Tento rok som objavila jazykové pobyty od EducationFirst. Rozmýšla budúci rok íst na prázdninový...A chcela by som ísť do Ameriky konktrétne do NY alebo LA alebo Anglicka.
Máte niekto skúsenosť?
Je lepšie ubytovanie v rodine alebo internáte/rezorte?
s intrakom nic nepokazis (akurát ze mas len 15, cize by si bola dost pod dohladom, i ked....), ale rodina (ak naozaj sadne a su to prijemni ludia a mas teda stastie) tak je to ovela lepsie.
ja som bola pred 10 rokmi (otrasne to znie) 2x na pobyte takom letnom sice v inej krajine a s inou agenturou ale toto su take vseobecne informacie
ja osobne by som odporucila skor rodinu. na tom intraku su vselijaki ludia casto ani jazyk poriadne nevedia skupinkuju sa... v rodine mas nuteny a lepsi kontakt s jazykom plus vidis ako taka rodina zije co jedavaju etc a to je podla mna velmi zaujimave. plus si myslim ze ti v pripade problemu efektivnejsie pomozu.
vidim ze pises ze chces ist do NY alebo LA ale maj na mysli to ze na times square skolu asi mat nebudes a neviem neviem ci vas budu pustat bez dozoru von - ak hej, tak len na par hodin. toto je dolezite si uvedomit aby si predisla sklamaniu na druhej strane ak si vyberies nejake anglicke mensie mesto tak tam bude tej slobody viac (a bude to isto aj financne priatelnejsie. ono vies tieto pobyty sa tvaria ze su neviemake super ale az tolko sa tam toho nenaucis viem to porovnat. za tie 2-3 tyzdne no hej pomoct pomoze ale zazraky od toho necakaj. za mna su taketo vyletiky do ameriky priserne predrazene a pokial mas len 15 rokov tak by som to anglicko videla ako lepsiu moznost)
kebyze chces nieco vediet kludne mi napis
@kaylee Budem mať 16 takže ísť ako 16-ročná do Ameriky sa aj trochu bojím... Ja od tej Ameriky strašne veľa očakávam -proste že tie obchody ,parky ,ulice a všetko je také úžasné no ale asi to tak nieje .A takisto veľa očakavam od celeho toho pobytu lebo ono sa to zdá byť super. Anglicko ma tiež veľmi láka takže skôr by som asi išla tam. A s tými cenamy máš pravdu no pred rokmi boli asi ceny iné...Mne ide dosť o tú angličtinu ale chcela by som spoznávať tie mestá, pamiatky ,ísť tam nakupovať No v rodine môžu byť aj nejaké problémy tak preto by som išla radšej na internát ale zase v rodine lepšie spoznáš kultúru tak...No ako fakt neviem Ale ďakujem za radu
jednoznačne rodina! ak získaš dobrú čo oni väčšinou majú dobré kedže si za to platíš dosť slušné peniaze, tak zažiješ s tou rodinou toľko srandy a získaš úžasné spomienky
@4 akoze, ja som bola v sedemnastich a sloboda obrovska, bola som teda vo francuzsku ale nikto ma nijak neobmedzoval, v pohode do noci vonku, len aby som prisla na veceru a potom hybaaaaaj do ulic @6 one, ak nie si dcera borisa kolara, s nejakym brutalnm nakupovanim nepocitaj
a tak vseobecne, EF je tak o 20% drahsia nez ine agentury so...
ok, bola som s nimi v anglicku.
v cambridge.
byvala som u indov, boli vazne super, uzasna rodina.
lenze.
okrem toho, ze ten pobyt je drahy jak kkt, mas tam este vela skrytych poplatkov cize sa ti to o vela este navysi tam (napriklad, musis si kupovat jedlo, co nie je lacna zalezitost, potom cestovny listok-tyzdennik kedze skoro nikto nebyval priamo v meste aby mohol chodit pesi, taxiky-kedze nie stale chodia busy a chces ist na vylety, vylety su kapitola sama o sebe, ale tie boli fajn)
ja osobne som s tym spokojna nebola, ani co sa tyka vyucby, bol problem s preradenim sa do lepsej skupiny- v triede som mala samych arabov, co nevedeli po anglicky, nakolko ma dali do A2 skupiny (zmaturovala som z Aj na dvojku z urovne B2,ok) a ked som sa chcela preradit, pani sa so mnou odmietla bavit a musela som v tej triede ostat do konca pobytu. V anglictine som sa zlepsila len preto, ze som si tam rychlo nasla kamosov, co boli na urovni C1-C2 a vela som sa s nimi rozpravala a vsetci sa cudovali, preco som v triede s arabmi, francuzmi, talianmi, ked ti nic nevedia.
Dalsia vec- nam sa stalo, ze vela rodin, v ktorych boli ubytovani kamarati, moja sestra atd. absolutne neboli kontrolovani EFkom. Segra dosla do rodiny, kde mali po zemi pohadzane spinave pradlo, plesnive chladnicky, nedavala im jest, na hajzli bezne dva stvorceky papiera a podobne, jednoducho otras. A ked prisla do skoly, ze sa chce preradit, povedali jej, ze nemaju pre nu rodinu. V takom pripade, im tam treba vsetkym nadat a vyhrazat sa- do vecera mala vybavene nahradne ubytovanie,tam uz bola spokojna.
Takze v konecnom dosledku- ja som spokojna nebola a rozhodne neodporucam.
pred 4 rokmi som bola v Torquay na 3 týždne. moja rodina bola najviac super na svete, najväčšia skvelota.
celkovo som bola s pobytom spokojná, ale čo sa týka EF, dá sa to zhodnotiť ako málo muziky za veľa peňazí.
verím, že sú aj lepšie organizácie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ja osobne by som odporucila skor rodinu. na tom intraku su vselijaki ludia casto ani jazyk poriadne nevedia skupinkuju sa... v rodine mas nuteny a lepsi kontakt s jazykom plus vidis ako taka rodina zije co jedavaju etc a to je podla mna velmi zaujimave. plus si myslim ze ti v pripade problemu efektivnejsie pomozu.
vidim ze pises ze chces ist do NY alebo LA ale maj na mysli to ze na times square skolu asi mat nebudes a neviem neviem ci vas budu pustat bez dozoru von - ak hej, tak len na par hodin. toto je dolezite si uvedomit aby si predisla sklamaniu na druhej strane ak si vyberies nejake anglicke mensie mesto tak tam bude tej slobody viac (a bude to isto aj financne priatelnejsie. ono vies tieto pobyty sa tvaria ze su neviemake super ale az tolko sa tam toho nenaucis viem to porovnat. za tie 2-3 tyzdne no hej pomoct pomoze ale zazraky od toho necakaj. za mna su taketo vyletiky do ameriky priserne predrazene a pokial mas len 15 rokov tak by som to anglicko videla ako lepsiu moznost)
kebyze chces nieco vediet kludne mi napis
@6 one, ak nie si dcera borisa kolara, s nejakym brutalnm nakupovanim nepocitaj
a tak vseobecne, EF je tak o 20% drahsia nez ine agentury so...
v cambridge.
byvala som u indov, boli vazne super, uzasna rodina.
lenze.
okrem toho, ze ten pobyt je drahy jak kkt, mas tam este vela skrytych poplatkov cize sa ti to o vela este navysi tam (napriklad, musis si kupovat jedlo, co nie je lacna zalezitost, potom cestovny listok-tyzdennik kedze skoro nikto nebyval priamo v meste aby mohol chodit pesi, taxiky-kedze nie stale chodia busy a chces ist na vylety, vylety su kapitola sama o sebe, ale tie boli fajn)
ja osobne som s tym spokojna nebola, ani co sa tyka vyucby, bol problem s preradenim sa do lepsej skupiny- v triede som mala samych arabov, co nevedeli po anglicky, nakolko ma dali do A2 skupiny (zmaturovala som z Aj na dvojku z urovne B2,ok) a ked som sa chcela preradit, pani sa so mnou odmietla bavit a musela som v tej triede ostat do konca pobytu. V anglictine som sa zlepsila len preto, ze som si tam rychlo nasla kamosov, co boli na urovni C1-C2 a vela som sa s nimi rozpravala a vsetci sa cudovali, preco som v triede s arabmi, francuzmi, talianmi, ked ti nic nevedia.
Dalsia vec- nam sa stalo, ze vela rodin, v ktorych boli ubytovani kamarati, moja sestra atd. absolutne neboli kontrolovani EFkom. Segra dosla do rodiny, kde mali po zemi pohadzane spinave pradlo, plesnive chladnicky, nedavala im jest, na hajzli bezne dva stvorceky papiera a podobne, jednoducho otras. A ked prisla do skoly, ze sa chce preradit, povedali jej, ze nemaju pre nu rodinu. V takom pripade, im tam treba vsetkym nadat a vyhrazat sa- do vecera mala vybavene nahradne ubytovanie,tam uz bola spokojna.
Takze v konecnom dosledku- ja som spokojna nebola a rozhodne neodporucam.
celkovo som bola s pobytom spokojná, ale čo sa týka EF, dá sa to zhodnotiť ako málo muziky za veľa peňazí.
verím, že sú aj lepšie organizácie.