Ahojte. Ako sa ucite nemcinu? Ja sa snazim ale nedari sa mi to kedze vzdy zabudnem cleny, neviem sa ich naucit. Nemate nejaky overeny sposob ako sa ich ucit? A ako zistim na akej urovni ovladam jazyk?
s členmi ti viem poradiť maximálne len to, že slová končiace sa na -ung a -e bývajú ženského rodu, na -er mužského a -chen (zdrobeniny) stredného ...samozrejme, nemusí to platiť vždy
Tiež zvažujem, že by som navštívil Nemecko, nemčinu som sa učil štyri roky, aber Ich verstehe nicht a k tomu som ani angličtinu po 4 rokoch neovládal. No členy neriešim, len sa mi to nechce zas učiť. Je tu dakto kto sa to bude učiť, že si dáme výzvu naučit sa 50 slov za týždeň, obaja iné a po týždni si vymeníme znalosti, tak trocha hravo. Som už starý na učenie, tak ma biflenie nebaví.
maturoval som z nemčiny, ale som rád že som zmaturoval. Rozprávať neviem. Gramaticky správne tiež nie, prekladať tiež moc nie. Tak ale keď to nejdetak to nejde..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale tak na tieto základy môžem odporučiť duolingo, teda, ak vieš aspoň na pokročilej úrovni angličtinu