Isto sa medzi vami nájde veľa znalcov a odborníkov. Čo podľa vás mohlo spôsobiť tie bublinky na koži mojich topánok ? Môže sa toto stať s pravou kožou? » s961.photobucket.com/user/patriastre... Dal som to reklamova
dnesne topanky vydrzia vela,len necakaj ze vydrzia take za 15 eur radsej si trochu priplatit a mat pokoj nez kupovat lacne co sa rozpadnu za dva mesiace
Len som ich nosil na nohách, a nohy si pravidelne umýval občas tancoval občas kľakol v kostole (vtedy sa tak neprijemne ohnú), a zašiel do lesa, ale sakra to by mali vydržať veď nestáli 2 €, Rozmýšľam že si zaplatím vlastného znalca, a ak vyhotovi posudok v moj prospech tak mi vratia za ne a za znalca ktorého som musel zaplatit peniaze. ale je to risk čo ak za to fakt možem ja.
minule som bol v značkovej predajni tam mi predavajuci rozpraval, tieto lacne topánky su bieda bla bla.. kupte si tieto za 90 € a tie vam vydrzia aj 2 roky.
- wtf 2 roky? z čiňaku za 10 sa daju kupit take co vydrzia viac.
nj tá vrchná "fólia" je na tej spodnej možno "koži" nalepená Znalecký posudok tvrdí že za to može moje správanie, a že tieto vady boli sposobené nesprávnym výberom veľkosti a ešte neviem čo, ten posudok som si nemohol sfotiť ani nič takže som už zabudol, zvnútra topánky je trocha nad palcom vydraté do podšívky, toho sa držali a preto mi to neuznali. Ale aj tak sa cítim ukrivdene.
tie bublinky vznikali postupne, staral som sa o nich občas ich pretrel krémom na topánky ( možno ten to sposobil ) ale potom prečo sa to vola krem na topánky keď to topánku pokazí a tá odlepená podrážka vznikla po jednej tancovačke. Odlepovala sa ale už aj predtým.
@method a to by som aj strašne rád spravil, ale predavačka za to nemôže, to skor servisné stredisko a ten konkrétny súdny znalec od ktorého mali k tým topánkam posudok by si to zaslúžil.
Achjo
Od svojich 15tich si kupujem len Nike topánky a nosím ich celoročne a ešte ani raz zo 3 párov čo som mal sa mi neroztrhli,nepoškodili.Všetky boli nosené 2 roky (+- pár mesiacov) a potom som ich daroval lebo som chcel zmenu a kúpil si nové.Teraz mám 4. pár zatiaľ polroka a tiež ani náznak.
@patrias Prvé boli okolo 45 € v akcii v Nike/Adidas obchode, druhé boli 65 € v tom istom obchode,tretie boli 85 € v OC Aquario a tieto posledné boli kupované v BA v Eurovei za 80 € myslím. (Všade +- 5 € nevie už presne)
absolútne nereálne, aby sa hentak zachovala pravá koža. a skade si vzal, že je to koža?
myslím, že po roku od tejto reklamácie si môžeš dať chybný tovar posúdiť nezávislému expertovi - ale všetko na vlastné náklady - a ak ti expert potvrdí, že toto si nezavinil sám, tak spoločnosť je povinná vrátiť ti peniaze za tovar a aj náklady, ktoré vložíš do toho "vlastného" posudku.
a do budúcna, topánky, od ktorých očakávaš dlhšiu výdrž, je určite lepšie kúpiť kvalitné a drahšie... hoc chápem, že nie vždy je to možné.
@patrias Mne so starými stalo to isté!!!! A tiež mi to neuznali, vraj som si za tie bublinky mohla sama Odvtedy už reeboky nekupujem. Niky mi vydržali skoro 4 roky skoro každodenného nosenia do mesta, do lesa, do snehu atď... Potom už tesne pred vyhodením mali len schodenú podrážku a malú dierku... Druhé niky mám 2 roky, ale ich skoro vôbec nenosím a vyzerajú ako nové...
@patrias Tak nemyslím si ,že to je práve nejak v cene,že za 40 € sa môžu roztrhnúť a za 50 € už nie. Ale osobne nikto z mojich známych čo nosí značkové topánky Nike/Adidas/Puma sa ešte nesťažoval,že by sa mu roztrhi (možno mi to len nespomenuli).A inak keď budeš kupovať a bojíš sa tak si kúp v Deichmane.Tam ti zoberú hocijakú reklamáciu bez slov a opravia/dajú nové topánky (doplatíš si/vrátia peniaze za iné).Ešte som nepočul o nikom komu by v Deichmane neuznali reklamáciu.
@luc.ka jj nna internete v popise tých topánok píže že materiál : koža, žiadny oficialny navod smiley: alebo nejake info pri nich nebolo pribalené, takže oficiálne ani neviem či sú z kože. zato sa pýtam či toto robí koža či nie.
to s tým expertom mi poradila aj milá predavačka, len to že až po roku nehovorila aj by som si ich dál posúdiť, netuším koľko to stojí, možno zaplatím toľko čo za nové topánky a teraz keď je kríza každé euro je vzácne.
Porozmýšľam o tom. . .
A hlavne netreba ľutovať vyhodiť 70 € za topánky značkové.Lebo ked ti vydržia 2+ rokov tak keď si to rozrátaš na mesiac je to okolo 3 € +- čo je zanedbateľná čiastka.
no ten rok sa mi zdá, lebo mamina tiež podobné riešila s topánkami - neviem, či to nebolo v nejakých Reportéroch, alebo takej nejakej reportáži.
a čo sa materiálu topánok týka, čím ďalej tým viac sa stretávam s tým, že uvádzajú kožu (a pidi písmom niekde, že je to eko koža, čo je vlastne strašne cool ekologicky pomenovaná lacná nekvalitná syntetika), alebo kombinácia koža/syntetika, pričom kože je na topánke minimum - čo si myslím, je aj tvoj prípad, a z kože sú tam maximálne tie pásiky.
takto sa opytam: staral si sa o tie topanky podla instrukcii prilozenych v krabici/ku blocku? t.j. pouzival si ich vyhradne na ich ucel, osetroval si ich vhodnymi prostriedkami a metodami? ak nie, predajca je v prave. ak ano a napriek tomu sa ti stalo tamto s bublinkami, zaplat si znalca.
inac je mozne ze ta vada je pomerne casta a jednoducho to neuznavaju lebo by na tom strasne prerobili...
Neverim, ze hento je koza. Ten ich posudok si mal dostat s vratenym tovarom, tak to robi poctivy obchod.
Navrhujem poslat tam niekoho, schopnejsieho vo vybavovani reklamacii. S tym ze tam rovno na nich navrieska, ze ak to nevyriesia tak ich roznesie vsade a to im uz jedno nebude.
@matheusko navrieskat na nich ? teda na predavacku? a co ona s tym má? ona mi tie topánky s rozhodnutim len odovzda, nijako neovplyvní rozhodnutie reklamácie
z fotky usudzujem, že tie boty museli byť veľmi škaredé kožené boty by som kúpil len "elegantné" no isto nie ako športovú obuv na bežné nosenie mi stačia Nike smiešne za 40€ práve z Exisportu predtým som mal semišové Falleny a tie vydržali 2 roky .. oni vlastne držia doteraz len som už predral podrážku
kašľať na tú kožu, už @luc.ka písala, že keď je napísané že sú z kože, kľudne možu byť zo syntetiky, alebo miešanca kože a syntetiky.
Netrápi ma tá koža ale to že zamietli takú reklamáciu.
@tunidlo áno ostatné fóra už mám preštudované a neurážaj moje topánky sú super teda boli. Každopádne vďaka za radu, teraz mám viac možností, mám nad čim rozmýšľať
@38 inak uz som zazil aj to, ze tovar na reklamaciu priestory predajne neopustil a reklamacia pozostavala z blabolov ako to bude trosku dlhsie trvat, ze to musia poslat vyrobcovi, dalej nariadenia vedenia, ze neuznat a z falsovania protokolu a posudku. Samozrejme dodrzali 30dnovu lehotu a to je to co obchodna inspekcia kontroluje. Mozno ze teraz uz aspon vies, preco si posudok dako nemohol ponechat a nemohol si si ho ani ofotit.
Neviem no ľudia, ale žeby mi drahá obuv vydržala dlhšie ako nejaká z trhu nemôžem povedať. Väčšinou či mám 15€ obuv, alebo 50€+ tak mi vydržia približne rovnako. Resp ten rozdiel nie je natoľko markantný, žeby sa to neviem ako oplatilo si priplatiť. Akurát sú pohodlnejšie tie drahšie. Konkrétne držia rekord 6€ obuv z (nebudem robiť reklamu)...vydržala mi 2-3 sezóny a potom obuv za cca 25€ z blšaku (trh)...4 sezóny.
Nechapem ludi co si kupuju topanky za neviem kolko aj ked za tieto by som nedala z mojhomizerneho vreckoveho ani €... a myslia si ze vydrzia cele storocie jednoduchsie je kupit si dake do max. 40 eur a na rok mozu mat nove ved aj tak zasmradnu ked ich bude clovek furt nosit a tie udajne super pripravky su na dve veci a po vylete do pracky by sa tak akurat rozlepili a boli by vhodne tak akurat do kosa -.- vysledok ?! Je jedno ci si niekto kupi topanky za 10€ alebo za 100€ vydrzia rovnako v podstate je vsetko vyrobene v cine tak sa priplaca iba za tu znacku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
- wtf 2 roky? z čiňaku za 10 sa daju kupit take co vydrzia viac.
čiže nie sú kožené, ibažeby bola koža nakrájaná na brutálne tenké plátky a zlepená nas5
tie bublinky vznikali postupne, staral som sa o nich občas ich pretrel krémom na topánky ( možno ten to sposobil ) ale potom prečo sa to vola krem na topánky keď to topánku pokazí a tá odlepená podrážka vznikla po jednej tancovačke. Odlepovala sa ale už aj predtým.
Achjo
myslím, že po roku od tejto reklamácie si môžeš dať chybný tovar posúdiť nezávislému expertovi - ale všetko na vlastné náklady - a ak ti expert potvrdí, že toto si nezavinil sám, tak spoločnosť je povinná vrátiť ti peniaze za tovar a aj náklady, ktoré vložíš do toho "vlastného" posudku.
a do budúcna, topánky, od ktorých očakávaš dlhšiu výdrž, je určite lepšie kúpiť kvalitné a drahšie... hoc chápem, že nie vždy je to možné.
to s tým expertom mi poradila aj milá predavačka, len to že až po roku nehovorila aj by som si ich dál posúdiť, netuším koľko to stojí, možno zaplatím toľko čo za nové topánky a teraz keď je kríza každé euro je vzácne.
Porozmýšľam o tom. . .
no ten rok sa mi zdá, lebo mamina tiež podobné riešila s topánkami - neviem, či to nebolo v nejakých Reportéroch, alebo takej nejakej reportáži.
a čo sa materiálu topánok týka, čím ďalej tým viac sa stretávam s tým, že uvádzajú kožu (a pidi písmom niekde, že je to eko koža, čo je vlastne strašne cool ekologicky pomenovaná lacná nekvalitná syntetika), alebo kombinácia koža/syntetika, pričom kože je na topánke minimum - čo si myslím, je aj tvoj prípad, a z kože sú tam maximálne tie pásiky.
Obráťte sa na naše
spotrebiteľské poradne
Volajte poradenskú linku:
02 544 111 48
0905 719 874
Záručné doby a možnosti uplatnenia reklamácie
inac je mozne ze ta vada je pomerne casta a jednoducho to neuznavaju lebo by na tom strasne prerobili...
Neverim, ze hento je koza. Ten ich posudok si mal dostat s vratenym tovarom, tak to robi poctivy obchod.
Navrhujem poslat tam niekoho, schopnejsieho vo vybavovani reklamacii. S tym ze tam rovno na nich navrieska, ze ak to nevyriesia tak ich roznesie vsade a to im uz jedno nebude.
Pošli im to na reklamáciu ešte raz. Možno to pomôže.
A povedz im tam kľudne, že o zlé zvolenie veľkosti nešlo, lebo ti sedia dobre a blá, blá ...
... kramik poisteny ?
Netrápi ma tá koža ale to že zamietli takú reklamáciu.
@47 lamparen je onicom. Skor sa poradit so zdruzenim spotrebitelov, obchodnou inspekciou a p.