Kde nakupujete normálne veci ? Mám pocit, že je veľmi ťažko už zohnať kvalitnú vec, ktorá zodpovedá cene.
Všade sa bojím nákupu fejkovej veci za cenu reálnej značky, napr.aboutyou,zalando a množstvo iných podobných e-shopov, kde napr.kúpim real Hollister
hlavne nenakupujem vo fast fashion reťazcoch, je to pre mňa hlavne vecou etiky.
tiež nakupujem v sekáčoch a potom v butikoch, ktoré sa sústredia na etickú a udržateľnú módu, napríklad Nila store alebo Etikbutik.
Nikde mam plnú skrinu veci.. Občas sekace lebo tam raz za čas maju fajn veci... Ale keď chceš kvalitné veci tak sú slovenské stránky ktoré majú kvalitné oblečenie a šiju ich na Slovensku... A keď hľadáš nejakú konkrétnu značku tak sú kamenné obchody kde si daný tovar môžeš pozrieť a aj sa dá zistiť ci je to originál alebo fake
Nikdy som si veci nekupoval podľa značky, ale vždy podľa toho, ako naozaj tá vec kvalitná je. Áno, voľakedy boli značkové veci fakt kvalitné, bola to istota na betón. Teraz napr. tie letné tričká, to je tak tenké, že po prvom vypraní to môžete zahodiť. Takisto napr. tenisky, pokiaľ v nich chodíte dlhšie trasy, hneď sa praskajú. Ale mám napr. košele s.Oliver a Timeout a tie sú fajn.
ja uprimne velmi nechapem co ludia robia s oblecenim, ze sa im hned znici, dokrkva, rozderavi, rozzmolkuje a pod.
vsak ja kupujem vo fast-fashion dakedy, si kupim tricko co nestoji ani 10 ečiek a vydrzi mi kludne 4 roky kym vôbec ma nejake znamky ze som po nom 4 roky suchala ruksak a to periem normalne v pračke a žehlim a všetko
no ale k otazke, tak ja nakupujem uplne vsade, zaleziod casovych moznosti, proste chodim aj do normal obchodoch, aj do sekacov, aj vsade (aj ked takto menej,väčšinou vnorma lobchodoch, to len ked potrebujem dačo špeci)
jedine co nwm nakupovat je z netu, lebo si to neviem ohmatat, ake to je na dotyk a ci by mi to fakt sedelo
Nove veci kupujem len zriedka (najčastejšie raz za 1x za rok) a väčšinou v takých uplne najlacnejsich obchodoch v nákupných centrách (New Yorker, Tezenis, HM, ...) Ale ked som potrebovala trebárs šaty na svadbu, tak to som kupovala v Orsay. Inak na nete nekupujem nikdy, lebo mne väčšinou z 10 odskusanych veci sedi len jedna :/
@dhgirlbiker@9 tie ostatne fóra sa dajú v pohode aj vymazať v editacii: Tvoj profil - fora - editovať - krížik vedľa kazdeho (aby zbytocne nezaberali miesto )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
tiež nakupujem v sekáčoch a potom v butikoch, ktoré sa sústredia na etickú a udržateľnú módu, napríklad Nila store alebo Etikbutik.
vsak ja kupujem vo fast-fashion dakedy, si kupim tricko co nestoji ani 10 ečiek a vydrzi mi kludne 4 roky kym vôbec ma nejake znamky ze som po nom 4 roky suchala ruksak a to periem normalne v pračke a žehlim a všetko
jedine co nwm nakupovat je z netu, lebo si to neviem ohmatat, ake to je na dotyk a ci by mi to fakt sedelo