Mám vetu nemeckú a potrebujem doplniť napr. wichtig, wichtige,wichtiges alebo ein,eine ,einen alebo der, die das, den, dem....Podľa čoho, rodu číslo a pádu, ale mám sa pozerať na rod číslo a pád slova, ktorého rozvíja?? Alebo ktoré mám rod číslo pád??? A
keď máš spojenie prídavného mena a podst. mena ..tak koncovku pri tom prídavnom mene dávaš podľa rodu podst. mena (pr. kleineS Kind - lebo je das Kind-je to v prípade ak s tým nemáš žiadny člen)..ale potom keď už to máš v rôznych pádoch a spolu s členmi..to už by si mala vedieť, že v N koncovka -E, v G,D a A je pri mužskom rode koncovka prídavného mena -EN (v prípade že je spolu s ním aj určitý člen-iba ten skloňuješ podľa pádu), pri ženskom rode je to v N a A koncovka -E a v G a D koncovka -EN (tiež v tom prípade ak je s tým určitý člen) a v strednom rode je takisto ako v ženskom..ak by si tam však nemala určitý člen (pr. der neue Tisch)...dávaš koncovku k príd. menu a bolo by to potom neuER Tisch
ale ak by si tam mala neurčitý člen a prídavné meno ..je to podobné ..tiež skloňuješ len ten neurčitý člen a koncovka je pri mužskom rode -EN (iba v N je ein neuER Tisch), v ženskom rode je to v N a A -E a v ost. 2 pádoch je to -EN a v strednom rode je v N a A koncovka -ES a v D a G je to -EN
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
A čo s dopĺňaním prídavných a podstatných mien?
ale ak by si tam mala neurčitý člen a prídavné meno ..je to podobné ..tiež skloňuješ len ten neurčitý člen a koncovka je pri mužskom rode -EN (iba v N je ein neuER Tisch), v ženskom rode je to v N a A -E a v ost. 2 pádoch je to -EN a v strednom rode je v N a A koncovka -ES a v D a G je to -EN