Ahojte, riesim momentalne potencialnu pracu v Nemecku v sklade. Ubytovanie mi hradi zamestnavatel, platovo je to vraj 1500-2000€/mesacne, tusim sa robia osmičky. S nadcasmi a odmenami by to malo byt okolo 2400€. Viac prvy koment.
Chcel by som vediet nejake vase nazory,postrehy. Idealne niekto, kto v Nemecku zije,alebo zil,respektive ma nejaku skusenost. Zaujimaju ma najma ceny vsetkeho v Nemecku (okrem ubytovania, to hradi zamestnavatel). Nakolko tych 2000€ je pre Slovaka dobry peniaz, no ci sa to vobec oplati v Nemecku, kvoli inym cenam. Nie som typ, co potrebuje kazdy den kavicku a zakusok z najdrahsej kaviarne, cize viem setrit, vyhladavat zlavy atd atd atd.
No ja som bola v Nemecku pred koronou ale iba na vylete a ceny sa mi zdali priblizne rovnake ako u nas. Potraviny sme nakupovali v Lidli a tam naozaj vyrazny rozdiel nebol. A aj adidas botasky som kupila v akcii za 50 e
@milgamman jo, v Nemecku som pár mesiacov strávil a tie ceny potravín sú v niektorých prípadoch ešte nižšie ako u nás, nie výrazne, no nižšie. Samozrejme ísť si tam sadnúť na pivo, či využiť nejaké služby, to už je trošku iná liga.
ceny su tam takmer uplne rovnake ako u nas, dokonca niektore produkty aj o polovicu lacnejsie (sojove mlieko napr
sluzby su tam drahsie asi tak dvoj-trojnasobne ale ked nechces kazdy druhy den vysedavat v krcme tak z tych 1500 vyzijes uuuplne v pohode
ale si si isty ze zamestnavatel ti prachy za ubytko nestrhava z platu? 1600 brutto je minimalka ked robis 5dnovy pracovny tyzden, to je cca 1100 v cistom, a kedze na tuto pracu netreba asi bohvieaku kvalifikaciu tak by si sa mal pohybovat platovo na tejto urovni. tych 2400 mi pride dost podozrivych. ktory bundesland?
Tych 1500-2000 za 8cku je v hrubom? To mas aj na Slovensku, ale zasa v BA a celkovo ma SvK je drahsie ako v Nemecku co sa tyka zakladnych veci ( nie nadstandard)
@openmindedfreak myslim, ze by to malo byt cez firmu, nie agenturu.
Mzdy su v cistom vraj realne tych 1500-2000, a v pripade nadcasov a sikovnosti (odmeny) do 2500€.
@die lokality su 3: Frankfurt, Hamburg a Mníchov. Teraz najviac hľadajú Mníchov. Zamestnavatel mi hradi ubytovanie, cize aj ja si myslim, ze to strhava z platu, no ta mzda, co som uviedol,je uz po strhnuti. Samozrejme tych 2400 plus minus je v pripade, ze nerobis osmicky (tam je tych 1500-max 2000), ale ze potiahnes nadcasy a vezmes aj povedzme vikendy
@openmindedfreak na SK som na poziciu skladnika na smeny nevidel viac ako 1200€ v hrubom. A to len ti so skusenostami a preukazom na VZV. Realne na SK by som mal tak 600-700 cisteho.
To je mi jasné, za také peniaze by sa im tam ľudia hrnuli, v BA bežne ľudia zarobia v čistom 700-800€ a to aj s VŠ diplomom, netvrdím, že všetci, ale poznám kopu takých...
aj tak mi pre taku poziciu pride ta suma prestrelena ale tak moze byt, ze aj nie, to by bolo super ak by ta zaujimalo viacej ohladom nemecka kludne napis spravu, zijem tam uz par rokov
@openmindedfreak to je velmi smutne v dnesnej dobe. Niektore remesla sa tak rychlo vracaju do "mody", ze aj zrucny stolar v dobre lokalite s vyucnym listom zarovi niekolko tisic a clovek s titulom pred aj za menom ma ledva na najom.
@openmindedfreak presne stravovat sa ze si sam kupujes a varis je v pohode, ale ist si sadnut na pivo alebo do restiky je uz ina liga takto som platila za rezen so zemiakmi plus dve piva k tomu skoro 20 e
mne tiez ta suma pride prestrelena...to bude asi v hrubom...ved zaciatocny lekar ma v nemecku cca 2700 netto, a to ma vysoku školu...
a praca v sklade...kde netreba znalosti, no neviem...
co sa ale tyka nemecka, potraviny su v cenovej kategorie asi rovnake, ako na Slovensku....lidl...kaufland je na rovnako.
Ak chceš ist do restiky, fastfoodu...to stoji viac ako na Svk
A čo sa týka bývania, záleži kde. Ak ides do Lipska, tam stoji menej. Ak do Mníchova, Berlína, tak vela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
sluzby su tam drahsie asi tak dvoj-trojnasobne ale ked nechces kazdy druhy den vysedavat v krcme tak z tych 1500 vyzijes uuuplne v pohode
ale si si isty ze zamestnavatel ti prachy za ubytko nestrhava z platu? 1600 brutto je minimalka ked robis 5dnovy pracovny tyzden, to je cca 1100 v cistom, a kedze na tuto pracu netreba asi bohvieaku kvalifikaciu tak by si sa mal pohybovat platovo na tejto urovni. tych 2400 mi pride dost podozrivych. ktory bundesland?
Mzdy su v cistom vraj realne tych 1500-2000, a v pripade nadcasov a sikovnosti (odmeny) do 2500€.
a praca v sklade...kde netreba znalosti, no neviem...
co sa ale tyka nemecka, potraviny su v cenovej kategorie asi rovnake, ako na Slovensku....lidl...kaufland je na rovnako.
Ak chceš ist do restiky, fastfoodu...to stoji viac ako na Svk
A čo sa týka bývania, záleži kde. Ak ides do Lipska, tam stoji menej. Ak do Mníchova, Berlína, tak vela