Mali ste niekedy voči niekomu pocit nenávisti? Teda absolútne silného odporu až zhnusenia sa nad tým človekom. (Myslím tým, človeka ktoré ho ste osobne poznali, nie Hitlera.) Alebo povedali ste niekedy niekomu "Nenávidím ťa!"?
Podľa môjho skromného názoru, mi je z toho slova zle a je deštruktívne pre osobnosť aby vedela cítiť dlhodobú nenávisť. Rozumiem, alebo snažím sa rozumieť, ak niekto bez sebakontroly vyriekne zrazu pri hádke "Nenávidím ťa!". Síce je to veľmi silný pojem....Ja raz, minule keď som večer ako vždy fajčil na balkóne som to zažil, zacítil som nenávisť! Aj som si v duchu povedal "Nenávidím ťa XXX." No o pár minút sa to zmenilo u mňa opäť na pocit súcitu a ľútosti voči tomu človeku. Ale bolo zaujímavé pocítiť túto existenciálnu situáciu, až drámu , keď sa láska zmení na pocit nenávisti.....Odpustite, moje vyliatie srdca v krátkej úvahe.
O tejto téme moc verejne nehovorím, ale už to je dosť dávno tak sa podelím. Keď som mala 20 rokov, požiadal ma jeden vplyvný pár (obaja lekári) o vynosenie dieťaťa za slušnú finančnú protihodnotu, niekoľko mesiacov pred vkladom embrya som brala ťažké hormonálne lieky, vynechala som kopu dní práce aby som mohla s nimi behať po celom Slovensku a Česku po vyšetreniach, právnikov atď, pár dní pred vkladom som sa chcela stretnúť s budúcou mamičkou a prebrať posledné praktické otázky.... Chcela som sa podeliť so svojimi pocitmi ohľadom toho celého, cez to stretnutie mi oznámila, že keď tak veľmi špekulujem, tak kašleme na to.
Tie hormonálne lieky mi vážne poškodili zdravie, spôsobili mi polycystické vaječníky, musela som byť hospitalizovaná, lebo som dostala vážny zápal maternice, bola som niekoľko týždňov práce neschopná. Nahlásila som to zdravotnej ombudsmanke a tá bez môjho vedomia podala trestné oznámenie v mojom mene na ten pár, vláčila som sa po polícií a skoro som z toho mala problémy, lebo toto je v podstate nelegálna vec na Slovensku. Z tých polycystických vaječníkov som sa vspamätávala viac ako rok a musela som brať dlho potom špeciálnu hormonálnu antikoncepciu. Tá lekárka to ešte celé obrátila proti mne, lebo som si od nej pýtala peniaze aspoň za výdavky čo som mala s tým spojené , žiadna prehnaná suma, nebolo to ani 600€ dokopy... Začala mi písať SMS, že sa ma bojí, lebo som sa ju odvážila kontaktovať a bombardovať, že podá na mňa zákaz priblíženia a takéto.
Asi 2 roky potom som fakt vkuse na ňu myslela, neznášala som tú ženskú na totálku, zničila mi zdravie, obrala ma o čas, ona bola úplne psycho. Potom som našla aj nejaké hodnotenia na ňu na lekar.pluska.sk a proste všetci ju tam hejtovali, že je totálne prepatá, normálne musela si dať odtiaľ zmazať účet. Viem, že im mala vynosiť nejaká iná žena, že to 2x skúsili a deti nemajú a musím sa priznať, že som jej z celej sily priala aby jej to nevyšlo, totálne som ju nenávidela a priala jej len to najhoršie. Teraz spätne som z tej svojej nenávisti trochu vystrašená ale i tak som rada, že jej to nevyšlo, nemôžem si pomôcť.
A potom ešte susedu čo vedľa nás bývala v Lamači som fakt nemala rada, dá sa povedať, že som ju neznášala, som presvedčená, že mi ukradla vyše 100€ topánky a bola vkuse vysadená proti mne, huckala proti mne všetkých susedov, môjho bývalého, mojich spolubývajúcich na mňa upozorňovala, že som zlý človek a tak. Úplne do očí mi hovorila, že som moletka, že by som sa mala viac hýbať, vždy keď som vysávala klopala mi na dvere aby som povysávala aj vchod pred dverami, keď som si vyložila na noc smeti pred dvere, tak mi klopala a vyhrážala sa petíciou a takými vecami, že ma odtiaľ dá vyštvať. Proste ona ma neznášala od prvého dňa z nejakého dôvodu a ja som ju potom neznášala naspäť, ale nikdy som jej nedokázala nejak špeciálne vynadať, nechala som si od nej dosť srať na hlavu, iba také som sa odvážila jej povedať nech sa stará o seba a tak... ale nikdy som jej nevynadala, mám asi úctu k starším aj keď som si predstavovala, že nájdem jej parte na vchode a urobím párty.
@plavam_zivotom@4 Super, životný príbeh. Dokonca som po prečítaní chvíľu len tak sedel a rozmýšľal. Muselo to byť pre Teba hrozné, neviem si ani to predstaviť... Ďakujem veľmi , že si sa takto otvorila v tejto téme.
Toto je také vtipné ... ktorého ste poznali, nie Hitlera
btw. prečo by som mal osobne nenávidieť Hitlera?
Akože bol to hajzel bezcitný a sebecký ale to nie je tá pravá nenávisť čo sa týka mňa ako osoby bezprostredne
Nie. Cítila som voči rôznym ľuďom odpor, hnev, strach, sklamanie, ale nie nenávisť.
Možno som len zatiaľ nestretla človeka, ktorý by to bol schopný vo mne vyvolať, ale doteraz som nebola schopná cítiť nenávisť voči nikomu. Väčšinou, aj keď voči niekomu cítim negatívne emócie, podvedome sa ho snažím pochopiť a ospravedlniť si jeho konanie z jeho pohľadu. A potom nedokážem nenávidieť niekoho, komu rozumiem...
Objavilo sa v mojom zivote par osob, ktore uz nechcem vidiet. Nikdy. Mam tendenciu ludi proste odstrihnut v pripade, ze mam pocit zrady. Ale.nebola to nenavist, skor hlboke sklamanie. A u casti nich strasne nasratie a bezmoc.
Pre mňa je nenávisť veľmi silná emócia, ktorou sa neoplatí plytvať, takže nie, nie je nikto, koho by som nenávidela. Existujú 3 osoby, ktoré sa mi hnusia, ale zároveň ich niekde v kútiku duše ľutujem, ale nenávisť necítim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
O tejto téme moc verejne nehovorím, ale už to je dosť dávno tak sa podelím. Keď som mala 20 rokov, požiadal ma jeden vplyvný pár (obaja lekári) o vynosenie dieťaťa za slušnú finančnú protihodnotu, niekoľko mesiacov pred vkladom embrya som brala ťažké hormonálne lieky, vynechala som kopu dní práce aby som mohla s nimi behať po celom Slovensku a Česku po vyšetreniach, právnikov atď, pár dní pred vkladom som sa chcela stretnúť s budúcou mamičkou a prebrať posledné praktické otázky.... Chcela som sa podeliť so svojimi pocitmi ohľadom toho celého, cez to stretnutie mi oznámila, že keď tak veľmi špekulujem, tak kašleme na to.
Tie hormonálne lieky mi vážne poškodili zdravie, spôsobili mi polycystické vaječníky, musela som byť hospitalizovaná, lebo som dostala vážny zápal maternice, bola som niekoľko týždňov práce neschopná. Nahlásila som to zdravotnej ombudsmanke a tá bez môjho vedomia podala trestné oznámenie v mojom mene na ten pár, vláčila som sa po polícií a skoro som z toho mala problémy, lebo toto je v podstate nelegálna vec na Slovensku. Z tých polycystických vaječníkov som sa vspamätávala viac ako rok a musela som brať dlho potom špeciálnu hormonálnu antikoncepciu. Tá lekárka to ešte celé obrátila proti mne, lebo som si od nej pýtala peniaze aspoň za výdavky čo som mala s tým spojené , žiadna prehnaná suma, nebolo to ani 600€ dokopy... Začala mi písať SMS, že sa ma bojí, lebo som sa ju odvážila kontaktovať a bombardovať, že podá na mňa zákaz priblíženia a takéto.
Asi 2 roky potom som fakt vkuse na ňu myslela, neznášala som tú ženskú na totálku, zničila mi zdravie, obrala ma o čas, ona bola úplne psycho. Potom som našla aj nejaké hodnotenia na ňu na lekar.pluska.sk a proste všetci ju tam hejtovali, že je totálne prepatá, normálne musela si dať odtiaľ zmazať účet. Viem, že im mala vynosiť nejaká iná žena, že to 2x skúsili a deti nemajú a musím sa priznať, že som jej z celej sily priala aby jej to nevyšlo, totálne som ju nenávidela a priala jej len to najhoršie. Teraz spätne som z tej svojej nenávisti trochu vystrašená ale i tak som rada, že jej to nevyšlo, nemôžem si pomôcť.
Toto je také vtipné ... ktorého ste poznali, nie Hitlera
btw. prečo by som mal osobne nenávidieť Hitlera?
Akože bol to hajzel bezcitný a sebecký ale to nie je tá pravá nenávisť čo sa týka mňa ako osoby bezprostredne
Možno som len zatiaľ nestretla človeka, ktorý by to bol schopný vo mne vyvolať, ale doteraz som nebola schopná cítiť nenávisť voči nikomu. Väčšinou, aj keď voči niekomu cítim negatívne emócie, podvedome sa ho snažím pochopiť a ospravedlniť si jeho konanie z jeho pohľadu. A potom nedokážem nenávidieť niekoho, komu rozumiem...