kamaratstvo je dolezitejsie, lebo kamaratov ma normalne clovek furt...vztah mas, ked ho mas s kym mat...nemal by byt problem nemat vztah...pokial nemas 500 rokov. ale bez kamaratstva tazko zit. alebo priatelstva radsej. no a ak sa pytas na volbu, ci s konkretnym clovekom mat kamaratstvo/priatelstvo, alebo ci s nim chodit...tak to zalezi na tom, kto je ten clovek... v tom ti tu nik neporadi. ale vo vseobecnosti som jednoznacne za kamaratsvo vo veku 15 rokov. to je zdaleka este zavcasu na chodenie. podla mna
@gothicpoethic - a to ti mam akoze verit? ked ty mas 16 rokov?
husty for, ze? podla mna brutalny uplne.
no..ved ja nevravim, mozu byt aj vynimky, ale tato ma neskutocne prekvapuje je to lepsie neskor podla mna. optimalne az vtedy, ked uz sa clovek moze sobasit, proste zacnes vztah, zistis za rok a pol, ze je to vhodny partner a hotovo, bereme sa, hudba hraj!
a nie ze chodim 3 roky a cakam este 10 kym dokonci skolu a jedno s druhym. pausal za mobil zaplatit
A že je také bezproblémové ujasniť si o čo človeku ide vo veci, o ktorej vlastne čo sa skúseností týka nemá ani páru?
(Ja viem, to slovo skúsenosť je v tomto strašne škaredé, no neviem ako inak to vyjadriť, nezdá sa mi prirodzené, aby sa človek v oblasti vzťahov umelo krotil napríklad do 25ky, kedy si povie, že už je "pripravený") ...
Ono, ak to mal byť len opis tvojho osobného postoja k vzťahom, tak som úplne ticho, ale mal som pocit akoby si to rád aplikoval všeobecnejšie ...
@pubertslatinocelny ja tiez suhlasim s @tunidlo ... ty to tak nejak veľmi...hmm neviem jásť srpávne slovo, ale proste veľmi veľmi to berieš... ja som teraz s mojím priateľom necelé 2roky, najprv sme boli kamaráti, nejak sa to samo "zvrtlo" a začali sme byť čosi viac...beriem to ako kvázi vážny vzťah, lebo predsa len sme spolu dlhšie, sme si svoje zažili a máme sa skutočne radi, ale to neznamená, že sa hneď chceme brať, ale zas to nie je ani nejak vylúčene možno, ktovie čo budúcnosť prinesie...možno sa o týždeň pohádame na život a na smrť, možno ma pozajtra prejde motorka atď atď ... bez urážky "pubertslatinocelny", ale podľa mňa by mal človek aj niečo prežiť, aby sa mohol vôbec brať...myslíš si, že je krásne a úžasné ak ti bude tvoja budúca manželka aj jedinou priateľkou, ktorú si kedy mal? ja si nemyslím, že je to dobré... veď každý vzťah, hoci bol zlý, ťa niečo naučí, o niečo obohatí..a potom budeš už pri tej svojej "pravej" o niečo múdrejší a nebudeš si možno lámať hlavu nad nejakými balamitami, ktoré by si asi inak aj hneď vedel vyriešiť, ale keďže si nikdy s takou"balamitou" nemal skúsenosť, budeš do toho hneď hodený... porozmýšľaj o tom
jasne, ze clovek by mal nieco prezit prv, nez sa bude brat ved ja nehovorim, ze ma sediet niekde doma zavrety a nic nerobit. praveze v sucasnosti je plno moznosti cestovat a makat na sebe a jedno s druhym a tie je velmi uzitocne vyuzivat - a ked mas od 15-tich vztah, tak je to zbytocne obmedzenie, lebo ked budes chciet v 17-tich odcestovat na rok studovat vonku kamsi, tak budes musiet zvazovat, ako to poznaci tvoj vztah a podobne...cize obmedzuje to cloveka skor ako treba. a co sa mna tyka, tak ja povazujem za optimalny stav, ak by som mal jedinu zenu na cely zivot s tym, ze by bola zaroven aj prva, s kt. som chodil, to sa v mojom pripade stat uz nemoze a nevidim to ako tragediu...ale ked si sa pytala "myslíš si, že je krásne a úžasné ak ti bude tvoja budúca manželka aj jedinou priateľkou, ktorú si kedy mal?", tak odpovedam, ze ano
jasne, ze aj zly vztah ta obohati, skoro vsetko na svete ta obohacuje, otazne ale je, ci je to aj tak dobre- ked porovnavas pozitiva/negativa, ci pozitiva napokon prevazia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
husty for, ze? podla mna brutalny uplne.
no..ved ja nevravim, mozu byt aj vynimky, ale tato ma neskutocne prekvapuje je to lepsie neskor podla mna. optimalne az vtedy, ked uz sa clovek moze sobasit, proste zacnes vztah, zistis za rok a pol, ze je to vhodny partner a hotovo, bereme sa, hudba hraj!
a nie ze chodim 3 roky a cakam este 10 kym dokonci skolu a jedno s druhym. pausal za mobil zaplatit
A človek vlastne má šancu zistiť, kto vôbec z pohľadu vzťahu je a čo chce, až keď je schopný zosobášiť sa? ...
Mne osobne sa to nezdá príliš zdravé ...
jaj, asi rozumiem.
nie, kto vôbec z pohľadu vzťahu je a čo chce moze clovek byt schopny zistit aj skor.
pre mna je cielom chodenia najst si manzelku, no. z toho teda vychadzaju aj tieto veci, ze kedy a kolko a tak..
A si si istý, že to nie je skreslený pohľad?
A že je také bezproblémové ujasniť si o čo človeku ide vo veci, o ktorej vlastne čo sa skúseností týka nemá ani páru?
(Ja viem, to slovo skúsenosť je v tomto strašne škaredé, no neviem ako inak to vyjadriť, nezdá sa mi prirodzené, aby sa človek v oblasti vzťahov umelo krotil napríklad do 25ky, kedy si povie, že už je "pripravený") ...
Ono, ak to mal byť len opis tvojho osobného postoja k vzťahom, tak som úplne ticho, ale mal som pocit akoby si to rád aplikoval všeobecnejšie ...
jasne, ze clovek by mal nieco prezit prv, nez sa bude brat ved ja nehovorim, ze ma sediet niekde doma zavrety a nic nerobit. praveze v sucasnosti je plno moznosti cestovat a makat na sebe a jedno s druhym a tie je velmi uzitocne vyuzivat - a ked mas od 15-tich vztah, tak je to zbytocne obmedzenie, lebo ked budes chciet v 17-tich odcestovat na rok studovat vonku kamsi, tak budes musiet zvazovat, ako to poznaci tvoj vztah a podobne...cize obmedzuje to cloveka skor ako treba. a co sa mna tyka, tak ja povazujem za optimalny stav, ak by som mal jedinu zenu na cely zivot s tym, ze by bola zaroven aj prva, s kt. som chodil, to sa v mojom pripade stat uz nemoze a nevidim to ako tragediu...ale ked si sa pytala "myslíš si, že je krásne a úžasné ak ti bude tvoja budúca manželka aj jedinou priateľkou, ktorú si kedy mal?", tak odpovedam, ze ano
jasne, ze aj zly vztah ta obohati, skoro vsetko na svete ta obohacuje, otazne ale je, ci je to aj tak dobre- ked porovnavas pozitiva/negativa, ci pozitiva napokon prevazia.
Definuj vztah.