No mám kučeravé vlasy ale moc neviem čo s nimi. Mne sa kučery celkom páčia takže si ich určite nechcem žehliť. Len nemám rada to, že sú také nepravidelné, alebo keď idem spať s mokrými vlasmi tak sú na druhý deň ako seno.... Neviete mi poradiť ako by som
ale vážne, ja v tomto neviem, ja mám vlasy rovné aj po natočení :/ ale vraj je dobré si ich na noc zapliesť alebo nejako zatočiť, akoby si ich mala rovné a chceš si spraviť vlnky, vraj to pomáha, ale žiaľ z vlastnej skúsenosti neviem poradiť
Keď si umyješ vlasy, daj si nejaký balzam, nejlepšie neoplachovateľný. Potom si na ne ešte môžeš dať nejaký gél alebo tužidlo na zvýraznenie kučier a nechaj voľne uschnúť alebo ofénuj s fénom s difuzérom. A určite nechodievaj spať s mokrými!
Jednak používam šampón a kondicionér výhradne na kučeravé vlasy (raz za týždeň si dávam aj hydratačnú masku) ale po umytí si do vlhkých vlasov votriem penové tužidlo na kučeravé vlasy (od L'oreal, Curl power)
A funguje
Hlavne nikdy nechoď spať s mokrými vlasmi, to je to najhoršie čo môžeš urobiť
aj keď to nebolo smerované mne, aj tak vďaka za radu Musím vyskúšať niekedy.. a tak isto ako komentár vyššie.. tiež som zistila, že ten problém mám, že chodím spávať s mokrými vlasmi.
Na noc si ich v žiadnom prípade nenechávaj v gumičke, či už v cope, či už vo vrkočoch - a hlavne nie mokré. Vlasy sa ti tak začnú lámať. V cope na temene hlavy, pri vrkočoch na koncoch (mne kôli vrkočikom odstrihli asi dva decimetre lebo to bol jednoducho hnus, čo som tam namiesto vlasov mala).
Ja mám vlasy prirodzene vlnité a stačí mi, ak si ich po umytí rozčešem (plus pridám penové tužidlo) a vysuším difúzerom (hlavu mám sklonenú dole). Dajú sa použiť aj natáčky, ale kučery z nich mi prídu hrozne umelé.
@lilnicole tužidlo je dobrý nápad ako to s ním vlastne funguje? votrieš do vlasov ešte kým sú vlhké a potom by si mali držať tvar a už s nimi nič viac nerobíš? a vidíš tam viditelný rozdiel? diki za rady
@pavlinkaa ja som to tak robila bežne a keď som sa ráno zobudila, na mojej hlave bol výbuch kučery strašne nepravidelné, divne mi to všetko odstávalo od hlavy... keď už nestihneš s mokrými, tak aspoň aby si ich mala polosuché, ja si ich zvyčajne vyložím nad vankúš, aby som si ich nepriľahla v noci a neurobila z nich palacinku
A hej, bolo mi aj odporúčané si vlasy nečesať na sucho, lebo budeš ako pudel. Češ si ich po umytí a aj to veľmi pomaly, aby si ich nepolámala (vlasy sú veľmi krehké keď sú mokré) buď rukami alebo hrebeňom so širokými medzerami medzi zúbkami
Problém je to, že raz keď máš kučeravé vlasy, si ich musíš buď žehliť nonstop, alebo sa o ne poriadne starať
@danica123 ono, to tužidlo je určené na tvarovanie kučier. A keďže my už kučeravé vlasy máme, stačí len na to, aby tvar udržal. A áno, stačí len ho votrieť do vlasov a nechať uschnúť. Tak je tam rozdiel, lebo bez toho mám vlasy hnusne krepovité a stoja si ako im príde
no veď toto.. Keď som bola mladšia, chodievala som spávať s mokrými neučesanými vlasmi, ráno som ich učesala a mala som totálny výbuch na hlave. Potom som chodievala spávať ešte s mokrými vlasmi vo vrkoči a ráno boli zase až hrozne objemné. Kamarátka mi minule poradila, aby som si vlasy po umytí prečesala iba prstami a ráno si ich už vôbec nečesala.. Lenže ráno, keď som sa zobudila, vyzeralo to vážne ako seno alebo ako nejaké hniezdo. Tak teraz vyskúšam tvoj spôsob.
Nehovorím, že to pomôže každému hej, aby náhodou som nebola ja tá zlá ale mne to pomohlo veľmi (mala by som používať ešte nejaké olejčeky na vtieranie pre krepovité vlasy ale už kašlem na to
tie gumicky ked som si dala na hlavu na vecer..nebolo to rano ziadne kuzlo :/ ja si ich proste rano trosku namocim pretrasiem necham uschnut a mam peeeekne kucery
Mám to a je to perfektné! Umyjem si vlasy,nechám ich preschnúť a keď sú ešte vlhké dám si trošku tohoto styl. mlieka .. zapletiem na noc vrkoč a vlny držia aj dva dni. Je to kus drahé,ale fakt to pomáha. Ja mám vlasy také hociaké..ani kučeravé ani rovné ani vlnavé...no a s týmto aspoň vyzerajú upravene
L'Oréal Professionnel Tecni.Art Hairmix Spiral Splendour ... taky krem po umyti vlasov co sa neoplachuje, drahy ale staci ho len trosicka asi jak ...no proste troska a kucerave vlasy su fajnovéé sama to pouzivam a vrelo doporucujem (aj kamoskam sa osvedcil)
používať kondicioner a asi ešte nejaky balzam .. a tiez asi skor nechodit spat s mokrymi ... alebo ja sa napríklad nemôžem česať lebo vyzerám potom ako Hermiona takže sa češem len hneď po umytí ked mám vlasy ešte mokré potom už nie ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale vážne, ja v tomto neviem, ja mám vlasy rovné aj po natočení :/ ale vraj je dobré si ich na noc zapliesť alebo nejako zatočiť, akoby si ich mala rovné a chceš si spraviť vlnky, vraj to pomáha, ale žiaľ z vlastnej skúsenosti neviem poradiť
A funguje
Hlavne nikdy nechoď spať s mokrými vlasmi, to je to najhoršie čo môžeš urobiť
Tak už viem kde je problém.
@lilnicole Asi otestujem tvoj komentár
aj keď to nebolo smerované mne, aj tak vďaka za radu Musím vyskúšať niekedy.. a tak isto ako komentár vyššie.. tiež som zistila, že ten problém mám, že chodím spávať s mokrými vlasmi.
Na noc si ich v žiadnom prípade nenechávaj v gumičke, či už v cope, či už vo vrkočoch - a hlavne nie mokré. Vlasy sa ti tak začnú lámať. V cope na temene hlavy, pri vrkočoch na koncoch (mne kôli vrkočikom odstrihli asi dva decimetre lebo to bol jednoducho hnus, čo som tam namiesto vlasov mala).
Ja mám vlasy prirodzene vlnité a stačí mi, ak si ich po umytí rozčešem (plus pridám penové tužidlo) a vysuším difúzerom (hlavu mám sklonenú dole). Dajú sa použiť aj natáčky, ale kučery z nich mi prídu hrozne umelé.
A hej, bolo mi aj odporúčané si vlasy nečesať na sucho, lebo budeš ako pudel. Češ si ich po umytí a aj to veľmi pomaly, aby si ich nepolámala (vlasy sú veľmi krehké keď sú mokré) buď rukami alebo hrebeňom so širokými medzerami medzi zúbkami
Problém je to, že raz keď máš kučeravé vlasy, si ich musíš buď žehliť nonstop, alebo sa o ne poriadne starať
no veď toto.. Keď som bola mladšia, chodievala som spávať s mokrými neučesanými vlasmi, ráno som ich učesala a mala som totálny výbuch na hlave. Potom som chodievala spávať ešte s mokrými vlasmi vo vrkoči a ráno boli zase až hrozne objemné. Kamarátka mi minule poradila, aby som si vlasy po umytí prečesala iba prstami a ráno si ich už vôbec nečesala.. Lenže ráno, keď som sa zobudila, vyzeralo to vážne ako seno alebo ako nejaké hniezdo. Tak teraz vyskúšam tvoj spôsob.
Mám to a je to perfektné! Umyjem si vlasy,nechám ich preschnúť a keď sú ešte vlhké dám si trošku tohoto styl. mlieka .. zapletiem na noc vrkoč a vlny držia aj dva dni. Je to kus drahé,ale fakt to pomáha. Ja mám vlasy také hociaké..ani kučeravé ani rovné ani vlnavé...no a s týmto aspoň vyzerajú upravene