Aký je váš najobľúbenejší historický román? A keď nečítate knihy ani nepíšte. Zbytočne tu míňať miesto. Ale tých čo čítajú, máte nejaký obľúbený? Mne sa napríklad páči čachtická pani - Báthory.
Hm, no historicke neviem, lebo velmi vela som ich asi necital, ale ked si to zoberies s istou davkou fantazie, tak aj Pan Prstenov je vlastne historicky A zaroven aj moj oblubeny
ta uz ani neviem, ci som dakedy precitala taky zaner, viem, ze dva roky som si citala kroniku ludstva, podla mna toto je najlepsi historicky roman ...nie, o historii citam len ako literatura faktu...ale teraz som si kupila skutocny historicky roman a tesim sa,´bo historia mi chyba, vola sa Muj císar, muj pán od nemeckeho autora...v cestine
ooo, súhlas s grietushou! práve už opäť raz čítam meno ruže a som do toho noošu zažratá! historické romány mi dosť znechutila moja mama, tými jej všetkými možnými ... - ako to mám vlastne nazvať? no proste jej výberom kníh
kedže tento žaner patri medzi moje najoblľubenejšie, takže sem píšem svojich par najlepšich kuskov, ako gričská čarodejnica, Plamene inkvizicie, pycha a predsudok, jana eyrova, večna ambra, Parfum, Stradivari, odviate vetrom, a alžbetin dvor..všetky vam vrelo odporučam, aj ked patria k neslusnym kniham ( ako ktore) ale mam pocit ze aj "to" do zivota patri a je uz len na autorovi, ako to opise
Hm... Vsetko od Sestier Bronteovych, knihy Jane Austenovej, Jar Adely Ostroluckej, Chram Matky Bozej v Parizi... nespominam dalej... ak su toto historicke knihy
Alexandre Dumas - Kráľovná Margot....tak krásna kniha...a tak smutná....kokos, inak rychlo citam, ale jedno 4strankovu kapitolu som citala cca hodinu,tak som revala....nadherna kniha, the best ( spolu s Hlavou XXII .....
A este aj ine od Dumasa skvely autor - cize historicke romany franc.dejiny.
Teraz citam Stendhala Cerveny a cierny, zas francuzske, mam strasne rada Francuzsko...
moje naj ortret Doriana Graya,Plamene inkvikície, Gričská čarodejnica,meno ruže, Pýcha a predsudok,Jana Eyrová a potom neviem ako sa to cele vola ale nieco ze Nový gróf Monte Christo a nejaka francuzska autorka pise historicke romany take dlhe ale tie su na mna az prilis romanticke....
je vela peknych historickych romanov...ja citam vela (cca50+ knih rocne) su tu spomenute pekne diela...Sienkiewicz je uzasny...ale najlepsie co som cital z historickych romanov bolo dielo od Singrid Undsetovej - Olav Audunsson 1 a 2 tieto dve knihy nezozenies jednoducho, ale ak sa Ti to podari neolutujes...a ani nikto kto si to precita
PS: Undsetova zan zislala nobelovu cenu za literaturu...oplati sa zhanat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
tiež moc historické romány nečítam
A potom este snad vsetky mozne myty a legendy
(barculiq riešiť radšej nebudem
Z historickych ich bolo viac
...ikeď by som ju skôr zaradil medzi science fiction.
..nechcela si povedat skor ked uz tak dievcensky?!
Potom mam rada Dumasa, Castelota alebo Druona. Cize prevazne historicke romany z francuzskych dejin.
A este aj ine od Dumasa skvely autor - cize historicke romany franc.dejiny.
Teraz citam Stendhala Cerveny a cierny, zas francuzske, mam strasne rada Francuzsko...
A to Meno ruže, to by som si chcela precitat .
moje naj ortret Doriana Graya,Plamene inkvikície, Gričská čarodejnica,meno ruže, Pýcha a predsudok,Jana Eyrová a potom neviem ako sa to cele vola ale nieco ze Nový gróf Monte Christo a nejaka francuzska autorka pise historicke romany take dlhe ale tie su na mna az prilis romanticke....
je vela peknych historickych romanov...ja citam vela (cca50+ knih rocne) su tu spomenute pekne diela...Sienkiewicz je uzasny...ale najlepsie co som cital z historickych romanov bolo dielo od Singrid Undsetovej - Olav Audunsson 1 a 2 tieto dve knihy nezozenies jednoducho, ale ak sa Ti to podari neolutujes...a ani nikto kto si to precita
PS: Undsetova zan zislala nobelovu cenu za literaturu...oplati sa zhanat