Tiež si myslím. Učíme sa kvantá a kvantá učiva, ktoré po písomke aj tak zabudneme a prakticky nevyužijeme. Tiež by som trochu pozmenila systém výberu predmetov, nech sa v maturitnom ročníku nemusím zaoberať takými , s ktorými nechcem už takmer nič mať.
Rozhodne viac informatiky, lebo bez tej sa dnes nezaobíde nikto, taktiež aspoň základy ekonómie, politického systému, jednoducho to, čo potrebujeme pre každodenný život.
Osobne je mi ľúto tých, ktorí chcú študovať medzinárodné vzťahy a trápia ich detailami z biológie o trávení mäkkýšov.
podľa mňa by bolo najlepšie nájsť riešenie, kedy boli niektoré predmety voliteľné, alebo by existovali nejaké normálne a rozširovacie hodiny, aby sa každý venoval tomu, čo bude v budúcnosti potrebovať...napríklad ja tu bio budem potrebovať ako soľ, a teraz ju na gympli vôbec nemám(až od budúceho roka)...a zas je tu kopa zbytočností, ako napr. esv.alebo uak
...alebo tiez tych, ktori chcu ist na medicinu a trapia ich kvantovou fyzikou alebo politologiou.
navyse si myslim ze nieco je SKUTOCNE zbytocne. napriklad taka geologia. zabili sme tym ROK casu, ked sme sa mohli venovat biologii. povedzte mi, kolko ludi tu geologiu bude skutocne potrebovat? uprimne. "iste" by to nezriesil samostudiom alebo nejakym seminarom.
kvantova fyzika. teoria relativity. genetika. environmentalistika. och, šit. a decko sa po ceste do kosic opyta, ci sme uz presli zvolen. a liptovsky mikulas hlada na mape pri seredi.
Aa tak.. kvoli vseobrecnemu prehladu, povedzme. Alebo kvoli treningu mozgu (mozog zlenivie, ked do nho chvilu nieco nehustis), ale v zasade je to asi pravdu. No a ako je to vo V.B.?
Sposob vyucby je v zahranici iny (lepsi) ako na slovensku to je pravda, lenze aj ich vzdelanostna uroven je ina (horsia). Ine stredne skoly sa s nasimi nemozu ani len porovnavat. Budme radi, ze mame taky velky prehlad aky mame.. Pripravit cloveka na konkretny obor je aj tak uloha vysokych a nie strednych skol.
@tommyhot ale čo poznám ľudí, tak na Vš sa toho naučili menej než na sš, pretože tam to berú len taký fukot.. (že aby sa nepovedalo). Inak s tebou súhlasím
Ale vysokoškolský systém majú ostatné krajiny lepší
ja to už neriešim hlavne že sa už neučím fyziku drbnutú a chémiu a prdak....bodaj by tam ešte nebola tá šlahnutá matika a je to v pohode
Alôe čo by som chcela fakt zmeniť je to že by som neorbila nove reformy v školestve ked nemajú učebnice! Kurna sak mame 16 predmetov z toho mame učebinice na SJ, AJ+NJ(kupili sme si), ekonomiku, dejak,matiku...to je asi šetko...a pol roka som mala v skrini učebnicu ekologie čo my dostaneme až budúci rok a iná trieda nemala polroka učebnice
ale prosim vas...vsade su dobre aj horsie vysoke skoly...ak mas na to tak ked vychodis daku dobru vysoku skolu na slovensku vedel by si si zabespecit dobry zivot....ale vyi si asi myslite ze sak skola nas nauci a vy nebudete musiet ani prstom pohnut a budete zarabat tazke prachy ...takto to nikde nejde...bez toho aby si do toho dal vlastnu iniciativu necakaj vela kamarat nikde
@daaavac mne tu rozpravky vykladat nemusis, ja mam dobry zivot aj bez toho aby som mal titul.. Na skole som len preto aby som zabil trochu casu. Kazdopadne to, ze su na slovensku na hovno skoly je vseobecne znamy fakt. Uz len to, ze ziadna nasa univerzita nie je v top500 o niecom svedci. Tak isto aj to, ze mame univerzity uz pomaly na kazdej dedine.. Kto a za akych okolnosti im dal titul univerzita mi je zahadou.
to nieje vobec smerodajne na kolkatom mieste su nase univerzity.....o co tebe ide vlastne?...aby si mohol povedat ze mam skolu ktora je na 100-m mieste na svete?....alebo neviem kolkatom
@daaavac no veru je to smerodajne, pretoze zoznam top500 univerzit (robi ho nejaky cinsky institut) je zoznam najkvalitnejsich univerzit sveta. Ak si myslis, ze nie je rozdiel vo vyucbe a v kvalite vzdelania medzi UK v BA a napriklad Berkeley v USA, tak si az moc naivny.
Btw sme jedina krajina so strednej europy, ktora sa v zozname nenachadza a to mame zo strednej europy jednu z tych vyspelejsich ekonomik.
dobre ja sa nehadam a nemysli si ze som naivny ....to je tvoj nazor...ale da sa uplatnit aj so slovenskou vysokou skolou to nemozes povedat ze nie...ked chces priklad tak IT technici ktory vystudovali STUBA dostavaju 3000eur nastupny plat...a mas pravdu ze nemusis mat ani titul a dobre si mozes zit len netreba sedet doma na riti a cakat ze vyhras loto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Rozhodne viac informatiky, lebo bez tej sa dnes nezaobíde nikto, taktiež aspoň základy ekonómie, politického systému, jednoducho to, čo potrebujeme pre každodenný život.
Osobne je mi ľúto tých, ktorí chcú študovať medzinárodné vzťahy a trápia ich detailami z biológie o trávení mäkkýšov.
podľa mňa by bolo najlepšie nájsť riešenie, kedy boli niektoré predmety voliteľné, alebo by existovali nejaké normálne a rozširovacie hodiny, aby sa každý venoval tomu, čo bude v budúcnosti potrebovať...napríklad ja tu bio budem potrebovať ako soľ, a teraz ju na gympli vôbec nemám(až od budúceho roka)...a zas je tu kopa zbytočností, ako napr. esv.alebo uak
navyse si myslim ze nieco je SKUTOCNE zbytocne. napriklad taka geologia. zabili sme tym ROK casu, ked sme sa mohli venovat biologii. povedzte mi, kolko ludi tu geologiu bude skutocne potrebovat? uprimne. "iste" by to nezriesil samostudiom alebo nejakym seminarom.
kvantova fyzika. teoria relativity. genetika. environmentalistika. och, šit. a decko sa po ceste do kosic opyta, ci sme uz presli zvolen. a liptovsky mikulas hlada na mape pri seredi.
Ale vysokoškolský systém majú ostatné krajiny lepší
Alôe čo by som chcela fakt zmeniť je to že by som neorbila nove reformy v školestve ked nemajú učebnice! Kurna sak mame 16 predmetov z toho mame učebinice na SJ, AJ+NJ(kupili sme si), ekonomiku, dejak,matiku...to je asi šetko...a pol roka som mala v skrini učebnicu ekologie čo my dostaneme až budúci rok a iná trieda nemala polroka učebnice
ale prosim vas...vsade su dobre aj horsie vysoke skoly...ak mas na to tak ked vychodis daku dobru vysoku skolu na slovensku vedel by si si zabespecit dobry zivot....ale vyi si asi myslite ze sak skola nas nauci a vy nebudete musiet ani prstom pohnut a budete zarabat tazke prachy ...takto to nikde nejde...bez toho aby si do toho dal vlastnu iniciativu necakaj vela kamarat nikde
Skapme sprostí, že.
to nieje vobec smerodajne na kolkatom mieste su nase univerzity.....o co tebe ide vlastne?...aby si mohol povedat ze mam skolu ktora je na 100-m mieste na svete?....alebo neviem kolkatom
Btw sme jedina krajina so strednej europy, ktora sa v zozname nenachadza a to mame zo strednej europy jednu z tych vyspelejsich ekonomik.
A uplatnit so slovenskou skolou sa da len na slovensku. Skus ist zo slovenskou vyskou do sveta, budes umyvat hrnce tak ako hocikto s ucnovkou.
hej sekol som sa?...si si isty?...sory ale mam pocit ze sa nevyznas...nieze sa urazis len mi to ak pripada
Ale ok, ukaz mi aspon jednu firmu na slovensku, kde ti daju ako IT technikovi 3000 eur nastupny plat (v cistom/hrubom?)
IT technici su servisaci/sietari/spravcovia atd. Programator je programator...
ok moja chyba prepac ...pomylil som sa.....ukoncime to radsej aj tam mam dolezitejsiu robotu ...maj sa