Rád by som poznal len tak zo zvedavosti názor dnešnej mládeže na hudbu zo 70. a 80. rokov kedy boli v plnom prúde skladby od skupín ako napr. Boney M, Abba, Smokie, Ottawan, Džingischán, Goombay Dance Band, Saragossa Band atď., atď. (Je ich mnoho nebudem
aj napriek môjmu veku, počúvam tú hudbu ... čo by sa mohli viacerí diviť a podobne ako @3 ... vtedy a potom ešte trochu neskôr bola hudba najkvalitnejšia a najlepšia z môjho pohľadu
Na Birdzi by upútali asi aj celkom slušnú časť aktívneho obyvateľstva, s Pokecom a Facebookom by to mohlo byť o dosť horšie (mainstreamová obmedzenosť na hitparádový pop, pseudohiphop a podobné [s]hity). Takže záleží, medzi koho konkrétnejšie by si s tým išiel.
@humencan mňa osobne neupútali, to čo z toho poznám mi pripadá všetko na jedno brdo, proste vtedajšia verzia popu, a ako každý pop také ľahké, jednoduché, nenáročné, čiže vrámci môjho názoru nezaujímavé.
mozem nejake starsie pesnicky ale vobec netusim z akej boli doby veci ko dejepis alebo geografia mne proste nikdy nesli a ani ma to nezaujima popravde, ak je hudba dobra tak nech je aj z 10. tisicrocia
@flussica to je ale práve pointa, že sa pýta na reakciu tínedžerov a že ich mainstream to rozhodne nebol, nakoľko v jeho dobe s ním ani vôbec neprišli do styku, nakoľko ešte nežili. Čiže ten, kto to počúva, to (zrejme) nerobí pod tlakom rovesníckeho okolia (tomu - presadzujúcemu tie vyššie spomenuté žánre - práveže skôr odoláva), ale pre svoj vlastný vkus a výber.
Aj tógy boli v starovekom Ríme mainstream, koľko chlapov ich ale nosí dnes?
Z tamtoho obdobia nemám žiadnu oblúbenú skupinu, skôr jednotlivé pesničky plus vtedy kopa z mojich oblúbených interpretov začínala Ale môžem oldschool rap z 80. rokov
A z hentých vymenovaných som počul iba Abbu a tú silno nemusím
@night Tušila som, že sa nám sem časom pripletie aj antika. A čo, ak to deti počúvajú, lebo to ich rodičia počúvali a vlastne ich k takému prispôsobeniu sa tiež len akosi viedli? Nie sú to síce rovesníci, ale v bežnom dennom styku s nimi sa nachádzame podobne často (alebo min. v mladších časoch sme sa prevažne nachádzali).
Každopádne, to je zbytočné, lebo už asi argumentujem iba z povinnosti . Viac by som sa chcela spýtať, či myslíš, že je dnešný mainstream ozaj tak zlý. Lebo.. čo ak o 10 rokov príde ešte niečo "horšie"? Budeme toto vtedy schopní považovať za dobré? Len tak, že sme si už napr. zvykli a neradi flexibilizujeme svoje hodnoty v oblasti hudobného vkusu.. Alebo z iných dôvodov.
a je mi luto ze dnesna mladez uz tuto hudbu nepozna to su pesnicky ktore budu nesmrtelne teda kym nevymrie asi moja generacia lebo vidim ze mladsie uz to nepozna vacsinou ... dnesna hudba je na jedno kopyto a po par mesiacoch/rokoch sa na nu zabuda
@flussica s rodičmi síce počúvať môžu, ale koľko percent času? Kolektív má už v puberte (o ktorej pojednávame) na formovanie názorov typicky silnejší vplyv, než rodičia. A ak dotyčný nie je vyslovene od kolektívu independentný alebo nenatrafí akurát na nejakú intelektuálne vyššie-úrovňovú partiu, tak mu bude mainstreamová hudba ako podmienka byť "in" vsugerovaná do hlavy spoľahlivo.
Niekdajší mainstream bol aspoň súbežne aj o hudbe, aj o tom, že na popularite sa dá zarobiť. Dnešný mainstream je už zdegenerovaný na takú úroveň, že nielen nejde o spev a obsahovú náplň pesničiek, ale dotyčný naozaj nepotrebuje ani vedieť spievať (buď sa použije autopitch correction, alebo z toho vzíde produkt, pri ktorom si ja pripadám, že viem spievať talianske operné árie). Viď Rebecca Black - Friday, Double Take - Hot Problems, Gnesa - Wilder, Nicole Westbrook - It's Thanksgiving.
A aj mimo tých, ktorí majú od spevu tak ďaleko, ako Fico od môjho rešpektu je to celé fádny opakovaný štýl, úboho plytké texty (schválne, treba si skúsiť preložiť španielske disco odrhovačky alebo Fun/Expres hity do slovenčiny a súčasne neposlať večeru na návštevu klávesnice, v akútnejšom prípade monitora).
Flexiblizovať svoje hodnoty v oblasti hudobného vkusu...za seba mám pocit, že dosť diverzifikovanú kombináciu mnou samým favorizovaných žánrov (bez toho, aby ma na ne navykol alebo odporučil niekto iný) mám aj teraz (webka - videá a zoznam). A takisto nerobí mi problém si vypočuť väčšinu ďalších (klasiku, 70s, 80s, dubstep, metal, country, elektronika) - pri viacerých z nich som často bol s ľuďmi, ktorí ich počúvali(/jú) a pochytil som z toho niečo, čo sa mi na danom žánri páčilo. Vyslovene nepasujú mi len ľudovky (to je ale osobná preferencia - nevyhlasujem za to na ich adresu, že by to nebola hudba a pod.), dnešný mainstream (pop, RnB, disco, hip-hop - teda skôr to, čo z neho dnes zostalo) a takmer kompletná slovenská tvorba (predovšetkým odrhovačky typu Elán).
Boli nie len veľmi za sebou, ale aj na celý rozsah príspevku (keby bolo jedno na začiatku a druhé na konci) je takýto výraz dvakrát štylisticky rozhodne neakceptovateľne veľa. To mám ale za to, že preskakujem medzi 4-5 činnosťami, dodatočne korigujem text aj uprostred a nestíham si už vždy ešte raz prečítať, čo vo výsledku odosielam.
napr. video killer the radio star, minule dali vetroplach ako cover dobre bolo, aj ta abba sa da, boney m je klasa, daju sa nejake ale nespomeniem si, alebo je ich kopu dobrych nehravanych len sa nevie, uz aj z elektra a pod. veci.
@night To je psychologická záležitosť, čo? No hej, asi to s tými vplyvmi je pravda.
(Hm.. a asi som kolektívne nezávislá alebo, výstižnejšie, neprispôsobivá - v piesňach, ktoré menuješ, nenachádzam v hlave spojenie s ich melódiou alebo čímkoľvek. Ale poznám Gangnam style .)
To zas nie - na jedenie nad klávesnicou sme boli pričasto upozorňovaní, aby sa stalo niečo také .
Inak, ale, akože Elán bola elita . Sú to odrhovačky, ale prečo sa tak ujali? Viac, než iné. V rámci SR. A to ani jednu od nich nemáš rád? Chudáci - toľko sa snažili...
I cez takúto chybu, ktorú staviaš na vyššiu úroveň než väčšina čitateľov diskusie, si v písomnom prejave ďalej, než väčšina príspevkov diskusie. Čo Ťa teda nemá činiť spokojným. Je fajn, že si vidíš chybu, vieš o jej riešeniach a v rámci tohto portálu to aj tak nie je nič fatálne.
Hudba zo 70-80 rokov sa mi vybavia Aerosmith, Guns n'Roses, Poison, Motley Crue, Bon Jovi, Led Zeppelin, Deep Purple, a milión iných skupín (ktoré nie je nutno menovať, pretože väčšine ľudí dnes už nič nehovoria)
a nie tie odrhovačky na 2 akordy ktoré sú spomenuté v úvode!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
» z0r.de/L/z0r-de_150.sw...
Alebo z romantizmu? Klasicizmu? Baroka?
Vždy sa niečo nájde.
okrem toho milujem barokovú hudbu
A dokladám, že túto hudbu môžem.
mozem nejake starsie pesnicky ale vobec netusim z akej boli doby veci ko dejepis alebo geografia mne proste nikdy nesli a ani ma to nezaujima popravde, ak je hudba dobra tak nech je aj z 10. tisicrocia
Aj tógy boli v starovekom Ríme mainstream, koľko chlapov ich ale nosí dnes?
lebo ON vždy tak super hrá!!!
A z hentých vymenovaných som počul iba Abbu a tú silno nemusím
teraz sa citim ako uberkkt ze som napisala ze nic odtial nepoznam
» www.youtube.com/watch?feature=p...
Každopádne, to je zbytočné, lebo už asi argumentujem iba z povinnosti . Viac by som sa chcela spýtať, či myslíš, že je dnešný mainstream ozaj tak zlý. Lebo.. čo ak o 10 rokov príde ešte niečo "horšie"? Budeme toto vtedy schopní považovať za dobré? Len tak, že sme si už napr. zvykli a neradi flexibilizujeme svoje hodnoty v oblasti hudobného vkusu.. Alebo z iných dôvodov.
PS k @20 : Neboli celkom za sebou, tak sa nehaň .
Niekdajší mainstream bol aspoň súbežne aj o hudbe, aj o tom, že na popularite sa dá zarobiť. Dnešný mainstream je už zdegenerovaný na takú úroveň, že nielen nejde o spev a obsahovú náplň pesničiek, ale dotyčný naozaj nepotrebuje ani vedieť spievať (buď sa použije autopitch correction, alebo z toho vzíde produkt, pri ktorom si ja pripadám, že viem spievať talianske operné árie). Viď Rebecca Black - Friday, Double Take - Hot Problems, Gnesa - Wilder, Nicole Westbrook - It's Thanksgiving.
A aj mimo tých, ktorí majú od spevu tak ďaleko, ako Fico od môjho rešpektu je to celé fádny opakovaný štýl, úboho plytké texty (schválne, treba si skúsiť preložiť španielske disco odrhovačky alebo Fun/Expres hity do slovenčiny a súčasne neposlať večeru na návštevu klávesnice, v akútnejšom prípade monitora).
Flexiblizovať svoje hodnoty v oblasti hudobného vkusu...za seba mám pocit, že dosť diverzifikovanú kombináciu mnou samým favorizovaných žánrov (bez toho, aby ma na ne navykol alebo odporučil niekto iný) mám aj teraz (webka - videá a zoznam). A takisto nerobí mi problém si vypočuť väčšinu ďalších (klasiku, 70s, 80s, dubstep, metal, country, elektronika) - pri viacerých z nich som často bol s ľuďmi, ktorí ich počúvali(/jú) a pochytil som z toho niečo, čo sa mi na danom žánri páčilo. Vyslovene nepasujú mi len ľudovky (to je ale osobná preferencia - nevyhlasujem za to na ich adresu, že by to nebola hudba a pod.), dnešný mainstream (pop, RnB, disco, hip-hop - teda skôr to, čo z neho dnes zostalo) a takmer kompletná slovenská tvorba (predovšetkým odrhovačky typu Elán).
Boli nie len veľmi za sebou, ale aj na celý rozsah príspevku (keby bolo jedno na začiatku a druhé na konci) je takýto výraz dvakrát štylisticky rozhodne neakceptovateľne veľa. To mám ale za to, že preskakujem medzi 4-5 činnosťami, dodatočne korigujem text aj uprostred a nestíham si už vždy ešte raz prečítať, čo vo výsledku odosielam.
páči sa mi to ale počúvam súčasné skupiny
(Hm.. a asi som kolektívne nezávislá alebo, výstižnejšie, neprispôsobivá - v piesňach, ktoré menuješ, nenachádzam v hlave spojenie s ich melódiou alebo čímkoľvek. Ale poznám Gangnam style .)
To zas nie - na jedenie nad klávesnicou sme boli pričasto upozorňovaní, aby sa stalo niečo také .
Inak, ale, akože Elán bola elita . Sú to odrhovačky, ale prečo sa tak ujali? Viac, než iné. V rámci SR. A to ani jednu od nich nemáš rád? Chudáci - toľko sa snažili...
I cez takúto chybu, ktorú staviaš na vyššiu úroveň než väčšina čitateľov diskusie, si v písomnom prejave ďalej, než väčšina príspevkov diskusie. Čo Ťa teda nemá činiť spokojným. Je fajn, že si vidíš chybu, vieš o jej riešeniach a v rámci tohto portálu to aj tak nie je nič fatálne.
a nie tie odrhovačky na 2 akordy ktoré sú spomenuté v úvode!!!