Nenavidim vianoce pretoze je to jeden z komercnych sviatkov a jedine co mam na vianociach rad su vianocne trhy. som sam alebo ma niekdo podobne zmyslanie na cele vianoce
Vianoce sú fajn. Každý rok si predstavujem že si nájdem gf a kupim jej niečo pekné a budem sa tešiť z jej radosti. A potom ako každý rok sa nič také nestane
@3 jasne ze troll @coock no vidis, a kolko dievcat by dalo neviem co za to, aby ich bf mal eq aspon na takej urovni, aby si uvedomoval, ze ma svojej gf kupit darcek
@hamaid retard mozno si to ja posudit neviem. Vianoce su komercne tak ako valentin a narodeniny. Podotykam ze vzdy om oslavoval ako narodeniny tak meniny a vsetko ostatne. jedine co neni komercne je novy rok -niesi nuteny kupovat darceky a podobne blbosti
napiste preco sa tesite na vianoce okrem darcekov a toho ze budete s rodinou ??
napiste preco su vianocw take oblubene??
sry za dlhy text ale takto to zo mna hovori
@8 šak sa uvedom... Ty nemáš rád Vianoce, lebo sú podľa teba komerčné (ziskové)... Tak prečo máš rád vianočné trhy, ktoré sú taktiež komerčné... Tvoja myšlienka nedáva zmysel pre mňa.
ja si nedokážem vianoce predstaviť inak ako na snehu a som na mieste kde sneží len zriedkavo ....i ked v horách je snehu dosť cez zimu....možno ak sa mi tam podarí dostať na vianoce tak ma tá vianočná nálada chytí
@8 Akože moje náboženstvo Vianoce neoslavuje, ale ja aj tak kupujem kamarátom čo oslavujú Vianoce darčeky, lebo som rád keď niekomu niečo dám a on sa z toho teši i keď je to maličkosť ako napr. macko.. Pre mňa sú Vianoce sviatky kde sa ľudia stretnú s celou svojou rodinou a spolu sa zabávajú, užívajú si a v poslednom prípade sa aj tešia z darčekov... Vianoce nejsú podľa mňa o tom, že "daj darček hm... diky" ako si ty mysliš..
@hamaid vianocne trhy mam rad ako jedine na vianociach pretoze je tam atmoska a nie qoli nakupovaniu darcekov, paci sa mi ze ked so tam s osobou ktoru milujes tak je to pekne ale dajte mi za pravdu ze ked niekomu nekupite darcek tak sa moze nahnevat a ..
no proste babske picoviny
proste napiste co je pekne na vianociach a ja sa s tym ppkusim stotoznit, chcem mat aj iny pohlad na vec
a ako som dnes pozerala the shining (mimochodom ten kultový horor je fakt dobrý...i ked som sa nebála ale herecky je velmi kvalitný) a videla tú kopu snehu prišlo mi tak lúto že by toto mal byť už moj druhý rok bez snehu.....kebyže si možem vybrať strávila by som vianoce dakde na chatke alebo hoteli hlboko v horách ktoré by boli totálne zasnežené že by sa z tade nedalo odísť až do jari....strašne milujem zimu a sneh a chcela by som žiť na mieste kde by bola zima celý rok a bol by to taký super kontrast po vyše roku v subtrópoch ...lenže tam by už nikto z mojej rodiny somnou nešiel......ok trocha som sa tu moc rozpísala a už klátim od veci....asi by som mala radšej písať blogy
@13 1. Prázdniny v škole, ale aj volno v práci
2. Celá rodina pohromade
3. Rozprávky v telke
4. žiadne reklamy v telke
5. Radosť
6. Smiech
7. Vianočné koledy
8. Rozdávanie darčekov ( ak chceš)
9. Vianočné trhy
10. pocit pokoja
Samozrejme má to aj doležitejšie výhody, ale tak ja som to zobral tak trocha aj s humorom tak prosím žiaden hate namňa
@hamaid aj ked sa rodina stretne a rozdaju si darceky ale je to dost zle ked sa medzi sebou hadaju alebo odkial mozes vediet ze darcek ktory das mame neskonci na www.bazos.sk alebo na obdobnej stranke alebo odkial vies ze sa ten clovek uprimne tesi
@17 Prečo by sa ľudia cez Vianoce mali hádať? Rok má 365/366 dní... Hádať sa môžu každý iný deň a nemusia sa hádať zrovna na Vianoce. Vieš tajní americkí vedci pôvodu z Australie a bývajúci v Rakúsku zistili, že ľudia sa na Vianoce menej(takmer vôbec) nehádajú. žiaden darček čo niekomu dáš NESKONČÍ na bazoši... Prečo by to niekto dávaj na bazoš? čo je sprostý?
@devil007 ja zbožňujem vianoce, a nemienim si ich nechať pokaziť... komerčný sviatok- no ak si len materialista, alebo sa tým všetkým necháš uniesť a nevidíš vo vianociach viac, tak sa ti nedivím, že ich nemáš rád
Možno keby si si všímal viac to, o čom naozaj sú, mal by si iný postoj
@cute a ešte teda prečo ich mám tak strašne rada...
- sú to najkrajšie sviatky v roku
- rodina sa zíde, máš konečne čas normálne aj na návštevy
- tie prípravy- pečenie koláčikov, kupovanie darčekov (rada robím druhým radosť), tá výzdoba- ide o atmosférú
- koledy
- proste má človek aspoň pár dní v roku kedy môže zažiť úplnú pohodu a pokoj
- polnočná- naj omša v roku
a čo sa týka darčekov, nik ti nekáže kupovať neviem aké drahé honosné dary, ide o úmysel s akým ho kúpiš a daruješ
Nejako ma preslo neznasanie Vianoc spolu s pubertou
Mam rada vymyslanie a davanie darcekov, vecery so svetielkami, svieckami a stromcekom, stedrovecernu veceru s rodicmi a domacimi zvieratkami, rozpravky v velke, vyzdobene mesto, trhy so spoluziakmi, vianocnu reunion z gymnazia..
Nemam rada vianocne jedlo a skurvene reklamy Telekomu (zasa si v chlaaaadnicke.. Grcam cez rit )
Protirečíš si hneď v prvej vete, pretože vianočné trhy komerciou sú tiež. Každý sviatok je komerčný s tým sa musíš zmieriť. Rozhodujúce je ako sa k tomu postavíš ty sám. Ja osobne mám rád vianoce, lebo mám voľno z práce, mám rád tú atmosféru, zdobenie stromčeka, stretnutia s ľudmi a priateľmi, ktorých celý rok nevidím a hlavne to, že môžem niekoho potešiť darčekom.
Ako dieťa som Vianoce mal rád, pravidelne každé Vianoce som nejaký darček dostal, väčšinou viac ako jeden, dokonca aj tieto Vianoce som tuším dostal aspoň tie klasické ponožky. A to je vlastne jediný dôvod prečo Vianoce mám rád. To, že sa rodičia, partneri hádajú práve na Vianoce je stres z prípravy, pohádali by sa aj inokedy, keby mali voľno. Vianoce sú komerčné, ale najmä sú to dni prežierania sa. Čo som spočiatku nebral ako negatívum, lebo jedlo sa odložilo, keď som nepojedol, alebo som proste povedal, že chcem menšie porcie, a je to stále lepšie ako jedlo vyhadzovať (v našej práci sa vyhadzuje toľko jedla, že by sa z toho najedli stovky bezdomovcov, alebo africká osada, sami Íri to nevedia pochopiť), a práve počas Vianoc míňajú ľudia peniaze na veci, ktoré nepotrebujú. Ja za tým nevidím kresťanský sviatok, čo hoci som ateista, by mi to nevadilo, ale vážne to nie je o narodení Ježiša, ale spája sa to s pohanstvom (vianočný stromček) a rozhadzovaním peňazí.
sviatky nie sú sviatky vianoce nie sú ako vianoce za starých čias to bolo všetko inak no ale vianoce sú najkrajšie a najväčšie sviatky v roku páčia sa mi velmi
Na Vianoce nemáme stromček, výzdobu, večeru, nič, keby to bolo na mne, ani nekupujem a nedostávam darčeky, s rodinou sa vídam celoročne a aj si dávame veci, vždy, keď idem okolo niečoho a viem, že by sa to páčilo tomu alebo onomu, zadovážim mu to, ale babičky povedali, že na Vianoce si dáme ZABALENÉ darčeky, tak chodím jak taká cicina a balím darčeky. Keď už nič iné, aspoň darčekmi sa zapodievam.
Ja mam na vianociach rada len komerciu lebo moja rodina nie je rodina v tom dobrom slova zmysle takze...inu hodnotu pre mna ten sviatok nemoze mat jedine esteticku a paci sa mi ako je vysvietene vsetko. Moja mama nepecie nevari, nikoho nezaujima, co sa mi paci, co mam rada, tak ako sa mozem tesit na sviatky orezite s rodinou? Chapes, prejdem sa po meste, moje oko sa potesi, ze svetielka svietia a tot vse, dovi dopo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@coock no vidis, a kolko dievcat by dalo neviem co za to, aby ich bf mal eq aspon na takej urovni, aby si uvedomoval, ze ma svojej gf kupit darcek
napiste preco sa tesite na vianoce okrem darcekov a toho ze budete s rodinou ??
napiste preco su vianocw take oblubene??
sry za dlhy text ale takto to zo mna hovori
no proste babske picoviny
proste napiste co je pekne na vianociach a ja sa s tym ppkusim stotoznit, chcem mat aj iny pohlad na vec
2. Celá rodina pohromade
3. Rozprávky v telke
4. žiadne reklamy v telke
5. Radosť
6. Smiech
7. Vianočné koledy
8. Rozdávanie darčekov ( ak chceš)
9. Vianočné trhy
10. pocit pokoja
Samozrejme má to aj doležitejšie výhody, ale tak ja som to zobral tak trocha aj s humorom tak prosím žiaden hate namňa
okrem 9.bodu
Možno keby si si všímal viac to, o čom naozaj sú, mal by si iný postoj
- sú to najkrajšie sviatky v roku
- rodina sa zíde, máš konečne čas normálne aj na návštevy
- tie prípravy- pečenie koláčikov, kupovanie darčekov (rada robím druhým radosť), tá výzdoba- ide o atmosférú
- koledy
- proste má človek aspoň pár dní v roku kedy môže zažiť úplnú pohodu a pokoj
- polnočná- naj omša v roku
a čo sa týka darčekov, nik ti nekáže kupovať neviem aké drahé honosné dary, ide o úmysel s akým ho kúpiš a daruješ
Mam rada vymyslanie a davanie darcekov, vecery so svetielkami, svieckami a stromcekom, stedrovecernu veceru s rodicmi a domacimi zvieratkami, rozpravky v velke, vyzdobene mesto, trhy so spoluziakmi, vianocnu reunion z gymnazia..
Nemam rada vianocne jedlo a skurvene reklamy Telekomu (zasa si v chlaaaadnicke.. Grcam cez rit )