Vedeli ste o tom, že Napoleon I. Bonaparte má vlastnú vetu? Na internete je o tom veľmi málo, nepoznáte niekto nejaké príklady, ideálne ľahšie, na precvičenie tejto vety?
@dwightmccarthy nie, skôr niečo takéto: Keď nad stranami ľubovoľného trojuholníka zostrojíme tri rovnostranné trojuholníky, potom stredy im opísaných kružníc budú vrcholmi ďalšieho rovnostranného trojuholníka.
@terka3016 jediné čo môžeš skúsiť je wikipedia v rôznzch jazykoch napr en » en.wikipedia.org/wiki/Napoleon... 's_theorem , pretože na tú vetu veľa príkladov nenájdeš .. aj keď možno ...
@dwightmccarthy Je všeobecne rozšíreným nezmyslom, že Napoleon bol nízky. V skutočnosti bola jeho výška vzhľadom na obdobie v akom žil priemerná, mierne nadpriemerná. Dôvod prečo vznikla táto fáma je, že sa na verejnosti zvykol pohybovať obklopený telesnými strážcami, ktorých výška predstavovala výrazný nadpriemer tej doby.
@paracelsus Napoleon meral 151cm - je to dokázané, a hovoriť o jeho výške ako o "na svoju dobu nadpriemernej" môže povedať len nevzdelanec...
k téme - Napoleon miloval matematiku a jeho životným cieľom bolo aby ho prijali medzi akademikov aby mohol naďalej rozvíjať jej isté "formy"...že skončil ako skončil a bol kto bol - to je súhra niekoľkých "náhodných" vecí ktoré sa v tej dobe diali...Napoleon je moja najobľúbenejšia postava z dejín a mám ju dôkladne naštudovanú...
@paracelsus nemyslím, viem to...vo Francúzsku som sa o tom rozprával s historikmi ktorí ho študujú...ináč zaujímavé odkazy - to posledné je detský web?
The theorem is often attributed to Napoleon Bonaparte (1769–1821). However, it may just date back to W. Rutherford's 1825 question published in The Ladies' Diary, four years after the French emperor's death.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
k téme - Napoleon miloval matematiku a jeho životným cieľom bolo aby ho prijali medzi akademikov aby mohol naďalej rozvíjať jej isté "formy"...že skončil ako skončil a bol kto bol - to je súhra niekoľkých "náhodných" vecí ktoré sa v tej dobe diali...Napoleon je moja najobľúbenejšia postava z dejín a mám ju dôkladne naštudovanú...
Zaujímal by ma zdroj, kde si čítal o jeho výške 151 cm.
Pravda je taká, že je výška sa jen odhaduje obvykle v intervale od 150 cm a niečo až do 167, niektoré zdroje hovoria i viac.
Len tak na margo toho o čom som písal.
» wikipedia.infostar.cz/n/na/napoleon_b...
» magazin.atlas.sk/spektrum/napole...
» www.rustovyhormon.cz/novinky/napoleo...
» bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Empoleon#T... (a potom prerolovať zas nahor
Ja si za svojím názorom stojím.