizkych rychlostiach. Poukazujem iba na to, ze 37micka aj ked zatial iba experimentalna, skutocne predviedla pri testoch manevre ktore viaceri letecki konstrukteri a odbornici na aerodynamiku oznacili za nemozne z hladiska fyzikalnych zakonov.
@48 a @49 no ale to potom mozes porovnavat aj z napr. x-31 ktora lietala uz v 90 rokoch. ties len v 2 kusoch postavena. lepsie bi sa hodilo porovnat z f-35 ktora sa uz pomali pripravuje do seriovej vyroby (predpoklad 2011) a ta dokaze aj to co harrier( aj ked len namorna verzia)
@48@49@50 na mojej webke si pozri manervovacie schopnosti raptora. realneho stroja ktori je vo vyzbroji!! nie experimentalneho prototypu!!
a este raz tu nekdo napise aki je "skveli" su-37. tak ho vlastnorucne nakopnem ze doleti az do moskvi a tam moze trepat kravini o EXPERIMENTALNICH!!!!!! su-37 do zamdlenia
@55 1. Porovnavam len z lietadiel ktore su v tejto ankete? Ok?
2. Svojimi nazormi a vytazkami z wikipedie ma tazko presvedcis? Ok?
3. Co mas na webke mi je jedno. Ok?
4. Moc nevyskakuj! Ok?
@56
1. su 37 je v rovnakej casti ako su 30 a vysie.
2. no ja na wikipediu nechodim , tak si take dristi nechaj pre inich, ok?
3. ked ti to je jedno, ja len jedno- TREPES NEZMYSLY!!!
4. a ty si kto?! pocuj nevyhrazaj, lebo upozornim hlavneho admina. ked mas 30 rokou tak tu neskac do teenegerou.
co ma wikipedia z videom raptora ako manevruje fakt nechapem
55 hwoarang1 (zakladateľ diskusie) Piatok 6. marca 2009 07:51 Ďalšie diskusie od hwoarang1 »
hwoarang1
16 ročný chalan
CZ. momentalne kdesi na SK.
Klíčiace semienko Čo? @48@49@50 na mojej webke si pozri manervovacie schopnosti raptora. realneho stroja ktori je vo vyzbroji!! nie experimentalneho prototypu!! "
ako "vyskakoval" ale dakto si tu potrebuje asi daco dokazovat,...30 rocni na 16 rocne decko...sila...
Length 62 ft / 18.90 m
Height 16.7 ft / 5.09 m
Wingspan 44.5 ft / 13.56 m
Wing area 840 sq ft / 78.04 sq m
Horizontal tail span 29 ft / 8.84 m
Weight empty 43,340 lb /19,700 kg
Maximum take-off weight 83,500 lb / 38,000 kg
Internal fuel
with two external wing tanks 18,000 lb / 8,200 kg
26,000 lb / 11,900 kg
Speed Mach 2 class
Range* > 1,600 n. mi
Power plant Two F119-PW-100 turbofan engines with two-dimensional thrust vectoring nozzles
Engine thrust 35,000 lb / 15,876 kg
The single-engine F-35 Lightning II will be manufactured in three variants:
Conventional takeoff and landing (CTOL) for the U.S. Air Force
Carrier variant (CV) for the U.S. Navy
Short takeoff/vertical landing (STOVL) for the U.S. Marine Corps and the U.K. Royal Air Force and Royal Navy
With greatly increased reliability and ease of maintenance, the F-35 joins the world’s only other 5TH generation fighter, the F-22 Raptor, in defining the ultimate in fighter performance.
The F-35 Lightning II’s successful first flight occurred Dec. 15, 2006. Flight testing continues to advance full development of this 5TH generation fighter. Flight testing of the STOVL variant begins in 2008. Deliveries to the armed services are scheduled to begin in 2010 and continue well beyond 2030.
Two squadrons of F-22s are assigned to Air Combat Command’s 1st Fighter Wing at Langley AFB, Va. And two squadrons are assigned to the 3rd Wing at Elmendorf AFB, Alaska. Raptor pilots and maintainers train at Tyndall AFB, Fla., while operational testing is conducted at Edwards AFB, Calif., and Nellis AFB, Nev. New F-22s continue to roll from the production line and will soon operate out of Holloman AFB, N.M., and Hickam AFB, Hawaii.
The USAF already converted all their "standard" fighters into thrust vectoring monsters (F-16 VISTA, F-15 S/MTD, F-18 HARV) in the mid 80's, and they even developed dedicated thrust vectoring experimental planes (X-31), It wasn't untill 1996 that the first flight of the SU-37 took place, which of course was just a thrust-vectored SU-27/33.
Suchoj Su-37
Délka: 22,18 m
Výška: 6,32 m
Rozpětí: 14,7 m
Hmotnost prázdného letounu: 18 400 kg
Maximální vzletová hmotnost: 33 600 kg
Motory: 2* Saturn/Ljuľka AL-37FP (2x 137,3 kN)
Maximální rychlost: Mach 2,35 ve výšce 11 000 m
Dolet: 3 200 km (6 500 km s jedním doplněním paliva za letu)
Dostup: 18 000 m
len doplnim...su-37 je technologicki lietadlo zo 70 rokov, vychadza totis z su-27. kdesto f-22 raptor, je novsy stroj. dalej...su-37 nieje vo vyzbroji!! jej motori maju obmedzenu zivotnost a je aj otazna udrzba stroja v bojovich jednotkach. stealth je uz sucka prakticki nulovy. uplne odkrite vytokove trisky, nechranene vstupne nasavacie otvori...to su veci ktore stealth vobec nemaju. kto vydel video co mam na webke ako f22 manevruje tak vie co dokaze. rusi musia svoje stroje predvadzat na maximum aby ich predali lebo inak dalsi vyvoj pojde do prdele. raptor sa nikde inde mimo usa nepredava a ani predavat tak skoro asi nebude, je totis jeden z tich veci, na ktore je embargo. aj japonci ho chceli kupit ale americania povedali NIE. preto v japonsku vyvijaju vlastne lietadlo stealth, dost podobne raptoru(aj ked zatial len prototyp. bolo chybou ze som su-37 zaradil medzi , v podstate rovnake sucka, kedze je to len experimentalni prptotyp. nic viacej. takich mali rusi kopec(napr. jak-141) ked ho dakedi mozno! aj zacnu vyrabat, prve stroje pojdu asi na export. v rusku sa vyvyjaju jak v migu tak v sucku, nove stihacie lietadla , kategorie stealth. nebudu to ziadne modifikovane su-27 alebo mig 29. budu to uplne nove stroje. ich presni dizajn je zatial utajoveny. jasne je ze kmi pridu v dostatocnom mnostve do vyzbroje, tak americanie uz asi budu pracova t v plnom prude na nastupcovy f-22 raptor(udajne sa nanom uz pracuje- aj ked len navrhi)
a poprosim vsetkich dementnich slovakou co nerozumeju smajlom typu nech sa uz radsej ani nevyjadruju k mojim prispevkom. ked nechapu co je tak zbitocne im to tu budem vysvetlovat. dakujem za pochopenie.
hwoarang. prepac mi dlhsiu absenciu ale uz som tu tak neser do ostatnych...
60.a co ze je 30-rocny a s tebou diskutuje? ja mam 14 a by som ta skopal ze by si za dva dni chodit nevedel...ver tomu ho ci mas 14 ale ja mam kickbox tak laskavo netrep debiliny a ked uz nevies o nicom hovorit tak potom sa nepchaj adminovi alebo komu do riti aby to vyriesil...
70.a ked si chcel nanho zavolat admina ja nemam na teba?nemas urazat ine narodnosti! skueny cesi...poznam nejakych s ktorymi sa da vychadzat ale je 40 percent takych debilov jak ty... a uz som ti hovoril jedno...nehovor prosim ta pekne presne cisla lebo ani ty,ani ja a ani nikto okrem kompetentnych ich nevie!!! bohynu urcite akurat TY vies kolko maju stihaciek alebo dokonca atomovych ponorkach!!! disappointed:vtedy si ma zabil) ...
@72 no sryy ale neni to nahodou tvoj druhy nick??? dobry vitp, ja bi som ta sfukol jak tu sviecu no ja sa nikomu do riti nepcham a ked je dakto retardovani tak zbitocne sa vyjadrovat k tomu co tu pises gadza zo sobranec chod v teplackoch sa prejs po dedine, pomoze ti to.
nevim kde som koho urazal, ale to ze ste zaostali tak to je fakt, nie urazka. nie, oni nevedia, oni demetni jak gadza zo sobraniec
co nevie kolko sliepoch ma na dvore, alebo kolko koz v mastaly ako chlapce sa spametaj, ked otom vies prd tak tu netrep kktini.ale si len (s)prosti osomak zo sobraniec tak ta uz berem z rezervou.
a kkt drz pic, je to moja diskusia, ja som ju zalozil, tak ked sa ti nepaci chod do pic kkt. ako z debilmi co kkt otom vedia ale sa idu tu je****t do vsetkeho " zboznujem" kkt pri*****ny. socki.
s tymi kozami v mastali to bolo fakt dobre ...na to ze si to ty pisal je to az pridobre ...DC-cka uz mam takze sa nemusis namahat a ipod je mi na hovno aj tak pouzivam mobil(prenosne zariadenie na volania) ...ok kedze si mi napisal tu TS takze mier a uz sa s tebou nikdy nebudem diskutovat lebo nenajdeme spolocnu rec...good luck v amerike...mozno teroristi zasiahnu
kriste ved ja sa nehadam sak som ti nic nepovedal...mozno ale tie temy by trebalo najst...inaac tak mi napadlo este troska k teme(ale nehadam sa!)...no ze som hovoril ze naj su mig 35 a su 37 a bla bla bla...no a ty si sa na to vyjadril ze su to v poctoch v akych su...lenze anketa znie ake je podla vas naj stihacie lietadlo a nie v kolkych kusov je takze tak...
@89 dobre. hej ..som pozeral v noci video toho mig35...celkom pekne to je viac sa mi pacilo ako su37, aj ked uznavam ze mig35 na su30 a vysie, ani zdaleka nema sancu. ale video a lietadlo je to pekne. inac co si myslis o su34(su32?)? to je ten bombarder odvodeni od su27 , a ma aj zachod
no fakt je krajsi mig 35...ja neviem ale su na tak zvlastne ten spodok spraveny ze sa mi vobec nepaci...ale lietadlo je to dobre ...hej od su27ib...som o nom dakde cital ale zeby som daco extra o nom vedel povedat nemozem ako to ze ma dost slabu rychlost 1900km hod ale na to ze je to bombarder je to celkom slusne...inac som dnes cital daco o stihacke mig 1.44 alebo mig mfi...priznam sa ze som o nich este nepocul...alebo si pozri su47 tak to je supa ma kridla naopak! ale nie...ale skareda je ...alebo som na youtube pozeral video s mig 39?! neviem ale asi take neexistuje este nie?
@91 no mne sa to video z mig35 najviac paci, dam ho na moju webku tak si ho potom pozry nejak som sa uz presitil tej f-22 raptor no hej, ma to nahradit su-24 , hm..moja oblubena su -24....sice starsi bombarder, ale mne sa paci, aj koli tej menitelnej sipovitosti kridel, ako mal mig-23 alebo este lepsie porovnanie..ako f-111. ale ta su-47 je len experimentalni. ale ze vraj uz pracuju na novej sthacke...aj su, tak aj mig.. a su bude vraj konkurencia raptora. no uvydime. jaaaj ten mig to je ten projekt 1.42/1.44 . to bol ties len experimentalni. ale novy mig, zrejme bude mat daco z neho. nove sucko asi tie kridla nie.(myslim z su-47).
@92 hej ma zachod, ved..je na dlhe leti prisposobeny. zrejme bude to asi aj nashrada za tu-22m. aj ked neviem na isto. pozri si aj na youtube videa tu-22m. ze co na to povies, ja viem je to stari bombarder ale celkom zaujimavy.
no ja viem...len som zabudol dopisat ze su 47 to bol len experiment...no ten projekt...dost mi ta stihacka pripominala mig 35...som zvedavy ako to bude ist ked ma tak kridla ...no zaujimavy stroj...ale aj to ze je stary uz...
@94 no ten projekt asi bude mat viacej spolocneho z buducim migom. aj tak..su bude hlavny typ PVO v rusku stale. ako je teraz hlavnym typom su-27. no tie krridla neverim ze budu take. skor to bude nieco ako je raptor. nezachytitelne radarom.
no hej dost stary, aj ked som myslel novsi typ tu22m a nie klasicku tu22.
mig 35 sa mi paci, myslim ze pre slovensko ako stvorena. aj ked ja by som radsej eurofighter .
inac co hovoris na mig-31? myslim ze usa obdobny dialkovy stihac ani nema.
@96 pockajjj, je nieco ako dlh ruska voci slovensku, ale za ten sa zial nakupili nemozne stare mig29.12. v 98 tusimze. plus tie tu-154 . mohly kupit radsej su-27.
hm...f-15? lebo v usa mas ..v podstate len f-15,f-16, f-18,f-22...a..to je vsetko. nepocitam utocne stroje ako napr, a-10 alebo bombardery ako je napr. f-117.
tie dvojmiestne SU-čká sú asi najlepšie mašiny z pohľadu cena/bojový výkon..raptor je asi najlepší ale neúmerne drahý..
no a menším štátikom ako je slovensko s prehľadom stačia mig 29 v modernizovaných verziách..čo sa týka manévrovateľnosti stále je to jedno z najlepších bojových lietadiel, takže stačí vymeniť elektroniku a sme coooool..
@98 no v tej dobe sa vraj suskalo o kupe su-27. a tieto migi co teraz su..tak..skor ci neskor (asi skor) budu musiet kupit nove stroje. len sa obavam...vzhladom na naviazanost slovenska na rusko..ze zase kupia daco ruske
no vstupi vzduchu na bokoch ako ma mig31 ma len f-15. stare namorne f-14 nepocitam. ako protiklad f-15 bola zrobena su-27.
@99 zivotnos draku mig29 je obmedzena. vseobecne, zivotnost ruskich strojou,oproti zapadnim je diskutabilna. ved mig29 vyradili unas v cz, v nemecku a podobne. v madarsku zrejme ich hlavnim nastupcom maju bit prave gripeni. v polsku, zrejme ties dolietaju(vzhladom k dodavkam f-16) tak slovensko bude asi jedina krajina v nato, co bude lietat na starich mig29. (pre upresnenie-slovensko malo dve hlavne skupini mig29-prvu-ktoru ziskalo po rozdeleni federacie-10kusou-dodavki z roku 89. druhu-dodavki v ramci splacania ruskeho dlhu-zrejme ties 10kusou-dodane v roku98? ) mig 29 je celkovo dobra len ako stihac. ako stihaci bombarder je dost obmedzena. rozhodne to nieje viacucelovy stroj ako je napriklad americka f16 , o f/a-18 ani nehovoriac. (viacucelovy ma bit prave mig-35, aj ked vzhladom ku konstrukcii trupu zrejme nie polnohodnotne)
pozri...ruske,americke,francuzske,svedske...vsetko je to iste...ja by som skor na vek prihliadal...ale si to zober tak...rusi nic nerobia dobre...ani auta, ani elektrotechniku ale bojove stroje maju dobre...
precital som si len niektore komenty a s cistym srdcom mozem povedat ze chlapci ako hwoarang1 uplne maximalne mimo temy nevies nic co sa tohto tyka... vies mig 29 je asi najlepsi viacucelovy stihac sucastnosti a nieco ako f/a 18 hornet uz velmo nelieta uprednostnili sa f 16 a tak vies no nevadi a mig 35 nie je zmenena 29 ale uplne nova masina co vypada ako 29 pretoze obratnejsich lietadiel je fakt malo a amici nemaju ani jedno obratnejsie od 29 takze preto ten skelet/trup aby si pochopil akurat ked mudrujes tak si kukni aj rozpetia vies mig35 je od mig29 trosku vacsia ale zase, nevadiii... noruleschill rusi su na tom lepsie co sa tyka vyvoja technologii v zbrojarenskom sektore... za tie peniaze pre porovnanie by amerika bola niekde pri kolobezke... dalej gripen je perfektny co sa avioniky tyka tj. informacnych technologii, inac priemer...
dalej ma napada ked tak zaskocim do nejakeho komentu... mig 29 je stale drzitelom v stupani do vysky tj spominany pomer vykon/tah atd. a to je aj na jednej stranke len keby si pametam ako sa vola skus vygooglit chytracik... pre porovnani ale mig 29 dal 30000mnm zatial co f 16 odpadla /a to nie je prirovnanie/ v 16000 tj polovica este k tomu stupa pomalsie... trapas co..??? dalej raptor je fajn no keby nebol taky drahy este... cekuj novy sukhoi t 50 alebo ak chces PAK 50... a nastavytalna tryska ci ako si to napisal tak to f 22 ma ale asi tak len dodola ci ako no kazdopadne NEMA ich vektorove co je zasadny rozdiel...odporucam sledovat dianie na oboch stranach... a dalej co sa tyka municie amerika ma akurat tak tomahawky co stoji za spomenutie... rusi takmer vsetko...
inac este ma napadla perlicka na zaver... ak toto budes citat odpovedz mi na otazku ok? Existuju prilby ktore zameraju zbrane na ciel do myslim 60% uhla zorneho pola na obe strany podla toho ako sa pilot pozera...
kto vyvynul tieto prilby???? a o kolko rokov ich zacala zavadzat do vyzbroje ina krajina??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
dal som EU typhoon, lebo oproti ostatnim nema konkurenciu... mozno este tak F/A-18, ale to je 20 rokov stary koncept...
o grippenovi toho moc neviem, F-2 je obdoba F-16, a to je lepsie...
dassault rafale nemam rad, lebo je to francuzsky srot..
z mikojanov mam rad iba Mig-21, aj ked pri rychlosti cez mach 2 mal ovladatelnost ako jablko...
@7 tak da sa prerazit zvukova bariera aj zvislo nahor, no urcite nie plne nalozene..
@3 no lebo ma vsetki zbrane vo vnutry. takze odpor vzduchu je minimalny.
@6 jednalo sa len o experimentalny stroj. su-47(s-47) berkut. rovnako ako bol mig project 1.44
@8 no hej, ale podla toho co sa chape pod pojmom plne nalozene. kedze f-22 ma vsetko vo vnutry. ale dokaze niest aj vonku vyzbroj a pridavne nadrze. tam skor ide oto ze nepotrebuje forsaz na dosiahnutie nadzvukovej rychlosti.
prazdny typhoon vazi priblizne 11,000 kg oproty 19,700 kg raptora
maximalnu vzletovu hmotnost maju 23,500 kg oproti 38,000 kg raptora
ale vykon motora ma typhoon 60 kN, z forsazou 90 kN .oproti 160 kn (156+ kN)zrejme bez forsaze.
SU-30 - Vectored Thrust with Canards
» www.liveleak.com/view?i=b03_1235...
a to dalej co pises tak kravina roka japonci?! co f-2 maju spravenu za pomoci usa?! (ala japonska f-16) jee a dalej co pises tak total kravini atomove maju rovnake aj usa aj rusi lepsie povedane jadrove, lebo tam patria aj vodikove,atomove a neutronove. ale tak ty prd otom vies. taka bomba co pises ani neexistuje ty ako vobec o takich veciach nic nevies . ked tak rozumies, tak zaujimave se si ani raz nespomunul neutrovovu bombu
ps. mier, neber to ako hadku. bo poniektori ludia beru diskusie vazne jak neviem co
rusi maju 10 kusou (Only 10 in service due to budgetary problems peniaze co ine
venezuela 24
vietnam 8
malaysia 12
indonesia 5
alzirsko 14
cina 100
india 116 a viac
skor lepsia je su-35. ktora vychadza z su-30.
p.s dobre ved ja sa nehadam.a aky ma vyznam tato diskusia? rusi aj usa zverejni iba par rokov stare zbrane takze ja aj ty o nich hovno vieme.
k neutronovej bombe-preco?! lebo je to ovela"lepsia zbran ako atomova alebo vodikova.
znici vsetko zive, ale objekty necha relativne v poriadku. proste odpali sa a vojaci mozu po case obsadit budovy a tak.
rusi museli robit silnejsie a vecsie zbrane,lebo ich presnost bola oproti americkim slabsia(navadzacia elektronika a podobne)
rusko uz nieje vecsia velmoc vojensky ako usa!! uz si to uvedom chlapce. studena voja skoncila uz davno. teraz zapasia z nedostatkom penazy a su radi ked moze prevadzkovat to co maju uz roky( ale ciastocna a postupna, ale pomala modrnizacia stale prebiaha)
ps a dobre si napisal,usa ma zbrane o ktorich viem prd, a pritom uz ich maju davno ( napr.nastupca sr-71blackbird)
ani jeden z tychto strojou zdaleka nieje stealth, tak ho zostreli aj bezna teplom trisiek pritahovana raketa. tak isto aj v p;pocte vyrobenich a aktivnych strojou(127!!!) sa ani vsetki tie tebou spomenut stroje nemozu rovnat. este raz ti napisem co som pisal uz raz-RUSI VZDI ROBILI NA KVANTITU(MNOZSTVA) A NIE NA KVALITU!!! . CHAPES?! preto mozu mat aj 1300+- stihacou(su-27-449,mig-31 256 +100zaloha,mig 29 -380 + 150 zaloha +50 vycvik, ostatne typy len 15!!! aktivnich strojou) nepocitaj strategicke bombardery.(najmodernejsi rusky tu 160 je z 80 rokou) alebo takticke(su24-450,su25-241,su34-10?)takze netrep hluposti "ze rusi su v zbrojeni o krok pred amerikou " je to blud. rusi nemaju peniaze. o atomovych ponorkach(rusi 52+- , usa 71+- a lietadlovych lodiach(rusi 1! , usa 11+-)nehovoriac. takze netrep sprostosti o rusoch.
f-15A-85
f-15B-14
f-15C-337
f-15D-54
f-15E-224
f-16A-27
f-16B-28
f-16C-1084
f-16D-180
f-22 raptor-127-202planovane
usmc:
f-18A-28
f-18C-86
f-18D-95
usn:
f/a-18A-74
f/a-18B-26
f/a-18C-287
f/a-18D-47
f/a-18superhornet E-107
f/a-18superhornet F-127
planovane f-35 lighting2-usaf-1765,usmc-340,usn-480
a tymto som sa presvedcil ze o tom nevies nic a este aj trepes. a nikto okrem hodnostarov nevie pocet zbrani takze mi tu nedavaj pocty lebo im neverim pretoze to ty! nemozes vediet...
ps udaje o stihackach alebo zbraniach kludne pis lebo to je mozno pravda ale nikdy nehovor o pocte lebo...to nevies
@25 jaaaj debilko, sa spametaj chlapce. rusi nemaju prachy!! sa uz uvedom, ty kde v pici zijes, v rusku v kremli?! takich kkt "zboznujem" kkt otom vedia a idu jebat kktini. pocty su jasne dane a ty z tym kkt spravis!!! ked vies velke hovno tak budes dalej tu jebat kktini a pritom otom kkt vies. mi nesiahas ani po podpetki na topankach v tomto. tak laskavo drz pi*** alebo chod si radsej vyhonit.
to iste aj tvoje dalsie prispevki v tejto teme.
no a kkt si tomu nasadil co tu pises o bombe ze ju nezostralia?! ty si fakt kkt co otom kkt vie. chod si vyhonit chlapce.
madari a my a poliaci maju modrene stihacki, gripeny a f-16. to vy mate posrane mig-29 kupene v 89 za csfr. tak isto poliaci maju moderne tanky leopard2a4 , ktorim vase t-72 mozu akurat tak rit skrabat. o transportnich lietadlach co ma slovensko z 70 rokou ani nehovorim. hlavne ze teraz idu kupovat to co v polsku uz lieta par rokou. mam pokracovat?! myslim ze netreba, vies otom kkt. tak s alaskavo chod spravit. a ne tu trepat kktini. 4000km?! ty si fakt debil ved to je uz obezna draha vo vesmire jaaj kkt otom vies, ale trep dalej kktini, dobre sa zabavim ja aj ostatny
kua netrep kktiny ale mi odpovedz na tutu otazku na ktoru si este neodpovedal...preco sa cely svet boji rusov?lebo maju staru techniku?no hmm?...ma neser ked raz sa usa boji ze co rusi vymyslia...inac by ich mali na haku...fakt sa idem radsej vyhonit jak tu diskutovat s debilom
ps: chod... chod, aj ja pojdem honit na tvojej jebavej fotke aaa uz mi z teba stojy , bleeeeeeeeeeeeeee
33.neviem o com hovoris ale odhliahnuc od tvojej debility..ano ano
34.ja sa nehadam...ja sa nikdy nehadam...tak o akych zbraniach by si sa chcel bavit?
a neboj, my uz sme tak vyspela spolocnost ze mame nieco co sa vola bager
o hokejistoch to bol dobry for
najprv si nastuduj nejake veci k teme co tu je a mozme sa bavit.
alebo este viac toto:
@44 ale porovnania tych dvoch strojou nazivo sa este nerobili. a su-37 existuju len 2kusi!!!!(aj to sa jedna o modifikovane su-35) je to len experimentalni stroj. kdezto f-22 raptor ma 135 vyrobenich kusou(udaj platni vo februari) po motorickej stranke sucko zaostava- 2× Lyulka AL-37FU turbofans, 145 kN (32,000 lbf) oproti raptorovi -2× Pratt & Whitney F119-PW-100 ,35,000+ lb (156+ kN) ked bereme do uvahu plosne zatazenie kridel takisto vychadza raptor lepsie-322 kg/m² oproti 408 kg/m². a pomer tahu k hmotnosti ties hovori v prospech raptora-1.26 k 1.14 . (tu su udaje su35,su 37 je tachsia.) ale aj tak nechapem co sa to obmiela su37 ked to je len experimentalni prototyp!! nie serijovy stroj!!!
obrazok 3- stari,30 rocni stroj. prvy stealth. len takticki bombarder. nie celkom bez chyb(napr. sietku ktora krije vstupne otvori k motorom dokaze vraj poskodit aj hmyz)
a este raz tu nekdo napise aki je "skveli" su-37. tak ho vlastnorucne nakopnem ze doleti az do moskvi a tam moze trepat kravini o EXPERIMENTALNICH!!!!!! su-37 do zamdlenia
2. Svojimi nazormi a vytazkami z wikipedie ma tazko presvedcis? Ok?
3. Co mas na webke mi je jedno. Ok?
4. Moc nevyskakuj! Ok?
1. su 37 je v rovnakej casti ako su 30 a vysie.
2. no ja na wikipediu nechodim , tak si take dristi nechaj pre inich, ok?
3. ked ti to je jedno, ja len jedno- TREPES NEZMYSLY!!!
4. a ty si kto?! pocuj nevyhrazaj, lebo upozornim hlavneho admina. ked mas 30 rokou tak tu neskac do teenegerou.
co ma wikipedia z videom raptora ako manevruje fakt nechapem
55 hwoarang1 (zakladateľ diskusie) Piatok 6. marca 2009 07:51 Ďalšie diskusie od hwoarang1 »
hwoarang1
16 ročný chalan
CZ. momentalne kdesi na SK.
Klíčiace semienko Čo? @48 @49 @50 na mojej webke si pozri manervovacie schopnosti raptora. realneho stroja ktori je vo vyzbroji!! nie experimentalneho prototypu!! "
ako "vyskakoval" ale dakto si tu potrebuje asi daco dokazovat,...30 rocni na 16 rocne decko...sila...
F-22 Raptor
Length 62 ft / 18.90 m
Height 16.7 ft / 5.09 m
Wingspan 44.5 ft / 13.56 m
Wing area 840 sq ft / 78.04 sq m
Horizontal tail span 29 ft / 8.84 m
Weight empty 43,340 lb /19,700 kg
Maximum take-off weight 83,500 lb / 38,000 kg
Internal fuel
with two external wing tanks 18,000 lb / 8,200 kg
26,000 lb / 11,900 kg
Speed Mach 2 class
Range* > 1,600 n. mi
Power plant Two F119-PW-100 turbofan engines with two-dimensional thrust vectoring nozzles
Engine thrust 35,000 lb / 15,876 kg
Conventional takeoff and landing (CTOL) for the U.S. Air Force
Carrier variant (CV) for the U.S. Navy
Short takeoff/vertical landing (STOVL) for the U.S. Marine Corps and the U.K. Royal Air Force and Royal Navy
With greatly increased reliability and ease of maintenance, the F-35 joins the world’s only other 5TH generation fighter, the F-22 Raptor, in defining the ultimate in fighter performance.
The F-35 Lightning II’s successful first flight occurred Dec. 15, 2006. Flight testing continues to advance full development of this 5TH generation fighter. Flight testing of the STOVL variant begins in 2008. Deliveries to the armed services are scheduled to begin in 2010 and continue well beyond 2030.
Délka: 22,18 m
Výška: 6,32 m
Rozpětí: 14,7 m
Hmotnost prázdného letounu: 18 400 kg
Maximální vzletová hmotnost: 33 600 kg
Motory: 2* Saturn/Ljuľka AL-37FP (2x 137,3 kN)
Maximální rychlost: Mach 2,35 ve výšce 11 000 m
Dolet: 3 200 km (6 500 km s jedním doplněním paliva za letu)
Dostup: 18 000 m
60.a co ze je 30-rocny a s tebou diskutuje? ja mam 14 a by som ta skopal ze by si za dva dni chodit nevedel...ver tomu ho ci mas 14 ale ja mam kickbox tak laskavo netrep debiliny a ked uz nevies o nicom hovorit tak potom sa nepchaj adminovi alebo komu do riti aby to vyriesil...
70.a ked si chcel nanho zavolat admina ja nemam na teba?nemas urazat ine narodnosti! skueny cesi...poznam nejakych s ktorymi sa da vychadzat ale je 40 percent takych debilov jak ty...
a uz som ti hovoril jedno...nehovor prosim ta pekne presne cisla lebo ani ty,ani ja a ani nikto okrem kompetentnych ich nevie!!! bohynu urcite akurat TY vies kolko maju stihaciek alebo dokonca atomovych ponorkach!!! disappointed:vtedy si ma zabil) ...
dobry vitp, ja bi som ta sfukol jak tu sviecu no ja sa nikomu do riti nepcham a ked je dakto retardovani tak zbitocne sa vyjadrovat k tomu co tu pises
gadza zo sobranec chod v teplackoch sa prejs po dedine, pomoze ti to.
nevim kde som koho urazal, ale to ze ste zaostali tak to je fakt, nie urazka.
nie, oni nevedia, oni demetni jak gadza zo sobraniec
co nevie kolko sliepoch ma na dvore, alebo kolko koz v mastaly ako chlapce sa spametaj, ked otom vies prd tak tu netrep kktini.ale si len (s)prosti osomak zo sobraniec tak ta uz berem z rezervou.
tvoje slova len som zmenil narodnost EMPIRE STRIKES BACK
ps. a neboj, ja tu v tejto black hole neostanem poslem ti potom pozdrav z ameriki
@84 no hej, ale zase je tam aj mig29, a je to porovnatelne.
@92 hej ma zachod, ved..je na dlhe leti prisposobeny. zrejme bude to asi aj nashrada za tu-22m. aj ked neviem na isto. pozri si aj na youtube videa tu-22m. ze co na to povies, ja viem je to stari bombarder ale celkom zaujimavy.
no hej dost stary, aj ked som myslel novsi typ tu22m a nie klasicku tu22.
mig 35 sa mi paci, myslim ze pre slovensko ako stvorena. aj ked ja by som radsej eurofighter .
inac co hovoris na mig-31? myslim ze usa obdobny dialkovy stihac ani nema.
nie nie ma...neviem uz ako sa to volal ale bola to nejaka obdoba F18 ci coho...po pravde lepsie to vyzeralo jak mig 31...
hm...f-15? lebo v usa mas ..v podstate len f-15,f-16, f-18,f-22...a..to je vsetko. nepocitam utocne stroje ako napr, a-10 alebo bombardery ako je napr. f-117.
ja neviem coho to bola obdoba ja len viem ze to bola obdoba ...
no a menším štátikom ako je slovensko s prehľadom stačia mig 29 v modernizovaných verziách..čo sa týka manévrovateľnosti stále je to jedno z najlepších bojových lietadiel, takže stačí vymeniť elektroniku a sme coooool..
no vstupi vzduchu na bokoch ako ma mig31 ma len f-15. stare namorne f-14 nepocitam. ako protiklad f-15 bola zrobena su-27.
kto vyvynul tieto prilby???? a o kolko rokov ich zacala zavadzat do vyzbroje ina krajina??
F22a3view.png
Technické údaje
Posádka: 1 (pilot)
Dĺžka: 18,90 m
Rozpätie: 13,56 m
Výška: 5,08 m
Plocha krídel: 78,04 m²
Hmotnosť prázdneho lietadla: 19 700 kg
Vzletová hmotnosť: 29 300 kg
Maximálna vzletová hmotnosť: 38 000 kg
Pohonná jednotka: 2 × prúdový motor Pratt & Whitney F119-PW-100, každý s ťahom 104 kN (156+ kN s prídavným spalovaním)
Zásoba paliva: 8 200 kg vo vnútorných palivových nádržiach, 11 900 l v dvoch vonkajších prídavných palivových nádržiach
Výkony
Maximálna rýchlosť: 2 410 km/h (vo výške - odhadovaná)
Supercruise: 1 963 km/h
Akčný rádius: 759 km
Maximálny dolet: 3 219 km (s 2 prídavnými nádržami)
Dostup: 19 812 m
Počiatočná stúpavosť: 210 m/s
Plošné zaťaženie: 375 kg/m²
Výzbroj
pevný 1× 20 mm kanón M61A2 Vulcan, 480 nábojov
podvesená výzbroj (vzduch-vzduch)
6× AIM-120 AMRAAM
2× AIM-9 Sidewinder
podvesená výzbroj (vzduch-zem)
2× 1,000 lb (450 kg) JDAM alebo
8× 250 lb (110 kg) GBU-39