SUPER vladár, ktorý pozdvihol francúzsko z dna po revolúcii a zároveň despota, ktorého mocenské nároky nemali hraníc a utláčal celý zvyšok europy. Chápem ho, ale rád ho nemám.
je zaujímavé ako sa dokázal vypracovať na takú vysokú pozíciu v podstate z ničoho...predsa len musel mať niečo v hlave, či už to bola snaha o moc a slávu alebo strategické nápady v úlohe vojenského generála...
ale bohatstvo, sláva a moc človeka zakaždým zmenia...
Nie je to PRE MŇA ničím výnimočná historická osobnosť...skôr inklinujem k ľuďom,kt. problémy riešili inak ako vojnami...a celkovo mi je sympatická časť dejepisu kde sa riešia iné veci a nie to,kto kedy koho a za akých okolností porazil...
Malý chlapík z Korziky,ktorý sa prakticky z ničoho vypracoval na jednu z najvýznamnejších a najzaujímavejších postáv v dejinách sveta.Génius,ktorého vojaci zbožňovali o čom svedčí aj fakt,že pri úteku z Elby sa k nemu pridávali vojaci a ľudia prakticky zo všetkých kútov Francúzska.Veď koniec-koncov aj Angličania po jeho smrti vypálili čestnú salvu z diel na znak uznania svojho veľkého protivníka...
A tusim nebol obycajny clovek, jeho oco bol nejaky uradnik a po znamosti/alebo pre lepsi plat, sa dostal do tej skoly nieco s delostrelectvom ci cim a uz to islo.
Najinteligentnejší stratég svojej doby. V podstate z nikoho sa vypracoval na generála. Už v 16 rokoch sa stal poručíkom delostrelectva čo bolo pozoruhodné. Séria porážok koaličným mocností idúcich cez Jenu, Wagram, Marengo, Slavkov a mnoho ďalších so svojou známou cisárskou gardou bol jedným zmála, ktorým sa podarilo prebiť sa nahor s vltastným pričinením. Uznávam ho a obdivujem i keď na sklonku života, ktorý sa podľa mňa začal už pochodom na Moskvu nerozmýšľal tak ako predtým. Séria porážok, zrada jeho generálov od Murata po Neya, podlomené zdravie- nebyť týchto faktorov patríme Francúzsku. Jeho armáda bola v tej dobe jednou z najsilnejších v Európe. Na jeho mieste by som zmenil spôsob vedenia boja upustil od líniovej taktiky a používal zväčša ľahkú pechotu na boj s nepriateľom. I mimo toho všetka česť mu patrí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
- ... tím chtěl Shrek říci, že ho má...
ale bohatstvo, sláva a moc človeka zakaždým zmenia...
mi dolce amor ♥
Zbožňujem ho. Milujem.
ACH ♥♥♥
Inak viete, ze to Napoleon dal vyhodit do vzduchu Devin pri druhej porazke R-U ? Okedy to viem, tak ho nemam za to rad...