Nazdar mam pocit ze mam problem s alkoholom a chcel by som sa spytat ako by som to mal riesit
... Ja pijem rad zacalo to pivkom v krcme ked som mal asi 14 potom som uz pivo kupoval aj domov potom asi 15 prisli prve vodky a teraz som uz ozieram do nemoty neviem to ovladat za posledny tyzden som sa 6 krat opil a teraz mam taky problem povedal som
ak by si išiel lekárovi, alebo na odvykačku, samozrejme by o tom vedeli rodičia, takže treba prehodnotiť, či sa dokážeš udržať na uzde sám, alebo potrebuješ niečiu pomoc.
nechcem tu podporovat ziadne drogy len chcem podotknut ze kebyze si das makak tak taketo problemy nikdy nemas No ok teraz vazne kamo zajdi k doktorovi bo pokial mas pevnu volu tak psychicku zavislost este prekonas ale toto uz je aj s fyzickou toto je vazne
Fakt ,že to píšeš sem, znamená, že asi nemáš veľa odhodlania a že nevieš ako dalej. Tak.....teraz si daj facku (myslím vážne) a vygoogli si telefon na najbližšieho psychiatra a dohodni si sedenie.
(Absolutne nemusíš brať vážne, ak nechceš zvyšok života)
som na tom podobne aj ked casy ked som chlastal skoro kazdy den asi mesiac v kuse su uz prec ale ked si aspon raz za tyzden poriadne nevypijem tak som no proste mi je na kkt , ale nechystam sa to nejak riesit lebo co by som v tomto blbom zivote robil keby nebol alkohol
uplne prvy krok ku naprave si uz spravil, uvazujes nad tym, ze mas problem a musis ho riesit... najlepsie je, ako spomina koment hore, vykaslat sa na ludi, s ktorymi chodis pit, potom by nebol odveci rozhovor s rodicmi - aj ked si myslis, ze budu na teba nastvani, ano, asi budu, ale pomozu ti urobit dalsie kroky.... navsteva lekara/psychologa/psychiatra, podla toho, aky zavazny stav mas.
zopakuj ten pokus že tri dni nebudeš piť, priprav sa na to že ti znova bude tak zle, ale to by do týždňa malo prejsť. najťažšia fáza však nastane potom, lebo až do konca života sa nebudeš môcť už ani trochu napiť, ani keď si budeš myslieť že už si z toho vonku a v pohode, inak do toho okamžite, FAKT OKAMŽITE spadneš znova, a budeš na tom okamžite presne tak ako teraz. gratulujem k prvému kroku - priznaniu si problému. podľa môjho názoru by si to mal ešte raz vyskúšať sám, lebo z toho čo píšeš to vyzerá že vôľu na to možno aj máš. ak tento druhý pokus prestať zlyhá (kedykoľvek, či už ešte počas absťáku, alebo neskôr keď budeš mať pocit že si z toho vonku, neovládneš sa, napiješ a znovu do toho spadneš) tak okamžite k doktorovi.
@alkoholik18 pod bratu, zvol si ciele v zivote...predstav si svoj zivot v 30tke, co chces dosiahnut...kde sa chces vidiet...nech je to cokolvek, alkohol ti v tom bude len branit...su iba dve cesty, tak vyber si sam
alkoholik18 - V prvom rade sa obráť na rodičov, na tetu, uja alebo hocikoho, komu doveruješ a vieš, že by ti mohol pomocť! Bude to ťažké, ale radšej skor ako sa zobudit v 40-tke na ulici obklopený vínom..iba ty rozhoduješ o svojej budúcnosti..
@alkoholik18 aj ja som v 17 chlastal každý deň a bral som do toho diazepam, až kým som to raz neprehnal a skoro ma to zabilo. odvtedy pijem len na oslavách a cca raz mesačne s partiou. keď som to ale zvládol bez pomoci rodičov a dktorov ja, mal by si to zvládnuť aj ty
no vidíš, nemal si začať chlastať, teraz za to budeš platiť, 17 ročný alkáč, to som ešte nevidela... nič v zlom
nalievaj sa bylinkovím čajom, ten ťa prečistí a hlavne nezačni chlastať zase, lebo padneš na dno a nebude cesty späť. pár dní budeš mať absťák, no časom prejde a keby to bolo moc zlé, choď k doktorovi, s takými vecami nieje sranda, môžeš aj zomrieť
a chodievaj veľa do prírody, dávaj si dychové cvičenia a mysli na niečo iné ako pivo
@gothicpoethic som zhrozená, že 17 ročný človek dokáže byť takto závislý na alkohole (neviem prečo, pripisujem to k 40-50 ročným starých chlapom).. Hoci sú závislí aj na iných drogách, prišlo mi to iné.
Myslím,že tvoji rodičia to aj tak vidia,že si každý deň naliaty.tak z toho nemaj obavy.Ale najprv si polož otázku a úplne seriózne si odpovedz,či si vieš predstaviť,že už nikdy,ale nikdy,do konca života nevypiješ ani kvapku alkoholu.Ak si presvedčený,že áno,môžeš začať uvažovať o liečení.Ak nie,daj si pauzu na asi 10 dní,dovtedy sa tvoj organizmus detoxikuje a uvidíš,či odoláš kamarátom a budeš len na minerálke,na oslavách si nedáš prípitok a tak ďalej.V každom prípade ti radím návštevu odborníka,máš jasné absťáky a sám to nezvládneš.V tomto štádiu určite nie.Držím ti palce.
Dakujem vam ludia za podporu Teraz byvam nachvilu u mojej byvalej frajerky a s jej mamou ty mi pomahaju od 20 decembra som nevypil ani kvapku alkoholu moc mi obidve pomahaju Ked mi je najhorsie dam si 2 mg diazepam to mi pomoze a aspon nejsom zurivy a negrcam... Dufam ze to vydrzim a rodicia o tychto veciach nevedia pretoze som vzdy dochadzal naschval domov ked uz spali... Velmi mi pomaha moja liluska mam ju moc rad dakujem jej
tak to ti neviem takto z hlavy povedat ale je to take hardcore
mam a viem zohnat 1 liek ktory ked si das a vypijes si sa dogrcas a budes sa citit fak zle (sposobuje to s alkoholom silnu reakciu, ale ako na nic ti to neuskodi trvale to sa nemusis bat) , za niekolko mesiaco by ti mozno prestal chutit ,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
(preto je chlast az od 18 dpc, lebo mladsie organizmy ktore su este vo vyvoji si ovela lahsie navyknu)
to je individuálne, možno zvládneš, možno nie...
ak by si išiel lekárovi, alebo na odvykačku, samozrejme by o tom vedeli rodičia, takže treba prehodnotiť, či sa dokážeš udržať na uzde sám, alebo potrebuješ niečiu pomoc.
Fakt ,že to píšeš sem, znamená, že asi nemáš veľa odhodlania a že nevieš ako dalej. Tak.....teraz si daj facku (myslím vážne) a vygoogli si telefon na najbližšieho psychiatra a dohodni si sedenie.
(Absolutne nemusíš brať vážne, ak nechceš zvyšok života)
Teraz buď budeš určitú dobu prežívať krutšie stavy a vyviazneš z toho...
Alebo choď k doktorovi, ktorý urči čo ďalej...
Poznám týpkov (oni ale pili s tabletkami ako napr. diazepam), vždy mali také stavy a končili na odvykačách...
Si mladý a život je super..prežij pár skurvene ťažkých dní a potom si gratuluj, pretože ver mi, oplatí sa to zvládnuť...
dalej by som povedal, ze sa zbav ludi s ktorymi chodis pit, alebo ta volaju a tak...proste musis odist z tej spolocnosti
no a potom treba mat velmi silnu volu
drzim palce, aby to s tebou dopadlo dobre
zopakuj ten pokus že tri dni nebudeš piť, priprav sa na to že ti znova bude tak zle, ale to by do týždňa malo prejsť. najťažšia fáza však nastane potom, lebo až do konca života sa nebudeš môcť už ani trochu napiť, ani keď si budeš myslieť že už si z toho vonku a v pohode, inak do toho okamžite, FAKT OKAMŽITE spadneš znova, a budeš na tom okamžite presne tak ako teraz. gratulujem k prvému kroku - priznaniu si problému. podľa môjho názoru by si to mal ešte raz vyskúšať sám, lebo z toho čo píšeš to vyzerá že vôľu na to možno aj máš. ak tento druhý pokus prestať zlyhá (kedykoľvek, či už ešte počas absťáku, alebo neskôr keď budeš mať pocit že si z toho vonku, neovládneš sa, napiješ a znovu do toho spadneš) tak okamžite k doktorovi.
držím palce.
nalievaj sa bylinkovím čajom, ten ťa prečistí a hlavne nezačni chlastať zase, lebo padneš na dno a nebude cesty späť. pár dní budeš mať absťák, no časom prejde a keby to bolo moc zlé, choď k doktorovi, s takými vecami nieje sranda, môžeš aj zomrieť
a chodievaj veľa do prírody, dávaj si dychové cvičenia a mysli na niečo iné ako pivo
mam a viem zohnat 1 liek ktory ked si das a vypijes si sa dogrcas a budes sa citit fak zle (sposobuje to s alkoholom silnu reakciu, ale ako na nic ti to neuskodi trvale to sa nemusis bat) , za niekolko mesiaco by ti mozno prestal chutit ,