@nietimekki@micenzo . vazne?? tak sorry ludia ... to ma nenapadlo ... ale aj tak ... ludom z nizsim IQ ako som ja , to mozno nedojde ze je to BratisLava .. . a inak preco vam vadi , ked bratislave hovoria blava?
@avieabbey je to úplne odjebané, totálne zlé, fuj, je mi z toho na grc, Bratislavčan toto nikdy nepovie, fakt len mizivé percento Bratislavčanov, opakujem, Bratislavčanov toto povie, nehovorím o tých ćo sa sem po pičovaní naserú aby mali trošku peňazí a potom sa vrátili preč odkiaľ prišli a pićovali znovu. nehovorím že sú všetci takí, ale je ich dosť.
oukej, oukej...verejne sa ospravedlňujem bratislavsky-cítiacim občanom BRATISLAVY za to, že som napísala slovíčko Blava, ale uvedomte si jednu vec, že na celom Slovensku sa na východ od BRATISLAVY hovorí o nej ako o Blave, aj keď v živote nepochopím, čo vám BRATISLAVČANOM na tom vadí, veď to nie je urážka alebo čo....takže prepáčte veľavážení hrdobratislavčania, sľubujem, že budem mať také strašné výčitky, že ani nezaspím.. ...a prosím vás ak tu chcete ďalej riešiť nejaké názvy, skúste založiť iné fórum...
@nietimekki počul si niekedy niekoho pi*ovať na Bratislavu? mne sa to mesto páči a aj nad jej menom som minule tak premýšľala, ako príjemne to znie, ale nechápem teba a tebe podobných, ktorí tvrdia to, že všetci odinakiaľ na ňu pi.... a teda ste asi to jediné, čo mi ju bridí, ale bohužiaľ kvalitne :/
@nietimekki naozaj nechápem, čo to berieš až tak vážne, ale ak ti to robí radosť, kľudne si pičuj ďalej, pre mňa za mňa napíš článok o bratislavčanoch a nebratislavčanoch, aj o auparku, keď chceš, ty si ničíš nervy a ja ti len hovorím, že zbytočne..
tak, volajme Kosice Kesicany, Trnavu Trava, Trencin Trtcin, Bansku Bystricu Branska Bystra a cudujme sa, preco to obyvatelom tychto miest vadi... zeby preto, ze to nie je ich oficialny nazov? Asi tak, ako ked Annu volas Anca, Denisa Penis alebo Roberta Robertko... Ano, uraza nas, ze vam je zatazko vyslovit o 5 PISMEN viac.
@nietimekki tak to ja neviem, lebo som takých nezaregistrovala, ale všimla som si ako arogantne sa Bratislavčania v tomto fóre (a vo všetkých podobných) správate za takú pre ostatných banalitu (ľudia z iných skratkových miest to nikdy nerobia, teda mi to príde také divné) a myslím, že tým ešte podnecujete viac to tak volať a okrem iného, aby už fakt, že všetci pi*ovali na "Blavákov" a hlavne tento fakt by ste si mali všetci uvedomiť
teda to sú tie radikálne názory, ktoré vo mne búria krv a to sa veľmi nerada hádam... aj to, že človek proste nenájde prácu vo svojom regióne, lebo všetko sa proste logicky sústredí do hlavného mesta a ty tu zase na nich pi*uješ, akoby za to mohli, že sa to deje
a ďalej, ani ty určite nepochádzaš úplne z BA tým, že tvoji rodičia, starí rodičia alebo možno ešte ďalej sa tam dakedy prisťahovali
@vodcaztjnts@nietimekki keď košičanovi poviem, že idem do Ke, tak ma ešte pozve na poldeci a neuráža sa pre to, že som si skrátila názov jeho mesta.....a súhlasím s @meiram v jej názoroch
a tie mestá, ktoré si skomolila majú tri a menej slabík a však sa chcete hádať (ja to z vás cítim) pre vyššie uvedené príčiny, aby ľudia prestali mať Bratislavu radi vďaka jej obyvateľom
@nietimekki bohužiaľ žiadnych ľudí z Topoľčian nepoznám, ale asi som pochopila, ako si to myslel, len to je prezývka, nie skratka, keďže podobné prezývky poznám, ale lepšie žochári ako mrkvári si myslím
@vodcaztjnts@nietimekki skratka ako skratka...čo keby sme to ukončili takto: vám a niektorým bratislavčanom to vadí a mne a ostatku slovenskej populácie je to jedno, ďalšia diskusia nemá zmysel, aj tak nič nezmení..
a som ti vďačná že reaguješ aspoň na mňa slušne, lebo kedysi v podobnej debate sa jeden človek správal ku mne dosť zle a nakoniec som si zistila, že ani nie je priamo z BA
@bangbangboom pardón, Bystrica, Mikuláš, Nové Mesto, Dubnica, Kysucké.... keď náhodou nevieš čo znamená viacslovný názov :/
@meiram... prave si vymenovala mesta s viacslovnym nazvom, je pochopitelne, ze sa to skracuje a tym sa to nekomoli, lebo zachovas aspon jedno slovo kompletne. Kedy sa Bratislava volala Blava Bratislavska, nikto by sa za skratku Blava nehneval. Naozaj neviem, ako vam este vysvetlit, ze je to pre nas pejorativne oznacenie nasho mesta a nie ,,skratka"
@meiram ale to neni akoze napr. ze z banskej bystrice spravis banrica alebo liptovsky mikulas --> lipulas tak ako je z bratislavy blava .... (ale inac ako ja proti "blave" nemam nic, resp. nehovorim ze sa mi to 2x paci ale nezabijam za to )
@barky ty sa do toho nemiesaj, vy ste retardovani tam seci hore
a inac to akoze vp ici toto, ked tu henten pise. ze kedy to pochopime, ze to je pejorativne.. jaj tak blavakom sa to nepaci, tak to podme prestat pouzivat to som este nevidel toto. odporucam si transparenty postavit velike a chodi popri dialnici s tym
@bangbangbooom ja viem, všimla som si pri prehliadaní mapy, že sa to vlastne ani nedá, ale tiež sú to neúplné názvy tých miest, teda vynechaná časť ako v pojednávaní Bratislava vz. Blava
@vodcaztjnts tak šírte osvetu pre zánik tohto pomenovania trošku slušnejším spôsobom ako vyvolávaním konfliktov, lebo v ľudoch je zakorenené- čo im zakazuješ, to ti musia robiť naschvál... a ste prví s nietimekkim čo narovinu povedali, že vás to uráža , ostatní hneď začnú drbať, že akí sedláci... (wtf)
už som sa vyjadrila, že som Bratislavu mala rada do chvíle, kým som nezistila, že existujú takýto ľudia s názormi ako ste so spoluobyvateľmi prezentovali vyššie o tých múroch a podobné pi*oviny
Dobrú noc, idem spať, ráno cestujem....do Bratislavy (poprosím potlesk a standing ovation)......a neserte sa kvôli hlúpostiam, riešte radšej kto postaví archu, keď príde koniec sveta..
Tak napríklad ja som z Partizánskeho a každý to mesto volá Baťovka a nás baťovčanci A nikto sa za to neuráža Písmená naviac sú čas, čas sú peniaze a peniaze luxus a ten si dovoliť nemôžeme Inak naše hlavné mesto milujem, študujem tam a nikdy by som nič zlého nepovedala na krásavicu na Dunaji Najvačšie mesto, najviac možností, treba mať rešpekt...ale načo sa rozčulovať za niečo, čo sa zmeniť neda? Inak babenke ste touto diskusiou kurva pomohli Pííííís
konflikty vyvolavat nechcem, len som chcela poukazat na to, preco (poviem to pekne) sa hnevame my na nebratislavcanov-taka predsa bola otazka-neviete nas spravne pomenovat, a preco sa hnevaju nebratislavcania na nas-vraciame vam to podobne ako napriklad: sedlac, vidlaci, chamrad z lesa, patrite za mur. nie je to prijemne, vsak? ani nam
pamatate si, co vas doma (snad) ucili? nerob druhym to, co nechces, aby robili tebe, lebo sa ti to vzdy vrati
@vodcaztjnts ako myslím to úplne vážne, nikto nikdy ešte nepovedal PREČO mu to vadí, len samé zvady, vyhrávate hlavnú cenu....
to čo si práve opísala, krásne zodpovedá domino efektu, ja som nikdy nič neurobila bratislavčanom, ale oni ma odpísali na základe toho že som nebratislavčan (a proste ten názov Blava mám už napočúvaný a zafixovaný v hlave) a ja som teraz odpísala ďalších bratislavčanov, oni odpíšu ďalších nebratislavčanov atď. a kocky padajú
ale vieš ako strašne namyslene potom pôsobíte? dobre síce si mi to teraz vysvetlila pekne, ale ten pocit, že je*nutý bratislavčania si musia čosi dokazovať vo mne bude ešte dlho pretrvávať (dúfam, že len tak dlho, kým sa tam v septembri nezabývam)
a s tou špz ste to kompletne de*ebali, lebo teraz to naozaj skĺza povedať Bl...
k teme spz ti poviem len tolko, ze hlasovanie bolo verejne na internete a moja paranoja mi vravi, ze za BL hlasovali hlavne ti, ktori tu nebyvaju.
dufam, ze sa ti tu bude aspon trochu pacit a vela stastia pokial len ty sama budes pouzivat spravny nazov, velmi ma to potesi, ja budem dalej vytrvalo ostatnym vysvetlovat, ako to ma byt
akože keď mi povedia, že som bryndziar, tak ich asi pošlem do piče, ale neriešim takéto kokotiny, Banská Bystrica je len Bystrica alebo len Pažravá ako aj Zvolenská Slatina je len Slatina ale načo budem vymýšľať skratky pre dlhé mestá ako Michalovce alebo Topoľčany, keď som tam v živote nebol....
@vodcaztjnts tak to všetko vysvetľuje, hoci aj tie ostatné možnosti mi prišli dosť npc, jednoducho staré dobré BA
keďže moja budúca spolubývajúca má na fb album s názvom Blava, tak určite budem to slovo počuť v mojom najbližšom okolí, čiže tomu, že ho budem vždy používať až tak neverím (teraz sa mi niekedy podarí, niekedy automaticky poviem skrátene) a vďaka
doprdele, ked niekto povie zasranemu trencinu “vychcany debilny trencin“ tak mi to zily fakt netrha a ked niekto berie “blava“ ako urazlive >>> toto je urazlive, jeble hlavy mier.
@mcvpn teba stve ked nas nazvu bryndziari? ved to je len sranda a keby sme aj boli, ja mam rad bryndzu,
mam viacero kamosov bystricanov a to by si niekedy mal pocut ako si nakladame zo srandy do bryndziarov, pažravcov a dokopy kydame na paštikárov z Bratislavy, (a pritom mam bratislavcanov minimalne 10-15 znamych a kamaratov, ked tam dlhsi cas uz posobim)
@nietimekki porovnavat zocharov s blavakmi? velmi zle prirovnanie, presnejsie je zochari a pastikari ked uz kedze slovo zochar bolo primarne (nitrancanmi) vytvorene ako urazajuce, slovo blavak urcite nie.. Btw ty rodeny bratislavcan, aj tvoj tato a jeho tato su rodeni? Lebo ak tvoje korene siahaju na vychod tak si tu akurat tak na smiech
@tommyhot škoda že jediní dvaja členovia rodiny sú na východe, a to len kvôli tomu, že sa tam presťahovali, čiźe toto by sme malo ostatní sme sa vśetci narodili tu... jo a ešte jedna sestra sa narodila v Prahe.
@tommyhot tak to by si potom nemohlo takmer 90% populacie povedat ze su rodeni dopln co,kedze velke mnozstvo ludi ma rodokmen dost obsiahli,a malo kto ma cely svoj rod zakoreneny v jednom meste,state..
Hlavne že Petržalčani nazývajú Petržalku PETRŽKA a nehandrkujú sa tu jak malé decká Namyslený Blaváci čo pohŕdajú ostatnými. Najnormálnejší v BA sú prisťahovalci, nerozprávajú jak sedláci a nerobia zo seba bohov. Inak milujem Bratislavu.
@73 , @76 , @n0win0u Ja som z okolia Nitry,nikomu nevadí, že je Nitránčan/ka. Chodím na hnojárinu a ani to mi nevadí keď niekto povie lebo som zvedavá čo by ste žrali, keby poľnohospodárstva nebolo a padol by Vám dovoz lacných potravín z Poľska. V panelákoch by ste pokapali ako muchy.
@drejka btw, toto nehovorím len ja ... ale však v pohode, väčšine Bratislavčanov to vadí, tak nehovor, že sa tvárim ako by bolo moje.. v prvom rade, je naše, nás, kto sme sa tu narodili, ďakujem. nazdar.
A @nietimekki je mi ta luto, ze si tak nicis nervy nad niecim, co nezmenis a pevne verim, ze raz dojdes na to, ze ak si niekto skrati bratislava na blava tak to nemysli ani ako urazku, ani ako nadavku a nemusi byt automaticky sedlak...ci ako to vy hovorite...lebo je to na smiech
inak sranda ze zo 140 komentov ani jeden nesuvisi s otazkou..tu sa lamu rekordy
@nietimekki no najskor z tvojich prispevkov..a nielen v tomto fore lebo ich uz bolo az az
btw nik vam nebrani si skracovat aj ine nazvy miest (otazkou potom ale je, ci im niekto bude rozumiet) pretoze blava je uz zauzivana a ty a ani ti co im to vadi s tym neurobite..ani ked budete ostatnych nazyvat sedlakmi, ba budu to robit paradoxne este viac
@nietimekki mňa ako človeka, ktorého mimoriadne zaujímajú ľudské psychologické reakcie tento problém fascinuje (nazvime ho napr. bratislavský syndróm, podľa lokácie) a vynárajú sa tu rôzne otázky: prvá- prečo vlastne vznikla táto nesprávna interpretácia u bratislavčanov, že považujú za nadávku, keď to niekto vysloví *
druhá- aký bol zámer autora pri vytvorení tohto slova*
*teda či sa ňou autor nejakého bratislavčana nepokúsil uraziť a začalo sa to prenášať genetickou informáciou
tretia- prečo nevysvetlia človeku, ktorý ich týmto slovom podľa nich urazil, že sa tak udialo, ale začnú hneď útočiť tými mrzkými vecami
a množstvo ďalších, lebo vďaka jednému slovu sa začína prejavovať xenofóbia a šovinizmus
a odpoveď s narodením mi rozhodne nestačí, toto by podľa mňa chcelo seriózny vedecký výskum
@vodcaztjnts keď som ešte dlho rozmýšľala o tomto fóre, uvedomila som si jednu vec, ktorú si povedala: nerob druhým to, čo nechceš, aby robili tebe, lebo sa ti to vždy vráti- požaduješ toto od iných, ale nejako si zabudla, že to máš robiť aj ty
a po tom, čo nietimekki napísal, že je mu jedno! ako to človek myslí, on to berie ako urážku, druhú: vytvorili ste si fixnú predstavu o tom, že človek, ktorý vysloví slovo Blava vás uráža a pi*uje na Bratislavu (čiže väčšina Slovenska
môj výsledok po spočítaní: nikto ťa vedome neurazil (hoci ty si to myslíš), teda mu nemáš čo vracať, ale urobíš to a začneš urážať ty jeho a to je ten moment kedy sa k slovu dostáva tá tvoja veta: jemu sa nemá čo vrátiť, ale tebe hej
veľmi ťa prosím, skús sa nad tým pozorne zamyslieť a zistiť, kde sa stala chyba
@nietimekki Keď ludia začali nazývať Bratislavu Blavou, tak tvoj dedko bol ešte v plienkach, takže riešiš tu kokotinu úplnú, ty keď si sa narodil, tak ju tak už každý nazýval, skús sa zamerať na veci, ktoré môžeš ovplyvniť
153 komentov ktore su uplne ine nez je tema good work
ja neviem ci je to take tazke pochopit lokalpatriotizmus..ze proste dakto ma rad svoje mesto,a neznesie skracovanie mena,ked znie tak pekne...blava to je jak blvat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
151 komentov
keď budeš musieť nakúpiť oblećee, nezabudni sa zajebať do auparku alebo tak, aby sme my BRATISLAVČANIA nemali kde zastať ^.^
ale @5 je ako by som napísala, že ŠPZ-tky na našich autách sú RV ako Rva
a pochopila si, keby si sa tu narodila, možno.
@25 je hypermegatotál pravda
teda to sú tie radikálne názory, ktoré vo mne búria krv a to sa veľmi nerada hádam... aj to, že človek proste nenájde prácu vo svojom regióne, lebo všetko sa proste logicky sústredí do hlavného mesta a ty tu zase na nich pi*uješ, akoby za to mohli, že sa to deje
a ďalej, ani ty určite nepochádzaš úplne z BA tým, že tvoji rodičia, starí rodičia alebo možno ešte ďalej sa tam dakedy prisťahovali
takto ti to vysvetlím... nazdar.
a tie mestá, ktoré si skomolila majú tri a menej slabík a však sa chcete hádať (ja to z vás cítim) pre vyššie uvedené príčiny, aby ľudia prestali mať Bratislavu radi vďaka jej obyvateľom
@nietimekki bohužiaľ žiadnych ľudí z Topoľčian nepoznám, ale asi som pochopila, ako si to myslel, len to je prezývka, nie skratka, keďže podobné prezývky poznám, ale lepšie žochári ako mrkvári si myslím
zase sa to tu riesi
@nietimekki nepoznam topolcanca, ktoremu vadi zochar fakt ale..
BLABAFFY STRIKES AGAIN !
a som ti vďačná že reaguješ aspoň na mňa slušne, lebo kedysi v podobnej debate sa jeden človek správal ku mne dosť zle a nakoniec som si zistila, že ani nie je priamo z BA
@bangbangboom pardón, Bystrica, Mikuláš, Nové Mesto, Dubnica, Kysucké.... keď náhodou nevieš čo znamená viacslovný názov :/
@n0win0u ja nepoznám vyšnana ktorému by vadilo že je indián
a niesom sedlák ale primitív od lesa
čo to je za stoku?
a inac to akoze vp ici toto, ked tu henten pise. ze kedy to pochopime, ze to je pejorativne.. jaj tak blavakom sa to nepaci, tak to podme prestat pouzivat to som este nevidel toto. odporucam si transparenty postavit velike a chodi popri dialnici s tym
pekne zomri pekne pomaly
bez nas, by ste nemali na nič! HA!
@n0win0u dnes u nás konečne vynašli koleso
v kalambure sa mamut obrabal korat tedy
už som sa vyjadrila, že som Bratislavu mala rada do chvíle, kým som nezistila, že existujú takýto ľudia s názormi ako ste so spoluobyvateľmi prezentovali vyššie o tých múroch a podobné pi*oviny
@nietimekki toto bolo u nás točené včera aby si videl ako si mi žijeme
neverim, ze sme prvi, ale ako povies.
konflikty vyvolavat nechcem, len som chcela poukazat na to, preco (poviem to pekne) sa hnevame my na nebratislavcanov-taka predsa bola otazka-neviete nas spravne pomenovat, a preco sa hnevaju nebratislavcania na nas-vraciame vam to podobne ako napriklad: sedlac, vidlaci, chamrad z lesa, patrite za mur. nie je to prijemne, vsak? ani nam
pamatate si, co vas doma (snad) ucili? nerob druhym to, co nechces, aby robili tebe, lebo sa ti to vzdy vrati
to čo si práve opísala, krásne zodpovedá domino efektu, ja som nikdy nič neurobila bratislavčanom, ale oni ma odpísali na základe toho že som nebratislavčan (a proste ten názov Blava mám už napočúvaný a zafixovaný v hlave) a ja som teraz odpísala ďalších bratislavčanov, oni odpíšu ďalších nebratislavčanov atď. a kocky padajú
ale vieš ako strašne namyslene potom pôsobíte? dobre síce si mi to teraz vysvetlila pekne, ale ten pocit, že je*nutý bratislavčania si musia čosi dokazovať vo mne bude ešte dlho pretrvávať (dúfam, že len tak dlho, kým sa tam v septembri nezabývam)
a s tou špz ste to kompletne de*ebali, lebo teraz to naozaj skĺza povedať Bl...
k teme spz ti poviem len tolko, ze hlasovanie bolo verejne na internete a moja paranoja mi vravi, ze za BL hlasovali hlavne ti, ktori tu nebyvaju.
dufam, ze sa ti tu bude aspon trochu pacit a vela stastia pokial len ty sama budes pouzivat spravny nazov, velmi ma to potesi, ja budem dalej vytrvalo ostatnym vysvetlovat, ako to ma byt
Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava Blava
akože keď mi povedia, že som bryndziar, tak ich asi pošlem do piče, ale neriešim takéto kokotiny, Banská Bystrica je len Bystrica alebo len Pažravá ako aj Zvolenská Slatina je len Slatina ale načo budem vymýšľať skratky pre dlhé mestá ako Michalovce alebo Topoľčany, keď som tam v živote nebol....
keďže moja budúca spolubývajúca má na fb album s názvom Blava, tak určite budem to slovo počuť v mojom najbližšom okolí, čiže tomu, že ho budem vždy používať až tak neverím (teraz sa mi niekedy podarí, niekedy automaticky poviem skrátene) a vďaka
mam viacero kamosov bystricanov a to by si niekedy mal pocut ako si nakladame zo srandy do bryndziarov, pažravcov a dokopy kydame na paštikárov z Bratislavy, (a pritom mam bratislavcanov minimalne 10-15 znamych a kamaratov, ked tam dlhsi cas uz posobim)
nakladáme si (pozor! nie sa!) tiež hocikedy, ale štve ma to
poraď mi prosím ako sa to povie, nevedel som
spokojne, to bol len môj názor na to, tak isto ako názor drvivej väčšiny Bratislavčanov.
sedláci nebereš?
A @nietimekki je mi ta luto, ze si tak nicis nervy nad niecim, co nezmenis a pevne verim, ze raz dojdes na to, ze ak si niekto skrati bratislava na blava tak to nemysli ani ako urazku, ani ako nadavku a nemusi byt automaticky sedlak...ci ako to vy hovorite...lebo je to na smiech
inak sranda ze zo 140 komentov ani jeden nesuvisi s otazkou..tu sa lamu rekordy
na smiech je tá vaša blava. mňa a asi 6555555. krát vravím že väčšinu Bratislavčanov to uráža a mám piči ako to myslia
btw nik vam nebrani si skracovat aj ine nazvy miest (otazkou potom ale je, ci im niekto bude rozumiet) pretoze blava je uz zauzivana a ty a ani ti co im to vadi s tym neurobite..ani ked budete ostatnych nazyvat sedlakmi, ba budu to robit paradoxne este viac
vy ste si zaužívali? alebo kto?
nech sa páči, pokojne
chces odomna meno kto to vymyslel?
ano, a potom to dopadne tak, ze 140 komentov zo 140 je uplne odveci...ale aspon je na com sa smiat
mohli by za to dostať nejaký titul, veď si zaslúžia predsa
druhá- aký bol zámer autora pri vytvorení tohto slova*
*teda či sa ňou autor nejakého bratislavčana nepokúsil uraziť a začalo sa to prenášať genetickou informáciou
tretia- prečo nevysvetlia človeku, ktorý ich týmto slovom podľa nich urazil, že sa tak udialo, ale začnú hneď útočiť tými mrzkými vecami
a množstvo ďalších, lebo vďaka jednému slovu sa začína prejavovať xenofóbia a šovinizmus
a odpoveď s narodením mi rozhodne nestačí, toto by podľa mňa chcelo seriózny vedecký výskum
a po tom, čo nietimekki napísal, že je mu jedno! ako to človek myslí, on to berie ako urážku, druhú: vytvorili ste si fixnú predstavu o tom, že človek, ktorý vysloví slovo Blava vás uráža a pi*uje na Bratislavu (čiže väčšina Slovenska
môj výsledok po spočítaní: nikto ťa vedome neurazil (hoci ty si to myslíš), teda mu nemáš čo vracať, ale urobíš to a začneš urážať ty jeho a to je ten moment kedy sa k slovu dostáva tá tvoja veta: jemu sa nemá čo vrátiť, ale tebe hej
veľmi ťa prosím, skús sa nad tým pozorne zamyslieť a zistiť, kde sa stala chyba
furt tu melete to isté, ale furt nechápete, že mna to nezaujíma že to tak nazývate, len som pvoedal, źe nás to uráža kriste pane...
@pinkoil ejha, vulgarizmus som použil? to svedčí o inteligencií veru.
ja neviem ci je to take tazke pochopit lokalpatriotizmus..ze proste dakto ma rad svoje mesto,a neznesie skracovanie mena,ked znie tak pekne...blava to je jak blvat
nic viac nic menej..