Už sa ani nepamatám kedy som sa naposledy poriadne vyspala. Stalo sa niečo a koli tomu nemožem spávat, stále na to musím mysliet. Nevyspatá som ale nechce sa mi spat. Aj sa to už začína prejavovat, som hnusná, mením nálady, proste ničí ma to. Zažili ste u
Niekto odporúča tabletky, niekto meditáciu, jogu, iné duchovné/fyzické cvičenia.. Osobne som tento problém nemala, tak neviem, asi by som nechcela tabletkovať, ale ani nespávať. Ono to asi bude nadlhšie - ak sa, ako píšeš, stalo niečo, kvôli čomu to tak je, predpokladám, že to je psychického charakteru. Tak na to skús ísť nejako tiež cez psychiku.
Mávala som podobné problémy a stále, síce v malej miere, pretrvávajú (dlhotrvajúce zaspávanie, nesúvislý spánok). Mne osobne sa to napravilo, počas prvého semestra na vš, ked som bola až príliš zaneprázdnená vzdeávaním a zo spánku sa stával hotový dar
neviem aká veľká vec sa ti stala, ale fajne pomáha vedome presmerovať svoje myšlienky na niečo úplne iné alebo keď sa už budeš v tej posteli natoľko nudiť, zober sa a choď si niečo prečítať....ako aj po vyhlásení, že sa mi nechce spať, po chvíľkovom čítaní som natoľko unavená, že nič iné okrem spánku nevidím
Ja by som to riešil tak, že by som začal hladať riešenie problému, ktorý ma trápi a pre ktorý nemôžem spať. I keď niektoré problémy sa nedajú riešiť hneď lebo vyžadujú proste čas.
@tomina ked sa ti nechce to nijak moc riesit, zajdi k doktorke, vypytaj si tabletky a ked nebudes moct zaspat, alebo sa budes chciet vyspat, das si jednu a lahnes si. Zaspis bez problemov. Iste sa tu uz naslo vela ludi, co su antitabletkari, ale to len zbytocne prehanaju a vymyslaju. Pozrel by som sa, co by robili a kolko by sa dozili, keby nemali penicilin.
Stávalo sa to aj mne ... ale už sa mi to nestalo asi 6 mesiacov .. Pred spaním nepočúvaj hudbu .. to sa ti nebude dať zaspať ešte viac !! Skús asi 2-3 hodiny pred spaním vypiť teplé mlieko s medom to dosť pomáha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
pozri si nejakeho kouca, psychologa (skor kouca odporucam, a je ich tu uz viac)
mala som to ako nasledok stresu a tiez dakych veci
potom som sa vratila k mojmu celozivotnemu problemu ze hrozne vela spim a furt zaspavam a neda sa mi vstat
blabaffys
Postupne to ustúpilo samo... nevedela som s tým nejak bojovať