Pokial viem, tak francuzstina je desne tazka. Vsetko to maju hrozne komplikovane, napr aj cislovky. Vymyslim si teraz uplnu blbost, ale napr 20 by ste povedali patkratstyri. Vie tu niekto francuzky? Nejaky ozajstny priklad na cislovku?
@azizi používajú sestdesiatkovu sustavu, teda:
0-60 je normálne
70 = šesťdesiat desať
80 = štyri dvadsať
90 = štyri dvadsať desať
99 = štyri dvadsať devätnásť
... ale napríklad v belgickej francúzštine sa používaju výrazy pre 90 atď
Ale suhlasim ze lahsie je to, co nas viac bavi mne sa zda napr nemcina lahsia nez anglictina, ale anglictina sa mi ovela viac paci, takze sa mi ju aj lahsie uci.
neviem posúdiť, asi francúzština, ale vôbec som ju nemala, nemčinu mám od 1. triedy ZŠ, ktorá bola bilingválna s nemeckými učiteľmi, čiže preto som donedávna vedela nemčinu lepšie ako angličtinu, ale práca ma dokopala k angličtine a teraz je to narovnako
jebat francuzstinu aj francuzov totalne mam apatiu voci tym kokotom odvtedy co som robil vo francuzskej firme a to ten ich "aristokraticky" styl spravania si mozu tak napchat bagetu dopice
Velmi ma frustrovalo, keď som zistila, že som ako jediná hlasovala za nemčinu Učila som sa v škole franinu a myslím si, že čo sa týka gramatiky, nie je až taká náročná. Škoda len, že ma nebavila (najmä kvôli učiteľkám, ktoré som mala). Ale na nemčine ma strašne odrádza vsetko to skloňovanie. Nie som študijný typ, takže nikdy som nemala motiváciu sa to učiť
Btw xkrat som na nete citala nejake rebricky najlahsich a najtazsich jazykov pricom taka spanielcina sa radila medzi najlahsie a francuzstina najtazsie jazyky. Teraz ked viem oba nejak na urovni B2 mozem povedat ze tym rebrickom nechapem kedze tieto 2 jazyky mi pridu gramaticky uplne rovnake a ked sa clovek rad uci jazyky a ide mu to tak ziaden pre neho nemoze byt tazky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
(tí, čo ste to už počuli, neprezraďte!)
francúzština ma baví a už sa viem rozprávať s francúzmi, tak je to super ... podľa mňa je ťažší jazyk ten, pri ktorom máš menšiu motiváciu sa učiť
0-60 je normálne
70 = šesťdesiat desať
80 = štyri dvadsať
90 = štyri dvadsať desať
99 = štyri dvadsať devätnásť
... ale napríklad v belgickej francúzštine sa používaju výrazy pre 90 atď