SAM bol čistokrvný čínsky chocholatý pes. Susie Lockheed sa ho ujala pred šiestimy rokmi. Jeho okolie ho nedokázalo prijať a zo Sama sa stal postupom času zlý a vzteklý pes. Susie ho vtedy prijala len na skúšku na pár dní. Žrádlo a vodu mu musela vždy len
@hajzelbaba Lebo pes z toho kompexy nema ale clovek by mohol ?
Ale nechapem pojmu okolie ho nedokazalo prijat to ako ostatne psy alebo ludia ?
Mam trocha problem chapat ten pribeh empaticky tak neviem ci to bolo jeho zamerom ak usudim kolko zvierat je tiranych a slavne sa za to este nestanu....
Zaujimava na tom pribehu je skor Susie, pretoze sa postarala o ziveho tvora, s ktorym nikto nic nechcel mat A dokazala tak co je v zivote naozaj dolezite Bolo by mi ctou takemu cloveku potriast rukou.
@Hajzelbaba tak si nehovor fuj ani na hady,pavuky, netopiere alebo cokolvek co ti je neprijemne alebo sa ti to nepaci. Ano na zviera clovek moze povedat fuj a dokonca aj clovek na cloveka moze povedat fuj lenze clovek narozdiel od zvierata ma city a to si treba uvedomit !
Aj pes nech to akokolvek (a teraz si mozno trocha protirecim lebo ja som mal svojho psa strasne rad) vyzera sa urazit nemoze a nemoze sa ani citit zle.
Vysvetlim na jednoduchom priklade ktory to dokazuje:
Pes pochopi ze nema liezt na stol a zrat sunku.
Ked nechate psa so sunkou sameho v jednej miestnosti vylezie na stol a zacne jest sunku.
Pristihnete ho pri cine pes vedomi si toho ze sunku jest nesmie ihned zlezie zo stola.
Lenze ked odidete urobi to zase a zase a zase a zase az do nekonecna.
Co to dokazuje ? Pes je natolko inteligentny aby vedel co smie a co nesmie nie je vsak schopny citit to co clovek.
@hluzar toto su dva velmi subjektivne a odlisne nazory na dva zivocisne druhy. nemam potrebu ta presviedcat o spravnosti prave toho mojho (cim netvrdim, ze je spravny). len chcem povedat, ze rovnako ako ty nepresvedcis mna, ja nepresvedcim teba, cize dalsia diskusia je uplne zbytocna.
@hajzelbaba keby som ta chcel presvecit tak ta presvedcim.... nesiel som ta presviedcat len som podal logicke vysvetlenie preco psovi neublizi ak ho niekto nazve skaredym
ježíš, fuj. no a čo že na psa poviem fuj? to je akože zakázané? keď je to fuj, poviem fuj. je hnusný, aj keď za to nemôže, ale rozhodne by som sa k nemu ani len nepriblížila. (teda tá úplne prvá fotka)
Najskaredsi neviem, asi nie. Skaredy skor ano. Nakolko clovek ma trochu inu predstavu o tom, ako by mal vyzerat pes. Ale clovek ma tych predstav, voci ktorym porovnava vsetko ostatne, vela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Ale nechapem pojmu okolie ho nedokazalo prijat to ako ostatne psy alebo ludia ?
Mam trocha problem chapat ten pribeh empaticky tak neviem ci to bolo jeho zamerom ak usudim kolko zvierat je tiranych a slavne sa za to este nestanu....
Zaujimava na tom pribehu je skor Susie, pretoze sa postarala o ziveho tvora, s ktorym nikto nic nechcel mat A dokazala tak co je v zivote naozaj dolezite Bolo by mi ctou takemu cloveku potriast rukou.
Aj pes nech to akokolvek (a teraz si mozno trocha protirecim lebo ja som mal svojho psa strasne rad) vyzera sa urazit nemoze a nemoze sa ani citit zle.
Vysvetlim na jednoduchom priklade ktory to dokazuje:
Pes pochopi ze nema liezt na stol a zrat sunku.
Ked nechate psa so sunkou sameho v jednej miestnosti vylezie na stol a zacne jest sunku.
Pristihnete ho pri cine pes vedomi si toho ze sunku jest nesmie ihned zlezie zo stola.
Lenze ked odidete urobi to zase a zase a zase a zase az do nekonecna.
Co to dokazuje ? Pes je natolko inteligentny aby vedel co smie a co nesmie nie je vsak schopny citit to co clovek.
@12 , zviera nemá city, hm..
Kôli tomu ako vyzerá si žije lepšie ako ktorýkoľvek iný pes na svete.
Porovnava tak aj ludi vo svojom okoli.
@22 @Hawaitypek . . . tak, tak. Ani gulas, ani rezne