haló??? prosíím pomoc...zajtra píšeme sloh z nemčiny a ja neviem ani ceknúť...prosím pomôžte mi...potrebujem sloh o byte...nevie tu niekto tak super po nemecky že by mi ho napísal?? alebo aspoň pomohol s chybami?? poprípade nemáte niekto takýto sloh na
1.Ich wohne in Ulany. Ulany sind Dorf, aber ich wonhe in Wohn.
2.Unser Wohn hat sechs Zimmer. Das ist Küche, Badezimmer, Wohnzimmer, Schlafzimmer und zwei Kinderzimmer.
3.Ich habe in meine Zimmer Bett, Schrank, Tisch. Auf dem Tisch ist Computer.
4.Ich bin in meinem Zimmer oft. Besonders in Winter ich spiele mit Computer.
5.Mir gefällt auf Dort. Du ist wenig Autos und frisch Luft.
6.Gegen unsere Dorf ist viel Natur. Bäume, Strauche, Vögel, Flus und See.
7.Leben an Dofr ist friedrich, still und wenig hektisch.
8.Bei uns ist auch Kulturhaus wo ist zuzeiten Theater oder disko.Haben auch Bibliothek.
9.Ich bin gern in Konditorei oder in Bar. Her ist immer gute Atmosphäre.
10.Ich möchte wohnen in Dorf auch hinfort
11.Im Stadt ist zwar mehr Tunlichkeit, aber Leben in Stadt ist schnell und hektish.
BÝVANIE
1.Bývam v Ulanoch. Ulany sú dedina,ale bývam v byte.
2.Náš byt má 6 izieb. Sú to kuchyňa, kúpeľňa, obývačka, spáľňa a 2 detské izby.
3.V mojej izbe mám posteľ, skriňu a stôl. Na stole je počítač.
4.V mojej izbe som často. Hlavne v zime sa hrám často na počítači.
5.Na dedine sa mi páči. Je tu málo áut a čerstvý vzduch.
6.Okolo našej dediny je veľa prírody. Stromy, kríky, vtáky,rieka a jazero.
7.Život na dedine je pokojný, tichý a málo hektický.
8.Máme u nás aj kultúrny dom kde je občas divadlo alebo diskotéka. Máme aj knižnicu.
9.Ja som rád v cukrárni alebo v bare. Tu je vždy dobrá atmosféra.
10.Na dedine chcem bývať aj v budúcnosti.
11.V meste je sice via možností, ale život v meste je rýchly a hektický.
1. ulany sa mozno v slovencine pouzivaju so slovesom su, ale niesom si ista ci aj v nemcine... Ulany ist ein Dorf
dalej ako byt by som pouzila skor die wohnung, takze v prvej vete: ..., aber ich wohne in der Wohnung
2. v druhej vete tiez unsere Wohnung
3. v tretej vete zabudol sklonovat clen a aj pri vymenovavani veci by som ho tam dala: ich habe in meineR Zimmer ein Bett, einen Schrank und einen Tisch.
4. tu je zly slovosled, malo by to byt: Besonders in Winter spiele ich mit Computer.
5. hmmm... zaujimave vetne konstrukcie Das Leben auf dem Dorf gefällt mir. Hier ist nicht viel Autos und frische Luft.
6. Fluss je s dvoma s a kedze to uz je jednotne cislo, musis pred to dat ein
8. do druhej vety by som dala podmet pretoze ucitelky so potrpia na presnost
9. zasa cleny: in die Konditorei oder inm Bar
10. ked pouzijeme modalne sloveso, neurcitok ide na koniec a nie zanho
aj tak si myslim ze som neopravil vsetko, no to ja len tak, keby si nahodou chcela vazne napisat presne to, co poradil on
Hehe ja som to vyriesil elegantne, este ked fungovali na Skype Skypecasty tak som sa skamaratil s jednou Nemkou a teraz mi so vsetkymi slohmi pomaha a opravuje
Čukina bola riadne prispatá minule sa viac krát premávala po triede si mala štastie ale tak ja som si to nestihla celé napísať na lavicu P.S tak určite vieš lepšie ako ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
2.Unser Wohn hat sechs Zimmer. Das ist Küche, Badezimmer, Wohnzimmer, Schlafzimmer und zwei Kinderzimmer.
3.Ich habe in meine Zimmer Bett, Schrank, Tisch. Auf dem Tisch ist Computer.
4.Ich bin in meinem Zimmer oft. Besonders in Winter ich spiele mit Computer.
5.Mir gefällt auf Dort. Du ist wenig Autos und frisch Luft.
6.Gegen unsere Dorf ist viel Natur. Bäume, Strauche, Vögel, Flus und See.
7.Leben an Dofr ist friedrich, still und wenig hektisch.
8.Bei uns ist auch Kulturhaus wo ist zuzeiten Theater oder disko.Haben auch Bibliothek.
9.Ich bin gern in Konditorei oder in Bar. Her ist immer gute Atmosphäre.
10.Ich möchte wohnen in Dorf auch hinfort
11.Im Stadt ist zwar mehr Tunlichkeit, aber Leben in Stadt ist schnell und hektish.
Prerob si to nejak
BÝVANIE
1.Bývam v Ulanoch. Ulany sú dedina,ale bývam v byte.
2.Náš byt má 6 izieb. Sú to kuchyňa, kúpeľňa, obývačka, spáľňa a 2 detské izby.
3.V mojej izbe mám posteľ, skriňu a stôl. Na stole je počítač.
4.V mojej izbe som často. Hlavne v zime sa hrám často na počítači.
5.Na dedine sa mi páči. Je tu málo áut a čerstvý vzduch.
6.Okolo našej dediny je veľa prírody. Stromy, kríky, vtáky,rieka a jazero.
7.Život na dedine je pokojný, tichý a málo hektický.
8.Máme u nás aj kultúrny dom kde je občas divadlo alebo diskotéka. Máme aj knižnicu.
9.Ja som rád v cukrárni alebo v bare. Tu je vždy dobrá atmosféra.
10.Na dedine chcem bývať aj v budúcnosti.
11.V meste je sice via možností, ale život v meste je rýchly a hektický.
podobny problem som mala milionkrat ale otravovala som s nim kamosov a nie neznamych ludi na birdze
a opisovali sme svoj byt - vlavo v predsieni je skrina, v obyvacke je Fernsehapparat mit...blablabla
1. ulany sa mozno v slovencine pouzivaju so slovesom su, ale niesom si ista ci aj v nemcine... Ulany ist ein Dorf
dalej ako byt by som pouzila skor die wohnung, takze v prvej vete: ..., aber ich wohne in der Wohnung
2. v druhej vete tiez unsere Wohnung
3. v tretej vete zabudol sklonovat clen a aj pri vymenovavani veci by som ho tam dala: ich habe in meineR Zimmer ein Bett, einen Schrank und einen Tisch.
4. tu je zly slovosled, malo by to byt: Besonders in Winter spiele ich mit Computer.
5. hmmm... zaujimave vetne konstrukcie Das Leben auf dem Dorf gefällt mir. Hier ist nicht viel Autos und frische Luft.
6. Fluss je s dvoma s a kedze to uz je jednotne cislo, musis pred to dat ein
8. do druhej vety by som dala podmet pretoze ucitelky so potrpia na presnost
9. zasa cleny: in die Konditorei oder inm Bar
10. ked pouzijeme modalne sloveso, neurcitok ide na koniec a nie zanho
aj tak si myslim ze som neopravil vsetko, no to ja len tak, keby si nahodou chcela vazne napisat presne to, co poradil on
drzim ti palce!