Nedělat a vydělat, dobrý chlap nenechá ženu dělat a vydělá tolko peňazí, čo ona nedokáže minuť!
tak by to malo byť v skutočnosti, ale nie je, na Slovensku takéto motto funguje len v maloktorej rodine. Uvažujete po škole pracovať v zahraničí, aby ste si mohli take niečo dovoliť?
prepinaky ?? tak to bolo mozno v 19. storoci ... emancipacia prebehla ,, zeny mozu volit , maju rovnake prava ako my ,, tak preco by mali doma sediet ??
@zajko30 ja som konzervatívny, na tieto nové pravidlá moc nie som, mne sa viac páčia také konzervatívnejšie - "žena má variť, upratovať dom, starať sa o deti a muž je pán tvorstva"
tak by to malo byť? no mne by sa nechcelo sedieť celý deň doma, starať sa o deti, upratovať, variť, nič netvoriť a hlavne s nikým nekomunikovať. však to je na zbláznenie! a keď deti trochu odrastú, tak už nie je vôbec čo robiť, kým človek nemá tak veľký dom, aby bolo každý deň čo upratovať. vieš si predstaviť byť celý život každý deň sám zavretý doma, keď to tu opisuješ ako neviemaký ideál? nehovoriac o tom ponižujúcom a vinnom pocite, že si ma muž vydržiava.
@anzu a je to tu, žena by sa cítila ako vtáčik, zavretý v zlatej klietke, mňa by to tiež nebavilo, volne lietať a užívať si aj ked možno v chudobe, by bolo určite lepšie...filip
@tomas čiže vyciciavanie banky ti vadí, ale ak bude vyciciavať teba, lebo bude len doma sedieť a všetko jej hodíš k nohám, pokiaľ si bude plniť svoje povinnosti žienky domácej, to môže byť?
chcem pracovat v zahranici a prezivat z mesiaca na mesiac pricom si na konci kazdeho mesiaca spravim obrovske nakupy a obmedzim sa na jedle, budem mat este aj lepsiu postavu
@snehovavlocka ale ja som nenapísal, že nemá chodiť do práce, napísal som, že sa má variť, upratovať a starať sa o deti (na miesto toho čo písal @zajko30 )
@snehovavlocka@7 alebo by tá manželka mohla zároveň robiť opatrovateľku a slúžku, plus manželské povinnosti, a muž jej za to môže platiť . A sme tam, ako na začiatku. Že tá žena bude doma.
asi by som sa cítila dosť zbytočne, keby som len trčala doma ako kus nábytku a chlap by na mňa makal. Zrejme by som mala už úplne nulové sebavedomie. To je proste zlý spôsob. Nemám rada baby, ktoré by sa najradšej len prečečúrali pred zrkadlom a boli krásne a inak by z nich nebol žiadny úžitok. nepokladám to za správny spôsob a argumenty typu "v minulosti to fungovalo" ma proste nepresvedčia.
hm, podla mna by to malo byt, ze kazdy si plati svoje. co ked sa rozvedu? vsetko fajn. kazdy mal svoje, tj ziadne sudy o majetok ani nic podobne a hotovo. a okrem toho, co ked si najdem lepsieho a nebude tolko zarabat? ak si kazdy plati sam, tak to nie je problem. ak nie, tak automaticky: z coho budem zit ked sa rozvediem?- tak toto neee proste zena by nemala byt zavisla na chlapovi.
@nervoznyclovek aj keby som sa mala sudit o auto, aj tak je to dost sud sa natahuje dlho tak ci tak. nezavisi o kolko veci v nom ide. staci jedna. aaaa citila by som sa okrem toho vsetkeho blbo keby ma niekto zivil aj po mojej 18tke. a to nehovorim o pocite zaviazanosti a tak.
@25 teda vlastne chlapov nepotrebujeme ked si zarobime, o decka a byt sa postarame, navarime atd a s chlapom by sme sa len darmo jedovali ved bud by bol v krcme a potom nech radsej ani domov nechodi alebo by sa nalieval pivom pred telkou...
a este mi prosim vysvetli cim sa prejavuje to ze je panom tvorstva
@snehovanlocka Áno treba. Minimálne dohodu o vykonaní práce. Ak by bola chorá, má u manžela ospravedlnenú nečinnosť a navyše od štátu nárok na PN-ku. Ty brďo, my tu nakoniec vymyslíme super systém ako to v manželstve vyriešiť pri dnešnom nedostatku pracovných miest.
@stage dnes ti tie zavináče nejak nejdú, čo si mal na obed?
ale zaujímalo by ma, ako by sa vyriešila pracovná doba, lebo 8 hodín denne je málo na takú činnosť a nadčasy tiež nemôžu niekoľkonásobne prekračovať štandard
Za názor, že žena má sedieť doma a starať sa o deti, variť a upratovať by som fackala a fackala.
Áno, žena je matka, tak je prirodzené že sa má starať o deti a doma aj niečo robiť. Ale preto že je žena nemusí byť doma zavretá 24 hodín denne. Aj žena má svoj život a svoje ciele, nie len muž. A toto presne očakávam od partnera, aby akceptoval že mám aj svoj osobný život a ciele čo by som chcela dosiahnuť.
Názov tejto témy je píčovina. Síce je pravda že živiteľom rodiny by mal byť muž(aj keď u poniektorých rodinách to tak nie je), ale zase netreba si zameniť slovo rodina so slovom žena. Otec ma živiť svoju rodinu(otec + mama + deti) to je rodina a nie samotnú ženu ktorá ma ruky, nohy a je zdochnutá do roboty. Zase každý pár ktorý sa miluje tak si určite nebude medzi sebou vyčítať že ja zarobím toľko a ty zasa toľko, to je na hlavu buď je žena kurva ktorá rozhadzuje hlava, nehlava a tej by bolo málo aji keby muža mala prezidenta, alebo zase chlap je kokot ak žene vyčíta že zarába menej, to už je pod úroveň chlapa ak toto urobí.
"Uvažujete po škole pracovať v zahraničí, aby ste si mohli take niečo dovoliť?"
Neviem čo si chcel tým to povedať ale ak toto: Že len tak si chlap zaslúži ženu že ju bude živiť a ona bude doma sedieť, tak neviem či tento typ ženy je vôbec žena alebo skôr mrcha. Každá vzdelaná a pracovitá žena určite nebude chcieť doma sedieť ani za milión. Doma budú sedieť len tie kravy ktoré sú zdochnuté aj niečo navariť a nie to ešte pracovať. Ďalej majú učňovské vzdelanie alebo nejakú maturitu z gymka a akurát jedno plus že sú pekné. Chlap si má ženu zaslúžiť tým ako sa k nej chová a ako ju miluje a rovnako žena chlapa a určite nie koľko má chlap na kreditke, takéto partnerstvá sú na nič. Buď žene to vyhovuje že má peniaze koľko chce a načo chce a popri tom má ešte niekoľko mužov ktorý jej tiež dávajú čo chce za služby. Sú aj iné typy žien práve opačné ktoré majú bohatého muža kokota ktorý si nevidí na špičku nosa, ktorý im len dáva čo chcú ale si ženu vôbec neváži(dokonca ju fyzicky a psychický týra) ma ju len aby mal manželku ale popri nej má ešte štetky a jej dáva peniaze aby sa jej zbavil a mal od nej pokoj a väčšinou sú to tie naj. ženy. (Sú pekné, milé ba aj zo slušným vzdelaním no bohužiaľ väčšinou už majú deti a nevedia ako odísť od magora ba sa ho ešte boja ak sa im vyhráža)
Nakoniec vo všetkých normálnych a šťastných rodinách pracuje aj manžel aj manželka aj keď manžel je ministrom a manželka predávačkou, sekretárkou, zdrav. sestrou a pracuje lebo chce pracovať a nie sedieť doma a hovno robiť, ako som napísal len lenivý a zdochnutý nebudú robiť a povedia že môj partner/partnerka zarobí dostatok, tak na čo robiť.
Práca šľachtí človeka a je to čistá pravda. Len si treba dať dvoch ľudí(či už zeny alebo mužov), ktorý majú rovnaký majetok a jeden ho zdedil a v živote nič nerobil a druhý si vlastnoručne zarobil a je to vidno už na správaní.
Preto určite by som nechcel manželku ktorá by nechcela pracovať. Áno nehovorím čo jej budem vidieť na očiach tak jej dám všetko, lebo ju ľúbim. Ale zase nebudem podporovať a obdarovávať nejakú zdochnutú mrenu, ktorá nič nerobí ani doma, len lieta po obchodoch a rozhadzuje peniaze na kraviny (na 30 topánky, 60 kabelku atď).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Treba jednoho chlapa na to, ab zarábal, ďalšieho aspoň jedného aby varil a upratoval a ja by som sa mohla v kľude venovať svojim veciam.
A úplne najlepšie, ak by to boli eunuchovia
@snehovavlocka
"tak to by to malo v skutocnosti byt"
radsej nic nepisem
@kosmiklove
Všetko si doma porobí, uprace, navarí, deti zaopatrí a mesačne za to dostane od manžela trebárs 3 tisíc euro. Čo je na tom zlé?
po druhe co na tom ze zena si zarobi sama na svoje serepeticky ?
nech je rada ze ma muza ktori plati vsetko ostatne pripadne jej nieco ale ne cely satnik 500 topanok a 300 siat + ucty za dom + pohonne hmoty aut/a
staci aby jej daval tolko co potrebuje na zivot + nieco navyse ale urcite nie tak aby nemal ani na obed v rpaci ked uz nestiha domov...
To jedine o co ma zmysel sa pri rozvode sudit je dom/byt , firma a auto.
Vsetko ostatne ti moze byt na haku a tieto 3 veci zial byvaju casto spolocne....
a este mi prosim vysvetli cim sa prejavuje to ze je panom tvorstva
ale zaujímalo by ma, ako by sa vyriešila pracovná doba, lebo 8 hodín denne je málo na takú činnosť a nadčasy tiež nemôžu niekoľkonásobne prekračovať štandard
Áno, žena je matka, tak je prirodzené že sa má starať o deti a doma aj niečo robiť. Ale preto že je žena nemusí byť doma zavretá 24 hodín denne. Aj žena má svoj život a svoje ciele, nie len muž. A toto presne očakávam od partnera, aby akceptoval že mám aj svoj osobný život a ciele čo by som chcela dosiahnuť.
Neboj, nad 8 hodín sú predsa nadčasy. Tie sa priplácajú. Predstav si teraz, že by sa novomanželky bavili spôsobom :
- A ty si sa vydala za koľko na hodinu?
- Len za 3 €, ale ja nie som bohvie ako šikovná.
- To ja som sa už naučila piecť bábovku aj zavárať, aj pekná som, tak mi manžel zvýšil a teraz mi dáva 4,50 € na hoďku.
z manželstva by bol teda ozaj biznis, už by sa nám potom aj oplatilo založiť špeciálnu agentúru
"Uvažujete po škole pracovať v zahraničí, aby ste si mohli take niečo dovoliť?"
Neviem čo si chcel tým to povedať ale ak toto: Že len tak si chlap zaslúži ženu že ju bude živiť a ona bude doma sedieť, tak neviem či tento typ ženy je vôbec žena alebo skôr mrcha. Každá vzdelaná a pracovitá žena určite nebude chcieť doma sedieť ani za milión. Doma budú sedieť len tie kravy ktoré sú zdochnuté aj niečo navariť a nie to ešte pracovať. Ďalej majú učňovské vzdelanie alebo nejakú maturitu z gymka a akurát jedno plus že sú pekné. Chlap si má ženu zaslúžiť tým ako sa k nej chová a ako ju miluje a rovnako žena chlapa a určite nie koľko má chlap na kreditke, takéto partnerstvá sú na nič. Buď žene to vyhovuje že má peniaze koľko chce a načo chce a popri tom má ešte niekoľko mužov ktorý jej tiež dávajú čo chce za služby. Sú aj iné typy žien práve opačné ktoré majú bohatého muža kokota ktorý si nevidí na špičku nosa, ktorý im len dáva čo chcú ale si ženu vôbec neváži(dokonca ju fyzicky a psychický týra) ma ju len aby mal manželku ale popri nej má ešte štetky a jej dáva peniaze aby sa jej zbavil a mal od nej pokoj a väčšinou sú to tie naj. ženy. (Sú pekné, milé ba aj zo slušným vzdelaním no bohužiaľ väčšinou už majú deti a nevedia ako odísť od magora ba sa ho ešte boja ak sa im vyhráža)
Nakoniec vo všetkých normálnych a šťastných rodinách pracuje aj manžel aj manželka aj keď manžel je ministrom a manželka predávačkou, sekretárkou, zdrav. sestrou a pracuje lebo chce pracovať a nie sedieť doma a hovno robiť, ako som napísal len lenivý a zdochnutý nebudú robiť a povedia že môj partner/partnerka zarobí dostatok, tak na čo robiť.
Práca šľachtí človeka a je to čistá pravda. Len si treba dať dvoch ľudí(či už zeny alebo mužov), ktorý majú rovnaký majetok a jeden ho zdedil a v živote nič nerobil a druhý si vlastnoručne zarobil a je to vidno už na správaní.
Preto určite by som nechcel manželku ktorá by nechcela pracovať. Áno nehovorím čo jej budem vidieť na očiach tak jej dám všetko, lebo ju ľúbim. Ale zase nebudem podporovať a obdarovávať nejakú zdochnutú mrenu, ktorá nič nerobí ani doma, len lieta po obchodoch a rozhadzuje peniaze na kraviny (na 30 topánky, 60 kabelku atď).