Nepoznáte nejakú stránku s príkladmi z matiky na príprvau pred monitorom?
Nepoznáte nejakú stránku s príkladmi z matiky na príprvau pred monitorom alebo nejakú, ktorá pomohla vám s prípravou pre monitorom?
a nepíšete , že sa nemám učiť, že ak nie som sprostá tak to dám, že vy ste sa na monitor neučili ale napísali ste ho na 90%
ale nie... myslím, že preriešiť minulé ročníky Monitoru by malo stačiť (a získaš tým obraz, aký typ úloh si máš ešte precvičiť - príklady ku konkrétnym učivám sa dajú ľahko vygoogliť, ale tak napr. zones.sk ), prípadne príklady, ktoré máš v zbierke úloh (ak ste také dostávali na začiatku šk. roka)..
Slovné úlohy
1.) Myslím si číslo. Ak k nemu pripočítam číslo 3 a súčet vydelím mysleným číslom, dostanem číslo 2. Ktoré číslo som si myslela?
2.) Piatim úspešným riešiteľom olympiády máme rozdeliť čiastku 1200 € tak, aby druhý a každý nasledujúci dostal o 50 € menej ako predchádzajúci. Koľko € dostal každý?
3.) Tri pracovníčky v záhradníctve vysadili za jeden deň 3555 sadeníc. Prvá splnila normu , druhá ju prekročila o 120 sadeníc a tretia o 135 sadeníc. Aká bola denná norma?
4.) Rozdiel päťnásobku a trojnásobku čísla, ktoré si myslím, je o 3 väčší než toto číslo. Aké číslo si myslím?
5.) Nájdite číslo, ktorého pätina zväčšená o 8 sa rovná 12.
6.) Určite číslo, ktorého ¾ sú o 2 menšie než 2/5 jeho dvojnásobku.
7.) Janko na otázku, koľko má rokov, odpovedal: O 12rokov budem mať štyrikrát toľko rokov, ako som mal pred 12 rokmi. Koľko rokov má Janko?
8.) Otec povedal: Mám 40 rokov. Jeden syn má 16 rokov, druhý 3. O koľko rokov budú mať moji synovia spolu toľko rokvo ako mám ja teraz?
9.) Otec mal pred 8 rokmi štyrikrát toľko rokov, ako je jedna pätina jeho veku teraz. Koľko má rokov?
10.) V sade je 600 kríkov ríbezlí. Prvý deň vysadili dve pätiny, druhý tri osminy z celkového počtu kríkov. Koľko kríkov majú ešte vysadiť?
11.) 4 kamaráti dostali za zber papiera peniaze takto: Mirko dostal štvrtinu z celej sumy, Robo dostal tretinu zo zvyšku peňazí, Boris dostal polovicu z druhého zvyšku peňazí. Petrovi zostalo 16 €. Koľko € dostal Mirko a Robo spolu?
12.) Syn váži 15 kg. To je o 8 kg menej ako ¼ váhy otca. Koľko kg váži otec?
13.) Obvod rovnoramenného trojuholníka je 32cm. Základňa je o 2 cm dlhšia ako rameno. Vypočítajte veľkosti strán trojuholníka aj jeho obsah.
14.) Kráľ prijal do služby pastiera na 1 rok. Za službu mu sľúbil vyplatiť 120 grošov a plášť. Patier však v službe vydržal len 7 mesiacov. Spravodlivý kráľ mu vyplatil za službu 50 grošov a plášť. Akú cenu mal plášť?
15.) Dĺžka obdĺžnika je o 12 cm väčšia ako 3-násobok jeho šírky. Aké rozmery a obsah má tento obdĺžnik , ak jeho obvod je 104 cm?
16.) Vypočítajte obsah kruhu, ktorého obvod sa rovná obvodu štvorca so stranou 3,52 dm,
17.) V trojuholníku ABC je vnútorný uhol pri vrchole B o 10°väčší ako uhol pri vrchole A a uhol pri vrchole C je trikrát väčší ako uhol pri vrchole B. Určite veľkosti týchto uhlov.
18.) Vodácky oddiel má 90 členov. Starších dorastencov je v oddiele 4-krát toľko ako mladších dorastencov. Zato starších žiakov je v oddiele o 10 viac ako všetkých dorastencov. Koľko je v oddiele starších a mladších dorastencov a koľko je starších žiakov?
19.) Ročná odmena dvoch pracovníkov bola spolu 18750€. Odmena jedného z nich za 6 mesiacov bola taká, ako druhého za rok. Aká veľká bola ročná odmena každého z nich?
20.) Pätnásť žiakov malo priemerný vek 12 rokov. Keď za nimi prišla triedna učiteľka, ich priemer vzdástol presne o rok. Koľko rokov mala učiteľka?
@macucu robila som to minuly rok viem ako sa citis ale klud ked si prejdes kazdy test od roku 2003 a budes mat aspon 70% prejdes tie ulohy sa opakuju az velmi uvidis vzdy je tam uloha z kombinatoriky,pravdepodobnosti,kocky,pytagorova veta, kolko rokov,percenta,zlomky,rovnica..., a inak MONITOR totalna hovadina vobec nic ti to nepomoze jedine ak chces ist na normal gymko mna sa vzivote nikto nepytal kolko som mala nikde mi to nepomohlo nic
@macucu jop, moja priprava stihla som to cez velkonocne prazdniny co bolo tyzden pred monitorom a tak matiku na 85% alebo 87% som napisala uz si presne nepamatam lebo mne ten Monitor nijako nepomohol ani nic ale ja som na matiku analfabet vazne slovinu som dala lepsie pritom s nou mali vacsina problemy ja som sa sustredila na prijimacky na ktore som uz bola hrda a nie tam monitor
ja ti len poradím, aby si si riadne čítala príklady my sme tam mali taký príklad, na ktorom sa viacerí okašlali, len preto, že si ho zle prečítali namiesto ''od mocniny'' - ''odmocniny'' .. a hneď 5% dole
a jasné, musím sa pochváliť, že som mala stosto :letim:
@likjul v tom prípade sa matury vôbec nebojím bodaj by to tak bolo
@simka1311 Prečo je to dôležitejšie? Veď aj jedno, aj druhé píšeš v poslednom ročníku. Ale tak keď sa na to tak pripravuješ, tak dúfam, že to budeš mať fakt dobre.
@likjul keby niečo, tak sa k tebe domvô pôjdeme sťažovať dve
ale mňa vždy keď chytí, taká tá nálada, že nič neviem, tak si spomeniem, na všetkých, čo poznám, čo už zmaturovali a pritom to boli úplní lajdáci a poviem si, že keď to zvládli oni, tak prečo by som to nemala zvládnuť ja
@kacen2299 zamalo a hlavne klud radse sa sustred na prijimacky ale ja plne chapem tvoje obavy ja som tak tiez salela a bola v strese vies som zo zakladky kde sme vazne nic nerobili cize som v 9 vsetko dohanala vazne vsetko a bolo to peklo uz to nechcem zazit... a ked sa pozriem spatne stalo to zato hlavne si v klude prejdi kazdy den aspon 1 test a das to potrebujes si len nacvicit ten styl uloh oni sa az velmi opakuju vazne a nic viac moja rada a zvladnes to
@simuulka112 no veď to že úlohy sú tam podobné a ja vždy také 3 neviem preto chcem aj na to doučko chodiť a poriadne si všetko precvičiť a čo bolo podľa teba ťažšie monitor alebo prijímačky ?
@kacen2299 ja som tiez chodila na doucko 1x do tyzdna a pred prijimackami viac krat a 1hodinia do tyzdna mi dala viac ako 2 mesiace matiky v skole a to nesrandujem taku uzasnu ucitelku aku som mala ja to treba hladat vazne .... 10000000000% prijimacky to sa neda porovnat monitor bol oproti nim malina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale nie... myslím, že preriešiť minulé ročníky Monitoru by malo stačiť (a získaš tým obraz, aký typ úloh si máš ešte precvičiť - príklady ku konkrétnym učivám sa dajú ľahko vygoogliť, ale tak napr. zones.sk ), prípadne príklady, ktoré máš v zbierke úloh (ak ste také dostávali na začiatku šk. roka)..
» www.akire.wbl.sk/HOT-POT-a-DOC.h...
» pohodovamatematika.sk/monitor/testova...
» monitor9.zones.sk/testy-testovani...
» vcv.truni.sk/tests.php?sid=2...
» www.otestujsa.sk/Assessment/Defa...
Slovné úlohy
1.) Myslím si číslo. Ak k nemu pripočítam číslo 3 a súčet vydelím mysleným číslom, dostanem číslo 2. Ktoré číslo som si myslela?
2.) Piatim úspešným riešiteľom olympiády máme rozdeliť čiastku 1200 € tak, aby druhý a každý nasledujúci dostal o 50 € menej ako predchádzajúci. Koľko € dostal každý?
3.) Tri pracovníčky v záhradníctve vysadili za jeden deň 3555 sadeníc. Prvá splnila normu , druhá ju prekročila o 120 sadeníc a tretia o 135 sadeníc. Aká bola denná norma?
4.) Rozdiel päťnásobku a trojnásobku čísla, ktoré si myslím, je o 3 väčší než toto číslo. Aké číslo si myslím?
5.) Nájdite číslo, ktorého pätina zväčšená o 8 sa rovná 12.
6.) Určite číslo, ktorého ¾ sú o 2 menšie než 2/5 jeho dvojnásobku.
7.) Janko na otázku, koľko má rokov, odpovedal: O 12rokov budem mať štyrikrát toľko rokov, ako som mal pred 12 rokmi. Koľko rokov má Janko?
8.) Otec povedal: Mám 40 rokov. Jeden syn má 16 rokov, druhý 3. O koľko rokov budú mať moji synovia spolu toľko rokvo ako mám ja teraz?
9.) Otec mal pred 8 rokmi štyrikrát toľko rokov, ako je jedna pätina jeho veku teraz. Koľko má rokov?
10.) V sade je 600 kríkov ríbezlí. Prvý deň vysadili dve pätiny, druhý tri osminy z celkového počtu kríkov. Koľko kríkov majú ešte vysadiť?
11.) 4 kamaráti dostali za zber papiera peniaze takto: Mirko dostal štvrtinu z celej sumy, Robo dostal tretinu zo zvyšku peňazí, Boris dostal polovicu z druhého zvyšku peňazí. Petrovi zostalo 16 €. Koľko € dostal Mirko a Robo spolu?
12.) Syn váži 15 kg. To je o 8 kg menej ako ¼ váhy otca. Koľko kg váži otec?
13.) Obvod rovnoramenného trojuholníka je 32cm. Základňa je o 2 cm dlhšia ako rameno. Vypočítajte veľkosti strán trojuholníka aj jeho obsah.
14.) Kráľ prijal do služby pastiera na 1 rok. Za službu mu sľúbil vyplatiť 120 grošov a plášť. Patier však v službe vydržal len 7 mesiacov. Spravodlivý kráľ mu vyplatil za službu 50 grošov a plášť. Akú cenu mal plášť?
15.) Dĺžka obdĺžnika je o 12 cm väčšia ako 3-násobok jeho šírky. Aké rozmery a obsah má tento obdĺžnik , ak jeho obvod je 104 cm?
16.) Vypočítajte obsah kruhu, ktorého obvod sa rovná obvodu štvorca so stranou 3,52 dm,
17.) V trojuholníku ABC je vnútorný uhol pri vrchole B o 10°väčší ako uhol pri vrchole A a uhol pri vrchole C je trikrát väčší ako uhol pri vrchole B. Určite veľkosti týchto uhlov.
18.) Vodácky oddiel má 90 členov. Starších dorastencov je v oddiele 4-krát toľko ako mladších dorastencov. Zato starších žiakov je v oddiele o 10 viac ako všetkých dorastencov. Koľko je v oddiele starších a mladších dorastencov a koľko je starších žiakov?
19.) Ročná odmena dvoch pracovníkov bola spolu 18750€. Odmena jedného z nich za 6 mesiacov bola taká, ako druhého za rok. Aká veľká bola ročná odmena každého z nich?
20.) Pätnásť žiakov malo priemerný vek 12 rokov. Keď za nimi prišla triedna učiteľka, ich priemer vzdástol presne o rok. Koľko rokov mala učiteľka?
a jasné, musím sa pochváliť, že som mala stosto :letim:
@likjul v tom prípade sa matury vôbec nebojím bodaj by to tak bolo
keď nezmaturujem sa pôjdem sťažovať priamo k tebe domov
ale mňa vždy keď chytí, taká tá nálada, že nič neviem, tak si spomeniem, na všetkých, čo poznám, čo už zmaturovali a pritom to boli úplní lajdáci a poviem si, že keď to zvládli oni, tak prečo by som to nemala zvládnuť ja