Ako je rok dlhý, tak my, Slováci (nie všetci), ani nepomyslíme, že u nás na Slovensku je niečo, na čo treba byť hrdý. Ale akonáhle je hokej, tak všade sú nbasraté vlajky, každý je hrdý Slovák. Skončí hokej, vlajky idú dole, zas nadávame na náš štát a všet
Slováci sú jedným slovom ovce..a som zvedavý kedy dostanú rozum a začnú bojovať za lepší život...a nie len jeden dvaja ale celkovo ako národ a tam sa potom uvidí kto je hrdí nato že je Slovák a komu to je jedno lebo má nahrabané..
O celej národnej hrdosti a o tom na čo MÁME byť hrdý si myslím svoje... Hokej to je len ďalšia kapitola v tejto národnej demagógii.
Ono totiž aj veľa tých "hrdých slovákov" sa často oháňa vecami, ktoré s nimi nesúvisia, radšej keby každý spraví pre seba a svoje okolie niečo na čo môže byť hrdý, inak je to pre mňa len blúznenie za pojmom, ktorý bol akrát tak z určitých príčin vystavaný...
Najnižšou formou hrdosti je hrdosť národná. Prezrádza nedostatok individuálnych predností, na ktoré by mohol byť niekto hrdý, inak by si nevybral to, o čo sa delí s toľkými miliónmi. Každý poľutovaniahodný hlupák, ktorý nemá na svete nič, na čo by mohol byť hrdý, berie si poslednú možnosť, t. j. byť pyšný na národ, ku ktorému práve náleží.
Nech som kdekoľvek, mám rada Slovensko a nie len cez hokej. To že nemám rada našu vládu a systém je jedna vec ale vláda nie je slovensko. Slovensko sú ľudia a krajina.
U mňa je to tak isto ako s rodinou. Nech je akákoľvek mám ju rada. A to platí aj na Slovensko. Len tam sa cítim doma.
@oiquell Presne. A nechápem načo by sme mali byť hrdí. Narodili sme sa tu náhodou, a nikto z nás sa nepodielal na našej histórii - a keby aj, čím sa líši od histórie iných. Národ je len konštrkut a hrdosť nezmysel, aby sme sa mali zači biť.
je lahšie stotožniť sa so športový úspechom krajiny ako s vysokou nezamestnanosťou alebo nízkou minimálnou mzdou,to je úplne prirozdené aj pre iné národy,nielen pre nás
neznasam usa, ale zil som tam v preskolskom velku(rok pred nastupom na zs teda 5-6 rocny) a oni si cela skola kazde rano, kazdy den!! kazdy pojebany den cela skola vstane a co prve spieva pojebanu americku hymnu!!!
kdezto tu ked janko slota chcel aby na ZS a SS RAZ, RAZ!! do tyzdna bola pustena a studenti ziaci by sa len postavili a vypoculi ju tak kazdy na neho nadavak a hned to zmietli pod koberec.. takze asi tak no..
@tvojasanca aíci sú tí poslední, ktorí majú právo na vlastenectvo a patriotizmus. oni sú len zmeska anglánov, írov, holanďanov a talianov, ktorá vyhubila pôvodné obyvateľstvo.
Jednoducho hambím sa za slovensko a slovákov a žiadne vlajočky by som si v živote nevešal nikde vo svojom okolí (mimochodom vôbec sa mi nepáči naša vlajka štátny znak). Z malej časti som nemec tak aspoň niekto mi robí radosť. Na čo by som mal byť akože hrdý ? že pár zlodejov vyjbava s 4mil. slovákov a nemá sa kto postaviť a zúčtovať to s nimi? Slovenská povaha vždy bola aj bude nejednotná.
@oiquell samozrejme , 100 percent suhlasim, je to zberba ktora prisla pred 300 rokmi na to uzemie, vrahovia a nasilnici skratka dno spolcnmosti zapadoeuropskych statov tam usli lebo tu im hrozilo vazenie, boli prenasledovani atd.. to su pra,pra,pra,pra,pra,pra,pra,pra,pra,pra,pra dedovia dnesnych americanov, utiekli tam, vyvrazdili indianov a de facto si spravili vlastny super-demokraticky stat kde si mohli robit takmer vsetko..
tak isto ako je momentalny dnesny izrael umely stat zidovsky vytvoreny po 2. svetovej vojne, tak isto je USA umelo vytvoreny stat vrahmi a absolutnym socialnym dnom spolocnosti z europy spred 300 rokov..
preto sa nemozme cudovat kolko zla robi usa vo svete kedze ich 10 x pra-dedovia boli vrahovia a zlocinci, tak nejake geny z nich im ostali dodnes, do toho este tam zije neskutocne vela zidov, a zidia ovladaju najvyssie funkcie co tidia samozrejme su schopny koli peniazom(rope) zavrazdit kohokolvek.. no a mame vylustene preco je USA najvacsia pliaga na svete
@tvojasanca to s amerikou je pravda, ale s tými židmi súhlasiž nemôžem. toto tvrdenie je len konštrukt vytvorený počas 2 sv. vojny, samozrejme že to čo robia v palestíne je neobhájiteľné ale sú si kvit, je to ako medzi protestantmi a katolíkmi v írsku. na oboch stranách sa nájde skupina megalomanských magorov a normálny ľudia trpia.
ja nie som hrdá slovenka nikdy, a hokej ma nezaujíma. ale tu nejde o to že Slovensko je oničom. ale o to že aj keby som bola z Brazilie, z USA alebo z Číny, aj tak by som nebola hrdá ,lebo národnu hrdosť považujem za niečo zbytočné.
ja to skôr beriem tak že sú veci ktoré mám rada na tejto krajine a ktoré nemám rada. mám rada korbáčiky napriklad som rada že také niečo máme narozdel od iných krajín
ale hrdá som len na to čo som sa ma dokázala a nie za celý narod, ked ja s tým nemám nič spoločné.
"Nationalism teaches us to take pride for shits we haven't done and hate people we've never met."
Nechcem byt zla, ale Slovaci pre mna vobec nevyzeraju byt dobri ludia. Mozno mame peknu prirodu a pamiatky, ale sami si ich nicime.
Mnohi sa odvolavaju na minulost a na to, ze nasi predkovia sa museli dost snazit, aby sme vobec ako narod existovali, ale minulost uz proste bola a teraz sa mi fakt zda, ze sme uplne neprivetivy, zaostaly narod.
Keby som turista, asi sa tu ani neukazem.
Cez hokej si kludne obleciem slovensky dres, ale nie je to o narodnej hrdosti, je to o hokeji a o tom, ze si ho s kamosmi pozrieme a uzijeme.
generalizujes, ja poznam kopu slovakov, co su na slovensko hrdi aj mimo tych 2 tyzdnov co sa hra hokej.
akurat ze kopa studuje/zije mimo slovenska a myslim ze az po odchode si clovek uvedomi ze mu na slovensku bolo fajn a ze v zahranici to nie je vzdy take ruzove ako sa zda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ono totiž aj veľa tých "hrdých slovákov" sa často oháňa vecami, ktoré s nimi nesúvisia, radšej keby každý spraví pre seba a svoje okolie niečo na čo môže byť hrdý, inak je to pre mňa len blúznenie za pojmom, ktorý bol akrát tak z určitých príčin vystavaný...
Schopenhauer
U mňa je to tak isto ako s rodinou. Nech je akákoľvek mám ju rada. A to platí aj na Slovensko. Len tam sa cítim doma.
ukáž mi krajinu v ktorej ľudia nemávajú vlajkami pokiaľ ide o šport
kdezto tu ked janko slota chcel aby na ZS a SS RAZ, RAZ!! do tyzdna bola pustena a studenti ziaci by sa len postavili a vypoculi ju tak kazdy na neho nadavak a hned to zmietli pod koberec.. takze asi tak no..
aj keď podľa toho žiť...
tak isto ako je momentalny dnesny izrael umely stat zidovsky vytvoreny po 2. svetovej vojne, tak isto je USA umelo vytvoreny stat vrahmi a absolutnym socialnym dnom spolocnosti z europy spred 300 rokov..
preto sa nemozme cudovat kolko zla robi usa vo svete kedze ich 10 x pra-dedovia boli vrahovia a zlocinci, tak nejake geny z nich im ostali dodnes, do toho este tam zije neskutocne vela zidov, a zidia ovladaju najvyssie funkcie co tidia samozrejme su schopny koli peniazom(rope) zavrazdit kohokolvek.. no a mame vylustene preco je USA najvacsia pliaga na svete
ja to skôr beriem tak že sú veci ktoré mám rada na tejto krajine a ktoré nemám rada. mám rada korbáčiky napriklad som rada že také niečo máme narozdel od iných krajín
ale hrdá som len na to čo som sa ma dokázala a nie za celý narod, ked ja s tým nemám nič spoločné.
Nechcem byt zla, ale Slovaci pre mna vobec nevyzeraju byt dobri ludia. Mozno mame peknu prirodu a pamiatky, ale sami si ich nicime.
Mnohi sa odvolavaju na minulost a na to, ze nasi predkovia sa museli dost snazit, aby sme vobec ako narod existovali, ale minulost uz proste bola a teraz sa mi fakt zda, ze sme uplne neprivetivy, zaostaly narod.
Keby som turista, asi sa tu ani neukazem.
Cez hokej si kludne obleciem slovensky dres, ale nie je to o narodnej hrdosti, je to o hokeji a o tom, ze si ho s kamosmi pozrieme a uzijeme.
akurat ze kopa studuje/zije mimo slovenska a myslim ze az po odchode si clovek uvedomi ze mu na slovensku bolo fajn a ze v zahranici to nie je vzdy take ruzove ako sa zda