Zdravím, mám psa Zlatého Retrievera a žere úplne všetko, keď nájde sáčok, ponošku, krabicu, vrchnáky proste čokoľvek čo mu prejde hrdlom je schopný zožrať. Máte niekto skúsenosti s tým ako ho to môžem odnaučiť? Je to len 6 mesačné šteňa a nechcem aby sa m
hm, náš zlatý retriever má 13 rokov a stále sa to neodnaučil, zožral už zlaté náušnice, igelitovú tašku a zjavne mu to neuškodilo ale tak určite treba pred ním takéto veci preventívne schovávať, pretože nebudem popisovať ako asi vyzeralo vylučovanie takej igelitovej tašky, trpel pes a aj my
a čo sa jeho bežnej stravy týka, naposledy zjedol kopec pukancov, pravidelne si pýta na raňajky rožky, večer zas piškóty, nemá problém zjesť čokoládu, koláče, šunku, on vlastne ani moc nepojedá granule, v podstate sa stravuje ako človek takže veľa trpezlivosti so psím gurmánom
Akoze chapem, ze chces zabranit pripadnim nehodam ale neviem ci je to mozne na 100%...
V prvom rade (nepochybujem o tom ale) pravidelná rozmanitá strava.
No a dalej... ako fakt neviem, ti hovorím je to štena, toto robit bude... ale skus s nim pre istotu sa viac hybat... unavit ho, vybit mu energiu... ais ot nepomoze ale ani mu to neuskodi
@ssnehulienka bola v aute hodena pri rychlostnej pake a kedze nasi psi si radi hovejú v aute, rozhodol sa jeden z nich, ze sa pohra s kozenou penazenkou, v ktorej bola dost velka hotovost, pretoze sa islo kupovat domace kino a tak sme ostali bez domaceho kina, ale pes si potrenoval zuby na obzierani penazenky len najkrajsie bolo zbierat po nom vsetko, co z neho vypadlo, ked sa tam nachadzali mince, zopar farebnych papierikov, kusky dokladov...
moj pes ked bol maly tiez zozral vsetko, obcas za niektore veci dostal bitku. Teraz uz, zere vacsinou len jedle veci ale obcas zozere nejaky sacok alebo nieco take
mam 5 mesacne stena retrievera a pri minulej prechadzke som ho nasilim tahala s krikov, kde si pochutnaval na psom exkremente.
k tomu museli nasi kupovat tri sady vianocnych svetielok lebo mily havko ich strhol zo stromu a rozkusal na kusky (doteraz nevieme ci ho aj potriaslo alebo nie)
pravidelne rozzuva plot, metly (drevene aj plastove), deky a velke kusy dreva urcene do krbu
ale este nema na strykovho dobermana, ktory kedysi strhol babkinu silonku z vesiaka a vsetko co v nom bolo potom vyslo druhym koncom zabalene v tej pancuske
@ucholak moj zlaty retriever ma dva a pol roka a oblubuje hlavne servitky (aj pouzite), ponozky len prezuva ale ked bol mladsi tiez schrupol vsetko co sa dalo...nezabudnem na den, kedy mama otvorila chladnicku a vypadol sacok so sunkou a on to chcel zhltnut a sa zacal dusit a oco mu strcil ruku niekde az do hrdla aby mu ten sacok vytiahol...pazravce su to
ja už mám staré tela (2,5 roka má) - labradora a furt žere bárčo
ale keď bol malý tak to bolo horšie, žuvačky z chodníkov odliepal a žral, na družstve hnoj s veľkou radosťou (to aj teraz), párkrát sa mi v takom dosť veľkom skapatom kaprovi vyváľal (na prechádzke pri priehrade) a tak ..
ale teraz ešte tiež hocikedy vreckovky papierové, vrchnáky, drevo etc ..
hlavne, že sa lúbime, inak by som to už s nervami nevydržala a dala ho na klobásy!
@ssnehulienka , @hajzelbaba : no môj pes už zožral 20€ ... okrem toho, vrchnáky, ponošky, dámske pančušky, kúsky molitanu s kresla, sáčky, igelitové tašky, všetky handričky na LCD display, korkové štople, podprsenku, etiketu z fľaše, jazyk z topánky a vrecúška na psie exkrementy, to je len zopár vecí čo zožral
no mojej známej sa podarilo psa odnaučiť od tohto zlozvyku... a má na to len štyri jednoduché body...
1. najprv všetko poskrývaj (najmä to, čo ti je milé, ale na to si už určite prišiel aj sám.
2.kúp mu žuvacie hračky...určite ich nájdeš v každom dobrom obchode pre psích miláčikov...a nezabudni kúpiť aspoň 2-3ks aby si mohol vybrať, inak to nebude fungovať
3. musíš ho sem-tam sledovať a keď siahne na niečo, na čo by nemal, zahriakni ho pokrikom fuj! Ten je najúčinnejší, lebo je krátky a ostrý..
4. všimni si, kde je jeho skrýš...tam si nosí svoje "úlovky" a bude sa ich pred tebou snažiť skryť...a tomu zamedz..
@nathalisko fu tak prví až tretí bod som splnil, ale ten 4-tý bod trošku nesedí preto, že on keď objaví niečo čo môže zožrať tak príde za mnou do izby ukáže sa mi v štýle (aha čo mám chyť si ma) a keď je to dosť veľké na to aby to zožral ako jedno-hubku tak sa rozbehne ako strela ku dverám tam čaká na moju reakciu a popri tom ničí to čo má v papuli a tak teraz jediné dočasné riešenie je to, že si ľahnem na zem schúlim sa do klbka a pozerám si do rúk ako keby som v nich niečo držal no a popri tom vydávam všeliake pazvuky a keď chce ísť skontrolovať čo mám v rukách tak uskočím až kým ho ten predmet čo má v tlame neprestane zaujímať ale nie vždy to funguje a dosť sa pri tom nabehám a naskáčem ... no to dúfam aj ja lebo minule skoro zožral drôt a to netuším skade ho zobral, keď som si to všimol tak som mu tak hlboko strčil ruku do hrdla, že zagúľal očami, našťastie som ten drôt vytiahol z neho.
uff, tak to bude horšie....oboch vás ľutujem...havina pre jeho chuť experimentovať a teba preto, že ho musíš sledovať...tak podľa toho čo si napísal si skúšal meniť veci aj za nejaké "pamlsky" a nepomohlo...no už ostáva len dúfať, že ho to prejde, alebo ho dať na cvičák...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
aj ja mám 6 mesačné šťeňa a tiež žere všetko čo nezje jeho
moj pes to robil tak do troch rokov a teraz nechce žrať ani granule
a čo sa jeho bežnej stravy týka, naposledy zjedol kopec pukancov, pravidelne si pýta na raňajky rožky, večer zas piškóty, nemá problém zjesť čokoládu, koláče, šunku, on vlastne ani moc nepojedá granule, v podstate sa stravuje ako človek takže veľa trpezlivosti so psím gurmánom
Akoze chapem, ze chces zabranit pripadnim nehodam ale neviem ci je to mozne na 100%...
V prvom rade (nepochybujem o tom ale) pravidelná rozmanitá strava.
No a dalej... ako fakt neviem, ti hovorím je to štena, toto robit bude... ale skus s nim pre istotu sa viac hybat... unavit ho, vybit mu energiu... ais ot nepomoze ale ani mu to neuskodi
@hajzelbaba
az mi pomaly slzicky tecu od smiechu
teda... fakt mi to pripomenulo Marley a Ja.
oo to asi nei je moc vtipne ak zozerie pes penazenku...
ale takto mi to vtipne pride D
len akosi nerozumiem ako moze pes zozrat penazenku..
boha
asi by ma nikdy predtým ennapadlo, že o značnú finančnú hotovosť môžem prísť tak, že mi ju zoženie pes. fuuu
Asi prehodnotím sen mať retrievera a ostatné veľké odrody
k tomu museli nasi kupovat tri sady vianocnych svetielok lebo mily havko ich strhol zo stromu a rozkusal na kusky (doteraz nevieme ci ho aj potriaslo alebo nie)
pravidelne rozzuva plot, metly (drevene aj plastove), deky a velke kusy dreva urcene do krbu
ale este nema na strykovho dobermana, ktory kedysi strhol babkinu silonku z vesiaka a vsetko co v nom bolo potom vyslo druhym koncom zabalene v tej pancuske
ale keď bol malý tak to bolo horšie, žuvačky z chodníkov odliepal a žral, na družstve hnoj s veľkou radosťou (to aj teraz), párkrát sa mi v takom dosť veľkom skapatom kaprovi vyváľal (na prechádzke pri priehrade) a tak ..
ale teraz ešte tiež hocikedy vreckovky papierové, vrchnáky, drevo etc ..
hlavne, že sa lúbime, inak by som to už s nervami nevydržala a dala ho na klobásy!
podprsenku... to muselo byť zaujímavé
ježiši.
aha.
on ju nestrávil
1. najprv všetko poskrývaj (najmä to, čo ti je milé, ale na to si už určite prišiel aj sám.
2.kúp mu žuvacie hračky...určite ich nájdeš v každom dobrom obchode pre psích miláčikov...a nezabudni kúpiť aspoň 2-3ks aby si mohol vybrať, inak to nebude fungovať
3. musíš ho sem-tam sledovať a keď siahne na niečo, na čo by nemal, zahriakni ho pokrikom fuj! Ten je najúčinnejší, lebo je krátky a ostrý..
4. všimni si, kde je jeho skrýš...tam si nosí svoje "úlovky" a bude sa ich pred tebou snažiť skryť...a tomu zamedz..
Dúfam, že sa ti havkáča podarí prevychovať..