ahojte volám sa Katarína mám 20 rokov ale otehotnela som v 19 narodil sa mi synček krásny zdravučký ja som veľmi štastná že ho mám ste aj vy ak hej rada by som s vami si popísala
@hegi450 to je tvoj názor ale takéto blbosti nemienim reagovat ty máš 17 nemáš kam ponáhlať a dieťa nie je odjebaný život je to radosť a štatie ale musíš nato dozrieť aby si to pochopil prepáč
mám viac ako 20 a nevedela by som si predstaviť, žeby som mala dieťa. Je to však asi silno individuálne, ak sa niekto cíti, že je na dieťa pripravený a má možnosť dať mu všetko čo potrebuje, tak nemyslím, žeby mu to dieťa pokazilo život.
takže nie každý mladý človek s dieťaťom musí byť nešťastný. Ja by som bola, ale to je už moja vec
@malalu cieš ja som vedela že svoju dieťaťu dám všetko máme 3 izbový byt milujúcdeho snúbenca to že som otehotnela bolo sicé prekvapenie ale aj radsoť a samozrejme vec ktorú som chdcela! chcela som len vedieť či sútu niektoré maminy v mojom veku a zažili podobnú udalosť ako ja a poviem ti uvidíš o par rokov čo sa udeje možno aj samú ta potká niekdo kdo ti bud esedieť a budeš rozmýšať inak nie su to rady len životná skusenosť!
ja suhlasim s @hegi450 - je to sice potesenie to decko, ale to je tak vsetko - iba same komplikacie. A co fotrik, nezutekal?, planujete sa zobrat, ci bude vyrastat decko bez jedneho rodica? kto sa on stara? chodis do skoly? do prace?..
@mcaxebread nie otec nezutekal je rád že má zdravého syna a zobrať samozrejeme ešte tnto rok a určitenebude mť len jedneho rodiča staráme sa o nejo obaja pretože sme rtodičia ktorý ho milujú školu som ukončila a prácu momentálne nemám pretože som na materskej dieťa nie je koplikace ale névý život ktroý sa zrodil s lásky a štatia ale vieš každý ma nato svoj názor ty máš taký aký máš ale o pár rokov povieš niečo iné
Pokiaľ bude o to dieťa 100% postarané nech ho má aj 16 ročná ale maximálne ma serú články v novinách keď tam práve mladé matky,ktoré okrem rozmnožovania nevedia nič,doslova žobrú aby sa o ne niekto postaral.Tak nepochopím k čomu je to dobré priviesť na svet decko do nezabezpečenej rodiny.
@ubosko mi rodina nebepečná nie sme máme š izový byt auto penieze nie su všertko ale dáme mu vše čo bude potrebovqť nie každý rodičia sú taký akých píšeš ty
@chrobak19 poznám desiatky podobných prípadov ako je tvoj,ktoré nedopadli dobre ale tebe želám nech ti všetko vyjde podľa tvojich predstáv.Drž sa a dík za TS-ku aj keď určite nepatrila mne.
@chrobak19 držím vám palce aby všetko bolo dobré, hlavne aby bol chlapček zdravý. Myslím že máš veľké šťastie že všetko dopadlo u vás tak ako dopadlo, máte kde bývať, otecko neutiekol ale stará sa. Nie všetky matky majú také šťastie. ešte raz, držím palce
Moja bývalá spolužiačka bola tehotná už v 14ich a teraz má malého krpca a so svojím priateľom sú veľmi šťastní že ho majú a už plánujú pomalinky druhé Aj keď hovorila, že je to dosť ťažké, hocikedy ked malý celú noc plače je pri ňom a je nevyspaná, nechodí sa tak často baviť iba ak babička postráži Ale je šťastná a nehovorí o doj**anom živote
@alexa1993 tak vidíš ak ten pár dokaže bábätko vychovať a dať mu všetko je jedno v koľkaých ho má hlavne je mu dať strechu pod hlavu teplo jedlo a radsiť že rodičia sú spolu
nemám ani neplánujem budúcich 10 rokov len veľmi často to bbývava skôr tak aby bola otázka sformulovaná "rodičia násť ročných rodičov ste šťastný?" lebo často to tak býva že majú jendoducho o dieťa naviac o ktoré sa starajú (btw. poznám aj jednu 20 ročnú čo sa nevie ani o seba postarať).... ale pokial je dievča dostatočne zodpovedné a stará sa tak vie často predčiť aj dospelú nezodpovednú matku....
každopádne ti držím palce nech sa Vám dobre žije a hlavne nech to zvladate finančne lebo v dnešnej dobe je to ťažké byť s malým dieťaťom...držím palec
@lawey len mi povec c ktorej dobe o bude dobre uz dobra doba nebude lebo bude len horsie a horsie cim skor tym lespie cim neskor tym horsie doba sa nezmeni len zhorsi!!! mi to finance zvladame pretoze vec a potreby mam aj s rodiny od sesternic a ichych takze som na vela veciach usetrila a teraz sa mame vynikajuco moj zaraba pekne peniaze ja mama martersku aj ked to nie je vela ale staci nam to!!!!!!!!! vies akos a hovori blizi s akoniec sveta aj ked sa nato neveri ale nevieme co sa moze stat treba si uzivat zivot naplno
@chrobak19 nehovorím že v nejakej inej bude dobre... len atakujem na to že dneskaj keď má niekto dieťa v nižšom veku a nemá nejaké lepšie zázemie tak môže ísť pomaly žobrať... materská je tuším uvlyvnená tým či má človek od robené a ak nemá tak čo? dostanem prinajlepšom almužnu... plienky, sunarčeky atd. atd. to sú horibilné sumy... mám teraz malú sestru
tak potom obdivujem to že si takto pekne vystačíte a dokážete sa vedieť postarať i o seba i o dieťa fakt ako aj malokto sam to dokáže
@chrobak19 pre mna by bol rozdiel v tom, ci sa to stalo mojou nezodpovdnostou. Teda neviem ako to bolo u teba, ci napriek tomu, ze ste si davali pozor to prislo, alebo ste si fakt pozor nedavali, lebo potom by som bola ovela viac nestastna
@chrobak19 ja poznám viacero nástročných mamičiek a každá jedna je šťastná, že si to malinké nedala zobrať... reči ako "pokazila si si život" jedným uchom dnu a druhým von... darom ako je dieťa sa nikdy nedá pokaziť život, práve naopak.. život pri ňom nadobudne nový rozmer, význam a väčšinou je krajší, najplnenejší láskou, šťastím, spokojnosťou prajem tebe, tatinovi aj malému veľa veľa zdravia
ja síce mamička nie som, ale bola by som najšťastnejšia na svete ak by som bola. napriek tomu, že mám toľko rokov koľko mám je to jediná vec po ktorej už dlho vo svojom srdiečku túžim.. takže si užívaj materstvo najviac ako sa len dá, čas rýchlo beží
mojej spoluziacky sestra mala asi v 17-18 dieta a teraz uz ma dieta 5 rokov a neni z toho nestastna ani nema dojebany zivot, ked rodina pomoze, tak sa to urcite da zvladnut
Ja osobne dieťa minimálne do 27-28 určite nechcem, pretože by som prišiel o slobodu, ktorú mám teraz... Slobodou nemyslím v partnerskom živote, ale celkovo. Samozrejme, každý žije svoj vlastný život a ak si tak šťastná, tak je to fajn
ono je dolezite aj sa zamysliet nad tym, ci dieta je stastne ... decko ma niekde v hlbke mysle (implicitna ci jaka pamat) zafixovane, ze bolo oneho v utlom detstve zle zaobchadzane, ze ludia okolo boli vystresovani,malo sa mu venovali ....
ako je to isto pekne mat dieta, a ked je matka zodpovedna, je jedno ci ho ma v 20tich, ci v 28-mich, ale take daco si vyzaduje dost vela casu,penazi a nervov a to v dnesnej dobe ma maloktora, a uz vonkoncom
...vonkoncom menej nez 20 rocne holky (cca.) ... nie je nic zalostnejsie nez decko, ktore vyrasta s frustrovanou mamou, bez otca, a aj ked maju iste zazemie, pride mi to na p*cu ...
prajem vela stastia a zeby ta ten etuziazmus tak rychlo neomrzel
síce už nie som "násťročná",mám 21 a ešte nie som ani naplno mamičkou - som v 14tt ale už teraz svoje bábo nadovšetko ľúbim a som šťastná ako nikdy predtým
ja mám malé deti strašne rada a teraz majú krstní bábätko a niekedy, keď sa zapozerám do jeho malinkých nevinných očičiek tak sa vo mne prebudia materské city ale ak by som si mala predstaviť, že teraz by som mala byť matkou tak to nejde. Treba na to materiálne zabezpečenie a samozrejme hlavne byť pripravená aj zo psychickej stránky. Raz budú deti určite, ale najskôr si chcem do sýtosti užiť slobodný život a až potom zakladať rodinu.
@chrobak19 Ja si myslím, že stať sa mamou v 14-18 je nezodpovedné. Nie je to plánované, poväčšinou nie sú mladí ľudia ani zabezpečení. Ak plánujú a sú na to pripravený, budiš. Človek musí k tomuto rozhodnutiu dospieť psychicky, keď už sa ale podarí, samozrejme, že to malé nevyhodíme z okna, ale budeme ho milovať.
To že TY máš šťastie neznamená, že ho odteraz budú mať všetci. To že TVOJ priateľ dobre zarába neznamená, že dobre zarábajú všetci.
To len ja mám pocit, že tu všetkým silou mocou podsúvaš to svoje?
dojebaný život..žijkeš len raz .,..a decvkom si ho dojebes...nic v zivote nedokazes..a podakuj sa tomudecko..bez Vysokej skoly..v dnesnej dobe..prajem tivela stastiav tovjom priemrnom/podpriemernom zivote ktroy zazijes..je mi to luto..ale nic nedokazes..nidky..pa
@vast a nie? je to tak..poznam bohuzial jeden smutny rpipad ked mal clovek cely zivot pred sebou siel na vysoku a decko mu znicilo cely zivot..aj moja mama ma mala az ked dokoncila vysoku....
@chrobak19 ja ti želám len to najlepšie aj malému a predovšetkým ti zo srdca prajem milujúceho manžela, ktorý ťa nikdy neopustí..som si istá že maš rodinu, ktorá ťa podržala a nepozeraj na to čo píšu ostatní...Vaši( a teraz myslím väčšiny násťročných) rodičia sa tiež brali v 20ke a keby sa nemali rady tak tu dnes nie ste vy
je fajn že máte aj byt aj auto a všetko čo potrebujete
@romanzkrajinyx ze podakuj sa tomu decku !! Si normalny ? Za to že ona je nezodpovedna nemože to male dieťa! Ak to berie ako skazeny život, na vine je JEDINE ONA
mala som ho v 19 asi tak terza mama 20 a nemama dojebaný život dnešnej dobemožes mat aj 3 vysoke skoly a je to na prd pretoze neni roboty ale urob si ich aj dvacat a ver ze tvoje nazory ma nezaujimaju a dakujem tym co to chapu a praju nam len to dobre atym neprajnikom kludne si tu piste co chcete je mi to fuk?
ja mam 19..a nemam babo, ani necakam, ale ekby som cakala,isto by som si ho nechala, tesila sa nanho a lubila hoo..ved dieta je Bozi dar...a nie kazdy moze mat vlastne babo, tak si to treba vediet vazit
Viete čo, z niektorých ľudí a ich komentov, keď vedia o tom veľké NIČ je mi vážne zle!! Jasné, každý má predsudky voči ostatným, až pokiaľ si to nezažije sám....Ja som otehotnela ako 18-ročná,samozrejme neplánovane, ako 19-ročná som porodila, teraz budem mať 22 a moja dcérka bude mať 3 roky a je to to naúžasnejšie dieťa na celom svete...jasné, že to nebol ani nie je med lízať, ale keď mi povie ako veľmi ma lúbi a objíme ma, tak hneď na všetko zabudnem...Každá žena, až keď bude mať vlastné dieťa pochopí, čo je materinský cit a láska...a pre neprajníkov jedno P.S. : moj priateľ a otec mojej dcéry od nás neodišiel, práve naopak, máme sa radi a je nám dobre...a reči typu ako A teraz sa musíte vziať, lebo čakáte dieťa sme ignorovali, lebo nemienim sa vydávať z rozumu a preto, že sa to patrí, ale budem sa vydávať, keď to sama budem chcieť a nie zato, že na mňa niekto ukazuje prstom...tak len toľko a CHROBAK19 (nevšímaj si reči, ľudia sú len závistlivý, hlavné je, že ty si šťastná, držím palce )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
takže nie každý mladý človek s dieťaťom musí byť nešťastný. Ja by som bola, ale to je už moja vec
hoci osobne si neviem predstaviť žeby som v tomto veku mala dieťa, ak vôbec.
každopádne ti držím palce nech sa Vám dobre žije a hlavne nech to zvladate finančne lebo v dnešnej dobe je to ťažké byť s malým dieťaťom...držím palec
tak potom obdivujem to že si takto pekne vystačíte a dokážete sa vedieť postarať i o seba i o dieťa fakt ako aj malokto sam to dokáže
ja síce mamička nie som, ale bola by som najšťastnejšia na svete ak by som bola. napriek tomu, že mám toľko rokov koľko mám je to jediná vec po ktorej už dlho vo svojom srdiečku túžim.. takže si užívaj materstvo najviac ako sa len dá, čas rýchlo beží
PS: fešák
a najdolezitejsie je aby bolo dieta zdrave, z vlastnej skusenosti viem ze to je to hlavne...
uz ma rok a pol, a milujem ju ako nikoho... je pravda ze zijem inym zivotom ako moji vrstovnici, ale zas musim uznat ze uz mi to ani nechyba....
ako je to isto pekne mat dieta, a ked je matka zodpovedna, je jedno ci ho ma v 20tich, ci v 28-mich, ale take daco si vyzaduje dost vela casu,penazi a nervov a to v dnesnej dobe ma maloktora, a uz vonkoncom
prajem vela stastia a zeby ta ten etuziazmus tak rychlo neomrzel
To že TY máš šťastie neznamená, že ho odteraz budú mať všetci. To že TVOJ priateľ dobre zarába neznamená, že dobre zarábajú všetci.
To len ja mám pocit, že tu všetkým silou mocou podsúvaš to svoje?
je fajn že máte aj byt aj auto a všetko čo potrebujete
držím palce
bez VS sa nepohnes a s deckom VS neurobis..asi tak..
ale hento je tiez velka pravda ze za to moze to decko ze sa narodilo a treba sa mu podakovat O__O
@53
dobre máte pravdu, v zivote sa ams dobre aj bez VS a ak nie tak VS sa da aj popri dietatku.
Ja mám 15,vo februári mám 16rokov a som v 1.mesiaci
tiež neviem ako dokončím školu,som prváčka na strednej,ale na potrat by som nikdy NIKDY nešla. držím palce